Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 10689

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2160
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 lip 2026, 18:58

19B10 pisze:
27 lip 2026, 18:49
A z takim atakiem @futbolowa to było pogotowie wzywać od razu. Przerabiałem to niestety.
Wiem, teraz też tak o tym myślę, ale wtedy raz, że uznałam, że to na pewno migrena, a dwa, że byłam sama z Zośką i nie chciałam jej fundować takich wrażeń (wiem, że zgon matki to gorsze wrażenia, no ale...).
cloner pisze:
27 lip 2026, 18:50
A też chciałbym wiedzieć, coś z lewym kolanem, zrobiłem sobie rezonans, byłem u dwóch lekarzy, ten na NFZ wypisał skierowanie na zabieg. Ale po powrocie z urlopu, brat kolegi, ktory ma 30-letnie doświadczenie jako fizjo (obecnie w USA) zalecił mi żebym poczekał jak się noga zacznie zachowywać, bo akurat wtedy zacząłem grać w tenisa i... ból praktycznie ustąpił. Coś tam czuję delikatnie, ale wcześniej miałem problem żeby przykucnąć, a dziś normalnie amatorsko gram i jest ok. Czyli zamiast operacji, więcej ruchu i kolano działa lepiej
Słyszałam o takich sytuacjach nieraz, może rzeczywiście uda się uniknąć cięcia.
j1mmy pisze:
27 lip 2026, 18:51
Wydaje mi się, że moja teściowa jeździ do Zabrza do neurologa a jedzie z okolic Koszęcina.
Wiem, że nie na temat, ale: Koszęcin to miejsce moich najlepszych wakacyjnych wspomnień :love: :love:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 776

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 lip 2026, 19:48

futbolowa pisze:
27 lip 2026, 18:58
Wiem, że nie na temat, ale: Koszęcin to miejsce moich najlepszych wakacyjnych wspomnień
Spoko, miasteczko jakich wiele. Tyle, że z zespołem Śląsk

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 lip 2026, 19:52

futbolowa pisze:
27 lip 2026, 18:58
Wiem, że nie na temat, ale: Koszęcin to miejsce moich najlepszych wakacyjnych wspomnień
Może nie najlepszych, ale kumpel tam ma dom piętrowy, więc już od czasów liceum tam jeździliśmy (wtedy to było jego dziadka), ale imprezy tam odchodziły :whistle: A Koszęcin fajna wioska, z "wiezy widokowej" świetne widoki :P

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1120

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 27 lip 2026, 20:29

Podziwiam optymizm ludzi, którzy wystawiają domy typu kostka na wioskach za 500-600 k. Przecież takie nieruchomości nadają się tylko do zburzenia, bo koszt remontu drugie tyle.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5291
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » wczoraj, 0:04

Widocznie musi być popyt albo są w stanie zejść mocno po negocjacjach.

Kumpel teraz kupił dom pod Łodzią, był wystawiony przez pół roku za 2,5kk a finalnie wytargował 1,85kk.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1809
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » wczoraj, 6:00

Nie ma to jak na zwolnieniu obudzić się po 5 i nie móc zasnąć, niech kolejny dzień w gipsie będzie jeszcze dłuższy :?

Znaczy, dzień dobry :witam:

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2026
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » wczoraj, 19:46

Coś takiego wyświetliło mi się na FB i zdałem sobie sprawę, że w niezłej jaskini muszę siedzieć, bo nie znam* dosłownie nikogo z tych ludzi.

Obrazek

*Chodzi mi oczywiście o możliwość powiedzenia dwóch zdań o danej osobie albo świadome połączenie z jakimś tworem, bo przypadkiem albo nieświadomie (nie byłem świadomy autorstwa) coś pewnie widziałem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » wczoraj, 19:49

No ten ishowspeed mi się wyświetlił podczas mundialu, jak rozmawiał z Ibrą, reszty nie znam.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 976

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » wczoraj, 20:01

Mr.Chris pisze:
wczoraj, 19:46
Chodzi mi oczywiście o możliwość powiedzenia dwóch zdań o danej osobie albo świadome połączenie z jakimś tworem, bo przypadkiem albo nieświadomie (nie byłem świadomy autorstwa) coś pewnie widziałem.
Kojarzę tego speeda ale tylko dlatego że czasem jakieś jego filmiki się pokażą jak jest ignorowany przez piłkarzy na mundialu. Ale i tak nie mam pojęcia kim jest ona i cała reszta - kreatorzy tak zwani czyli tworzą jakieś filmiki i rozpowszechniają na tik toku?

