Komentatorzy - Strona 36

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1317

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 10 kwie 2025, 21:32

cloner pisze:
10 kwie 2025, 21:26
Kto to komentuje mecz Betisu z Jagiellonia? Gdy słyszę tekst "z Czeladzi na Śląsku" to mi się słabo robi :?
Szymon Rojek jako główny i Maciej Makuszewski

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2018
Kibicuję: Manchester United

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 10 kwie 2025, 22:15

Rzadko zwracam uwagę na komentatorów, ale Przybysz z Polsatu jest tak cholernie nudny, że chyba jako pierwszy od bardzo dawna zapadnie mi w pamięć.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 605

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 22 cze 2026, 21:43

Oglądałem wczoraj w nocy mecz Nowa Zelandia vs Egipt który komentowali goście o szerzej nieznany nazwiskach (Jonasz Zasowski i Dawid Sut). To był bardzo dobry komentarz, przede wszystkim przyjemny.

Tak teraz sobie pomyślałem jak te wszystkie Borki zaczynają mocno odstawić od poziomu, wiadomo że turniej takiej rangi jak MŚ jest oglądany przez szeroką widownię dla której taki Borek i jego eksperci brzmią dobrze, ale to już trochę wygląda jak w polityce, cały czas te same mordy.

Dać tym chłopakom jakiś bardziej oglądalny mecz niż Nowa Zelandia vs Egipt o 3 w nocy, to się ludzie przekonają.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8641
Kontakt:

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 cze 2026, 21:48

Tennessee pisze:
22 cze 2026, 21:43
Dawid Sut
Ekspert od II ligi, zna się na piłce.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2476
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 22 cze 2026, 21:54

Tennessee pisze:
22 cze 2026, 21:43
Jonasz Zasowski i Dawid Sut
Nie wiem kim sa Ci ludzie (tj. cloner przedstawil jednego, ale ogolnie - nie znalem ich do dzis), wierze, ze znaja sie na rzeczy, ale ta dyskusja wraca bardzo czesto. Dla mnie Eleven ma najlepsza grupe komentatorow, ale zdarza sie uslyszec, ze nie oddaja dobrze emocji.
Argumentem za obrona Szpakowskiego byl przede wszystkim - aLeOnDaJeEmOCjEwMeCzU, kij z tym, ze w miedzyczasie kiedy uniesie glos dwa razy popierdoli Messiego z Maradona, trzy razy nazwie Szwajcarow Belgami i przy okazji wymysli 500 nazwisk dla Alderwerelda.
To samo tyczy sie Borka, Laskowskiego i innych. Swiecicki, Dumanowski, Cwiakala i reszta > te dinozaury co emocjonuja sie na meczach kadry z Moldawiami tego swiata

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1163
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 22 cze 2026, 21:58

Święcicki tym darciem mordy, przegadywaniem i wstawkami rodem z gimnazjum jest asluchalny. Strasznie przehajpowany komentator. Natomiast jego reportaże, to klasa światowa.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2476
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 22 cze 2026, 22:10

Swiecicki jest akurat zajebisty. "gargantuiczny spokoj" juz na zawsze w serduszku.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 199
Kibicuję: Inter

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 22 cze 2026, 22:27

fillion pisze:
22 cze 2026, 21:58
Święcicki tym darciem mordy, przegadywaniem i wstawkami rodem z gimnazjum jest asluchalny. Strasznie przehajpowany komentator. Natomiast jego reportaże, to klasa światowa.
Zdecydowanie jest przehajpowany. Nie zgodzie się, że jest asłuchalny - przynajmniej dla mnie. Święcicki to taki przerost formy nad treścią, jest bardzo inteligentny i mega elokwentny i moim zdaniem na tym jedzie. O ile komentatorsko jest dla mnie mimo wszystko ok, to jako ,,ekspert" wypowiada się dosłownie na temat każdej ligi, udaje, że wie wszystko, rozumie i generalnie na każdy temat ma opinię. Troszkę podjeżdża farmazonem. Szczególnie to dostrzegam kiedy np ja siedzę w jakimś temacie, wiem o co chodzi a potem wjeżdża Mati i pieprzy takie głupoty, że tylko się uśmiecham pod nosem.

Ogólnie nie wiem jak jest w innych krajach, ale w Polsce trochę jest tak, że prawie każdy komentator automatycznie robi w tych wszystkich programach o piłce za eksperta. Trochę to komiczne.

Co do eleven to uważam, że np Urban jest wybitnym fachowcem od niemieckiej piłki, najlepszym w Polsce. Na jego tle chłopaki od serie a wypadają nie to nawet, że słabo, co zwyczajnie zabawnie. Oni ci opowiedzą o tym kto tam gdzie poszedł na dyskotekę, o tym, że dane miasto jest fajne i warto odwiedzić, jakaś anegdotkę opowiedzą, ale czysto o piłce nie mają praktycznie pojęcia. Jakaś analiza taktyczna, nawet pobieżna nie ma racji bytu. Czy to jest wada czy zaleta, to już pewnie każdy sobie musi sam odpowiedzieć czego szuka podczas analizy meczu czy komentarza.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1163
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 22 cze 2026, 22:32

Może faktycznie przesadziłem, że asłuchalny, bo na takich Feddkow skali by brakło. Nie dało się go słuchać zwłaszcza w duecie z Kapicą, a teraz po prostu nie grzeje kompletnie.

Do Urbana bym dodał jako "eksperta" Zachodnego przy PL.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 cze 2026, 22:42

Święcicki wkurwiajacy i jako komentator latyfundiów boiskowych i jako pożal się Boże ekspert. Najbardziej zabawne i tak jest to, jak ktoś jemu czy jego dziennikarskiej braci zarzuci kłamstwo, manipulacje to jedyne co potrafi to rżnąć głupa albo smieszkowac, choć nie jest jednym zakochanym w sobie dziennikarzem.

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 199
Kibicuję: Inter

Komentatorzy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Matrixxx » 22 cze 2026, 22:50

fillion pisze:
22 cze 2026, 22:32
Może faktycznie przesadziłem, że asłuchalny, bo na takich Feddkow skali by brakło. Nie dało się go słuchać zwłaszcza w duecie z Kapicą, a teraz po prostu nie grzeje kompletnie.

Do Urbana bym dodał jako "eksperta" Zachodnego przy PL.
No to mamy podobnie z Kapica. Nie rozumiem jak ktoś taki utrzymuje się na rynku tyle lat. Wiem, że zajmuje się/ zajmował F1. Być może tam się super sprawdza. Natomiast wiem, że komentując czy ogólnie działając przy seria a jest moim zdaniem najgorsza postacią jaka kiedykolwiek przewinęła się przez eleven. Straszny jest chłop, a ten jego idiotyczny śmiech to było coś absolutnie żenującego. Chyba przewinal się też przez weszło/ kanał zero. Nie da się go słuchać, mega irytujący a i merytorycznie bardzo słabo.

Generalnie serie a w eleven bardzo fajnie opakowana i super że jako fan tej ligi mogę sobie tydzień w tydzień oglądać mecze u nich, często poprzedzone studiem. Natomiast warstwa merytoryczna na tle Bundesligi, La Ligi to jest nędza absolutna. Fajne chłopaki, które jarają się włoska piłka, to widać i czuć, no ale poza zajawka tam jest ubogo w wiedzę boiskowa, bardzo ubogo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”