Liverpool (zbiorczy) - Strona 924

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Realista69 2.0
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 423

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 15 sie 2022, 23:03

Chyba w tym sezonie MC szybko wyjaśni wszystkich. Na przyszłość to źle wróży, bo oni non stop odjeżdżają ogromnej większości. LFC chyba też powoli pęka, mieć taką formę i tak niewiele wygrać.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3931

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 15 sie 2022, 23:05

Były śmichy chichy, że United w 2 meczach zero i teraz grają z nami, ale dzisiaj to nic takiego nie pokazaliśmy, żeby się nas panicznie bać. Crystal Palace wystarczyła jedna kontra a te nieliczne sytuacje, które mieli, wcale nie były mniej konkretne. Zobaczymy, jak zespół "zareaguje" na nieobecność Nuneza. Nie ma co jechać zawodnika po jednym meczu, ale dzisiaj nie ciągnął tego ani sportowo, ani mentalnie nie dojechał i głupio nas osłabił przy niekorzystnej sytuacji na boisku. Oby trzymał ciśnienie w spotkaniach o większym ładunku emocjonalnym.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 15 sie 2022, 23:11

Nie ma co się rozpisywać, bo dużo na ten temat już napisałem na przestrzeni ostatnich miesięcy, ale dodam jeszcze raz. Wiadomo, początek sezonu, ale każdy widział jak poprzednie (i wcześniej i jeszcze bardziej wcześniej i tak dalej) wyglądały.

Sami to sobie robimy. Mamy problemy, które na dobrą sprawę rozwiążą tylko ruchy transferowe. Oczywiście nikt się nie spodziewał, że po meczach z Fulham i Palace będą dwa punkty, ale swoim (kolejny raz!) czekaniem na "kolejny rok" robimy sobie krzywdę i nie ma co marudzić na żadne inne czynniki. Dziś można opierdzielać zgrywuska z Urugwaju, ale z czym do ludzi - pierwsza połowa to była jakaś wesoła piłka z Milnerem w polu karnym rywala, gdzie w obronie biega Nat P. a sam Fabinho ma czyścić całe boisko.

To działało kiedyś, ale wtedy Henderson był młodszy oraz co mecz grał niezniszczalny Gini - tu niestety potrzeba odświeżenia co już pokazał w wielu momentach zeszły sezon.

I tu jestem gotowy uwierzyć, że Klopp się uparł (bo tak też już było - i miał wtedy rację), bo najpierw chciał Aureliena T. a później Bellinghama i klub się tam kręcił, więc pieniądze dostępne są. A tak nie ma niczego i na dobrą sprawę z podobnym albo trochę gorszym składem wchodzimy w kolejny sezon. To się za bardzo nie spina jeżeli ktoś chciałby progres.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 145

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 16 sie 2022, 9:37

Szybko się może wyjaśnić mistrzostwo

PlMateusz90
Skład C
Skład C
Reputacja: 9
Kibicuję: Inter Arsenal

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PlMateusz90 » 16 sie 2022, 9:49

Niestety, moim zdaniem w tym roku Liverpool nie ma szans na mistrzostwo, emocji jak w poprzednich latach nie będzie, o ile 1 skład super, to po 1 bardzo łamliwi po 2 za mała głębia składu, taki MC może wystawić praktycznie dwie równe 11🤣

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 sie 2022, 16:05

PlMateusz90 pisze:
16 sie 2022, 9:49
po 2 za mała głębia składu, taki MC może wystawić praktycznie dwie równe 11🤣
City ma chyba jedną z węższych kadr od kilu sezonów. Dużo zawodników mogących grać na różnych pozycjach tak, ale z dwiema 11 to nawet nie sprawdziłeś.

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2463
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 16 sie 2022, 16:23

Sergek pisze:
16 sie 2022, 16:05
City ma chyba jedną z węższych kadr od kilu sezonów
Wiem, że nie ten temat, ale też mi się to w oczy rzuciło. Środek obrony okej, ale boki wyglądają już ubogo. Nie wiadomo jak odnajdzie się ten Gomez, środek pola przede wszystkim razi w oczy. Jak odszedłby Bernardo (do Realu plis, Perez musisz) to tam jest raptem czterech zawodników (no chyba, że ten Palmer ogarnia). Niby to nadal świetna kadra, ale tym bardziej podczas zawirowań z Mundialem różnie może być i o ile na ligę pewne znów wystarczy tak, żeby po raz kolejny w LM nie było problemów. No ale to nie moje podwórko.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 sie 2022, 16:25

Dokładnie. To nie jest żaden prztyczek, bo kadra jest super - zwracam tylko uwagę na to, że kolega strasznie rzuca frazesami :wink:

Analogicznie - my mamy głębię składu, tylko brakuje w niej jakości i zdrowia. Co z tego, że jest 8 czy ilu tam pomocników, skoro większość albo się nie nadaje albo jest niedostępna. A Klopp chce nimi grać, więc trzeba o tym wspomnieć.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 805

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 16 sie 2022, 17:37

Dwie kolejki a już co poniektórzy majstra rozdają :wink:

IMO ten sezon może obfitować w niespodzianki i zwroty akcji. Kadra City dosyć mocno przemeblowana, szczególnie z przodu. Boki obrony też na kolana nie rzucają, jest Walker i Cancelo, czyli czołówka światową ale zmiennicy to młodzicy. W LFC sporo kontuzji a w środku sezonu mistrzostwa świata. Wcale bym się nie zdziwił jakby drużyna która teraz będzie mocno punktowac po Katarze spuściła z tonu i odwrotnie. Reasumując ten sezon to jedna wielka niewiadoma i nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu szczególnie że za nami zaledwie dwie kolejki. Kto wie może nawet mistrzem zostanie drużyna na którą przed sezonem nikt nie stawiał jak swego czasu Leicester. Fani Arsenalu już zacierają rączki :)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679
Kibicuję: Manchester United

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 sie 2022, 17:52

Wiadomo że pycha kroczy przed upadkiem, ale mówić o City że będzie niespodzianka sezonu i nie zawalczy o mistrza to jest już szczyt walenia gruchy pod kołdrą i udawania, że nikt nic nie widział i nie słyszał.

