Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 176

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 26 lut 2007, 19:25

franz pisze:Chyba nie sledzisz OE Wink
Miroslav Radovic sie wyróznoa i to bardzo.
Miro na poczatku sezonu grał słabo
Muszę się przyznać że pisałem to pod kątem początku sezonu bo później to u mnie z OE różnie bywało.
Ale dobrze wiemy jaka jest wiarygodność źródła skąd pochodzi ta informacja, aczkolwiek mamy już dobrych i młodych graczy na tej pozycji więc Radović za dużo by w kadrze nie pograł.
Jestem na nie :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lut 2007, 19:47

Z Polska, to on ma narazie mało wspolnego. Dziwna decyzja(jesli ja wygłosił). Grał w młodziezowce jakiegos kraju, moze chce zachecic trenera pierwszej Reprezentacji jak to mialo miesce z innymi zawodnikami, ktorzy bardzo chcieli grac w Reprezentacji Polski.
Narazie chłopak pokazał sie niezle w jednej rundzie, niech jeszcze pogra i zdobedzie obywatelswo :twisted: Choc ja jestem za hasłem "Polska dla Polaków' 8)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 26 lut 2007, 19:59

Jarzinho pisze:Grał w młodziezowce jakiegos kraju
Grał w serbskiej młodzieżówce i dlatego kraj ten również wyraża nim zainteresowanie. Sam Radović mówi (na łamach SE) że chciałby grać w kadrze tylko dla rozwoju swojej kariery. Również coś czuję że być może chce on zwrócić na siebie uwagę i pokazać Serbom, aby się pospieszyli.

Tymczasem Polskiej reprezentacji i naszej Ekstraklasie zagroził główny sponsor, a mianowicie TPSA. Jak donosi Gazeta Wyborcza w liście do PZPN piszą oni że są zaniepokojeni aferą korupcyjną i jeżeli sprawa ta szybko nie zostanie rozwiązana, a w związku nie dojdzie do zmian władzy wówczas rozwiążą umowę.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 mar 2007, 16:38

Selekcjoner reprezentacji Polski, Leo Beenhakker, powołał szeroką 30-osobową kadrę na spotkania eliminacyjne Euro 2008 z Azerbejdżanem (24 marca) i Armenią (28 marca). Zbiórkę zawodników zaplanowano na 18 marca w hotelu Olympic we Wronkach. Zgrupowanie potrwa do 29 marca.

Pełna kadra nie została jeszcze podana oficjalnie, ale z informacji zaczerpniętych z klubów wynika, że na pewno w gronie powołanych znajdą się dwaj piłkarze Zagłębia Lubin - Maciej Iwański i Wojciech Łobodziński, Rafał Murawski z Lecha Poznań, czterej piłkarze Wisły Kraków - Jakub Błaszczykowski, Dariusz Dudka, Adam Kokoszka, Radosław Sobolewski oraz dwójka z GKS-u Bełchatów - Łukasz Garguła i Mariusz Ujek. Na szczególną uwagę zasługuje przede wszystkim pierwsze w karierze powołanie dla 29-letniego Ujka.

Powołania otrzymali także dwaj inni wiślacy, Marcin Baszczyński i Arkadiusz Głowacki, ale ich udział w zgrupowaniu kadry jest uzależniony od dyspozycji pozostałych kadrowiczów.

Pełną szeroką kadrę podamy wkrótce. Ścisła kadra zostanie ustalona po dwóch najbliższych kolejkach Orange Ekstraklasy.
No prosze wreszcie zauwazono Ujka :P Jezeli o mnie chodzi jestem absolutnie na tak :D Ujek powinien zadedykowac to powolanie Orestowi 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 mar 2007, 19:08

No prosze wreszcie zauwazono Ujka Jezeli o mnie chodzi jestem absolutnie na tak
Ja tez jestem na tak, ale troche duzo tych napastnikow. Poza tym Ujek jest tylko na liscie rezerwowej.

