Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2600

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2389

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 25 lip 2026, 18:24

aa, zapomnialem w ogole o tym konate. o jego formie to za wiele nie jestem w stanie powiedziec, z tego czytalem temat liverpoolu to roznie bywalo, do tego cos gadal ostatnio, ze go dopadla depresja po smierci joty i ojca, a na mundialu jak juz dali mu pokopac w meczu o braz to wygladal mocno pokracznie. z tych stoperow laczonych przez ostatni rok z realem to tak na oko chyba najslabsza opcja. ale moze mnie wyjasni

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 210

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » 25 lip 2026, 18:26

moody pisze:
25 lip 2026, 15:18
rok temu tez przyszla piatka do dominowania na najblizsza dekade. ktos ich jeszcze pamieta?
Pamięta i oni o sobie jeszcze przypomną. Carreras i Huijsen to bardzo dobrzy i młodzi piłkarze. Nie będę wnikał czemu nie dostali powołania do kadry, bo znowu będzie, że bawię się w teorie spiskowe, ale obaj zawodnicy z dobrej strony się pokazali w minionym sezonie i są nadal świetnym uzupełnieniem kadry. Carreras o dziwo jest dobry w defensywie a mniej daje w ofensywie i jego problemem jest to, że nie działa do końca współpraca na linii Carreras-Vinicius a tak to bardzo dobry defensor, popełniał nie wiele błędów, potrafił wyłączyć z gry Lamine Yamala co się stało viralem w internecie jak obrońca Realu go ogrywał w meczu. Huijsen chyba najlepszy z nabytków Królewskich z tej piątki ale wyraźnie on potrzebuje za partnera w obronie kogoś doświadczonego, ma wyraźne problemy z ustawianiem się w polu karnym, gdyby miał u boku takiego Sergio Ramosa to by z chłopaka zrobił swojego następce. Ta dwójka jeszcze pokaże na co ich stać.

Trent Alexander Arnold musi dojść do siebie i mieć więcej regularnego grania, bo jego przede wszystkim wykluczyły kontuzje a jest to jakościowy zawodnik, jego dośrodkowania budzą postrach, dla odmiany tak jak Carreras jest lepszy w defensywie tak Trent jest tym który więcej da w ofensywie. Mam wrażenie, że rotacyjnie z Dumfriesem będą się świetnie uzupełniali zależnie od potrzeb taktycznych.

Mastantuono ma dopiero 18 lat, to nadal przyszłościowy zawodnik dla którego zwyczajnie jest za wcześnie na granie w pierwszej drużynie. On powinien być wypożyczony już w zeszłym sezonie i mam nadzieję, że teraz pójdzie się gdzieś ogrywać i rozwijać tak by Królewscy w przyszłości mieli z niego pociechę.

Kompletnie nie uważam aby te transfery były zmarnowane. Obejrzałem prawie wszystkie mecze Realu Madryt w poprzednim sezonie, nie mam specjalnie do czego się przyczepić a jak już oczekiwałem od kogoś więcej, to od Huijsena, bo on mimo wszystko popełniał kilka błędów które ważyły na stracie gola ale jak ma się obok takie elektryczne osoby jak Asencio czy Rudiger to nie trudno o błąd i tak w środku defensywy Realu był wyróżniającą się postacią.

Xabi? a był taki jeden faktycznie... Arbeloa też był... Powiem tak. Patrząc na to jak grali piłkarze Realu Madryt na mundialu, to śmiem twierdzić, że główny problem był na ławce trenerskiej a nie wśród zawodników. Real ma potężny potencjał kadrowy ale jak już z czymś nie trafił, to właśnie z szkoleniowcami.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 393

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » 25 lip 2026, 18:38

No z tych obrońców łączonych z Realkiem przez ostatni rok najmocniej, to Upamecano i Saliba przedłużyli kontrakty, a Schlotterbeck się połamał. Te pomysły kupna jeszcze obrońcy mogącego grac na srodku i boku skończyły sie z kolei na Cucurelli, bo Real ma w tym momencie 5 środkowych obrońców i trzech lewych.

