Kolejna afera korupcyjna - Strona 7

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 sty 2007, 13:32

piwus pisze:Nie trzeba mówić kto to
Wlasnie chcialem to wkleic :lol: :lol: :lol:
W sumie jestem troche zszokowany :o Ale z drugiej strony z swieczka szukac takiego, kto nie bedzie wwladzach umocozny :!:

Kto teraz bedzie w kontrowersjach wymiatac :cry: :cry: :cry: Bez Witka to juz nie bedzie to :?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2007, 13:49

czeher pisze:Kto teraz bedzie w kontrowersjach wymiatac

Zawsze uwazałem, ze nie wszystkich sedziow rowno oceniał... Szkoda, bo zawsze było z czego sie pośmiac, jednak syf totalny w Polskiej pilce, niedługo dojdzie, ze kazdy bierze.

Pamietam jak mial watpliwosci w meczu Lecha z Cracovia, pozniej zatrzymali sedziego tego min. tego spotakanie, teraz samego Wita. Franz mial racje. :twisted:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 sty 2007, 15:08

Aż dziwne, ze nikt tego nie wkleil :
Zbigniew M., do niedawna jeden z bardziej znanych sędziów w ekstraklasie, zostanie dzisiaj prawdopodobnie zawieszony przez PZPN za ustawianie spotkań i udział w zorganizowanej grupie przestępczej - pisze "Dziennik". Według gazety arbiter z Piły prawdopodobnie sam zgłosił się do wrocławskiej prokuratury i opowiedział o korupcyjnym procederze uprawianym na piłkarskich boiskach.

- Nie mogę niczego komentować i mówić, czy mam zarzuty i jakiego typu. Tak kazali mi zrobić prokuratorzy. Jak PZPN chce mnie zawiesić i ma informacje z prokuratury, to trudno mi to oceniać - powiedział arbiter z Wielkopolski.

Zbigniew M. to nauczyciel w szkole podstawowej w Chodzieży i przez lata arbiter klasy międzynarodowej. To jemu - według informacji "Dziennika" - miał w maju 2005 roku przekazać 40 tysięcy złotych Antoni F., pierwszy zatrzymany w aferze korupcyjnej. Sędzia M. to już ósmy arbiter z Wielkopolski, którego nazwisko pojawia się w tej aferze.

Prawdopodobnie razem z nim zostaną dzisiaj zawieszeni Paweł S., były arbiter drugoligowy z Gdańska, który sam się zgłosił do prokuratury i opowiedział o tym, jak ustawiał mecze ligowe, oraz sędzia asystent z Opola Janusz B. Ten ostatni ma już zarzuty korupcji w sporcie.
źródło : dziennik

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 sty 2007, 15:27

PAP pisze:Policja zatrzymała członka zarządu PZPN Wita Ż. Wrocławska policja zatrzymała członka zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w związku z podejrzeniami o korupcję piłkarską i ustawianie meczy - poinformowała w czwartek Beata Tobiasz rzeczniczka prasowa Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu. Tobiasz wyjaśniła, że mężczyzna został zatrzymany w swojej firmie w Łodzi, gdzie pracuje. Był bardzo zaskoczony wejściem policjantów. - Mężczyzna zostanie dowieziony jeszcze dzisiaj do wrocławskiej prokuratury, gdzie będzie przesłuchany - mówiła Tobiasz.

Wieloletni pierwszoligowy sędzia piłkarski, członek zarządu oraz były przewodniczący (obecnie wiceprzewodniczący) i obserwator Kolegium Sędziów PZPN. Znany z programu "Kontrowersje" w Canal+, gdzie od kilku lat ocenia pracę polskich arbitrów ligowych, a teraz oskarzony a miejmy nadzieje ze i surowa ukarany Wit Ż.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 sty 2007, 15:34

Mam nadzieje ze te zarzuty stawiane Witowi okaza sie zupelnym nieporozumieniem. Nie moge uwierzyc ze on moglby cos krecic, ja uwazalem go za ostatnia osobe ktora mogla by brac udzialm w aferze korupcyjnej. Jezeli zarzuty sie potwierdza to niestety ale Zelazko musi poniesc wysoka kare...

PS: To teraz Zaza bedzie prowadzil KONTROWERSJE :D Hura!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 18 sty 2007, 15:39

franz pisze:
PAP napisał:
Policja zatrzymała członka zarządu PZPN Wita Ż. Wrocławska policja zatrzymała członka zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w związku z podejrzeniami o korupcję piłkarską i ustawianie meczy - poinformowała w czwartek Beata Tobiasz rzeczniczka prasowa Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu. Tobiasz wyjaśniła, że mężczyzna został zatrzymany w swojej firmie w Łodzi, gdzie pracuje. Był bardzo zaskoczony wejściem policjantów. - Mężczyzna zostanie dowieziony jeszcze dzisiaj do wrocławskiej prokuratury, gdzie będzie przesłuchany - mówiła Tobiasz.

Wieloletni pierwszoligowy sędzia piłkarski, członek zarządu oraz były przewodniczący (obecnie wiceprzewodniczący) i obserwator Kolegium Sędziów PZPN. Znany z programu "Kontrowersje" w Canal+, gdzie od kilku lat ocenia pracę polskich arbitrów ligowych, a teraz oskarzony a miejmy nadzieje ze i surowa ukarany Wit Ż.
Moze, zamoaist wklejac na slepo, przeczytalbys czasem co dzieje sie w danym temacie :!: Bo o tym jakbys nie zauwazyl jest juz kilka postow :!:
Chociaz widze ze i tak jest niezle bo dotychczas wklejales tylko newsy bez "cytowania ich" - ciekawe kiedy doczekamy sie czegos napisanego od siebie

Ciekawy kto bedzie nastepny :think: - Listek :?:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2007, 15:51

Martinho pisze:Ciekawy kto bedzie nastepny - Listek

O nim juz bło kiedys głosno(Lech), jednak raczej nie za prace sedziowska, a za obecne problemy powinien odpowiadac. Do czego doszło, niedługo bedzie problem z obsada na dana kolejke. Jeszcze niedawno mowiono o kilku czarnych owcach, a tu sie robia stada. Leca atorytety i ludzie uwazani za "czystych".
To gorzej zaczyna wygladac od Calciopoli, tam chyba wszystko załawtiono bardzo szybko i dosc sprawnie, a w Polce ciagnie sie to chyba od GKS'u.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 sty 2007, 16:26

czeher pisze:Moze, zamoaist wklejac na slepo, przeczytalbys czasem co dzieje sie w danym temacie

czeher spokojnie nie denerwuj się poprostu nie przeczytałem 6 strony tematu mój blad, faktycznie piwus i deltinho juz o tym pisali.
czeher pisze: ciekawe kiedy doczekamy sie czegos napisanego od siebie

:roll: :badziewie:
Czegos napisanego o siebie to sie juz chyba doczekałes :wink:

Jarzinho pisze:To gorzej zaczyna wygladac od Calciopoli, tam chyba wszystko załawtiono bardzo szybko i dosc sprawnie, a w Polce ciagnie sie to chyba od GKS'u.
Fajnie by bylo ja by w Polsce tez tak to rozwiazali bardzo szybko i dosc sprawnie, degradacja klubów i odebranie punktów ale u nas w kraju nic nie jest normalne jak aresztowano Antoniego F. to Listkiewicz powidzial ze to "jedna czarna owca" a wiec jak nasza pilka ma byc normalna skoro ludzie którzy nia kieruja sa chorzy.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 18 sty 2007, 16:48

Dodam jeszcze tylko że z tego okregu co Witek jest niedawno aresztowany Werder (okręg warszawski, choć Witek jest z Karczewa).

Dodam jeszcze, że Werder zrobił zadziwiająco szybką karierę w srodowisku sędziowskim. Oczywistym jest, że takich rzeczy nie mógłby bez niezłych "pleców".

Dodam jeszcze, iż Werder podobno poszedł na pełną współpracę.

Wnioski wyciagnijcie sobie sami ;p

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 sty 2007, 16:53

deltinho pisze:okręg warszawski
deltinho pisze:Werder zrobił zadziwiająco szybką karierę w srodowisku sędziowskim
deltinho pisze:Wnioski wyciagnijcie sobie sami
:think:

Cos z Warszawy sie duzo czysci brudy... I dobrze :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 sty 2007, 16:56

Werder to oszust jakich malo. Znajomy mi gadal, ze ma wille pod W-wa, a jest .... nauczycielem WF :lol:

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 18 sty 2007, 16:57

Martinho pisze: Cos z Warszawy sie duzo czysci brudy... I dobrze :)
długo nad tym myślałeś? I zwykle tego typu błyskotliwe wnioski udaje ci się wyciągać?

cloner pisze:Werder to oszust jakich malo. Znajomy mi gadal, ze ma wille pod W-wa, a jest .... nauczycielem WF :lol:
coś Twój znajomy Cię wkręca. On jest po prawie na UW (pracował jako prawnik), ma nieźle ustawionych starych.

Ale pierwsza część zdania zgadza się w 100% :wink:
Ostatnio zmieniony 18 sty 2007, 17:36 przez deltinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2007, 17:06

Moze i Werder jest po praiwe, ale napewno nie jest prawy.
Zapamietam go na długo...wiedziałem, ze takie wyniki Lecha to nie przypadek.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 18 sty 2007, 17:30

Jarzinho pisze:Moze i Werder jest po praiwe, ale napewno nie jest prawy.
Zapamietam go na długo...wiedziałem, ze takie wyniki Lecha to nie przypadek.
Oczywiście jest on nieuczciwy, ale nie wiem czy akurat ma zarzuty za mecze Lecha. Poza tym z twojej wypowiedzi bije przekonani, ze gdyby nie oszust Werner to Lech miałby spokojnie mistrza tak z 5 lat z rzędu. Proponuje nie przesadzać.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 sty 2007, 20:20

- A teraz każdy spojrzy na to wszystko inaczej, zobaczy, że coś w tym rzeczywiście było nie tak - komentuje trener Lecha, Franciszek Smuda, który po sierpniowym meczu Kolejorza z Cracovią nazwał Roberta W. "gałganem" i stwierdził, że "powinni go od razu do Wrocławia wywieźć i wsadzić za kratki" (Lech przegrał 3:4 po tym, jak sędzia nie uznał poznaniakom prawidłowo zdobytej bramki).
To po widomosci o zatrzymaniu Werdera. Zobacz Smuda miał nosa, pewnie w przyszłosci bedzie prokuratorem. Wtedy takze mwoion, ze Smuda sam nie wie co mowi...
Nie lepiej zeby Lech nie był zamieszany nawet w roli pokrzywdzonego... Po co sobie wizerunek psuc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”