Najlepszy trener ligi włoskiej - Strona 6

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 lut 2006, 13:43

Ciekawy temat choć tak naprawde nie wiem co mają znaczec takie podpunkty jak 1 - .... 2 - ..... 3 - ..... :roll:

Fabio Capello to wielki szkoleniowiec. Niby sie kieruje zasadami ale z tym w ostatnim czasie nie jest za dobrze u niego. On preferuje piłka siłą taką najprostrzą. Jak to kiedyś ktoś zauważył u niego rozgrywają ... bramkarze wykopami. Ale Fabio w każdy klubie inaczej sobie układał wizje gry. On przedewszystkim czeni rzemiśników, ludzi majacych wykonywać jego zadanie taktyczne. Choc nie zawsze. Najwieksze sukcesu odniósł w Milanie i na zawsze zostanie Rossonero. Prowadził Wielki Milan i odniósł wiele sukcesy wygrał wszystko co mógł. Drugie podejście to już inna bajka ... Ale gdyby nie Milan mógł by nie pracować w zawodzi i nie wygrał by tego co wygrał ... A zaczynał od hokeja :wink:

Del Neri, Prandelli, Mancini, Ancelotti, Novellio czy Spaletti to troche inna bajka. Inny typ trenera. Ancelotti z tego grona osiągną nawiecej. Choc też przyszło mu trenować ta jeszcze "ciekawą" Parma, potem Juve i klapa i finał LM w którym pokonał Juve był dla niego chyba najsłodszym z możliwych. Del Neri zawiódł w Rzymie. Prandelli o włos by był na Olimpico ale choroba żony spowodowała zmiane decyzji. A teraz na Olimpico rządzi Luciano. Podobnie jak Mancini w Interze. Co by nie mówić z każdym sezone się "uczy". Jest jeszcze młody jak na trenera. Ale co ciekawe teraz w europie jak i samych Włochesz nadciąga nowa siła młodych trenerów np. we Włoszech Roberto Donadoni.

Warto pamietac o takich trenerskich osobistościach Calcio jak Carlo Mazzone czy Zdenek Zeman :!: którzy teraz odeszli w "cień" Mam nadzieje że Zdenek obejmie Parma pod rzadami Sanza ale to juz sie od roku szykuje .. i nic :roll:

Edit - I ten post w czeście nie jest już aktualny :!:

Bo dzis Roberto Donadoni zrezygnował ze stanowiska trenera Livorno :!: [bynajmie nie z przyczyn braku wyników] a zastąpi go zapomniany może już troche ... Carlo Mazzone :!: Ciągnie wilka do lasu :lol:

jarek_fci
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jarek_fci » 09 lut 2006, 16:26

Najlepsi trenerzy:

1. Fabio Capello- najwięcej sukcesów
2.Trapattoni- najbardziej dośwadczony
3. Roberto Mancini- trener młodego pokolenia, pokazał juz że nie długo będzie jednym z najlepszych trenerów na świecie

Awatar użytkownika
PrOtEcToR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PrOtEcToR » 09 lut 2006, 16:54

A według mnie oczywiście Spalletti... Obrazek

:wink: A tak serio to najlepszy terenr WŁoski to chyba Capello... :roll:

Wracając do Spalletiego troche zaczęła się jechanka po nim po słabych wynikach... jednak on chyba jak każdy trener potrzebował czasu by sie rozkręcić :roll: teraz poukładał druzyne do kupy i jest tego efekt!

Inni bardzo dobzi trenerzy to napewno Ancelotti, Prandelli, Del Nari i Trapattoni! :)
Ostatnio zmieniony 09 lut 2006, 18:52 przez PrOtEcToR, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 09 lut 2006, 18:16

jarek_fci pisze:3. Roberto Mancini- trener młodego pokolenia, pokazał juz że nie długo będzie jednym z najlepszych trenerów na świecie
:roftl3:

powinno być tak:

3. Roberto Mancini- trener młodego pokolenia, pokazał juz że nigdy nie będzie jednym z najlepszych trenerów na świecie

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 lut 2006, 18:39

3. Roberto Mancini- trener młodego pokolenia, pokazał juz że nigdy nie będzie jednym z najlepszych trenerów na świecie
Tomachos juz miałem nadzieje że znikniesz z forum, a Ty dalej tutaj siedzisz i głupoty wypisujesz :P

Jeszcze zobaczysz jak grubo się mylisz. Mancini ma charakter, a doswiadczenie z kazdym rokiem coraz większe.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 09 lut 2006, 18:49

Babel pisze:Tomachos juz miałem nadzieje że znikniesz z forum, a Ty dalej tutaj siedzisz i głupoty wypisujesz
nie płacz tylko :!:
niestety prawda jest taka że Mancini trenerem jest miernym :cry:

Na pocieszenie mam dla Ciebie gadżeta:
Obrazek

możesz min wytrzeć łzy.. lub dupe :wink:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 09 lut 2006, 19:27

Tomachos pisze:Na pocieszenie mam dla Ciebie gadżeta:
No widzisz... Juventus przynajmniej się rozwija :roftl3:

W chwili obecnej najlepszy jest chyba Capello, praktycznie z każdym klubem, który trenował, coś wygrał ;) ale dla mnie szczególnie wiele znaczy Lippi ;) co prawda już w lidze nie trenuje ale zawsze będę go bardzo szanował :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 lut 2006, 19:42

Tomachos pisze:nie płacz tylko Exclamation
niestety prawda jest taka że Mancini trenerem jest miernym Crying or Very sad
Mierny trener nigdy nie poprowadzi drużyny klasy Interu Mediolan. Narazie nie osiągnął jeszcze wielkich wyników, ale drużyna ma juz swój styl. Nawet wyniki osiagane przez Inter czyli 4 miejsce w ubiegłym roku we Włoszech, ćwiercfinał LM, Puchar i Superpuchar Włoch czy w obecnym sezonie drugie miejsce. Mierny trener nawet z Interem by tyle nie ugrał. Pasowało by także w swojej tezie udowodnić na nie napisać że Mancini jest be bo tak.
Tomachos pisze:nie płacz tylko
uuuuuuuuuuu chłopaki uuuuuuuuuuuuu nie płaczą
Tomachos pisze:możesz min wytrzeć łzy.. lub dupe
mam w domu lepszy, mniej szorstki.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lut 2006, 19:57

Nie wiem kto jest najlepszym trenerem z Wloch, ale napewno jednym z najlepszych jest ten Pan :

Obrazek

Carlo Mazzone - obecnie wzial sie za trenowanie Livorno [bedzie ciekawie]

pewnie niektorzy sie domyslaja, dlaczego wymienilem tutaj tego trenera ;)
uzasadniac nie bede - fani beda wiedziec ;)

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 09 lut 2006, 20:09

*_Zaza_* pisze:Mam nadzieje że Zdenek obejmie Parma pod rzadami Sanza ale to juz sie od roku szykuje .. i nic Rolling Eyes

To juz nie mozliwe, Sanz niestety nie pozyska Parmy ;/

Chlopaki nie zapominajcie o wielkim Marcelo :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 lut 2006, 20:13

Babel pisze: Inter czyli 4 miejsce w ubiegłym roku we Włoszech,
:?

A kto był trzeci :?:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 lut 2006, 20:15

Jesli chodzi o obecnie pracujacych w Serie A to Capello i nie ma tutaj nad czym sie rozwodzic.

Patrzac szerzej trzeba rowniez uwzglednic Trapattoniego (zdobyl ostatnie scudetto dla Interu wyczyn nie lada patrzac z prespektywy czasu) oraz Lippiego.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 09 lut 2006, 20:23

Zico_FCI pisze:A kto był trzeci Question
Ale mi się popi...erniczyło. Oczywiście Inter był trzeci, a Udinese 4 :D. Ten bład zwale to na kark zmeczenia dzisiejszym dniem, albo na spadek cen akcji na giełdzie lub na globalne ocieplenie.

Mam nadzieje że wybaczycie. Prosze

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 09 lut 2006, 23:02

Lakier pisze:To juz nie mozliwe, Sanz niestety nie pozyska Parmy ;/

Sądzi że już sie poddał na 100% - miał wpłacić 10 milionów w jakimś najbliższym terminie. Z tego co pamietam wpłaci [niby] o.k 4 ... a szkoda sądziłem że może przywrócic wielka piłke na Ennio Tardini :]

Roma sie budzi miejmy nadzieje że na dobre, Viola odżyła pełna geba, jeszcze Parma i Lazio i max :] scudetto ? 7 chętnych :P

Macie racje jeszcze Trappa i Marcelo trzeba wymienić :wink: w tym gronie, Podobnie jak Ariggo :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 10 lut 2006, 7:43

Należy także nie zapominać o Serse Cosmim. Wszak teraz w Udinese idzie mu jak koniowi z wozem pod górkę, ale też jest młody i z roku na rok uczy się coraz więcej.
Roberto Mancini? Szanuję go bardzo, bardzo szybko wszedł do wielkiej piłki. Lazio pod jego wodzą grało przecież w UEFA, a z tamtym składem to i tak nie lada wyczyn.
Fabio Capello to bez dwóch zdań najlepszy szkoleniowiec we Włoszech. Szkoda tylko, że w Juventusie siedzi. Marnuje się tam :P A tak poważnie, Juve bez Capello nie byłoby takie jak jest teraz. Owszem groźni będą zawsze, ale bez Fabio to by nie była t sama drużyna.
Tak naprawdę można by tu wymieniać wszystkich trenerów Calcio. Włoska piłka ma to do siebie, że jest bardzo poukładana taktycznie (tak jak większość sportów drużynowych we Włoszech, np. siatkówka). Każdy z osobna jest osobistością. Nie tak jak na przykład w Hiszpanii, gdzie znam tylko jednego trenera: Franka Rijkaarda, a to nie dlatego, że Barcę prowadzi, ale że poraz pierwszy spadł ze Spartą Rotterdam do drugiej ligi hlenderskiej :P . W Hiszpanii trenrzy są jak widma. Są bo muszą być. We włoszech są to osobistości. Każdy ma jakąś swoją myśl szkoleniową i (owszem) nie zawsze jest ona trafiona (przykład Lippi: w Juventusie kilka mistrzostw, chyba LM wygrana, etc, przyszedł do Interu i... lepiej nie kończyć bo wszyscy wiedzą jak to się skończyło).

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”