Seriale - Strona 664

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2021
Kibicuję: Manchester United

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 lip 2026, 0:03

Przema pisze:
24 lip 2026, 22:37
Ranczo Duttonow ktoś z was ogląda albo obejrzał już pierwszy sezon?
Gdy przeczytałem że po zakończeniu yellowstone pokażą dalsze losy Ripa to wiedziałem że jest potencjał na dobry serial i póki co nie zawiodłem się. Dziś z kolei czytałem że będzie drugi sezon a jeszcze jest seria Marshalls czyli chyba kolejne wieczory mam już zaplanowane jeśli chodzi o seriale.
Z Rancza Duttonów zostały mi dwa ostatnie odcinki sezonu. Do tej pory naprawdę bardzo dobry - jedyny spin-off Yellowstone, który trzyma naprawdę wysoki poziom. W Yellowstone cały czas miałem nadzieję na uwolnienie potencjału Beth i tutaj się to poniekąd dzieje. Oczywiście nie ma tutaj takiego zaplecza oraz potencjału, ale z Ripem tworzą zajebisty zespół nie tylko w kontekście utrzymania rodziny przy życiu, ale i rozwoju.

Co do Marshalls, to nie przekonał mnie. Lubię postać Caseya, ale to nie jest postać, która może być gwiazdą serialu. I chyba taki też był zamysł, bo to serial, w którym IMO nie miało być głównego bohatera tylko zespół. Poza tym strasznie dużo zbiegów okoliczności i niewyjaśnionych zdarzeń, np. nagle postacie pojawiają się znikąd, chociaż były daleko, a w samym serialu wydaje się jakby minęło zaledwie 5min, idealnie trafiają na coś, znajdują się w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie, etc.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2878

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 lip 2026, 0:50

Marshals jest masakrycznie głupim serialem.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 lip 2026, 1:32

Nie wiem, czy głupim, ale na pewno zrobionym jakby na odpierdol i niezbyt przemyślanym.
Spoiler:
Prawdopodobnie, gdyby nie to, że lubię uniwersum Yellowstone, to nawet bym nie rozważał oglądania go.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 975

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 25 lip 2026, 6:44

Mr.Chris pisze:
25 lip 2026, 1:32
Prawdopodobnie, gdyby nie to, że lubię uniwersum Yellowstone, to nawet bym nie rozważał oglądania go.
Swoją drogą uniwersum może się powiększyć o serial, w którym pokazana zostanie budowa rancza Jacksonów.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 lip 2026, 10:57

Przema pisze:
25 lip 2026, 6:44
Mr.Chris pisze:
25 lip 2026, 1:32
Swoją drogą uniwersum może się powiększyć o serial, w którym pokazana zostanie budowa rancza Jacksonów.
Meh, niezbyt mnie oni obchodzą. Wolałbym kolejną część historii Yellowstone zamiast rozbijania się na poboczne nie mające nic wspólnego z Duttonami. Teraz pora na czasy II WŚ. Do trzech razy sztuka, może nakręcą coś godnego głównego serialu, bo poprzednie może nie były złe, ale jednak poziom miały niższy.

Ciekawe co z 6666. Tam dodatkowym smaczkiem jest to, że ranczo istnieje w rzeczywistości.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 25 lip 2026, 12:40

Mr.Chris pisze:
25 lip 2026, 10:57
Meh, niezbyt mnie oni obchodzą. Wolałbym kolejną część historii Yellowstone zamiast rozbijania się na poboczne nie mające nic wspólnego z Duttonami. Teraz pora na czasy II WŚ. Do trzech razy sztuka, może nakręcą coś godnego głównego serialu, bo poprzednie może nie były złe, ale jednak poziom miały niższy.
Tyle co widziałem to wydaje mi się że już sporo historii opowiedziano i zostawiono sobie furtkę żeby utworzyć kolejny serial, ale nawet nie skończyłem 1 sezonu więc to tylko luźna wrzutka.
Mr.Chris pisze:
Ciekawe co z 6666. Tam dodatkowym smaczkiem jest to, że ranczo istnieje w rzeczywistości
To było to ranczo na które pojechał Jimmy uczyć się kowbojskiego fachu (ten z yellowstone)?
A nie było nigdzie zapowiedzi że watek 6666 doczeka się swojego serialu?
To jest w ogóle niesamowite że w 2026 takie seriale robią furorę. Mnie te klimaty czy westerny nigdy nie ruszały, uważam to za tandetę. Ale yellowstone i Costner zrobili kawał świetnej roboty i naprawdę dobrze się to wsyztsko ogląda.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 lip 2026, 12:55

Przema pisze:
25 lip 2026, 12:40
To było to ranczo na które pojechał Jimmy uczyć się kowbojskiego fachu (ten z yellowstone)?
Yep
Przema pisze:
25 lip 2026, 12:40
A nie było nigdzie zapowiedzi że watek 6666 doczeka się swojego serialu?
Miał być serial i sam właściciel rancza podobno był bardzo pozytywnie nastawiony do udziału w produkcjach, ale coś w końcu się zepsuło - nie wiadomo tylko gdzie. Obecnie produkcja jest pod dużym znakiem zapytania i mówi się, że wyjście Rancza Duttonów ją przekreśliło.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1952

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 lip 2026, 15:35

Czy w blasku dnia czy w cieniu nocy strzeż się zielonej pierścienia mocy 8)

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1126
Kibicuję: Ac Milan

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 25 lip 2026, 16:00

Sezon 3 Xmenow 97 jest zakończony, 4 w produkcji

i tu już można mieć obawy bo o ile drugi sezon jeszcze był zrobiony przez DeMayo, tak teraz odpowiadać ma Winderbaum, który ma bardzo nijakie What IF za sobą

Jest fragment z 3 sezonu gdzie się pojawia Bractwo Mutantów (choć skład/wizualnie wolę z Ewolucji, nie jestem fanem tego designu ;])
Spoiler:

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 25 lip 2026, 19:52

Mr.Chris pisze:
Teraz wyczytałem że zapowiedziane było 1944 z drugą wojną w tle. Póki co żadnych dat chyba nie ma. Zacząłem kiedyś oglądać tą najwcześniejszą cheonolgoicznie część 1800 ileś tam ale nie byłem w stanie przebrnąć przez więcej niż dwa odcinki więc te seriale uderzające w historie tak średnio do mnie trafiają.
Gdzieś też rzuciło mi się w oczy że powstał serial Madison i nawet ma niezłe oceny plus gra tam Kurt Russel. Jednak nie ma tam żadnych postaci znanych z rodziny Duttonow.
Oglądałeś to może?
Mr.Chris pisze:
25 lip 2026, 12:55
Miał być serial i sam właściciel rancza podobno był bardzo pozytywnie nastawiony do udziału w produkcjach, ale coś w końcu się zepsuło - nie wiadomo tylko gdzie. Obecnie produkcja jest pod dużym znakiem zapytania i mówi się, że wyjście Rancza Duttonów ją przekreśliło.
Szkoda. Faktycznie był tam potencjał. Może jakieś pomysły na wątki fabularne zostały przeniesione do świata Beth i Ripa. Swoją drogą genialne są te postacie. Ja zwłaszcza- fanem Ripa jestem.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 25 lip 2026, 22:13

Przema pisze:
25 lip 2026, 19:52
Zacząłem kiedyś oglądać tą najwcześniejszą cheonolgoicznie część 1800 ileś tam ale nie byłem w stanie przebrnąć przez więcej niż dwa odcinki więc te seriale uderzające w historie tak średnio do mnie trafiają.
Bo nie są zbyt dobre :D w pierwszej części wkurwia mnie ta małolata, a druga ma kilka fajnych postaci, w tym genialna rola Helen Mirren, ale jest jakby przeciągnięta i spokojnie mogliby zrobić to wszystko w jednym sezonie, zwłaszcza ucinając beznadziejny wątek indiański, który póki co do niczego nie prowadzi.
Przema pisze:
Gdzieś też rzuciło mi się w oczy że powstał serial Madison i nawet ma niezłe oceny plus gra tam Kurt Russel. Jednak nie ma tam żadnych postaci znanych z rodziny Duttonow.
Oglądałeś to może?
Mam w odległych planach. Wiem, że obejrzę i czytałem pozytywne opinie, ale niezbyt mnie do niego ciągnie i pewnie wleci kiedyś jako zapchajdziura.
Przema pisze:
Swoją drogą genialne są te postacie. Ja zwłaszcza- fanem Ripa jestem.
Yellowstone zrobiło zajebisty casting i miało świetnie stworzone postaci. Nawet prawniczyna dawał dużo w serialu, pomimo, że nie dało się czuć do niego jakiejkolwiek sympatii. To też pierwszy serial, gdzie naprawdę zajebiście potrafili wykreować role kobiece. Beth, Cara, Alexandra (obie 1923), czy z pobocznych Monica albo Teeter. Z głównych postaci żeńskich tylko gówniara z 1883 mnie wkurwiała.

Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2573
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » wczoraj, 0:32

Lubię to co widzę. :D

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu