Piłka Ręczna - Strona 8

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 31 sty 2007, 8:00

Yukasz pisze: Ja nie za bardzo chciałem trafić na Islandię bo w I poł. z nimi dostawaliśmy
Wyobraz sobie ze z Dania moze byc jeszcze gorzej... Dunczycy preferuja badziej techniczny styl gry, natomiast Islandia - silowy. Z druzynami ktore preferuja technuike nad sila gralismy do tej pory:
-Niemcy - wygrana z posraniem
-Francja - w plecy i to znacznie

Wiec wcale taki szczesliwy bym nie byl... Moim zdaniem zadecyduje dyspozycja dnia. Daqnia jest to bardziej doswiadczona druzyna od Polski, maja swietne skrzydla i rozegranie. Troche gorzej jest u nich z kolowym, ale mozna go porownac z naszym ;) Co prawda wygralismy z nimi przed MS w sparingu, no ale wlasnie to tylko byl sparing. Dania na tych MS gra troche nierowno... Wiecej sie po nich spodziewalem...
RóżA pisze:Z Francją
Mam nadzieje ze Francja w finale nie zagra, bo Polska nie potrafi grac z zespolem prezentujacym taki styl jak Francuzi i przy ewentualnym wyeliminowaniu Danii, mielibysmy to samo co w przypadku finalu MS siatkarzy, czyli jednostronny pojedynek. Ja mysle ze Niemcy pokonaja Francje, maja atut wlasnego parkietu, lepiej im idzie na MS...

Moj typ na final:
Niemcy - Dania

O 3msc:
Polska - Francja

Oczywiscie chcialbym aby w finale zagrala Polska, ale nie wydaje mi sie to realne... Chociaz trzeba trzymac kciuki, ale watpie zeby Dania przegrala zPolska...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 31 sty 2007, 10:48

Martinho - od poczatku MŚ uwazasz, ze Polska bedzie wszystko przegrywac, dotychczas przegrala tylko 1 raz i niech tak zostanie.

Wczoraj obejrzalem sobie retransmisje spotkania w Polsacie o 23.45, skonczyla sie ok. 1.20, ale bylo warto :P Naprawde dobry mecz Polacy zagrali. Bielecki i te jego kosmiczne rzuty z 11metra 8) Szmal i te jego obrony rzutow karnych 8) W sumie tylko chyba ten rezerwowy Kuptel wyroznial sie troszke w zla strone, ale ogolnie jest zajebiscie :mike:

Gramy w PÓŁFINALE :!: :mike: :mike:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 sty 2007, 13:03

cloner pisze:Wczoraj obejrzalem sobie retransmisje spotkania w Polsacie o 23.45, skonczyla sie ok. 1.20, ale bylo warto Razz Naprawde dobry mecz Polacy zagrali. Bielecki i te jego kosmiczne rzuty z 11metra Cool Szmal i te jego obrony rzutow karnych Cool W sumie tylko chyba ten rezerwowy Kuptel wyroznial sie troszke w zla strone, ale ogolnie jest zajebiscie Majkel
Ja też oglądałem i nie powiedziałbym że zagraliśmy dobrze. Szczególnie w końcówce mieliśmy dużo szczęścia że Rosjanie nie wyszli na prowadzenie. A przez ostatnie 10 min zdobyliśmy chyba dwie bramki marnując przy tym wiele okazji i popełniając głupie błędy. Na szczęście nasz rywal też się gubił ale z innym przeciwnikiem pewnie mielibyśmy odmienne nastroje po meczu :roll:
Martinho pisze:Wiec wcale taki szczesliwy bym nie byl...
Nigdzie nie napisałem że jestem z tego faktu szczęśliwy :roll: Szczęśliwy to będę jak zagramy w finale :P Takie miałem odczucia ale wiem że w 1/2 finału MŚ łatwo z nikim nie będzie :wink:
cloner pisze:Martinho - od poczatku MŚ uwazasz, ze Polska bedzie wszystko przegrywac, dotychczas przegrala tylko 1 raz i niech tak zostanie.
Ten typ tak ma, mam nadzieję że jak tak obstawi to przegra :P

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 31 sty 2007, 13:32

Jeśli chodzi o mnie to mam nadzieję, że mecz o 1 miejsce odbędzie się pomiędzy Niemcami a Polską, natomiast mecz o 3 miejsce między Danią a Francją. ;)

Jeśli będziemy w czwartek w dobrej dyspozycji to jestem zdania, że damy radę.

A mecz z Francją był niestety katastrofą, ale ten kto oglądał ten wie dobrze, jak wyglądała końcówka meczu. Zamiast powalczyć, jak w innych meczach, Polacy poprostu odpuścili i grali na stojąco. :roll: Liczę, że następne mecze już takie nie będą...

