Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 01 maja 2024, 1:27
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 maja 2024, 7:54
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACMike » 01 maja 2024, 9:52
Też tak robię i dlatego moi zawodnicy praktycznie nigdy nie wygrywają złotej piłki i rzadko trafiają do jedenastki roku. Na 3 wygrane LM w ciągu 4 lat tylko raz mój napastnik dostał ZP, bo akurat wtedy nie miałem za bardzo kim rotować i grał większość spotkań w lidze.
ACMike

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 maja 2024, 9:57
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 01 maja 2024, 14:58
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 02 maja 2024, 0:49
A z ciekawości - ile mają występów w sezonie, wszystkie rozgrywki?
A da się tak w FMie 21? Tzn.piszesz o kupowaniu zawodników. Luz. Ale co z podpisywaniem nowych kontraktów? Staram się dawać im możliwie niskie uzgodnione czasy gry, ale czasem zwyczajnie zawodnik nie chce podpisać kontraktu, jeśli nie dostanie statusu 'Gwiazda' (mam dwóch takich) albo 'Ważny zawodnik' (jest piątka). A ponad 'zmiennik' - zakładam, ze to odpowiednik 'rotacja' w Twoim FMie, jest jeszcze 'zawodnik pierwszego zespołu'. Tutaj już w ogóle jest sporo zawodników, którzy wymagają tego.sickstick pisze: ↑01 maja 2024, 9:57Ja też stosuję rotację 11 jedenastkami ale jeszcze nigdy mi się nie zdążyło że zawodnik przyszedł z pretensjami że gra mało. Kwestia odpowiednio ustawiam im statusy w drużynie, jak jakiż zawodnik ma status "Kluczowy zawodnik" a potem gra 7 na 19 w lidze to chyba nie dziwota nie się o to pluje. Ogólnie jeśli nie kupuję jakiejś supergwiazdy albo gracz spoza mojego zasięgu, to staram się robić status 'rotacja' i nie wyższy, idealny balans uważam za taki gdzie raptem 5-6 graczy w całym zespole ma status wyższy niż 'rotacja'.
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACMike » 02 maja 2024, 9:49
Podobnie jak u ciebie. Jak u mnie zdobył ten jeden raz ZP to miał 38 meczów w sezonie.
W najnowszym FMie działa to lepiej, ja z Como zrobiłem największy klub na świecie no i ta jedna ZP wpadła
ACMike
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 02 maja 2024, 14:32
Ja pamiętam jak jeszcze na FMie 06 siegnąłem po Paderborn, bo to był klub z III ligi niemieckiej, typowany jako kandydat do awansu wyżej. Jak mi sie udało juz awansować do Bundesligi to sciągnałem młodego napastnika, który okazał się niesamowitym strzałem. Przez całą karierę strzelił u mnie grubo ponad 500 bramek i zanotował ponad 500 asyst. Fakt, w dalszej części jego kariery momentami już grałem na podkrecenie jego statystyk, dając mu karne i wolne. Przez co oceny i liczby miał rewelacyjne.
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 maja 2024, 15:17
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 02 maja 2024, 15:28
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 02 maja 2024, 15:38
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 02 maja 2024, 18:44
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 14 maja 2024, 15:24
Mi na 100% chodzi o nagrody za cały rok, nie za pojedynczy turniej.
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 29 sie 2024, 9:33
Sammyy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 29 sie 2024, 10:55
jakby naprawdę ktoś tyle zapłacił za Gaye to by go tam pewnie osobiście zanieśli do tego klubu. Inna sprawa że takie rzeczy jak gracze chcący odejść i buntujący się to jest przecież absolutnie normalna i powszechna rzecz w prawdziwym futbolu. FM jest pod tym względem bardzo realistyczny co jest raczej plusem. Na siłę nikogo nie zatrzymasz, zwłaszcza w klubie w takim bagnie jak Valencia. Zamiast tego wykorzystaj pieniądze z transferu na wzmocnienie pozycji które tego wymagają, bo za 84 mln to by można nieźle wzmocnić zespół.
Delpiero14
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio