Żużel - Strona 30

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 kwie 2026, 19:27

Lol, nie.
Byłem na jednym meczu, większego gówna w życiu nie widziałem, okropna nuda i okropny hałas.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2476
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 25 kwie 2026, 19:33

FILIPPO828 pisze:
25 kwie 2026, 19:24
a na pewno zmienisz zdanie na to co napisałeś
raczej nie ; p
mnie na ogół mało rzeczy już jara do oglądania, poza piłką i CS'em nie oglądam nic, ale ja do większości dyscyplin jestem uprzedzony i mógłbym wystawić jednozdaniowca coś jak wyżej brzmiącego absurdalnie dlaczego dany sport mi nie siedzi. Nawet koszykówka, która wydaje się być bardzo dynamicznym sportem mi nie podeszła

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 182
Kibicuję: Neutralny kibic

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 25 kwie 2026, 19:39

HMK pisze:
25 kwie 2026, 19:33
FILIPPO828 pisze:
25 kwie 2026, 19:24
a na pewno zmienisz zdanie na to co napisałeś
raczej nie ; p
mnie na ogół mało rzeczy już jara do oglądania, poza piłką i CS'em nie oglądam nic, ale ja do większości dyscyplin jestem uprzedzony i mógłbym wystawić jednozdaniowca coś jak wyżej brzmiącego absurdalnie dlaczego dany sport mi nie siedzi. Nawet koszykówka, która wydaje się być bardzo dynamicznym sportem mi nie podeszła
Dla mnie piłka to też priorytet ale dla odmiany coś innego też fajnie obejrzeć

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2159
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 kwie 2026, 14:17

FILIPPO828 pisze:
23 kwie 2026, 19:43
Widzę że żużel tu mało popularny.
U mnie żużel nadal w serduszku, ale miałam w ostatnich latach duży problem z folwarkiem rodzinnym we Włókniarzu. Do tego cena biletów nie jest zachęcająca np. do rodzinnego wyjścia i trochę się tam chodzić odechciewa – zero atmosfery, trybuny świecą pustkami, z własną wodą nie wejdziesz, a ceny na miejscu totalnie z kosmosu. No, średnio ogólnie to wygląda :D

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 27 kwie 2026, 17:18

futbolowa pisze:
27 kwie 2026, 14:17
FILIPPO828 pisze:
U mnie żużel nadal w serduszku, ale miałam w ostatnich latach duży problem z folwarkiem rodzinnym we Włókniarzu. Do tego cena biletów nie jest zachęcająca np. do rodzinnego wyjścia i trochę się tam chodzić odechciewa – zero atmosfery, trybuny świecą pustkami, z własną wodą nie wejdziesz, a ceny na miejscu totalnie z kosmosu. No, średnio ogólnie to wygląda :D
Ja tak wspomniałem tu o żużlu bo liczyłem że ktoś nawiąże temat no ale jak widać małe zainteresowanie. Grudziądz żyje żużlem tak więc na meczach jest przeważnie komplet i wspaniała atmosfera, czego nie można powiedzieć o stadionie II ligowej Olimpii który świeci pustkami. Włókniarz to czołówka polskiego żużla chociaż ostatnie MP zdobyli ponad 20 lat temu ale parę sezonów temu mieli brąz. GKM sezon temu otarł się o podium na którym jeszcze nigdy nie byli. Teraz mają solidny skład i znów jest nadzieja na pierwsze medale w historii.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 kwie 2026, 17:32

FILIPPO828 pisze:
27 kwie 2026, 17:18
futbolowa pisze:
27 kwie 2026, 14:17
FILIPPO828 pisze:
Ja tak wspomniałem tu o żużlu bo liczyłem że ktoś nawiąże temat no ale jak widać małe zainteresowanie. Grudziądz żyje żużlem tak więc na meczach jest przeważnie komplet i wspaniała atmosfera, czego nie można powiedzieć o stadionie II ligowej Olimpii który świeci pustkami. Włókniarz to czołówka polskiego żużla chociaż ostatnie MP zdobyli ponad 20 lat temu ale parę sezonów temu mieli brąz. GKM sezon temu otarł się o podium na którym jeszcze nigdy nie byli. Teraz mają solidny skład i znów jest nadzieja na pierwsze medale w historii.
Pamiętny mecz z Toruniem, byłam wtedy w gimnazjum i zostałam wyrzucona w poniedziałek z polskiego za noszenie szalika na lekcji xD Ciekawostka: w tamtym czasie utworzyła się u nas grupa ultras, której byłam aktywną częścią 😅😅

