Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 2011

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Co myślisz o SAFE?

Dobrze
11
41%
Źle
13
48%
To się odbije na giełdzie
0
Brak głosów
To kwestia ekumeniczna
3
11%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 168

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 gru 2023, 12:41

A mnie bardziej rozwaliło to:

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... oxMMtCzol4

Tymczasem przy ich rządach przez pół roku człowiek nic nie wiedział...

Dobry zresztą jeden z komentarzy pod artykułem:

"Publiczne podważanie kompetencji ministra obrony jest działaniem na szkodę obronności państwa", tak to było, panie Błaszczak?

Nic dodać, nic ująć.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 531

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 29 gru 2023, 12:57

Mazur xD

Przyznam, że przez jakiś czas dałem się nabrać, że nasz forumowy entrepreneur jest gdzieś wyżej w pisowskiej hierarchii tzn. jego nazwisko pojawi się np. wśród beneficjentów grantów w NCBiR, ale widać przestrzeliłem.
Od wyborów bardzo ładnie widać jak nam sączy pisowską narrację, którą akurat w danym dniu serwują ichnie boty. Wystarczy wejść w jakiekolwiek media społecznościowe jak Twitter czy Facebook i obserwować co tam dzisiaj chcą wcisnąć, a potem odpalić forum - Mazur dzielnie sprzedaje te same półprawdy, niedopowiedzenia czy ordynarne kłamstwa, byleby przykleić gówno do obecnej władzy :D
Rozczarowanko, chyba max co dał radę wycisnąć to jebanie jakiegoś ścierwa typu albicla na B2B albo obsługiwanie farm trolli (chyba bardziej prawdopodobne patrząc jak szybko dostajemy info na forum).

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1945

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 29 gru 2023, 13:01

A nie chodzi tutaj po prostu o reakcję służb,a nie o sam fakt ? :roll:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 809

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 29 gru 2023, 13:10

Ale służby tak defacto nic nie mogą zrobić. Jesteśmy pod egidą NATO i oni wydają polecenia. Sami mamy rozpętać wojnę? Powodzenia :witam: wiadomo że to jest co raz bardziej niebezpieczne ale koniec końców NATO nie może wywołać 3 wojny światowej przez takie sytuacje…

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 gru 2023, 13:23

emski pisze:
29 gru 2023, 12:57
Rozczarowanko, chyba max co dał radę wycisnąć to jebanie jakiegoś ścierwa typu albicla na B2B albo obsługiwanie farm trolli (chyba bardziej prawdopodobne patrząc jak szybko dostajemy info na forum).
Szeroko pojete IT (;

Kryzys egzystencjalny Mazura i to ze zmienil sie w polityczna emo nastolatke z pamietniczkiem to jego sprawa ale ze traktuje nas tutaj jak bande ciemniakow ktorzy beda lykac te jego wrzutki jest irytujaca. Podobnie zreszta zachowuja sie politycy i przydupasy PiS na twitterze gdzie sa szybko wyjasniani przez uzytkownikow albo informacje kontekstowe.
Takie cos to mozna uprawiac na jakims bazarku czy kupujac ziemniaki w sklepiku osiedlowym ze w rozmowie rzucisz "patrz panie ledwo do wladzy doszli i juz nie wiadomo co lata po naszym polskim niebie" albo "piekna nowy rzad panu podwyzke ZUS szykuje panie Wiesiu. Znajomi co glosowali na Koalicje 13 grudnia dzwonia do mnie i mowia ze plakac im sie chce".
Niech idzie robic na milionerow z PiS czy "wolnych mediow" gdzie indziej.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 gru 2023, 14:16

Ciekawe sa ostatnie tygodnie choc moj dziadek chyba sie nie zgadza. Energie nagle odzyskal kiedy chcialem cos zjesc na wigilii a on pod nosem mowil do siebie ze chetnie by tego rudego kaszuba zabil a duet Wasik i Kaminski to porzadni ludzie.

Niesamowite zarobki mieli w TVP a ja czekam na kolejny ruch pisowskiego masterminda Marcina Mastalerka.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2130

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 29 gru 2023, 15:05

BadBoy pisze:
29 gru 2023, 13:10
Ale służby tak defacto nic nie mogą zrobić. Jesteśmy pod egidą NATO i oni wydają polecenia. Sami mamy rozpętać wojnę?
Nie chodzi o reakcję militarną, ale dyplomatyczną. Popracie mnie jeśli się mylę - ale czy to nie przy tej rakiecie później wyniknęło, że tam wewnątrz obozu rządzącego były wajemne oskarżenia kto wiedział, kto nie wiedział, kto ukrywał i że prezydent dowiedział się o kluczowych elementach długo później?
W takich warunkach ciężko o sprawna współpracę z NATO.

