9.07 - Berlin - Finał MŚ - Włochy : Francja - Strona 11

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto zostanie Mistrzem Świata?

Włosi
64
73%
Francuzi
24
27%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 lip 2006, 0:05

ossy pisze:skad wiecie że Matrix prowokował?

A skąd wiesz, że akurat Zidane nie chcial butów pooglądać, ale nie zauważył Marco :lol:?

Fantastyczni wszyscy jesteście ;). Ogólnie to żal, że impreza się tak skończyła, ja patrzyłem kompletnie bez emocji... wyglądała tak jakby nas na niej nie było. Albo jakbyśmy się zapadli pod ziemię ze wstydu. Oglądając finał Portugalia może wspominać, że ma 4 miejsce, Trynidad pierwszy mundial, Australia może popatrzyć na mistrzów świata i powiedzieć, że przegrała z mistrzami przez niefart. Nas tam nie było. Kompletnie obco :(.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2006, 0:11 przez petru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 10 lip 2006, 0:05

Podejrzewam co mógł Matrix powiedziec do Zizou :

1) Grasz jak Rasiak.... :lol:

2) Twoja łysina oslepia Bartheza

3) wiesz co dzis zjadłem ??Twoja zabe

To sa tylko przypuszczenia 8) 8) 8) 8) 8)
Ostatnio zmieniony 10 lip 2006, 0:07 przez Balon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lip 2006, 0:06

Jesli nawet cos Matrix powiedzial :arrow: to Zidane pokazal, ze naprawde pora zakonczyc kariere :arrow: przez kilka sekund pewnie przypominal sobie jezyk wloski i dopiero po chwili dotarlo do neigo znaczenie słow :P
Ale tak jak mowil Cozza w PSport to byly jakies zarty :arrow: np. masz fajna fryzure 8)
Ktos cos kiedys mowil prawdziego mezczyznepoznaje sie po tym jak konczy a nie zaczyna :arrow: czy jakos tam :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8641
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 lip 2006, 0:08

Obojetnie co Matrix powiedzial, zrobil to co w Serie A jest wg mnie na porzadku dziennym :wink:

Napisze to jeszcze raz :

"Mistrzem jest ten co prowokuje, a uczniem ten co daje sie sprowokowac"

Mecz moze nie byl porywajacy, choc ja oczywiscie go przezywalem :wink:
A co powiecie o golu strzelonym przez Toniego ? wg mnie on nie byl na spalonym w tej sytuacji :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 10 lip 2006, 0:08

balon pisze:Podejrzewam co mógł Matrix powiedziec do Zizou :

1) reasz jak Rasiak....

2) Twoja łysina oslepia Bartheza

3) wiesz co dzis zjadłem ??Twoja zabe

Albo

Łysy ojciec, łysa matka, łysy Zidane i sąsiadka :lol:

Troche to zwycięstwo Italii przyćmiewa przykre odejście Zizou.

A mistrzostwa faktycznie słabe. Nie było wielkich, emocjonujących spotkań. Mało goli, dużo kartek ...

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 10 lip 2006, 0:11

Corinthians pisze:Tez mysle, ze Zidane chcial sie popisac, albo wytrzec pot
Moze zaczelo mu odbijac? Stary jest i wogole.

Ale skad wy wiecie co mu powiedzial?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2413
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 lip 2006, 0:11

cloner pisze: co powiecie o golu strzelonym przez Toniego ? wg mnie on nie byl na spalonym w tej sytuacji
Jak już wcześniej pisałem. Toni nie był na spalonym. Wybiegł on zza pleców będącego na spalonym kolegi z drużyny. Szkoda, że sędzia tego nie zauważył bo mecz pewnie skończyłby się w regulaminowym czasie. Nie byłoby teraz dyskusji o sporze Zidane vs Materazzi.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 10 lip 2006, 0:12

ossy pisze:Ale skad wy wiecie co mu powiedzial?
Panie, przeciez nikt tego nie wie, wiec czemu piszesz, ze wszyscy wiedza?

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1490
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 10 lip 2006, 0:12

balon pisze:Podejrzewam co mógł Matrix powiedziec do Zizou :
mnie sie wydaje ze powiedział mu

trzeba miec fantazje dziadku :P

Awatar użytkownika
driv
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: driv » 10 lip 2006, 0:17

może powiedział mu aby pokazał mu jak sie wali z główki :P
Ostatnio zmieniony 10 lip 2006, 0:17 przez driv, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 lip 2006, 0:17

Maja zapisy kamer i maja ludzi od czytania z ust.. jesli materazzi prowokowal, ukarają go.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 10 lip 2006, 0:18

Corinthians pisze: Panie, przeciez nikt tego nie wie, wiec czemu piszesz, ze wszyscy wiedza?
Ale niektorzy tu pisza jaki to Matrix nie jest cham i prowokator.

A może wcale mu coś niemilego nie powiedział? :lol: Tylko Zizou dawno wloskiego nie uzywal i nie zrozumial dobrze? :lol:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 lip 2006, 0:18

Dobra juz się troche uspokoiłem po tym jak mnie Martinho wkurzył hasłem, że Włosi powinni nauczyc się grać Fair Play.

Teraz na spokojnie.