Takie zachwiania kibiców kojarzą mi się z ciotkami co siedzą po 8 godzin w salonie urody, a potem gdy je ktoś chwali na imprezie; mówią że tylko przypudrowaly nosek.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 805

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 16 sie 2022, 19:12

Bassu pisze:
16 sie 2022, 17:52
Wiadomo że pycha kroczy przed upadkiem, ale mówić o City że będzie niespodzianka sezonu i nie zawalczy o mistrza to jest już szczyt walenia gruchy pod kołdrą i udawania, że nikt nic nie widział i nie słyszał.

Takie zachwiania kibiców kojarzą mi się z ciotkami co siedzą po 8 godzin w salonie urody, a potem gdy je ktoś chwali na imprezie; mówią że tylko przypudrowaly nosek.
:angry2:

Gdzie napisałem że City nie powalczy o misia? Nie dopowiadaj sobie. Napisałem tylko ze sezon może obfitować w niespodzianki, bo MŚ w środku ligowej batalii a kadra City mocno przebudowana i to w kontekście gdy ktoś wcześniej pisał że City będzie miało gładko po dwóch kolejkach :)

Najlepszy jest tekst "pycha kroczy przed upadkiem" i to w ustach kibica United w stronę fana City :) Że przypomnę transparent na Old Trafford z licznikiem lat od ostatniego Pucharu dla City :boruta: Jak się historia potoczyła i gdzie United a gdzie City to wszyscy wiemy :wink:

PlMateusz90
Skład C
Skład C

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PlMateusz90 » 16 sie 2022, 20:34

Ja nie widzę rywala dla MC, może przesadzilem że dwie równe 11, ale kadra zdecydowanie bardziej wyrównana niż ma to miejsce w Liverpoolu.

Duża różnicę robi ilość kontuzji, środek obrony oprócz Van dajka(nie licząc tej długiej kontuzji, jest praktycznie cały czas dostępny) i środek pola, to co chwila kontuzjowany zawodnik, jak nie Thiago to, Henderson, AOC to nawet zapomniałem, że jest w kadrze ☺️
W MC tak to się w oczy nie rzuca, a jeśli ktoś złapie kontuzje zazwyczaj jest zastępowany kimś równie dobrym☺️

A pozostałe zespoły poza Liverpoolem bądźmy szczerze, są dużo słabsi od tej Manchesteru, więc byłoby dużym zaskoczeniem jeśli Chelsea ( która ciągle kompletuje skład) Arsenal(bardzo bym chciał, ale tu wyjdzie brak doświadczenia) Tottenham (mimo konte, nie widzę tego) a MU, to już chyba klnie trzeba nic mówić☺️

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679
Kibicuję: Manchester United

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 sie 2022, 23:05

Nie dopowiadam sobie. Biadolisz, że młodzież w odwodzie i że nie wiadomo jak długo potrwa aklimatyzacja takiego Haalanda, a prawda jest taka że wyrywacie z palcem w dupie kogo chcecie, bo Guardiola daje pewność kontuuacji projektu i bicia o najwyższe cele [czego Untied nie ma i dlatego ,,walczy" o jakiegoś gównianego Rabiota]. Śmieszy mnie więc, to co piszesz
ryba_82 pisze:
16 sie 2022, 17:37
ten sezon to jedna wielka niewiadoma i nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu szczególnie że za nami zaledwie dwie kolejki
City przemeblowało trochę kadrę, zarobiło ładnie na transferach. Teraz tylko zgrać się z hochlandem i możecie odjechać na dzień dobry PL. Liverpool w nieco gorszej pozycji, bo widać u Kloppa coś się zacieło i patetny nie działają, a działały odkąd przyszedł na Anfield. Troche mi to przypomina jeden z ostatnich seznów z BVB, ale gość ma tupet i napewno poskłada zespół dużo lepiej niż wtedy.

A najbardziej mnie bawią zachwyty Arsenalem oraz pisanie, że będą machać szabelką. Moim zdaniem efekt wow wygaśnie za chwilę. Jedynie Totki z Conte mogą tu coś realnie zamiezać.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 sie 2022, 23:16

Bassu pisze:
16 sie 2022, 23:05
A najbardziej mnie bawią zachwyty Arsenalem o
Jak co sezon od kilku lat u ciebie :wink:

PlMateusz90
Skład C
Skład C

Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PlMateusz90 » 16 sie 2022, 23:22

Bassu pisze:
16 sie 2022, 23:05
A najbardziej mnie bawią zachwyty Arsenalem oraz pisanie, że będą machać szabelką. Moim zdaniem efekt wow wygaśnie za chwilę. Jedynie Totki z Conte mogą tu coś realnie zamiezać.
Bo są jakieś podstawy w końcu ☺️ co nie zmienia faktu, że Arteta ma zespół pod siebie i top 3 w zasięgu, Liverpool i Manchester City, to najlepsze 2 drużyny, najbardziej konsekwentne, jeśli ktoś wskoczy z nich zamiast nich do top 2 będę bardzo zaskoczony

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”