Teraz dla odmiany jest szybka reakcja Dudy, 'Jednocześnie prezydent zwołał pilne spotkanie w siedzibie Biura Bezpieczeństwa Narodowego (BBN), które rozpoczęło się o godz. 13. Oprócz głowy państwa uczestniczy w nim szef MON, szef Sztabu Generalnego Wojska Polskiego gen. Wiesław Kukuła, oraz dowódca operacyjny rodzajów sił zbrojnych gen. dyw. Maciej Klisz. Wcześniej z całą trójką spotkał się premier Donald Tusk, który następnie rozmawiał z prezydentem Dudą'
Optymistycznie zakładam, że wcześniejsze sytuacje nas czegoś nauczyły.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 29 gru 2023, 15:18

No i tak się skończy jak ostatnio. Zadzwoni Joe i rozejść się proszę

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 29 gru 2023, 15:22

venomik pisze:
29 gru 2023, 15:05
Optymistycznie zakładam, że wcześniejsze sytuacje nas czegoś nauczyły.
Czytając Twój post miałem właśnie myśl, że obecna reakcja to wynik nauki na błędach i jak widzę mamy podobne nadzieje.

Poprzednio, nie wiem czy to wojsko, czy rząd, ukrywali info o rakiecie, naiwnie myśląc, że to nie lata 20 XXIw. W tych czasach trudno jednak ukryć takie informacje, a ludzie często doceniają mówienie prawdy, jeżeli nie dotyka ich ona bezpośrednio, bo czują namiastkę szacunku ze strony władzy.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1374
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 gru 2023, 16:49

Na chwilę wyjdę z roli. Obojętnie kto rządzi - nasze możliwości reakcji są zerowe. PL obecnie nie ma praktycznie OPL poza obiektami absolutnie krytycznymi, odwetu (typu za jakiś czas wylatuje coś w powietrze w Królewcu) nie będzie, bo Amerykanie trzymają nas na krótkiej (a przy obecnym rządzie jeszcze krótszej) smyczy.

Przekaz od rus wygląda mniej więcej tak : pszeki nie przejmować się wtargnięciem bratniej, rosyjskiej rakiety w przestrzeń powietrzną Nadwiślańskiego Kraju i wracać do wojenki polsko-polskiej, a Federacja Rosyjska skorzysta ponownie z przestrzeni powietrznej RP w celu denazyfikacji Ukrainy kiedy uzna to za stosowne. A jeżeli nie będziecie współpracować to zdenazyfikujemy także was, zaraz po Bałtach.

Tak przy okazji - w dzisiejszym ataku (prawdopodobnie największym w czasie tej wojny) na UA wzięło udział m.in. co najmniej 5-6 TU-95, jest to dość niepokojące, bo zdychająca pod sankcjami Rosja nie mająca dostępu do zaawansowanych technologii mogła jeszcze miesiąc temu wznieść w powietrze maksymalnie 3 takie bombowce. Atak o takiej skali na PL całkowicie by nas sparaliżował (nie przetrwałaby infrastruktura krytyczna typu elektrownie).

Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1759
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 29 gru 2023, 17:21

MazurXIII pisze:
29 gru 2023, 16:49
Na chwilę wyjdę z roli.
Na chwilę dałem się nabrać.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6561

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 gru 2023, 17:32

Jesienią to najbardziej aktywny po tym wypadku to był Żeleński vel Napoleon który nas podpuszczał żeby ruskim oddać :rotfl4:

I podobno właśnie wtedy się na nas obraził :ozob:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1374
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 gru 2023, 18:48

czubatka pisze:
29 gru 2023, 17:21
MazurXIII pisze:
29 gru 2023, 16:49
Na chwilę wyjdę z roli.
Na chwilę dałem się nabrać.
Nie będzie ci do śmiechu w okopie gdzieś na Suwalszczyźnie kiedy ja, na tyłach, będę opiekował się kobietami. Wspomnisz moje słowa.

A tak w ogóle, drogi pamiętniczku, dziś prawdziwy sukces nowej, demokratycznej i europejskiej władzy. Za dyktatury PiS rakiety spadały i odnajdywały się po pół roku, dziś - sobie wleciała i wyleciała. Społeczeństwo zostało poinformowane i wszyscy czują się bezpieczni. Kiedy następna wizyta przyjaznych gości ze wschodu?

Poza tym wojsko ma większe zmartwienia niż obrona RP, trzeba będzie kwestować, to jego podstawowe zadanie:

By żyło się lepiej, by żyło się lepiej wszystkim no i żeby Pan Owsiak miał wystarczająco dużo pieniążków na billboardy do walki z sepsą.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 29 gru 2023, 19:00

No gdyby nie Wilmore to post roku mamy :rydzyk:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 gru 2023, 19:00

Mam prośbę. Napisz coś konstruktywnego i wytłumacz mi logicznie, dlaczego PiS i jego internetowi wielbiciele mają taki ból tylnej części ciała o WOŚP. Szczerze nie wiem i chętnie się dowiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”