Bramkarze:
Artur Boruc (Celtic Glasgow )
Tomasz Kuszczak (Manchester United)
Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa)

Obrońcy:

Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus)
Jacek Bąk (Al-Ryyan )
Dariusz Dudka (Wisła Kraków)
Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela )
Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa)
Adam Kokoszka (Wisła Kraków)
Paweł Golański (Kolporter Korona Kielce)
Arkadiusz Radomski (Austria Wiedeń)

Pomocnicy:

Radosław Sobolewski (Wisła Kraków),
Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck)
Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund )
Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg)
Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków)
Łukasz Garguła (GKS Bełchatów )
Przemysław Kaźmierczak (Boavista Porto)
Rafał Murawski (Lech Poznań)
Wojciech Łobodziński (Zagłębie Lubin)

Napastnicy:

Maciej Żurawski (Celtic Glasgow)
Radosław Matusiak (US Palermo)
Grzegorz Rasiak (Southampton FC)
Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre)

Ponadto selekcjoner reprezentacji Polski Beenhakker podał listę rezerwową, na której znaleźli się: Łukasz Fabiański, Marcin Baszczyński, Arkadiusz Głowacki, Jakub Wawrzyniak, Maciej Iwański, Mariusz Ujek, Bartłomiej Grzelak oraz Rafał Grzelak.
I znowu sie nasuwa pytanie : gdzie jest Mieciel :?: Moze zamiast Grzelaka dac jemu szanse :?: A poza tym Zurawski jest kontuzjowany, wiec calkowicie tego powolania nie rozumiem.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 07 mar 2007, 19:14

cloner pisze:A poza tym Zurawski jest kontuzjowany, wiec calkowicie tego powolania nie rozumiem.
Dlatego jest tak duza liczba pilkarzy rezerwiowych, przeciez Blaszczykowski jest po operacji - nawet jak wroci na bosiko za jakis czas to przeciez i tak nie bedzie w formie

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 mar 2007, 19:45

Mnie dziwi brak w szerokiej kadrze Wichniarka i Mięciela, fakt nigdy nic wikeszego nie pokazali w reprezentacji, jednak sa w tym sezonie w dobrej, a moze bardzo dobrej formie...

Żurawski notuje najgorszy sezon od czasu transferu do Wisły, nie dość ze łapie kontuzje to jak juz gra to wychodzi mu to bardzooo przecietnie. Z innej storny to kapitan... Rasiak ostatnio takze sporo siedzial na ławie, a Grzelak narazie przezywa uroki transferu do Legii.

Cieszym nie, ze Holender zauważył Ujka, ktory juz jesienia świetnie sie spisywał. Fajnie, ze poraz kolejny jest w kadrze Murawski, choc on ostatnio nie notował takich spotkan jak jesienia.

Ogolnie kadra jaknajbardziej na TAK....Choć przeciwnicy marnej klasy i mozna było pokusic sie o sprawdzenie 2-3 zawodnikow, ktorzy jeszcze u Leo nie grali badz byli tylko goscmi na zgrupowaniu.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 mar 2007, 17:58

Jesli wierzyc dziennikarzom, obserwujacym zgrupowanie, spore szanse na gre w pierwszej 11 w obu spotkaniach ma Lukasz Gargula. Pilkarz BOT-u robi ponoc dobre wrazenie we Wronkach i Leo moze zdecydowac sie postawic wlasnie na niego. Jesli o mnie chodzi, nie widze problemu by to wlasnie on byl rezyserem gry naszej druzyny w tych spotkaniach. Lukasz w kadrze grywal raczej ogony i czas na niego postawic. Jak dla mnie, moze spokojnie tworzyc srodek pola np z Sobolewskim :wink:
Niestety sa i zle wiesci - z powodu kontuzji zeber zgrupowanie opuscil Ebi Smolarek :? Jego uraz daje nam mniejsze pole manewru na lewej pomocy, szczegolnie, ze na drobny uraz narzeka tez Krzynowek (powinien jednak bez przeszkod zagrac w obu spotkaniach). Jak na razie Leo nie zdecydowal sie powolac zadnego pilkarza w jego miejsce. W razie potrzeby na liscie rezerwowej jest Grzelak z Boavisty.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 21 mar 2007, 20:26

