Wlasnie chcialem to wkleicpiwus pisze:Nie trzeba mówić kto to
W sumie jestem troche zszokowany
Kto teraz bedzie w kontrowersjach wymiatac

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 sty 2007, 13:32
Wlasnie chcialem to wkleicpiwus pisze:Nie trzeba mówić kto to
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2007, 13:49
czeher pisze:Kto teraz bedzie w kontrowersjach wymiatac
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 sty 2007, 15:08
źródło : dziennikZbigniew M., do niedawna jeden z bardziej znanych sędziów w ekstraklasie, zostanie dzisiaj prawdopodobnie zawieszony przez PZPN za ustawianie spotkań i udział w zorganizowanej grupie przestępczej - pisze "Dziennik". Według gazety arbiter z Piły prawdopodobnie sam zgłosił się do wrocławskiej prokuratury i opowiedział o korupcyjnym procederze uprawianym na piłkarskich boiskach.
- Nie mogę niczego komentować i mówić, czy mam zarzuty i jakiego typu. Tak kazali mi zrobić prokuratorzy. Jak PZPN chce mnie zawiesić i ma informacje z prokuratury, to trudno mi to oceniać - powiedział arbiter z Wielkopolski.
Zbigniew M. to nauczyciel w szkole podstawowej w Chodzieży i przez lata arbiter klasy międzynarodowej. To jemu - według informacji "Dziennika" - miał w maju 2005 roku przekazać 40 tysięcy złotych Antoni F., pierwszy zatrzymany w aferze korupcyjnej. Sędzia M. to już ósmy arbiter z Wielkopolski, którego nazwisko pojawia się w tej aferze.
Prawdopodobnie razem z nim zostaną dzisiaj zawieszeni Paweł S., były arbiter drugoligowy z Gdańska, który sam się zgłosił do prokuratury i opowiedział o tym, jak ustawiał mecze ligowe, oraz sędzia asystent z Opola Janusz B. Ten ostatni ma już zarzuty korupcji w sporcie.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 sty 2007, 15:27
PAP pisze:Policja zatrzymała członka zarządu PZPN Wita Ż. Wrocławska policja zatrzymała członka zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w związku z podejrzeniami o korupcję piłkarską i ustawianie meczy - poinformowała w czwartek Beata Tobiasz rzeczniczka prasowa Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu. Tobiasz wyjaśniła, że mężczyzna został zatrzymany w swojej firmie w Łodzi, gdzie pracuje. Był bardzo zaskoczony wejściem policjantów. - Mężczyzna zostanie dowieziony jeszcze dzisiaj do wrocławskiej prokuratury, gdzie będzie przesłuchany - mówiła Tobiasz.
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 sty 2007, 15:34
Martinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 sty 2007, 15:39
Moze, zamoaist wklejac na slepo, przeczytalbys czasem co dzieje sie w danym temaciefranz pisze:PAP napisał:
Policja zatrzymała członka zarządu PZPN Wita Ż. Wrocławska policja zatrzymała członka zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w związku z podejrzeniami o korupcję piłkarską i ustawianie meczy - poinformowała w czwartek Beata Tobiasz rzeczniczka prasowa Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu. Tobiasz wyjaśniła, że mężczyzna został zatrzymany w swojej firmie w Łodzi, gdzie pracuje. Był bardzo zaskoczony wejściem policjantów. - Mężczyzna zostanie dowieziony jeszcze dzisiaj do wrocławskiej prokuratury, gdzie będzie przesłuchany - mówiła Tobiasz.
Wieloletni pierwszoligowy sędzia piłkarski, członek zarządu oraz były przewodniczący (obecnie wiceprzewodniczący) i obserwator Kolegium Sędziów PZPN. Znany z programu "Kontrowersje" w Canal+, gdzie od kilku lat ocenia pracę polskich arbitrów ligowych, a teraz oskarzony a miejmy nadzieje ze i surowa ukarany Wit Ż.
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2007, 15:51
Martinho pisze:Ciekawy kto bedzie nastepny - Listek
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 sty 2007, 16:26
czeher pisze:Moze, zamoaist wklejac na slepo, przeczytalbys czasem co dzieje sie w danym temacie
czeher pisze: ciekawe kiedy doczekamy sie czegos napisanego od siebie
Fajnie by bylo ja by w Polsce tez tak to rozwiazali bardzo szybko i dosc sprawnie, degradacja klubów i odebranie punktów ale u nas w kraju nic nie jest normalne jak aresztowano Antoniego F. to Listkiewicz powidzial ze to "jedna czarna owca" a wiec jak nasza pilka ma byc normalna skoro ludzie którzy nia kieruja sa chorzy.Jarzinho pisze:To gorzej zaczyna wygladac od Calciopoli, tam chyba wszystko załawtiono bardzo szybko i dosc sprawnie, a w Polce ciagnie sie to chyba od GKS'u.
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 18 sty 2007, 16:48
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 sty 2007, 16:53
deltinho pisze:okręg warszawski
deltinho pisze:Werder zrobił zadziwiająco szybką karierę w srodowisku sędziowskim
deltinho pisze:Wnioski wyciagnijcie sobie sami
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 sty 2007, 16:56
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 18 sty 2007, 16:57
długo nad tym myślałeś? I zwykle tego typu błyskotliwe wnioski udaje ci się wyciągać?Martinho pisze: Cos z Warszawy sie duzo czysci brudy... I dobrze
coś Twój znajomy Cię wkręca. On jest po prawie na UW (pracował jako prawnik), ma nieźle ustawionych starych.cloner pisze:Werder to oszust jakich malo. Znajomy mi gadal, ze ma wille pod W-wa, a jest .... nauczycielem WF
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2007, 17:06
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 18 sty 2007, 17:30
Oczywiście jest on nieuczciwy, ale nie wiem czy akurat ma zarzuty za mecze Lecha. Poza tym z twojej wypowiedzi bije przekonani, ze gdyby nie oszust Werner to Lech miałby spokojnie mistrza tak z 5 lat z rzędu. Proponuje nie przesadzać.Jarzinho pisze:Moze i Werder jest po praiwe, ale napewno nie jest prawy.
Zapamietam go na długo...wiedziałem, ze takie wyniki Lecha to nie przypadek.
deltinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2007, 20:20
To po widomosci o zatrzymaniu Werdera. Zobacz Smuda miał nosa, pewnie w przyszłosci bedzie prokuratorem. Wtedy takze mwoion, ze Smuda sam nie wie co mowi...- A teraz każdy spojrzy na to wszystko inaczej, zobaczy, że coś w tym rzeczywiście było nie tak - komentuje trener Lecha, Franciszek Smuda, który po sierpniowym meczu Kolejorza z Cracovią nazwał Roberta W. "gałganem" i stwierdził, że "powinni go od razu do Wrocławia wywieźć i wsadzić za kratki" (Lech przegrał 3:4 po tym, jak sędzia nie uznał poznaniakom prawidłowo zdobytej bramki).
Jarzinho
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio