Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 10678

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8595
Kontakt:

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » dzisiaj, 12:32

piotrcies pisze:
dzisiaj, 12:25
Śmieszne to u nas
Mało interesujesz się zasadami w innych państwach na południu Europy, nie mówiąc o innych kontynentach.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6555

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » dzisiaj, 12:37

Ja jestem w tej kwestii hipokrytą bo z jednej strony fajnie jakby każdy mógł chodzić w swoich barwach i się swojej identyfikacji klubowej nie bać pokazywać a z drugiej no jednak chłop w koszulce Zagłębia chodzący po Głogowie to się już w mojej ciasnej głowie nie mieści :wink:

W dzień meczowy jak idzie rodzic z dzieckiem w barwach no to jednak przesada go kroić czy straszyć. System identyfikacji ludzi/grupek do oklepania powinien przejść gruntowną reformę.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 318

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » dzisiaj, 12:54

BadBoy pisze:
dzisiaj, 11:48
Oho odezwał się kozak :rotfl:
Pytasz się tak jakby Polska była jakimś bantustanem. Normalnie idziesz o północy spacerem do domu w Toruniu i nikt Ci nic nie zrobi.

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 956

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » dzisiaj, 13:03

Boromir pisze:
dzisiaj, 12:37
no jednak chłop w koszulce Zagłębia chodzący po Głogowie to się już w mojej ciasnej głowie nie mieści
W glowie sie nie miesci, ale na wiecej bys sobie pewnie nie pozwolil zeby wdawac sie w pyskowke albo w bojke, tzn. jestes normalnym czlowiekem. Moze w koncu dozyjemy takiej normalnosci w Polsce.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8595
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » dzisiaj, 13:04

johny batonik pisze:
dzisiaj, 12:54
Normalnie idziesz o północy spacerem do domu w Toruniu
Jeden wart drugiego...
Tchórz pyta o Kraków analfabeto.

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » dzisiaj, 13:06

Przepraszam cloner. Chodziło oczywiście o Kraków. Mam nadzieję, że tchórz zrozumie co miałem na myśli.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3929

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » dzisiaj, 13:06

Nie dość, że dajecie mu paliwo to jeszcze się grzejecie.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4322
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » dzisiaj, 13:09

Kraków to nie Paryż. Chyba tak źle nie jest ;)

Awatar użytkownika
karollo89
Skład B
Skład B
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » dzisiaj, 13:30

Panowie, ja tu o pozytywnym aspekcie zgód kibicowskich, a wy od razu kłótnie, waśnie, niesnanski. Przy okazji meczów zgodowych z Legią zdarzało się spędzać w Warszawie kilka dni. Chodząc po mieście w barwach Pogoni poznawało się mnóstwo życzliwych osób. Może teraz w Łodzi, czy też Krakowie, jest podobnie, a nawet mniej nudno, wszak smutno, że miasto stołeczne ma tylko jedną poważną drużynę. Przechadzając się ulicą Piotrkowską w koszulce Pogoni, mógłbym odbyć ciekawe dyskusje zarówno z kibicami Widzewa, jak i ŁKSu. Za to w Krakowie zapewne porozmawiać można o inwestycjach pana Kwietnia w Wieczystą, powrocie Wisły do Ekstraklasy, czy o smutnym losie Garbarni. W coś takiego, jak kibice cracovii, nie wierzę.

W poprzednim swoim wpisie pochwaliłem się tylko olśnieniem, które zawdzięczam uż. @DDK, że wśród naszych licznych zgód znajduje się także Elana. W Toruniu nigdy nie byłem, czas to zmienić.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 807

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » dzisiaj, 14:01

cloner pisze:
dzisiaj, 13:04
johny batonik pisze:
dzisiaj, 12:54
Normalnie idziesz o północy spacerem do domu w Toruniu
Jeden wart drugiego...
Tchórz pyta o Kraków analfabeto.
Tchórza to Ty wśród znajomych szukaj. Zadałem normalne proste pytanie bo akurat znając środowisko kibicowskie bardzo dobrze to nie mam zamiaru trafić na jakieś osiedle gdzie takie patusy jak np Ty, dla których krojenie koszulek kibicom innych drużyn jest czymś normalnym, wyskoczą do mnie w 5 bo na solo to już strach i będą coś pierdolić o barwach

Awatar użytkownika
johny batonik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » dzisiaj, 14:04

To nie zakładaj koszulki klubowej jak się boisz.

