I liga - Strona 150

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 mar 2025, 13:59

Zygmunt-1 pisze:
30 mar 2025, 13:43
Plus, że odwiedziłem Konwiktorską, jeden z tych starych i kultowych stadionów w kraju. Jeszcze kilka takich perełek do zwiedzenia mam na swojej liście
Aż zajrzalem do swojej pamięci, 5 maja 2007 w sektorze gości tam byłem pierwszy raz, był klimacik :smoke:

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1808
Kibicuję: WRE

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 30 mar 2025, 14:20

Też byłem na Konwiktorskiej, ale na sektor gości się nie załapałem.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5291
Kibicuję: Tylko WISŁA

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 mar 2025, 14:41

Ja byłem w tym sezonie :ozob:

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1454
Kibicuję: od czasu do czasu

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 30 mar 2025, 14:56

Fajnie czasem jeszcze zagrać z kimś kto nie ma nowego stadionu. Te stare obiekty mają fajny klimat + przeważnie mają spoko katering. Na Polonii kiełba tradycyjnie smażona a nie jakieś nowoczesne gówna rozgotowane w bułce. Chociaż top 1 jeśli chodzi o jedzenie to była chyba Elana Toruń za czasów II ligi.

W ogóle kiedyś nie przepadałem za stadionową giętą, a teraz to obowiązkowy punkt :witam:

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1808
Kibicuję: WRE

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » 30 mar 2025, 16:00

Na starym stadionie w Lubinie nie było giętej, tylko kukurydza :rotfl4: Obsługa zebrała taki opierdol że w przerwie donieśli z sektorów gospodarzy. A na Pogoni gięta była wydawana przez dziurę w kratach, to se ne vrati.

Awatar użytkownika
Przema
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 975

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 30 mar 2025, 16:29

19B10 pisze:
30 mar 2025, 16:00
Na starym stadionie w Lubinie nie było giętej, tylko kukurydza :rotfl4: Obsługa zebrała taki opierdol że w przerwie donieśli z sektorów gospodarzy. A na Pogoni gięta była wydawana przez dziurę w kratach, to se ne vrati.
Nie wiem jak to było w strefie kibica gości, ale na koronie stadionu w Szczecinie to była loteria bo czasem te punkty rozstawiały się w różnych misjach. Można więc było mieć podaną kielbe przez płot, który we wcześniej kolejce robił za kibel i miejsce do szczania.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1317

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 31 mar 2025, 20:05

Kotwica znowu nie płaci. I co im zrobią? Nic.
https://pilkanozna.pl/impas-w-beniamink ... wyplatami/

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 03 kwie 2025, 15:16

Zygmunt-1 pisze:
23 mar 2025, 11:36
Niejaki Myroslav Mazur zagrał wczoraj w sparingu z Zagłębiem Lubin, znasz gościa @Boromir?
No i jest chłop podpisany. Czego oczekiwać to zbytnio nie wiadomo, może być dobrze lub źle, dokładnie tak jak może zakończyć się ten słaby sezon. Rok temu człowiek czuł, że w takim majowym meczu z Resovią będziemy faworytem i był jakiś spokojniejszy. Teraz tego brakuje. I Resovii nie ma i spokoju też nie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8645
Kontakt:

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 kwie 2025, 23:03

Sebastian Szczytniewski, piłkarz Górnika Łęczna aresztowany, grozi mu do 5 lat, za znęcanie się nad swoją partnerką.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 07 kwie 2025, 18:08

Bardzo cenne zwycięstwo w piątek ze Zniczem Pruszków. Dwie bramki w pierwszych dwóch kwadransach, później strata w doliczonym czasie gry i można było się spodziewać, że ponownie rozdupcymy zaliczkę. I tak się też stało, bo Znicz doprowadził do stanu 2:2, ale w końcówce celnie główkował Lebedyński i wygraliśmy 3:2. Cieszę się, że to Miki dał zwycięstwo (dwie minuty po wejściu z ławki). Widać, że chłopu zależy i że nie jest zadowolony z gry. Inne gwiazdeczki mówią, że robią co mogą, starają się, ale nie wychodzi, bo rywal jest lepszy. A Lebedyński to jeden z niewielu, który powtarza, że nie jest wystarczająco dobrze i można dawać z siebie więcej. Szkoda, że nie ma kilka lat mniej, bo swego czasu to był znakomity napastnik na pierwszą ligę.

W ogóle w dwóch ostatnich meczach zdobyliśmy 5 bramek. I straciliśmy 6 :whistle: Zwycięstwo było potrzebne, sytuacja jest ciężka, więc każdy jeden punkt jest na wagę złota. Teraz w Krakowie, później u siebie z Arką, wyjazd do Łęcznej i domowe derby z Miedzią. Trudny terminarz, cholernie ciężko będzie o punkty, ale może będzie jakaś miła niespodzianka. W marcu natomiast 4 mecze, w tym 3 z sąsiadami z tabeli - Kotwica, Warta i Odra. Będą nerwy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6604

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 kwie 2025, 19:11

Ja byłem pewny że to rozdupcymy. Dużo nie brakło zresztą, w drugiej połowie znowu stojanow a ten gol Mikiego z przysłowiowej dupy. Gdyby w Zniczu grał Majewski to pewnie by nas rozmontowali. Nasz środek pola to ja bym zabiegał.

Napiszę tak: Znicz ma już pewne utrzymanie a my słabsi od Znicza nie jesteśmy. Ale mentalnie jesteśmy w czarnej dupie i to kosztuje nas punkty. Oby to zwycięstwo trochę poniosło, chociaż ostatnie tak poniosło że mamy czarną serię drugich połów. Jak Becella chce zachować posadę to musi coś wykombinować bo to jest kryminał jakimi my dziadami w tych drugich częściach jesteśmy.

Utrzymamy się słabością beniaminków, za rok jak wpadną do ligi Polonia z Wieczystą to jesteśmy pierwsi do spadku no chyba, że ten Grodzisk Mazowicki się posypie to wtedy drudzy.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 07 kwie 2025, 19:22

Myślę, że prędzej czy później ten spadek będzie. Gramy już 11 lat w pierwszej lidze, w piłce to kawał czasu. Nie jesteśmy bogaci, organizacyjnie też dużo klubów nas prześcignęło, nie da się ślizgać na farcie w nieskończoność. Jeśli się utrzymamy to zapewne te drużyny z naszego sąsiedztwa ponownie będą za rok bezpośrednimi kandydatami w walce o ligowy byt.

W ogóle w pierwszej lidze gra coraz więcej dość uznanych marek, z warunkami finansowymi, organizacyjnymi i logistycznymi. Dla nas czas się zatrzymał w miejscu. Spojrzałem na skład ligi z 2015 roku: Olimpia Grudziądz, Chojniczanka Chojnice, Dolcan Ząbki, Wigry Suwałki, Bytovia Bytów, Pogoń Siedlce, MKS Kluczbork, Rozwój Katowice - więcej klubów, którym było bliżej do 2 ligi niż realnej walki o awans. A teraz pewnie jest grono 10-12 drużyn, z których ktoś może wywalczyć promocję wyżej i nie martwić się chociażby o stadion.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 kwie 2025, 23:03

Piszę to od dawna. Ale trzeba się z tym liczyć. Oczywiście, o ile za tymi warunkami idą konkrety a nie zabawa w stylu Kotwicy, Radomiaka czy Lechii. W uczciwej rywalizacji spadek to nie jest żadna tragedia, a zakończenie pewnego okresu (zresztą, najlepszego w historii klubu).

Zwłaszcza, że jesteśmy chyba jedynym w Polsce klubem miejskim który nie dossał się do miejskiego cyca :(

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 kwie 2025, 10:11

Ja tylko chciałem dodać że Lenarcik to jest taki ręcznik jakiego w klubie dawno nie było.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda

I liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 10 kwie 2025, 10:31

Czyli chyba się wyjaśniło dlaczego szukał klubu i przyszedł do nas :witam:

Arka za to skorzystała chyba elegancko, bo Węglarz robi tam robotę dobrą z tego co widziałem. Dopiero teraz sobie sprawdziłem jak ta Arka mało bramek traci :o

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”