Tzn. żeby była jasność, ja nie mówię, że to są zajebiste ruchy same w sobie, ale jak sobie człowiek zacznie myśleć kto tam miałby być do wzięcia realnie to dużo ciężej kogokolwiek wymyślić niż to co Realek podpisał / planuje kupić, na niektórych pozycjach to tak z głowy ciężko nawet wymyślić jakieś alternatywy.

Konate to chyba taki grajek, który w dobrym teamie da radę, ale niczego wokół niego nie zbudujesz.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 810

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 25 lip 2026, 18:59

Jak się nie połamie to to jest bestia.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2412
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » wczoraj, 20:59

Szybko poszło w sumie.

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1115

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » wczoraj, 21:23

Ciekawe te wzmocnienia. Teraz kwestia co z tego ugotuje wielki Jose.

Matsuyama
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matsuyama » wczoraj, 21:26

Hannibal pisze:
wczoraj, 21:23
Ciekawe te wzmocnienia. Teraz kwestia co z tego ugotuje wielki Jose.
W lidze 2 miejsce (wywalony w grudniu lub styczniu) i 1/4 w Lidze Mistrzów.

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 21:28

Tak, miałem pisać, że fajny przykład jak Przepisywacz i social media psują śledzenie futbolu z tymi nieustannymi plotkami i informacjami - a tutaj w piątek znikąd informacja o ofercie, w sobotę informacja o dogadaniu się z Diomande, w niedziele tutaj my idziemy i koniec pieśni, efekt zaskoczenia powoduje, że fajnie się to śledzi.

Super wzmocnienie Diomande, tzn. może być flop, ale nic lepszego by tutaj się nie dało wymyślić.

Straszna jest ta oligarchizacja futbolu, jeden świetny sezon w Lipsku i gość w zasięgu 8-9 klubów na świecie za +100 milionów.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2389

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » wczoraj, 21:43

zloty deal lipska swoja droga

rok temu jak placili 20 mln euro za gostka ktorego caly dorobek to 500 minut na poziomie la ligi to mozna bylo sie pukac w leb

po roku sa jakies 100 mln euro na czysto do przodu

Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 152

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » wczoraj, 21:52

Poza PL tak się to robi. Szkoda, że Hiszpanie za tyle nie sprzedają. Później liga wygląda jak wygląda, biednie.

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 210

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samuraj » wczoraj, 22:36

Nie wiem co mam myśleć o tym transferze, jestem sceptyczny...
Mam wątpliwości czy Diomande okaże się lepszym zawodnikiem od Rodrygo, Mastantuono czy Brahima...
Real dokonał bardzo ryzykownego transferu. Plusem jest wszechstronność Diomande, bo może grać na lewej i prawej stronie.

Mam nadzieje że Diomande zamknie mi ryja i pokaże na co go stać.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 267
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » wczoraj, 22:41

Bundesliga jest tricky. Można wyłowić kogoś ciekawego, ale można też trafić Kolo Muaniego albo takiego Marmusha za potężny hajs 😎

Awatar użytkownika
Bernabeu2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu2 » wczoraj, 22:49

Nom, Bundesliga ma przeważnie największą średnią bramek w top5 ligach, więc można sobie wyrobić bonusowe 20-30% w G/A tabelce, a i całościowo jest pewnie łatwiej, nigdy nie mam zaufania do tych gwiazd z Bundes, ale ten Diomande ma jeden dosyć uniwersalny atut, tj. pod względem szybkości i odejścia na pierwszych metrach wygląda topowo, więc może nie będzie przypału.

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1115

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » dzisiaj, 7:30

Szybki murzyn z Realem w CV to gorący temat dla klubów premierczips, więc pewnie w razie flopa będzie się go dało sprzedać za grubą kasę.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1453
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » dzisiaj, 8:44

W sumie to zdaje się, że Diomande jak był na celowniku Liverpoolu to stwierdził, że woli grać w PSG. Według francuskich mediów dał słowo pod wieżą Eiffla, a jak pojawił się Real to już nie chce w Paryżu. Wygląda trochę jak rozkapryszony dzieciak, ale może to tylko złudne wrażenie. Czytałem już, że na instagramie mówił podczas transmisji, że jest kibicem Liverpoolu i chce zastąpić Salaha, a później, że w Paryżu ma większą szansę na trofea i Złotą Piłkę :think:

Nie weryfikowałem tego wszystkiego, ale sytuacja trochę jak w kalejdoskopie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”