To nie działa panie kolego, bo potem i tak jest zderzenie ze ścianą.
Ja to wszystko przyjmuje. Mam tylko jakieś dziwne wrażenie, że ludzi niesamowicie boli windowanie cen i tego typu sprawy, bo ludzie to już głównie żyją transferami, takie spierdolenie.
Kluby same sobie zawyżają ceny, bo jak wielki klub, nazwijmy go United, będzie chciał pozyskać piłkarza X za kwotę 70mln a jego pracodawca krzyknie 100, to nie płacisz 100 tylko szukasz innego piłkarza za 70, nie znajdziesz to szukasz w akademii i wykorzystujesz młodych chłopaków.
Nie ma przymusu płacenia więcej, ile to sytuacji w całej europie, że piłkarz tańszy spisuje się ostatecznie lepiej od tego droższego, a że pozwolono sobie wejść na głowę i wpuścić do siebie państwo-właścicieli (nie tylko w Anglii), to sami są winni i to oni są odpowiedzialni za pogorszenie sytuacji w europie.
Ja wyjechałem z tym Como specjalnie bo zrobili coś z mojej perspektywy obrzydliwego z tą ilością Włochów i poważnie uważam, że przymus czterech piłkarzy jest pomysłem bardzo dobrym, tylko to musi działać w całej europie, a już na pewno w ligach top5/10. Ceny za piłkarzy to inna walka.