Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4328
Kibicuję: AC Milan

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Eyesmon » 04 lip 2020, 14:58

czarny samael pisze:
04 lip 2020, 14:49
Eyesmon pisze:
04 lip 2020, 14:43
Czyli proklamujesz przewrot?
To PiS dokonał przewrotu. Obalili TK, obalili konstytucję. Polska nie jest ani demokracją, ani państwem prawa.
OBWE ocenia procedurę, nie same podstawy prawne. Te wybory odbywają się zresztą bez podstawy prawnej, bo powinny się odbyć 10.05. A poza tym to i tamte byłyby bezprawne, i te też są, bo wyrok TK z bodajże 2005 roku mówi jasno, że nie można dokonywać zmian w ordynacji wyborczej dotyczących wyborów które mają się odbyć na mniej niż pół roku od przyjęcia zmian.

Także to by było na tyle, jeśli chodzi o ważność i demokratyczność tych wyborów.

I zanim zapytasz "to po co głosujesz", to odpowiedź jest prosta: w Polsce nie ma już państwa prawa. I jeśli muszę zagłosować w niedemokratycznych i nieprawnych wyborach, żeby PiS odszedł od władzy, to to zrobię, bo nie kosztuje mnie to nic. A wina za to wszystko jest po stronie wrogiej mojej osobie, a nie tej którą popieram.
Za to nie mam zamiaru uznawać za równoważny głos obywateli, którzy popierają łamanie prawa.

PiS = czarni i antifa rozwalający miasta w USA
wyborcy PiS = ludzie w USA, którzy pierdolą, że ruch BLM ma prawo to niszczyć, bo walczą o coś ważniejszego niż własność prywatna.
To w takim rozumieniu PO też złamało prawo wymieniając bezprawnie Kidawe na Trzaskowskiego....

I porównanie wyborców PiS do antify i ruchu BLM to... Raczej PiS to rednecki broniące swoich domów przed BLM..

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”