A Grudziądz od zawsze kojarzy mi się wyłącznie z żużlem. Prowadziłam ostatnio warsztaty dla pracowników instytucji kultury, a uczestnicy byli m.in. z Grudziądza, Torunia, Bydgoszczy, Rybnika i Gdańska, więc w takim składzie żużel był oczywistym wątkiem :)

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 27 kwie 2026, 18:17

futbolowa pisze:
27 kwie 2026, 17:32
Pamiętny mecz z Toruniem, byłam wtedy w gimnazjum i zostałam wyrzucona w poniedziałek z polskiego za noszenie szalika na lekcji xD Ciekawostka: w tamtym czasie utworzyła się u nas grupa ultras, której byłam aktywną częścią

A Grudziądz od zawsze kojarzy mi się wyłącznie z żużlem. Prowadziłam ostatnio warsztaty dla pracowników instytucji kultury, a uczestnicy byli m.in. z Grudziądza, Torunia, Bydgoszczy, Rybnika i Gdańska, więc w takim składzie żużel był oczywistym wątkiem
Zawsze to jakieś fajne wspomnienia są. Trochę inne czasy bo nastolatkami byliśmy :D ja w tym czasie chodziłem na mecze Anwilu bo pochodzę z Włocławka a więc miasta koszykówki. Wracając do Włókniarza to kolega opowiadał mi że mieliście w tych latach "zgodę" z kibicami żużla z Grudziądza. Teraz GKM trzyma już tylko z Polonią Bydgoszcz, która może w końcu wróci do ekstraligi. Wierzę że Włókniarz jeszcze się przebudzi w tym sezonie i nie spadną klasę niżej.

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2765
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 27 kwie 2026, 19:44

Obrazek

Skarb kibica kupiłam, ale na ile będę miała czas na oglądanie Żużla to nie wiem ... ;) Za dużo tego sportu ...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 kwie 2026, 20:19

FILIPPO828 pisze:
27 kwie 2026, 18:17
Zawsze to jakieś fajne wspomnienia są. Trochę inne czasy bo nastolatkami byliśmy ja w tym czasie chodziłem na mecze Anwilu bo pochodzę z Włocławka a więc miasta koszykówki. Wracając do Włókniarza to kolega opowiadał mi że mieliście w tych latach "zgodę" z kibicami żużla z Grudziądza. Teraz GKM trzyma już tylko z Polonią Bydgoszcz, która może w końcu wróci do ekstraligi. Wierzę że Włókniarz jeszcze się przebudzi w tym sezonie i nie spadną klasę niżej.
Ja też mam taką nadzieję, szkoda by mi było, bo już upadek AZS pokazał, że w tym mieście nawet klub z sukcesami może zostać zaorany zupełnie.
Ale z drugiej strony – przerabialiśmy już powrót z niższych lig, a być może takie ostre pieprznięcie się tu przyda.

Btw, w temacie wspomnień: ja od 3 r.ż. mieszkałam przy samym stadionie i do dorosłości byłam na wszystkich możliwych wydarzeniach u nas – sparingi, mecze, turnieje, juniorzy, wszystko. Zajawka totalna, kiedy mieszkasz na takiej dzielnicy i wychowujesz się w kibicującej rodzinie.
Ilka pisze:
27 kwie 2026, 19:44
Za dużo tego sportu ...
I za dużo dorosłego życia :D Kiedyś to było... :D :D

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 02 maja 2026, 22:17

Woryna wygrywa Grand prix Landhus!!!

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 02 maja 2026, 23:06

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 02 maja 2026, 23:43

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 02 maja 2026, 23:46

Jakieś pytania do sukcesu Worynay????!!!

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4354
Kibicuję: AC Milan

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 03 maja 2026, 0:07

Synek z Rybnika :)

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda