Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 168

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2006, 0:33

Wydaje mi sie, ze są zapisy w kontraktach konkretnych graczy,
np. ma zapiane, że w razie gdyby chciał skończyć karierę, przed końcem kontraktu, to bedzie słono płacił klubowi za to, mogę się mylić, ale to chyba całkiem mozliwe rozwiązanie :D

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 30 gru 2006, 0:35

A w takim razie jeśli jest zmuszony do zakończenia kariery?

to sie dogadują :P // fieldy

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 gru 2006, 8:28

Wykrakaliscie

Mirosław Szymkowiak zakonczyl kariere

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 gru 2006, 9:11

fieldy pisze:ma zapiane, że w razie gdyby chciał skończyć karierę, przed końcem kontraktu, to bedzie słono płacił klubowi

Trabzon zerwie kontrakt za pomocą FIFA, a Szymkowiaka w razie czego czeka 2-letnia dyskwalifikacja. Jak dla mnie bardzo odważna decyzja. W wieku zaledwie 30 lat. Może i faktycznie ostatnio nie był w najlepszej formie (zwłaszcza psychicznej), ale przecież wiele mówiło się o jego transferze gdzie mógł odżyć.
No nic, Szymek ma zwołać konferencje do dwóch tygodni i na niej wszystko wyjaśnić.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 gru 2006, 9:38

czeher pisze:Bo jezeli byloby to mozliwe chyba nagminnie pilkarze stosowali by taka luke
No o tym nie pomyslałem :shock:

Ale dalej nie chce mi sie wierzyć w zakończenie kariery. Przeciez zawsze w jakis bardziej elegankcki sposób mozna umowe przerwać. A okres 2 letniej dyskwalifikacji całkowicie chyba zamyka sprawe powrotu. Ja dalej czekam na oficjalne oświadczenie Szymka. Wtedy dopiero uwierze.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 30 gru 2006, 9:43

Babel pisze:Przeciez zawsze w jakis bardziej elegankcki sposób mozna umowe przerwać.
No można, ale jak widać Szymek postanowił podjąć ryzyko i zerwać umowę w sposób bardzo chaotyczny. Musiało się cos wydarzyć, chyba że był tak załamany psychicznie że nie wytrzymał.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 gru 2006, 9:46

I dobrze, przynajmniej nie bedzie juz powolywany do kadry nigdy. Slaby zawodnik i tyle.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 30 gru 2006, 9:52

cloner pisze:I dobrze, przynajmniej nie bedzie juz powolywany do kadry nigdy. Slaby zawodnik i tyle.
Na ten moment na pewno tak, ale ciekawe czy byś taką samą opinię o nim wyraził za czasów występów w tej wielkiej Wiśle razem z Żurawskim czy Frankowskim, albo też w kwalifikacjach do MŚ2006 :?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 gru 2006, 9:55

ciekawe czy byś taką samą opinię o nim wyraził za czasów występów w tej wielkiej Wiśle razem z Żurawskim czy Frankowskim, albo też w kwalifikacjach do MŚ2006
Taki pewien jestes ? Zapytaj tych, co maja lepsza pamiec.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 gru 2006, 9:56

limansky pisze:Na ten moment na pewno tak, ale ciekawe czy byś taką samą opinię o nim wyraził za czasów występów w tej wielkiej Wiśle razem z Żurawskim czy Frankowskim, albo też w kwalifikacjach do MŚ2006
O ile sie nie myle to cloner byl jego zagorzalem przeciwnikiem nie tylko teraz ale takze wtedy wiec jego to nie rusza :lol:

Cloner Szymkowiak byl naszym mozgiem gry podczas lat jego swietnosci. Jak zaczal grac slabiej to byl po prostu niepowolywany. Proste.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 gru 2006, 10:00

cloner pisze:Taki pewien jestes ?
Prawda jest taka, że cloner za całe zło naszej kadry, nawet jeśli są jej liderami obarcza piłkarzy lub byłych piłkarzy Wisły. I w eliminacjach do mundialu 2006, po każdym słabszym wystepie chciał Frankowskiego zastąpic Rasiakiem itp. To jest własnie jego obiektywizm, więc nie ma co polemizować z nim, bo każdy widział jak grał w piłke Szymkowiak w formie, Kontrowersjność na sile.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 30 gru 2006, 10:05

Martinho pisze:O ile sie nie myle to cloner byl jego zagorzalem przeciwnikiem nie tylko teraz ale takze wtedy wiec jego to nie rusza
Cloner raz jest przeciwnikiem, raz krzyczy że Wisła gol, dlatego już straciłem rachubę. Nie pamiętam za bardzo jaką opinię wyrażał o nim wcześniej, więc mogłem się pomylić. Jednak myślałem, że każdy obiektywny kibic piłkarski potrafi docenić danego zawodnika lub klub gdy ten ma formę, dlatego zadałem takie pytanie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 gru 2006, 10:21

bo każdy widział jak grał w piłke Szymkowiak w formie
Wymien mi mecze, w ktorych Szymkowiak zagral bardzo dobry mecz, najlepiej mecz o punkty :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 30 gru 2006, 10:26

cloner pisze:Wymien mi mecze, w ktorych Szymkowiak zagral bardzo dobry mecz, najlepiej mecz o punkty
Cloner daj sobie spokoj ok? A ty mi wymien najlepszy mecz Rasiaka. Najlepiej o punkty. Jezeli nie wiesz ktore to byly mecze to twoj problem, nikt ci nie bedzie wypisywal tch meczy bo tak chcesz. Szkoda tylko ze eksperci pilkarscy uwazali Szymkowiaka za najlepszego srodkowego pomocnika reprezentacji w czasie gdy jego forma byla najwyzsza. Ty ekspertem chyba nie jestes...

Wymien mi pilkarza lepszego niz Szymkowiak na pozycji srodkowego pomocnika w czasach gdy Szymek blyszczal.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 30 gru 2006, 10:29

Martinho pisze:Cloner daj sobie spokoj ok? A ty mi wymien najlepszy mecz Rasiaka. Najlepiej o punkty. Jezeli nie wiesz ktore to byly mecze to twoj problem, nikt ci nie bedzie wypisywal tch meczy bo tak chcesz
Mecz z Wegrami,w poprzednich eliminacjach do Euro. I to by było tyle,jesli chodzi o Rasiaka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”