Oglądając mecze naszych szczypiornistów, widoczny jest duży potencjał naszej drużyny i wierzę, że są w stanie przejść do finału. ;)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 31 sty 2007, 13:41

tiaga pisze:Ps. Lijek (Marcin) ma 30 lat w tym roku

Ale duchem napewno sie czuje na 28. Baa nawet na 27 :lol:
Fajny facet tak w ogole. Szczegolnie uroczo wyszedl na fotkach po jakims meczu ze swoja corus :D

Mecz byl przedni, bo wyrownany, a ja lubie ogladac mecze, gdzie toczy sie wyrownana walka a o koncowym wyniku decyduje nerwowa koncowka :D Ruscy chyba niedlugo na dobre na odetna doplyw ropy, bo dwie porazki na dwoch kolejnych mistrzostwach swiata(mam na mysli oczywiscie siatkarzy) moga powaznie nastroje Rosjan :wink:

Rosyjska obrona wyjatkowo chyba nie lezy Polakom jednak. Malo bylo takich ladnych, skladnych akcji, bo wiele bramek, to byly bramki rzucone z dystatnsu poprostu na sile nawet przy bardzo zageszczonej obronie rosyjskiej.

Tak, czy siak jest polfinal(choc panowie redaktorzy z onetu na poczatku obwiescili wiadomosc, ze juz jestesmy w finale :lol: ). Dania mysle, ze lezy w naszym zasiegu, gdyz nawet nie dawno z nimi wygralismy. Skoro raz to nam sie udalo, to uda sie i drugi raz. Ja juz z niecierpliwoscia czekam na final Polska - Niemcy... oj bedzie sie dzialo :wink:

Moja radosc tym wieksza, ze od meczu z Dania, mecze Polakow beda juz w otwartym Polsacie - LIVE 8)

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 31 sty 2007, 13:53

Fajny facet tak w ogole. Szczegolnie uroczo wyszedl na fotkach po jakims meczu ze swoja corus Very Happy
Zgadzam się jak najbardziej :P
Poza tym na swoje 30 nie wygląda, ani się nie czuje, co jest chyba najważniejsze. ;)
choc panowie redaktorzy z onetu na poczatku obwiescili wiadomosc, ze juz jestesmy w finale Laughing
Żeby to był tylko onet. :lol:
. Ja juz z niecierpliwoscia czekam na final Polska - Niemcy... oj bedzie sie dzialo Wink

Moja radosc tym wieksza, ze od meczu z Dania, mecze Polakow beda juz w otwartym Polsacie - LIVE Cool
Jeśli do takiego finału dojdzie to coś czuje, że mecz będzie trzymał w napięciu. A moje serce już chyba tego nie wytrzyma, bo wczoraj już było ciężko. :lol:

Taaak. Właśnie czytałam, że Polsat zaszczyci nas transmisją LIVE. Nic dziwnego, skoro piłka ręczna bije rekordy oglądalności ;)
www.reczna.pl pisze:elewizja Polsat pokaże mecz półfinałowy i finałowy lub o 3 miejsce z udziałem polskiej reprezentacji w Mistrzostwach Świata w piłce ręcznej- informuje serwis wirtualnemedia.pl . Mecz ćwierćfinałowy oglądało ponad 600 tysięcy widzów co jest absolutnym rekordem Polsatu Sport!Polska reprezentacja wygrała we wtorek z Rosją 28:27 w ćwierćfinale Mistrzostw Świata w piłce ręcznej. Polacy awansowali tym samym do półfinału mistrzostw w którym zagrają w czwartek z Danią. To największy sukces polskiej piłki ręcznej od 25 lat.
Mecz półfinałowy oraz kolejny mecz Polaków (finał bądź mecz o 3. miejsce) pokaże Telewizja Polsat. Wszystkie pozostałe spotkania można zobaczyć na antenach Polsatu Sport i Polsatu Sport Extra.
Jak już wczoraj informowaliśmy z meczu na meczu coraz więcej widzów ogląda pojedynki Polaków podczas Mistrzostw Świata w piłce ręcznej w Niemczech - wynika z danych AGB Nielsen Media Research.
Pierwszy mecz - 13 stycznia - obejrzało w Polsacie Sport 146 371 widzów, wtorkowy 606 tys. widzów, co jest absolutnym rekordem stacji (oglądalność powtórki meczu Polska-Rosja w Polsacie - 433 tys. widzów). Dla porównania finał Mistrzostw Świata w siatkówce Polska - Brazylia (3. grudnia 2006 r.) zgromadził 512 tys. widzów, mecz LM Barcelona - Benfica Lizbona (5. kwietnia 2006 r.) 478 tys. widzów.
Mecz Polska- Rosja oglądało wczoraj 606 059 widzów co dało stacji 6,55% udziału w grupie wiekowej 16-49 lat - najbardziej atrakcyjnej dla stacji telewizyjnych.
;)

