FMy - Strona 865

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 11 sty 2024, 0:52

Obrazek
Liverpool i Chelsea w championship xd

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2129

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 11 sty 2024, 2:43

W roku 2039 ;]

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 11 sty 2024, 7:54

U mnie kiedyś Psg spadło xd

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6555

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 sty 2024, 8:10

Ja już widziałem spadki chyba wszystkich, włącznie z Bayernem.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 11 sty 2024, 14:09

W FMie 2008 City bardzo często trafiało do swojego bardziej naturalnego środowiska, gdzie nie było tylko gatunkiem inwazyjnym. Przez 70+ sezonów każda drużyna tam trafiła, ale oni byli tam chyba większość czasu.

W którejś FIFA ułożyło mi się, że Arsenal spadł, a z boiska na screenie (razem z info o spadku) schodzili zawodnicy o koszulkach 8 i 2 (nawiązanie historyczne). Nawet Magnumowi screena wysłałem, ale niestety gdzieś przepadł :(

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 sty 2024, 14:42

Tak mnie ten nowy FM wciągnął że od prawie miesiąca nie interesuje się w ogóle Arsenalem ani narzeczoną, tylko gram, pracuję i śpię.

Drugi sezon w Salerno wyglądał jak marzenie i od chyba 5 do dokładnie 29 kolejki byłem liderem i szczerze mówiąc już gdzieś w głowie witałem się z gąską, ale zaledwie 2 wygrane w ostatnich 9 meczach sprawiły że skończyłem na 4 miejscu, co jednak dało upragniony udział w Lidze Mistrzów. Wilferd Gnonto wytłumaczył mi na prywatnym spotkaniu, że fatalna końcówka to moja wina by obciążenia treningowe były za słabe, więc zdecydowałem się go nie wykupywać na stałe bo murzyn nie może być zbyt zuchwały.
Lato miało być spokojne, ale zaczęło się burzliwie:
-Pirola za łącznie (z dodoatkami) 75mln do United (rozwinął się w 2 sezonu na czołowego ŚO, raczej nie kupię równie dobrego)
-Lovato za łącznie prawie 40mln do Aston Villi - tutaj xD bo to mój stoper nr 4 którego i tak chciałem wymienić i oferta z Anglii 25+15 brzmiała wręcz jak żart
-Samardzić za 68mln do Barcy - niestety ta klauzula była dla niego kluczowa kiedy rok temu podpisywałem z nim kontrakt i po 1 sezonie leci dalej, po tym jak został graczem sezonu w Serie A.

Czyli reasumując - wchodzę do LM, straciłem najlepszego obrońcę i najlepszego pomocnika, ale mam prawie 200mln na zabawę na następców. Chyba jeszcze nigdy nie miałem do wydania tyle kasy na raz. Jednakże większość graczy których bym chciał (np Diomande, Gyokeres, Karim Konate, Nicolas Gonazales) nie ma ochoty w ogóle siadać ze mną do stołu i pewnie zamiast zabawy w potęgę będę musiał szukać bardziej niszowych.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 15 sty 2024, 15:31

sickstick pisze:
15 sty 2024, 14:42
Jednakże większość graczy których bym chciał (np Diomande, Gyokeres, Karim Konate, Nicolas Gonazales) nie ma ochoty w ogóle siadać ze mną do stołu i pewnie zamiast zabawy w potęgę będę musiał szukać bardziej niszowych.
Jeżeli planujesz grać jeszcze kilka sezonów nimi i przyjdą sukcesy, to daj znać, ile potrzeba, żeby podnieść renomę klubu.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1414
Kibicuję: od czasu do czasu

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 17 sty 2024, 10:43

Dawno w FM nie grałem, ale kiedyś trochę czasu spędziłem nad 07 (część, a nie rozmiarówka flakona) i dobrze wspominam tę grę.

AZ Alkmaar - kilka mistrzostw Holandii, sporo wypromowanych talentów (chiński bramkarz, którego nazwiska nie pamiętam był kozakiem i sprzedałem go za solidną sumę), Brazylijczyk Ari ładował bramki aż miło, a dobrymi graczami byli też Henok Goitom i Kennedy Bakircioglu. Później doszła rozbudowa stadionu i musiałem grać na Ajaxie, co nie podobało się kibicom i niektórym zawodnikom.

Liverpool - tu totalna dominacja w kraju i Europie, Nilmar strzelał aż miło, do tego Torres, potem Aguero. W pewnym momencie objąłem jednocześnie rezerwy i stamtąd wyciągałem ciekawszych zawodników. Paul Anderson rozwinął się nieźle, o wiele lepiej niż w rzeczywistości. Prowadziłem The Reds do momentu aż zarząd zdecydował za mnie i sprzedał Aguero żeby kupić... dziadka Kaladze :rozga:

Szachtior Soligorsk - kilka mistrzostw Białorusi, dwa razy faza pucharowa UEFA i raz faza grupowa LM. Viacheslav Hleb to zawodnik którego najlepiej wspominam z tej kariery.

Real Madryt - tu już bardziej luźna kariera, sukcesy przychodziły zbyt szybko, znudziło mi się po wygraniu wszystkiego w drugim sezonie.