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » wczoraj, 20:03

Przema pisze:
wczoraj, 20:01
Ale i tak nie mam pojęcia kim jest ona i cała reszta - kreatorzy tak zwani czyli tworzą jakieś filmiki i rozpowszechniają na tik toku?
Googlnąłem trzy albo cztery losowe osoby i wyszło, że komik, YouTuber, TikToker, influencer, etc.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » wczoraj, 20:05

Nasze forum niby opiniotwórcze a żadnego nie ma na liście :?

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4356
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » wczoraj, 20:06

Ja to kojarze z tego 3 typów ale na zasadzie ze gdzies mi tam mignął w jakimś arcie. A tak kompletne nołnejmy

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1120

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » wczoraj, 20:07

DDK pisze:
wczoraj, 0:04
Widocznie musi być popyt albo są w stanie zejść mocno po negocjacjach.

Kumpel teraz kupił dom pod Łodzią, był wystawiony przez pół roku za 2,5kk a finalnie wytargował 1,85kk.
Sęk w tym, że nie ma. Ogłoszenia wiszą kilkat lat. Co innego wioski tuż pod dużymi metropoliami, a inna sprawa domy na typowych wsiach, gdzie nawet pracy nie ma czy komunikacji z dużym miastem. Jedyna wartość to ziemia, bo 50-cio letnie domy nadają się tylko do rozmontowania.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2136

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » wczoraj, 20:23

ishowspeed był kiedys w Polsce i latało trochę info, że polskie influencerki czy inne onlyfansiary próbowały się wybić przy tym, robiac coś upokarzającego/uprzedmiotowiającego siebie. Wlaczyłem cos jego ale nie dało się oglądać, bo dużo tam kolorowego, szybkiego montazu + sam youtuber ma strasznie irytujący styl mówienia i zachowywania się.
MrBeast wiecznie się gdzieś w internecie pojawia, wiec jego jest łatwo kojarzyć. Jak ktos się szachami interesuje to w pandemii był boom i koleś to wykorzystywał wspolpracujac z chess.com. Grał w turnieju streamerów, nagrywał filmiki z Nakamurą, Carlsenem, Levym. Miał nawet swojego bota na chess.com, przez co pojawiło się mnóstwo filmów 'I have played against MrBeast!' - a chodziło o bota.
Mark Rober to były wieloletni inżynier NASA co kręci filmy opierające sie o inżynierię stosowaną (i ogólnie dotyczące całego STEM). Podane to w efektownej formie, ale przy okazji sporo można się nauczyć.
Nick to taki jego odpowiednik w kulinarii - głównie jakieś formy kulinarii ekstremalnej, ale przynajmniej ciekawe i faktycznie umie gotowac.
Steven Bartlett prowadzi podcasty z pogranicza biznesu i rozwoju osobistego. Sporo wartosciowych wywiadów a kanał troche w starym stylu: długie filmy, brak widowiskowego montazu, brak graficznych wodotrysków.

W sumie spodziewałem się, że będzie to zdominowane wylacznie przez ogłupiające treści, pranki, darcie mordy do kamery oraz streamowanie gier. Więc chyba nie ma tragedii, skoro wśród takiej topki są też kanały wartościowe.

EDIT: właśnie ogarnąłem, że znam jeszcze MrBallen. On tworzy filmiki dotyczace tajemniczych (lub ciekawych) zbrodni. Nie oglądam, ale spotykałem się z dziewczyną, która uwielbiała takie podcasty i często ich słuchała.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » wczoraj, 20:25

@venomik, ależ Ty młodzieżowy :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”