Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2920

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Pelart2
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 152

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart2 » 15 lip 2026, 11:35

2 RP też była wielonarodowa i wiadomo jak skończyła.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4354
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 15 lip 2026, 11:37

Ja go mam na ignorze i na szczęście nie musze czytać tych kocopołów ale fakt - zdecydowanie najsłabsze ogniwo forum

Natomiast co do rosnących w społeczeństwie podziałów między Polakami a Ukraińcami - nasi sąsiedzi są sami sobie winni. (ze wsparciem naszej klasy politycznej). Zelenski, wypieprzenie polskich firm z kontraktów (pozdro Lwów), UPA, nadanie przywilejów przez PiS (800+ bez sprawdzania czy dzieci uczą się w PL, opieka zdrowotna bez ubezpieczenia itd) - to wszystko jest paliwem na taki a nie inny obraz rzeczy

Ale fakt - cierpia na tym Bogu ducha winne Tanie i Saszki a nie Ci co naprawdę powinni (pozdro Zelenski x2)

ps. Konfiturę i tak jebać :)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2451

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 lip 2026, 12:13

Padik pisze:
15 lip 2026, 11:06
League pisze:
15 lip 2026, 10:28
Bronienie polaczka bo Ukrainiec jakiś też coś źle zrobił to poziom dna
Jaką trzeba być spierdoliną i jak bardzo trzeba mieć wyprany mózg, żeby w jednym zdaniu obok siebie pisać o swoim narodzie z małej litery i z taką pogardą, a o sąsiadach już z kulturą i z wielkiej...?
Najpierw naucz się czy a potem pisz. Pogardę mam dla tego typa a nie dla narodu. Każdy z IQ większym niż numer buta to zrozumieli a ty l, cloner i kilku innych nie ale nie dziwi mnie to. Najsłabsze ogniwa forum. Plus ten śmieszny hejter konfitury. Pewnie sam parkuje na chodnikach stary dziad
Cloner jedzie po mnie że niby mieszka blisko granicy niemieckiej 🤣 jakim trzeba być prymitywem by myśleć że to obelga. I to mówi ten co mieszka na Śląsku 🤣 jedyne co tutaj robi to wrzuca filmiki Jasia kapeli a drugi stary cap jedzie po konfiturze gdzie 10 osób mu tłumaczy co źle pisze i nic nie skumał i dalej swoje🤣 padlika(wiadomo od czego nick🤣czy zygusia nie skomentuję bo oni pewnie we dwójkę piszą w sensie jeden czyta drugi pisze

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1453
Kibicuję: od czasu do czasu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 15 lip 2026, 12:24

League pisze:
15 lip 2026, 12:13
pelarta czy zygusia nie skomentuję bo oni pewnie we dwójkę piszą w sensie jeden czyta drugi pisze
Może to jest rozwiązanie żebyś przestał się kompromitować. Poproś oddziałowego żeby pomógł Ci w pisaniu postów :)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 lip 2026, 12:25

Zygmunt-1 pisze:
15 lip 2026, 12:24
League pisze:
pelarta czy zygusia nie skomentuję bo oni pewnie we dwójkę piszą w sensie jeden czyta drugi pisze
Może to jest rozwiązanie żebyś przestał się kompromitować. Poproś oddziałowego żeby pomógł Ci w pisaniu postów :)

Tobie jak widać nie pomaga. Potrzebujesz jeszcze kilku.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... 9,79cfc278. Nasi jak zawsze pominięci

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 267
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 15 lip 2026, 12:27

League pisze:
Padik pisze:
League pisze:
Jaką trzeba być spierdoliną i jak bardzo trzeba mieć wyprany mózg, żeby w jednym zdaniu obok siebie pisać o swoim narodzie z małej litery i z taką pogardą, a o sąsiadach już z kulturą i z wielkiej...?
Najpierw naucz się czy a potem pisz. Pogardę mam dla tego typa a nie dla narodu. Każdy z IQ większym niż numer buta to zrozumieli a ty l, cloner i kilku innych nie ale nie dziwi mnie to. Najsłabsze ogniwa forum. Plus ten śmieszny hejter konfitury. Pewnie sam parkuje na chodnikach stary dziad
Cloner jedzie po mnie że niby mieszka blisko granicy niemieckiej 🤣 jakim trzeba być prymitywem by myśleć że to obelga. I to mówi ten co mieszka na Śląsku 🤣 jedyne co tutaj robi to wrzuca filmiki Jasia kapeli a drugi stary cap jedzie po konfiturze gdzie 10 osób mu tłumaczy co źle pisze i nic nie skumał i dalej swoje🤣 padlika(wiadomo od czego nick🤣czy zygusia nie skomentuję bo oni pewnie we dwójkę piszą w sensie jeden czyta drugi pisze
Pogardę masz dla polaczka, ale do ukraińca, który najebany jechał na motorze i zaczął się rzucać do kobiety, to już nie? O nim to z wielkiej litery, tak? Każdy twój wpis ostatnimi czasy to kompromitacja, lecisz dalej lewaku 😁