Awatar użytkownika
karollo89
Skład B
Skład B
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karollo89 » dzisiaj, 14:10

Nie uważam za nic złego braku akceptacji na chodzenie w cudzych barwach w innym mieście. Bardziej mierzi mnie widok wymieszanych koszulek pod Bernabeu przy okazji El Clasico, ale, wiadomo, na Zachodzie to już czysty biznes. Jesteś u kogoś w gościach, to zachowuj się należycie. Potępiam przemoc, ale zbyt szeroko otwarte ramiona dla przybyszów prowadzą do przekraczania dopuszczalnych barier. Koszulka piłkarska nie jest raczej podstawowym elementem garderoby, więc nie trzeba zbyt wiele wysiłku, aby ubrać się inaczej.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » dzisiaj, 14:13

karollo89 pisze:
dzisiaj, 14:10
. Bardziej mierzi mnie widok wymieszanych koszulek pod Bernabeu przy okazji El Clasico
W jakim sensie wymieszanych?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » dzisiaj, 14:16

piotrcies pisze:
dzisiaj, 12:19
zawsze mnie zastanawiało, jakim troglodytą trzeba być, żeby komuś się przywalić o koszulkę klubową.
Ja się wychowałem w miejscowości gdzie nawet dzieci potrafiły zebrać wpierdol od dorosłych kiboli za koszulkę. U nas był Górnik, 2 miasteczka obok Ruch, tyle patologicznych sytuacji widziałem że aż szkoda gadać.
Moja ulubiona historia? Spacerujemy sobie z ziomeczkiem po mieście (wakacje, godzina około 22), nagle słyszymy przeraźliwe "Nie zabijaj mnie!!" i nagle chłop wybiega zza zakrętu i spierdziela jakby gonił go sam Beliar. Pół minuty później podjeżdża żółte Tico a w nim 2 naszych znajomych z blokowiska - jeden prowadzi, drugi na miejscu pasażera dosłownie zielony/fioletowy, pytają gdzie uciekł chorzowski. Grzecznie pokazaliśmy, po czym pokazuje na tego drugiego i pytam "co on taki zielony" na co usłyszałem odpowiedź "a bo tak zajebał typowi w ryj, że aż sobie rękę złamał" :shock: Potem jeszcze przez godzinę jeździli po mieście i typa szukali.
Najlepsza z tej opowieści jest geneza - był bus nr 206 który startował w Wodzisławiu Śl, potem przejeżdżał przez Radlin (chorzowscy), potem przez moje miasteczko po czym na koncu zawijał na Wodzisław. No i te typy dostali wpierdol od moich bo... wysiedli na przystanku z busa 206, a ci sami dopowiedzieli sobie historię "skoro wysiadł z 206 to na pewno jest z Radlina, a to znaczy że na pewno jest kibicem Ruchu, więc trzeba mu wpierdolić". Okazało się że chłop jechał z Wodzisławia od dziewczyny, a ogólnie to... był z naszego miasta :rotfl4:

No i tego typu sytuacji była masa, sam też jako nastolatek prawie dostałem wpierdol od swoich, na szczęście jeden z nich mnie rozpoznał z boiska (grywałem z nim w nogę w klubie).

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 807

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » dzisiaj, 14:18

johny batonik pisze:
dzisiaj, 14:04
To nie zakładaj koszulki klubowej jak się boisz.
Dla najebanych gówniarzy myślisz że trzeba mieć na sobie koszulkę? Oczywiście zdając pytanie wiedziałem kto się przypierdoli 🤣🤣 zero zdziwienia. DDK odpowiedział normalnie :beer: ale dwa forumowe talenty zawsze się przypierdolą bo za nudne życie mają :haha:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”