W meczach z europejskimi "chłopcami do bicia" powinniśmy zgarnać całą pulę. Każdy inny scenariusz będzie "czarnym scenariuszem". Myślę, że wygramy gładko i w niezłym stylu. Leo na ten temat bardzo wypowiada się bardzo spokojnie, jest pewien, że zespół jest dobrze poukładany i doskonale wprowadził w życie jego myśl trenerską.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 mar 2007, 13:42

Wiadomo, że lekceważyć Azerów i Ormian nie można, ale jeśli stracimy choć 2 punkty będzie to wynik zdecydowanie poniżej oczekiwań. Właściwie bez najlepszego w tej chwili polskiego skrzydłowego Błaszczykowskiego i Smolarka po drugiej stronie może nie być łatwo. Tym bardziej, że goście cofną się 9 graczy i im szybciej strzelimy bramkę tym łatwiej się później będzie grało. Co do skrzydłowych Krzynówek to już nie ten sam zawodnik co 2 lata temu, Jeleń narzeka na jakiś uraz (pewnie zagrywka przedmeczowa, a i tak zagra), a Łobodziński jeszcze w kadrze mnie nie przekonał. Za Radomskiego zagra zapewne Darek Dudka, który z kolei ma straszne wahania w reprezentacji.

prawdopodobna "11"
Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Jacek Bąk, Dariusz Dudka, Michał Żewłakow - Ireneusz Jeleń (Wojciech Łobodziński), Mariusz Lewandowski, Łukasz Garguła, Jacek Krzynówek - Grzegorz Rasiak, Maciej Żurawski

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 mar 2007, 14:29

Sero pisze: Łobodziński jeszcze w kadrze mnie nie przekonał

Trudno, aby kogos przekonał po tym ile grał.

Osobiscie chetnie zobaczel Wojtka na prawej stronie, a w napadzie Jelenia z Rasiakiem. Ostatni dobry wystep Żurawskiego w Celticu nie pamietam, a dodatkowo ostatnio miał kontuzje, wiec nikt nie wie jak jest z formą. Z innej strony z Azerbejdżanem trudno wypaść słabo i można ten mecz(podobnie jak z Armenią) traktowac jako mecz przygotowujacy do spotkan z Portugalią, Finlandia czy Belgia.

Mam nadzieję, że szansę takze dostanie Bartczak.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 mar 2007, 15:20

Może lekko nie w temacie, ale Kazachstan leje Serbię uz 2:0! Dla porównania Polska zwyciężyła tam 1:0 i zdobyła trzy punkty. Wynik szalenie korzystny dla reprezetancji Polski.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 mar 2007, 16:47

Polacy zagrają w składzie:

Artur Boruc - Marcin Wasilewski, Dariusz Dudka, Jacek Bąk, Michał Żewłakow - Wojciech Łobodziński, Łukasz Garguła, Mariusz Lewandowski, Jacek Krzynówek - Maciej Żurawski, Radosław Matusiak.

Ze skladu wypadl Rasiak, ktorego dopadla choroba.

PS - brawo Kazachstan :brawo:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 mar 2007, 18:39

No i niedoceniany Garguła jest dzisiaj najlepszym piłkarzem na boisku. 8) Dwie asysty. Ta przy bramce Łobodzińskiego to po prostu palce lizać. Oby media go nie zniszczyły. :pray:
Prowadzimy 3:0. żadnej niespodzianki chyba nam Azerowie już nie sprawia. 8)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 24 mar 2007, 18:52

Dobry mecz, mile się ogląda jak tak Polska gra. Mogło być jeszcze wyżej, ale przy 3:0 i tak nie ma co narzekać.
No i Artur... musiał temu Azerowi ten strzał po spalonym wybronić :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”