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3957

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 15 lip 2026, 12:28

Ale spokojniej Panowie.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 15 lip 2026, 13:27

Może i jestem stary ale za tego capa i dziada (bo zakładam ze to o mnie ;) mozesz mnie @johny batonik dopisać do fight clubu bo chętnie bym sie spotkał na zywo z tym śmiesznym league (mala litera nieprzypadkiem) na zywo i wyjaśnił sobie parę rzeczy

Btw gdzie jest Warm za takie obelgi? Administracja śpi? Czy ten koleś ma jakies specjalne względy?

Ps. Parkuję też na miejscach dla rodzin z dziećmi i śmieje sie z Karyn które o to robią dramę. A na chodniku jeszcze drzwi otwieram zeby musieli mnie bokiem odchodzić. Taki skurczybyk ze mnie :)

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 975

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 15 lip 2026, 13:45

Uspokajając nastroje słyszeliście może żeby przesłuchano Kacprzyka ze szpitala południowego?
Ja też nie, bo ciągle tego nie zrobiono. Ta afera jest zamiatana pod dywan. Mimo że opublikowany został raport NIK który potwierdza chociażby istnienie saloniku VIP. Oczywiście w ramach tej sprawy to najmniejszy problem bo lista rzeczy do wyjaśnienia jest długa - szkoda że mimo hucznych obietnic nic się nie dzieje i poleciała jedynie głowa vice prezydent Warszawy.
Za to Kierwinski wysyła już kolejny pozew o zniesławienie w tej sprawie.

Jeszcze z ciekawostek to wyłonił się nam Kosiniak z dobra nowina dla ludzi którzy mają problemy z wynajmem krótkoterminowym. Niestety mocno się pomylił i to co oni wprowadzili nic nie daje takim mieszkańcom.
Pisałem już wielokrotnie że ta władza jest bardziej bezczelna niż poprzednicy a robienie z ludzi idiotów opanowali do perfekcji. A tfu.

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1115

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 15 lip 2026, 13:59

https://www.rynekzdrowia.pl/Prawo/Nowy- ... 634,2.html
https://wykop.pl/link/7978891/trzech-le ... ia-miliony

Swoją drogą ten Kacprzyk wywołał efekt domino i teraz wychodzą kwiatki jak bardzo lekarze lecą po bandzie.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 15 lip 2026, 14:03

W normalnym kraju zarządzano by weryfikację kontraktów lekarzy w całej PL a u nas zajmujemy się sygnalistą :)

Co do info o wynajmie długoterminowym to właśnie dziś mój kumpel rano się chwalił że udało im się to wprowadzić (jest prezesem stowarzyszenia Mieszkanicznik) i z jego słów zrozumiałem że to dobra ustawa. Co w niej jest złego w Twojej opini?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 lip 2026, 14:53

Eyesmon pisze:
15 lip 2026, 13:27
Może i jestem stary ale za tego capa i dziada (bo zakładam ze to o mnie ;) mozesz mnie @johny batonik dopisać do fight clubu bo chętnie bym sie spotkał na zywo z tym śmiesznym league (mala litera nieprzypadkiem) na zywo i wyjaśnił sobie parę rzeczy

Btw gdzie jest Warm za takie obelgi? Administracja śpi? Czy ten koleś ma jakies specjalne względy?

Ps. Parkuję też na miejscach dla rodzin z dziećmi i śmieje sie z Karyn które o to robią dramę. A na chodniku jeszcze drzwi otwieram zeby musieli mnie bokiem odchodzić. Taki skurczybyk ze mnie :)
60 leci do administracji na skargę jak samemu konfiturę obrażasz wulgarnie. Ja wulgaryzmu nie używam a za słowo na j należy się warn tobie
Stara prawda jest taka że prawda boli.

Co za żałość
Ostatnio zmieniony 15 lip 2026, 15:06 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 15 lip 2026, 15:00

Padik pisze:
League pisze:

WP/matt_
@matt skoro jest WP dla Padika to gdzie WP dla league? Chyba że to działa jak sędziowie w sprawie Argentyny na mundialu :)

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3957

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 15 lip 2026, 15:07

@Eyesmon, dosłownie kilka postów wyżej niż ten od Padika :) To jest pierwsza sprawa a druga jest taka, że sami się nawzajem nakręcacie.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 15 lip 2026, 15:08

A to przepraszam - mam go na ignorze więc żem nie widział ;)

Ja tam nikogo z użytkowników nie obrażam, obrażam jedynie Konfiturę i jemu podobnych

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”