Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 21 paź 2023, 13:50
Leszek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 21 paź 2023, 13:57
matt_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 21 paź 2023, 15:08
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 08 wrz 2024, 9:28
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 10 wrz 2024, 22:48
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 10 wrz 2024, 23:00
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 10 wrz 2024, 23:51
Tak, grał bardzo dobrze. Zdaje się że ostatnimi czasy nareszcie zaczyna grać na miarę potencjału który mu przepowiadano jeszcze w Ajaksie.Zygmunt-1 pisze: ↑10 wrz 2024, 23:00Widzę na flashu Gravenberch najwyższa nota wśród Holendrów i jedna z wyższych w meczu. Asysta mi mignęła, całkiem fajnie podał, a podobno nieźle dogrywał jeszcze kilka razy? Rzeczywiście dał radę w tym meczu? Jeśli tak to wygląda bardzo dobrze na początku sezonu. Wiadomo, formę trzeba jeszcze utrzymać, ale możliwe, że chłopak u Slota rozwinie skrzydła.
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 30 cze 2026, 9:28
Leszek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 30 cze 2026, 17:03
Nie spodziewałem się, że ktoś sobie ich będzie życzył na ławce trenerskiej w lubianej drużynie
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 30 cze 2026, 18:19
Najczęściej tak jest że Ci trenerzy którzy radzili sobie dobrze na holenderskim rynku to powinni udźwignąć pracę selekcjonera Holandii nawet jeżeli odbili się gdzieś za granicą. Mówiąc szczerze nawet taka legenda jak LVG odbijał się niejednokrotnie za granicą bo nigdy mu się dobrze nie pracowało z gwiazdorami już ukształtowanymi, zawsze lepiej jednak mu szła ta praca z piłkarzami na dorobku.Zygmunt-1 pisze: ↑30 cze 2026, 17:03Oczywiście trochę żartobliwie, bo mimo wiadra pomyj jakie się wylały na te dwie łyse glace, to w Holandii jakieś trofea wznosili i może na tamtejszym rynku to nadal atrakcyjne opcje. Slot, jakby nie było, to trener który zdobył mistrzostwo Anglii, natomiast Ten Hag też coś tam do gabloty dorzucił w Manchesterze. Ale też został przemielony przez Bundesligę.
Ja jednak tutaj jestem znacznie optymistyczniej nastawiony. Po pierwsze wszystko zależy od tego o jaki okres czasu faktycznie zapytamy bo jasne że nawet 12 lat temu tamta kadra z MŚ 2014 była wyraźnie silniejsza od obecnej. Robben, Sneijder czy Van Persie w tak zwanym "prajmie". No ale to było 12 lat temu. Z kolei jeżeli zapytamy co było 10-8 lat temu no to zobaczymy obraz drużyny gdzie praktycznie nie ma żadnej jakości niemal nawet elementarnej, gdzie sam biedny Depay musi to dźwigać i jeszcze mu ściągają z emerytury dawno zapomnianego Ryana Babela do pomocy bo tak źle jest w kadrze że nie ma komu grać.Zygmunt-1 pisze: ↑30 cze 2026, 17:03Nie chcę kolejny raz zaznaczać jak to jakościowo kadra Holandii się popsuła w porównaniu do tego co było 15-20 lat temu, ale nie da się ukryć że to tak wygląda. Kiedyś tacy zawodnicy jak Hasselbaink czy Maakay nie łapali się od składu, a teraz opcją ratunkową jest Weghorst. Niebo a ziemia.
Nie wiem jak zmieniło się szkolenie młodzieży (głównie w Ajaxie?) na przestrzeni lat, nie porównywałem też wyników młodzieżowych reprezentacji teraz i 15 lat temu, ale coś ewidentnie wygląda inaczej patrząc na produkt końcowy.
Leszek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 30 cze 2026, 18:52
moody
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio