Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska - Strona 25

Dział poświęcony turniejowi w Katarze
Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 22 lis 2022, 19:27

Reprezentacja Meksyku zagrała słabe spotkanie, grali bez pomysłu, często brak koncepcji na rozegranie kończyli z dupy dośrodkowaniem na mikrusów w ich kadrze albo próbowali strzelać z dystansu. Polacy kompletnie nie byli w stanie rozegrać żadnej składnej akcji i tu jest problem. Plus jest taki, że Polska będzie w drugiej kolejce grała z wykończonymi Arabami a Meksyk z podrażnioną Argentyną...

Trafiły na siebie dwie równie mizerne ekipy jakie nie potrafiły skonstruować klarowanych sytuacji. Remis zasłużony aczkolwiek szkoda karnego Lewandowskiego jaki był prezentem od pewnie tego całego Allaha czy jak go tam zwą.

WKB
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1596

Post Wyświetl pojedynczy post autor: WKB » 22 lis 2022, 19:30

Kesz pisze:
22 lis 2022, 19:27
z wykończonymi Arabami
?

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 lis 2022, 19:31

Teraz kciuki z całych sił za Meksykiem, jakby wygrali i my z Arabami, to blisko awansu:D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 lis 2022, 19:34

Hersk pisze:
22 lis 2022, 19:25
Grecja
Gdyby nie jego interwencja byłby gol bo było sam na sam. Tyton wybronił więc nie wiem o co przyjebka
Hersk pisze:
Senegal
Wyjście niepotrzebne, ale to Krychowiak zagrał za słabo i z tego wzięła się bramka. Wojtek się tego zapewne nie spodziewał
Hersk pisze:
samobój ze Słowacją
Piłka od słupka, pech jak [ch**]
Hersk pisze:
złe ustawienie z węgrami
Sytuacja sam na sam, być może mógł się lepiej ustawić, ale to były sekundy. Bednarek stracił krycie

Widzę, że jesteś jednym z tych typów, którzy właśnie lubią wspominać dokładnie te błędy :] Fabiański ze Szwajcarią bronił świetnie, ale w karnych nie przydał się w ogóle. Wpuścił 9/10 bo jeden był przestrzelony więc jakbym był mendą to mógłbym się o to przyjebać, ale nie wiem jak zachowaliby się inni bramkarze. Tutaj zawsze słyszę, że Fabian by to wybronił 😂

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 22 lis 2022, 19:37

WKB pisze:
22 lis 2022, 18:56
lewy znowu sie obsrał, z arabami koniecznie 3 pkt ale z taką grą max remis
No i temu Messi król i wygrał z nim Złotą Piłkę. Bo Messi potrafi strzelać karne na mundialu. :lol2:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 22 lis 2022, 19:38

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 22 lis 2022, 19:43

Tomek no teraz to mnie rozjebałes XD rozgrzeszyłes Szczene ze wszystkiego. No bez jaj, nie rób absurdu... Sam lubię Wojtka, wolę go od Fabiana, ale najpierw piszesz ze Fabian mase szmat wpuscił, co nie jest prawdą, a potem każdy błąd Szczęsnego na siłe usprawiedliwiasz.

Co w tym złego, że Fabian w kadrze ostatnimi laty bronił lepiej od Szczęsnego. Slepy przeciez to widział. To jakoś uwłaczajace jest dla kogos? Przecież wiadomo, że Fabian był pewnym punktem, a przy Szczęsnym zawsze cos sie odjebalo, nawet jak duzo w tym pecha było.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 22 lis 2022, 19:45

Mam wrażenie, że Michniewicz to świetny motywator... Z Argentyną nasi sobie przypisują 0 ptk z marszu a z Meksykiem wiedzieli, że będą grali gorzej a Krychowiak po meczu z Chile gada, że dla Polski szansą jest granie w stylu stawiania autobusu i liczenie na cud z przodu...
Brzmi to tak jakby Michniewicz im powiedział "Słuchajcie Panowie, oceniam wasz potencjał na poziomie kadry Kataru czyli amatorka, będziemy grali piach ale będziemy waleczni" dla odmiany selekcjoner Arabii Saudyjskiej zawsze w szatni buduje w zawodnikach pewność siebie, dyscyplinę. Arabia Saudyjska jest teoretycznie najsłabsza w grupie a pokonała jednych z faworytów do Mistrzostwa... Patrząc na podejście Arabii Saudyjskiej a mentalności Polaków na mundialu, to wygląda to mizernie i głównie chodzi mi o ten aspekt motywacji. Po Polacy jakby sami nie wierzyli w swoje możliwości...

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2742
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 22 lis 2022, 19:50

Szczęsny jest już przy meczu z Argentyną, czy ja się przesłyszałem? :think:

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 22 lis 2022, 19:57

Najgorzej, że jak wygramy z Arabią to będzie jeszcze perspektywa meczu z wkurwiona Argentyną i to będzie i tak mecz o wszystko...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 22 lis 2022, 19:57

Hersk pisze:
22 lis 2022, 19:43
piszesz ze Fabian mase szmat wpuscił
Tu się zgadzam, że napisałem o ogólnej karierze, a skupiłem się na tej sytuacji którą pamiętam ;)

Jednak chciałem Ci udowodnić, że mogę stanąć po drugiej stronie odnośnie błędów Wojtka. Dla mnie mega wyolbrzymione mimo, że faktycznie można je spokojnie przypisać na jego konto. Z Grecją jestem pewien, że 95% bramkarzy zrobiłoby to samo. Z Senegalem to jakiś jebany mindfuck bo tam z linii wybiegł murzyn, Krycha myślał, że jest czysto, a Szczęsny do niego wyszedł. Dla mnie do dzisiaj ta bramka to jakaś piłkarska abstrakcja. Ze Słowacją pech bo rzucił się, piłka po plecach i do bramki. Co z tego, że po krótkim jak była mocna i po ziemi? Ja wiem, że w każdym sporcie i na każdej pozycji jesteśmy ekspertami, ale na litość boską trzeba się postawić w sytuacji zawodników. Tutaj często decydują milisekundy na reakcję. To jest podobna analogia do sędziego liniowego, który nie zauważył milimetrowego spalonego. Wojtek ma pecha, że te sytuacje dotyczyły właśnie jego i zdecydowanie nie jestem jego obrońcą bo w Juve też miałem go totalnie dosyć

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1059
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 22 lis 2022, 20:12

Ilka pisze:
22 lis 2022, 18:41
No ja w przerwie po drugie piwo leciałam do sklepu
Niestety tak zje-bańki, że się nawet pić nie chce. :pijemy:
Enjo pisze:
22 lis 2022, 18:58
Zieliński beznadziejny, Kamiński, Zalewski tez słabo. Już mi się rzygac chce od tych ochów i achów na temat tych graczy po tym co widzę w kadrze.
Bo gra w kadrze, to jest jednak (dla mnie) zupełnie inny, wyższy poziom. Można sobie w klubie zbierać super wyniki i staty, ale jak w reprezentacji nie wygrywasz ważnego trofeum to po prostu nie jesteś największym piłkarzem i tyle. :ozob:
Hersk pisze:
22 lis 2022, 19:00
Presja zjadła Lewego. po prostu po ludzku szkoda...
A ja się zastanawiam czy coś się u Roberta w życiu osobistym nie dzieje? Najpierw zje-banany karny W Barcy, później też czerwo w la Lidze, a teraz ten karny w reprze!? Tak czarnej serii ten super poukładany człowiek, wzór dyscypliny, nie miał on w swojej profesjonalnej karierze nigdy. :boje się:
wloski pisze:
22 lis 2022, 19:37
No i temu Messi król i wygrał z nim Złotą Piłkę. Bo Messi potrafi strzelać karne na mundialu.
Masz rację, na razie wirtualny pojedynek: Messi - Lewandowski 1:0
Zaś w trzecim meczu spotkają się na żywo. :mrgreen:

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 145

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 22 lis 2022, 21:29

Po prostu w klubie są elementami

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 lis 2022, 21:57

Nie no, mam straszny wkurw o ten mecz. Nie dość, że postanowiliśmy się zabarykadować przed Meksykiem, no kuźwa, Meksykiem (!!), to jeszcze na farcie mogliśmy wygrać po karnym, ale Lewy zjebał. Ale i tak wstyd, grać ultradefensywnie przeciwko średniakom, choć to nie dziwi, jak te nasze pokraki mają problem z przyjęciem piłki i im odskakuje przy każdym kontakcie xd Lata mijają, wydaje się, że mamy najlepszą technicznie kadrę od dawien dawna, a przychodzi do meczu na dużym turnieju i jest to samo - problem z rozegraniem trzech podań w środku pola, zero składnych akcji, tłamszenie przez rywala, niecelne podania i drewniane przyjęcia. To chyba jakiś mod turniejowy jest wgrywany, bo nie wierzę, że goście grający w poważnych ligach mogą mieć takie braki w wyszkoleniu.

Btw rozwalają mnie te nagłówki medialne. "Glik szczerze o karnym Lewandowskiego". A w treści "nikt nie ma do niego pretensji" - no ja bym się wkurwił, jakbym był takim jakimś Bereszyńskim, co cały mecz zapierdala na to, by nie stracić bramki, a największy gwiazdor gra na odpierdol cały mecz i jeszcze jedynej sytuacji nie umie wykorzystać.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 22 lis 2022, 22:02

:rotfl4: :rotfl4: :rotfl4:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2022 Katar”