Włosi zagrali najgorsze spotkanie podczas mundialu. Na pewno spowodowane to było brakiem sił, zmęczenim turniejem. Byli jednak najrówniejszą ekipą w przkroju całych mistrzostw i zasłużyli na sukces bardziej niż Francuzi. Francuzi zagrali dziś o wiele lepiej od Azzurrich, jednak sami są sobie winni, bo chyba trzeba było jeszcze mocniej przycisnąć Włochów którzy w końcówce opadli z całkiem z sił i widać było oczekiwanie na karne. W grze obu drużyn, a szczególnie Włochów widać było wiele nerwowości dlatego cieszę się bardzo z rezulatatu tymbardziej, że kibicowałem Italii.
Zidane zachował się jak kretyn, szkoda bo osobiście uważałem go za największego gracza. Nie umniejsza to jego zasług dla futbolu, ale pozostawił po swoim odejściu wielki niesmak. Piłka lubi być przewrotna 8 lat był bohatrem fianłu, teraz jest antybohaterem.

Najlepszym piłkarzem mundialu zdecydowanie Fabio Cannavaro. To co wyprawiał to się w głowie nie mieści. Stalowe płuca. Razem z Pirlo, Gattuso, Grosso, Buffonem tworzyli kręgosłup tej drużyny. Widać, że gracze z Połwyspu Apeninskiego tworzyli zwarty kolektyw. Wszyscy zasługują na pochwałe. Wielkim odkryciem dla światowej(we włoskiej był już dobrze znany) piłki jest Fabio Grosso. To on wypracował karnego z Australia, strzelił bramke z Niemcami i dziś dokończył dzieła. Mozna powiedzieć, że był talizmanem reprezentacji na MŚ. Dobrze, że Inter zakupił go przed mundialem, bo teraz jego cena podwyżyła by się 2-krotnie.
Ja osobiści odczuwam wielką satysfakcje, bo wszyscy 23 piłkarze graja na codzień w Serie A. Najlepszej lidze świata która teraz przezywa trudne chwile. Wyniki reprezentacji mówią wszystko o lidze.
Mundial stał na podobnym poziomie co poprzedni. Szkoda, że tendendcja w światowym futbolu idzie ku przeszkadzaniu druzynie przeciwnej, a nie organizowaniu gry. Najsłabsi na MŚ byli sędziowie. Jeśli FIFA nic w tym kierunku nie zrobi to za 4 może być strasznie.

GRANDE ITALIA - mistrzowie świata AD 2006

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 lip 2006, 1:20

Już troche po meczu. Italia mistrzem świata, zasłóżonym mistrzem bo patrząc na cały turniej zagrali najrówniej i chyba najlepiej. Dziś zaliczyli słabszą drugą połowe i dogrywke. Nie wiem czym to było spowodowane, może czuli gdzieś w nogach tempo meczu z Niemcami i dziś już nie dali rady bo miejscami miałem wrażenie że nie mają w ogóle chęci do gry o tytuł mistrza świata :!:

Pierwsza połowa była wyrównana. Francuzi dość szybko objeli prowadzenie po dość dziwnym karnym. Początkowo myślałem że nie było żadnego kontaktu który mógł pozwolić sędziemu na pokazanie 11 metra. W studiu tvp były nasze szpece i pokazali dokładnie powtórke, Matrix jednak faulował, było widać że kopnął przeciwnika w noge.
Włosi jednak pozbierali się dość szybko i Matrix się rewanżuje. Potem było więcej okazji bo Francuzi w pojedynkach główkowych dziś nie istnieli. Włosi pod tym względem przeważali i to zdecydowanie, byli bezbłędni do momentu strzału Zizu.
Druga połowa jak i reszta meczu była już pod dyktando Francuzów. Włosi nie stworzyli zagrożenia mimo iż strzelili bramke z małego spalonego :P

Wracając do półszczupaka Zidana to on sam pierwszy rzucał mięsem. Matrix go przytrzymywał za koszulke ( co jest normalne ) Zizu miał potem jakieś problemy i coś mówił do niego ( co jest normalne ) Matrix mu odpowiedział ([nie wiemy co] ale to jest normalne ) a Zizu zachował się jak rasowy zawodnik NFL ( co w piłce normalne juz nie jest ) i nie ma dla niego żadnego usprawiedliwienia.

Włosi wygrali i jestem niesamowicie szczęśliwy. Mam nadzieje że sąd sportowy jak i reszta Italii nie będzie liczyła na jakieś zmniejszanie kar bo to nie ma nic do afery w Calcio.

FORZA AZZURRI.

Freeq
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Freeq » 10 lip 2006, 1:31

RealFan pisze: Jak już wcześniej pisałem. Toni nie był na spalonym. Wybiegł on zza pleców będącego na spalonym kolegi z drużyny. Szkoda, że sędzia tego nie zauważył bo mecz pewnie skończyłby się w regulaminowym czasie. Nie byłoby teraz dyskusji o sporze Zidane vs Materazzi.
hm... albo coś mi się pomieszało, albo nie było spalonego...
spalony jest wtedy jeżeli zawodnik, który znajduje się na takiej pozycji dotkie piłki. Toni nie znajdował się za obrońcami w momencie podania(albo pod wpływem emocji źle oceniłem sprawe :))
zresztą uważam że ten nowy przepis jest beznadziejny, gdyż często jest wykorzystywany przez drużyny do zmylenia obrońców, np jeden wychodzi specjalnie na spalony obrońcy myślą że jest spalony a zza pleców wybiega napastnik. lub coś w tym stylu :P
jeżeli się myle to sorry, ale człowiek też nie jest nieomylny :)
A co do sprawy z zidane to uważam,że zawodnik tej klasy w takim momencie nie powinien dać się sprowokować... cokolwiek by nie mówił Włoch, tak jak to ujeli 'eksperci' z jedynki (:P) strzelił sobie samobója...

ps: tak wogóle to witam, gdyż jest to mój pierwszy post na forum, licze że będe mógł tutaj bez stresu wypowiedzieć swoje zdanie. :)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”