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 01 lut 2007, 8:23

http://sport.onet.pl/0,1257854,1477110,wiadomosc.html :lol: :lol: :lol:

Jakby byl w tym cien prawdy to Lijek nie gadal by wmediach ze sposobem na Polske jest granie systemem 3-3 :lol: Francja zagrala przez wieksza czesc czasu 5-1 i co? Tak poza tym rzadko kiedy sie zdarza zeby grac systemem 6-0, no chyba ze w rozgrywkach miedzyszkolnych taki uklad stosuja gimnazjalisci. Zawsze musi ktos wychodzic do przechwytu. Moim zdaniem Dania nie zagra 3-3 chyba ze pod koniec spotkania w sytuacji ewentualnego zagrozenia wyniku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 lut 2007, 11:49

http://sport.onet.pl/0,1257854,1477144,wiadomosc.html
a co powiecie na to ?
Zatrucie jakieś :? Słabo widze ten mecz. I tak chyba nie byliśmy faworytami, a tu takie wiesci napływają z Niemiec :o

Będą grac z biegunką ? nie widze tego za różowo ....

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 lut 2007, 12:45

Eh dotarliśmy już tak daleko i zaczęły się problemy. Szkoda, ale do meczu jeszcze trochę czasu może choć trochę im przejdzie. Oby. Niemcy nas podtruwają :twisted: :P

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 01 lut 2007, 13:21

Naprawdę ciężko będzie, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji żeby większość składu grała z grypą... Wiadomo, osłabiony organizm, jakieś problemy z oddychaniem i po sprawie.

Nie mniej jednak zapatruję się na zwycięstwo i finał, w którym obok Polaków najchętniej widziałbym chyba jednak Francuzów.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 lut 2007, 13:24

Takie obrót sprawy nie cieszy chyba nikogo (no może oprócz naszych oponentów). Zajść tak daleko i odpaść w tak głupi sposób? Nie dziękuję. Mimo tego nadal wierzę w Polaków i mam nadzieję że zdołamy pokonać Danię :]

Awatar użytkownika
Rangiz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rangiz » 01 lut 2007, 18:15

Patrzac na to wszystko logicznie, to ostatnio reprezentowalismy lepsza forme od Duńczyków, co choćby potwierdzała wygrana w turnieju przygotowawczym do Weldmeisterschaftu. Nie mniej jednak byl to mecz towarzyski, wiec nie mozna byc pewnym zaangazowania obu druzyn w tym meczu. Ale gdy oglądałem mecz Islandia - Dania, Islandia wg mnie zasluzuyla na zwycięstwo, nawet w dogrywce mieli przewage i dalej nie moge zrozumiec decyzji jednego islandzkiego zawodnika jak podal pilke przeciwnikowi ktory wyrównał stan meczu :badziewie: Ale trzeba wierzyc w naszych chlopców i jestem pewnien ze bedzie to bardzo wyrownany mecz.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 01 lut 2007, 18:45

jeszcze wracajac do tych chorób i naszych szan to szczerze mówiąc mieliśmy troche farta w meczu z np Rosją , wiec teraz los kładzie nam deski pod nogi , bedzie jak bedzie mam nadzieje że będą w 100% sparwini na 20 wiem co to jest goryczka porązki(tez gram w reczna i przegrałem mecz w ostatnich sekundach,ale stawka i tak jest nie porównywalna :D)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 01 lut 2007, 18:59

No tak wiemy juz, ze niemiecka kuchnia nie sluzy naszym, co mnie osobiscie nie dziwi, ale co Polakow nie zabije, to napewno wzmocni 8)

Innym walkiem jest to, ze bilety sa ponoc po 500 zl czyli raczej publika nie bedzie po naszej stronie :roll: Ale wygrac musimy, chociazby po to, zeby zrobic na zlosc Martinho :D
tiaga pisze:Jeśli do takiego finału dojdzie to coś czuje, że mecz będzie trzymał w napięciu. A moje serce już chyba tego nie wytrzyma, bo wczoraj już było ciężko. Laughing

Nie wiem co Ci poradzic :? Moze zapusc sobie paznokcie, zebys miala chociaz co obgryzac, badz ewentualnie pozycz od kogos z otoczenia :P

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 01 lut 2007, 22:18

FINAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”