Prowadziłem również jakiś nołnejmowy klub z II ligi rosyjskiej, ale to był hardkor. W kadrze 12 zawodników, głównie juniorzy, budżet na minusie, widzów na meczach po 50 i temperatura -20 podczas spotkań :mrgreen: Dograłem jeden sezon i odpuściłem.

Byłem też selekcjonerem reprezentacji Polski, ale w jakimś kluczowym meczu (pewnie eliminacje) Mariusz Jop strzelił samobója ze Szwecją i przegrałem :witam:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8366

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 17 sty 2024, 11:22

Zygmunt-1 pisze:
17 sty 2024, 10:43
temperatura -20 podczas spotkań Dograłem jeden sezon i odpuściłem.
no tak, mrozy w FMie to prawdziwy problem.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1414
Kibicuję: od czasu do czasu

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 17 sty 2024, 11:28

Grałem w kurtce, więc nie zmarzłem :witam:

Gorzej było skompletować kadrę na mecz.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6555

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 sty 2024, 20:11

Kiedy można się spodziewać finalnej łatki dla tej edycji?

Awatar użytkownika
piotrcies

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 lut 2024, 16:19

Kupiłem sobie FMka 2024 i zastanawiałem się, kim by tu zagrać, ale okazało się, że można sobie wczytać karierę z wersji 2023, w której rozwinąłem moje Deportivo, z którym żal się rozstać (w sumie 13 rozegranych sezonów z przerwą na pół roku w Nicei, 1,5 w Tottenhamie), więc jestem bardziej niż zadowolony.

A jeszcze bardziej jestem zadowolony z tego, że nie tylko oznacza to nowy silnik do starego save'a, ale wszystkie nowości (przynajmniej te główne) zostały zaimplementowane, tzn. nowy system stałych fragmentów gry z trenerami tychże (żegnajcie ustawienia "nabieg na krótki słupek", "pod polem karnym" itd., co mnie wkurwiało), odświeżonym treningiem (właściwie to tym samym co od lat, tylko odchudzonym), systemem transferów z pośrednikami itd. Jakby nowa-stara gra, jaranko max!

Czas obronić LM i budować dalej moją potęgę ;]

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 lut 2024, 16:34

Ja po 5,5 sezonu w Salernitanie póki co dałem sobie spokój. Jedno scudetto, 2x puchar Włoch, raz półfinał i raz ćwierćfinał LM, niestety rok w rocznie traciłem po 2-3 kluczowych graczy i choć zawsze było z nich kupe kasy, to jednak trochę to wkurzało. Za jakiś czas wrócę do sava i uderzę po robotę w jakimś innym klubie, ponieważ niczym Wielki Kloppo poczułem zmęczenie nierówną walką. Przed samym końcem przerwy poodrzucałem oferty z Liverpool i Tottenhamu więc ze znalezieniem nowego klubu nie powinno być problemu.

Z tymi SFG akurat było u mnie słabo, zauważyłem że jak opracowałem jakiś nowy schemat to potrzeba było pół sezonu póki ten zaczynał działać. Największa beka była jak postanowiłem rozgrywać krótko po ziemi do najbliższego, przez pierwsze kilka miesięcy 90% rożnych kończyło się odegraniem do wykonującego który był na spalonym :lol2:
Z kolei najskuteczniejszy schemat jaki udało mi się opracować polegał na tym że 5 graczy stało/atakowało krótki słupek, zaś odchodząca piłka szła na długi słupek gdzie nikt nie stał, a nabiegał tylko 1 gracz. Bardzo często wychodziło tak że ten 1 nabiegający zostawał niepokryty ładował bardzo prostego gola.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 23 lut 2024, 17:06

piotrcies pisze:
23 lut 2024, 16:19
moje Deportivo
(...)
Czas obronić LM i budować dalej moją potęgę ;]
Jak to wygląda z prestiżem drużyny po tych ponad 10 sezonach i sporych sukcesach? Dalej topowi zawodnicy chcą odchodzić, brakuje kasy na wszystko i nie da się ściągnąć nikogo klasy światowej, bo klub jest podrzędny?

Awatar użytkownika
piotrcies

FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 lut 2024, 17:14

Mam reputację globalną, więc raczej jestem na topie. Ale czasem piłkarze wybierają jakieś Arsenale, bo niby mają mocniejszą kadrę, pff.

Ogólnie to kasa jest, bo drogo sprzedaje. Najwięcej wydałem na napastnika - 177 mln euro (klauzula), najwięcej zarobiłem ze 130 (ponad 200 z bonusami) za skrzydłowego. Ale nie mam graczy nie na sprzedaż, każdy może iść pod młotek i zastąpić go młody zawodnik.

Ogólnie skupuje sporo młodych, których potem sprzedaje z zyskiem. + mam talenty w szkółce, więc nie narzekam. Tylko pilnuje plac, taki Real rocznie wydaje na pensje jakieś 230 mln, ja ok 65:d staram się nie przesadzać z kontraktami, bo to mi pozwala trzymać płynność finansową, inaczej bym szorował dupa po dnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”