FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 3083

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2749
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 14 maja 2026, 21:26

Quercus pisze:
14 maja 2026, 20:02
Ilka pisze:
14 maja 2026, 18:51
Jakie zmiany Barceloniarze wiedzielibyście na nowy sezon? Kto do odejścia, kto do kupienia?
Jako kibic Barcelony uważam, że powinniśmy wzmocnić skrzydła. Najlepiej kupić Rashforda i Sancho.

W obliczu odejścia Lewego trzeba też uzupełnić napad i tutaj najlepszy byłby Zirkzee.
Zatrzymałbys Rashforda?
Wiele osób uważa go za nieporozumienie w Barcy ... Owszem miał słabe mecze (jak w sumie każdy), ale miał też dobre no i te brameczki ważne i piękne :)

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 14 maja 2026, 22:59

Ilka pisze:
14 maja 2026, 21:26
Zatrzymałbys Rashforda?
Tak, ale koniecznie z Zirkzee i Sancho. Wtedy to będzie hulać. Musimy ich wykupić z Manchesteru United.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4322
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 15 maja 2026, 10:38

Ja bym jeszcze dorzucił do tego Harrego Magłajera

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 15 maja 2026, 10:55

Wykupienie Rashforda moim zdaniem powinno mieć miejsce, bo chłop nie cuduje, tylko gra taką rolę, jaką powierzył mu trener (swoją drogą to, że u Flicka Rashford działa świadczy o tym, jak niedopasowani byli do kadry klubu trenerzy United, którzy mieli Marcusa u siebie).

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 944

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 15 maja 2026, 14:45

Quercus pisze:
14 maja 2026, 20:02

W obliczu odejścia Lewego trzeba też uzupełnić napad i tutaj najlepszy byłby Zirkzee.
Zirkzee?

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 15 maja 2026, 15:26

Tak. Kluczowe jest, żeby wyjąć Zirkzee z Manchesteru United. Epokowa szansa.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4322
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 15 maja 2026, 15:32

Chlop sobie trolluje od 2 stron a Wy łykacie jak pelikan

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 916

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 15 maja 2026, 18:26

A za Cancelo idealnie wjechałby Dalot :witam:

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 15 maja 2026, 20:56

dias pisze:
15 maja 2026, 10:55
Wykupienie Rashforda moim zdaniem powinno mieć miejsce, bo chłop nie cuduje, tylko gra taką rolę, jaką powierzył mu trener (swoją drogą to, że u Flicka Rashford działa świadczy o tym, jak niedopasowani byli do kadry klubu trenerzy United, którzy mieli Marcusa u siebie).
rashford gra przedziwny sezon. testu oka nie przechodzi - marnuje duzo sytuacji, ma bardzo niska skutecznosc wygranych pojedynkow, nie kuma gry kombinacyjnej, nie pracuje w defensywie i jak juz chcesz mu dac kopa w dupe i odeslac do manchesteru, to widzisz ze ma 23 gole i asysty w 2250 minut w lidze+lidze mistrzow, bez karnych. gol/asysta co 97 minut. pewnie jeden z lepszych wskaznikow z wszystkich graczy w europie w tym sezonie. dla porownania mbappe bez karnych ma 34 g/a w 3336 minut (g/a co 98 minut), yamal 31 w 3142 minuty (g/a co 101 minut)

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 944

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 16 maja 2026, 8:43

Quercus pisze:
15 maja 2026, 15:26
Tak. Kluczowe jest, żeby wyjąć Zirkzee z Manchesteru United. Epokowa szansa.
Tylko czy Man Utd zgodzi się oddać swój klejnot?Klejnot w koronie jakby nie patrzeć.

Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 16 maja 2026, 10:00

PietroBosman pisze:
16 maja 2026, 8:43
Tylko czy Man Utd zgodzi się oddać swój klejnot?Klejnot w koronie jakby nie patrzeć.
Myślę, że za całą czwórkę Rashford, Sancho, Zirzkee i Dalot należy się 150 milionów euro.

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 304

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 16 maja 2026, 10:48

Ilka pisze:
14 maja 2026, 18:51
Sezon się kończy. Jakie zmiany Barceloniarze wiedzielibyście na nowy sezon? Kto do odejścia, kto do kupienia?
Powiem szczerze że to pierwsze okienko od dłuższego czasu w którym mam pewien dylemat na co położyć największy nacisk.

Wydaje się że w szeroko pojętej ofensywie mamy ludzi do strzelania goli i należało by przede wszystkim wzmocnić obronę która jest wyraźnie za słaba na fazę playoffs w LM bo co sezon płacimy dużą cenę za elektryczność w tym aspekcie.

Z drugiej strony za bardzo zależymy od duetu Yamal Raphinha i jak któregoś z nich nie ma to się często zaczyna zonk. No i tu przechodzimy płynnie do tematu Rashforda który jak już wspomnieli niektórzy przedmówcy: @dias @moody to ma za sobą dziwny sezon. W pierwszych miesiącach byłem zachwycony i broniłem go zwłaszcza na twitterze przed głupimy wpisami w stylu "on ma tylko liczby". No tak, kur*a liczby, tylko liczby ma. Liczby są przecież najważniejsze.

No ale potem w środkowej części sezonu zgasł i szczerze to zawiódł wtedy gdy był nam potrzebny najbardziej, czyli gdy nie było Raphinhi w kluczowych meczach LM. No ale ostatnio jakby znów wrócił i to co zrobił w Klasyku to takie bardziej nawiązanie do lepszych momentów. I szczerze też nie wiem, naprawdę nie wiem co z nim zrobić i cieszę się ze ja nie decyduje.

Ewentualnie byłbym za tym by go zatrzymać, ale jak pokazał sezon, to wciąż o tego jednego skrzydłowego na ławce za mało. Powinniśmy mieć jeszcze czwartego skrzydłowego na jakimś poziomie a obawiam się że Roony ze Szwecji tego poziomu chyba nie daje....

No i oczywiście temat 9-ki. Lewy niemal napewno odejdzie. Ktoś musi przyjśc. Obawiam się że Alvarez to tylko mrzonki i bardziej należy celować w jakiegoś Osimhena np. Albo tego z Chelsea ale tam pewnie też nam nie będą ułatwiać.

Podobno to pierwsze okienko od jakiegoś czasu w którym mamy mieć do wydania jakąś konkretną kasę na wzmocnienia. Mówi się o około 180 milionach. Oby to była prawda i ja ufam Laporcie że to kolejny krok na przód w stopniowej odbudowie także ekonimicznej. No ale nawet jeżeli to zostaje dylemat na co położyć największy nacisk tego lata i mogę jedynie skonstatować że mam pewien dylemat, cieszę się że nie ja decyduje i mam nadzieję że zapadną wyłącznie dobre decyzje.
Quercus pisze:
16 maja 2026, 10:00
Myślę, że za całą czwórkę Rashford, Sancho, Zirzkee i Dalot należy się 150 milionów euro.
Podziękujemy. Jeżeli w ogóle ktokolwiek to ewentualnie tylko Rashford :wink:

Chociaż pełna uczciwość każe mi napisać że Zirkzee akurat jest graczem w którego bardzo wierzyłem w ostatnich latach. W Serie A grał znakomicie. Jako kibic reprezentacji Holandii już 2 lata temu przymierzałem się powoli do budowy nowej ofensywy pomarańczowych na trójkącie Gakpo, Simons i właśnie Zirkzee. No ale wybór klubu na MU był tragicznym błędem byłego gracza Bologny...

W jakimś sensie wciąż w niego wierzę i najlepiej by zmienił otoczenie :mrgreen: No ale w każdym razie na pewno nie do Barcy tego lata.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1317

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 16 maja 2026, 11:45

Pisałem to już chyba, jeśli Barcelona chce w Lidze Mistrzów zrobić krok do przodu, to musi grubo pójść po Alvareza. Ferran luki po Lewym nie załata, tu jest potrzebna mocna 9, może bardziej mobilna niż RL. Alvarez wydaje się być idealny.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 maja 2026, 13:02

Lewandowski ogłosił, że odchodzi z klubu.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 598

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 16 maja 2026, 13:11

Welcome to the Hotel California.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”