FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2425

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8593
Kontakt:

F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 mar 2019, 17:20

Ilka pisze: Oj na Widzewie to na legalu można piwko pić za cale 10 zeta
Na legalu to chyba wszędzie jest. Na Polonii też.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1161
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 14 mar 2019, 0:14

Arthur w rewanżu z Lyonem zaliczył 72 podania z czego 71 celnych - 98,6 % dokładnych podań :wink:

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2749
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 14 mar 2019, 0:17

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 14 mar 2019, 7:50

Do bramki na 3-1 było trochę nerwowo. Messi mimo że podjął podczas meczu bardzo dużo złych decyzji, ostatecznie kończy mecz z dwoma golami i dwiema asystami. Niepokojące jest to, że piłkarze za każdym razem szukają jego, czasem na siłę, mimo że można czasem zagrać piłkę do lepiej ustawionego partnera.
Wynik znowu dużo lepszy niż gra, ale niestety takie czasy nastały. Pytanie czy tą drużynę stać na jeszcze więcej, bo to co zagrali z Lyonem może nie wystarczyć na kogoś silniejszego.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 mar 2019, 8:03

Nie wiem czy stać, jeszcze w pierwszej połowie Lyon miał ze dwie dobre okazje strzelenie gola po szybkim ataku, w drugiej można było zamknąć mecz na 3:0, zamiast tego wpadła bramka z dupy, mogła wpaść na 2:2 tylko gracz Lyonu się wywrócić próbując uderzać sytuacyjnie z przewrotki, mieli tez szansę z główki
Przeważyła jak z Realem w CdR jakość piłkarzy, Messi w końcu rozprowadził dobrze 2 kontry i poszło
Przy 2:1 widział przez circa 10 minuty strach przed opadnięciem którym im plątał nogi, słabe to :?
Ousmane Dembele ponownie zakończył mecz z dolegliwościami. Tym razem prawie na pewno doszło do naruszenia włókien w nodze. Jutro Francuz przejdzie badania medyczne. [Mundo Deportivo]
Tymczasem pragmatyczny rzekomo Valverde ogranicza sobie pole manewru w ataku olewając Malcoma, który jest jaki jest, ma ograniczenia, ale można go użyć tak by był pożyteczny(patrz pierwszy mecz 1/2 CdR)

h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 248

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 14 mar 2019, 9:11

zwyciestwo lekko frustrujace bo strzelic piec goli gdy marnuje sie drugie tyle setek jest z deka niesmaczne. powinno tu byc bardzo, bardzo wysoko, pewnie i wyzej niz dzien wczesniej na city stadium. panowie trzeba strzelac gole, tylko ze jak nawet messi spartolil ze trzy raz jeden na jeden to moze faktycznie nie jest tak łatwo.

lyon praktycznie nawet nie beknął, stworzyli pol sytuacji przez 90 minut i wsadzili gola.

roznica kilku klas. dobry mecz barcy.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 mar 2019, 10:29

https://streamable.com/gh4vd
Suarez w najlepszej wersji 8)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 mar 2019, 10:36

Un buen dia con barcelona :jupi:

Wczoraj miałem okazję razem z 93 tysiącami ludzi oglądać z camp Nou grę wielkiej Barcy. Czasami jak czytam jak podwaza się messiego to nie mogę wyrobić że śmiechu. Wczoraj kolejny raz fuori Clase. Kapitalna partia Leo i dziękuję Bogu że udało mi się to zobaczyć na żywo.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 14 mar 2019, 10:42

grzegorzfcb pisze:https://streamable.com/gh4vd
Suarez w najlepszej wersji 8)
Pff... wchodząc w linka spodziewałem się pogryzienia kogoś. Albo przynajmniej symulki :P

h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 14 mar 2019, 11:30

dembele wypada na 3-4 tygodnie. czyli znajac jego ślamazarne dochodzenie do formy raczej na pewno nie zagra ani w pierwszym meczu 1/4 LM ani z Ateltico w lidze.
gosc robi sprint i rwą mu sie sciegna. no sory, to jest niesmaczne.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 14 mar 2019, 23:13

a ja wyjatkowo po meczu barcy wspomne o graczu przeciwnika. od dawna jestem fanem ndombele, wczoraj, choc wynik na to kompletnie nie wskazuje, znow pokazal klase. unikalne polaczenie kilku rzadko laczacych sie ze soba cech - sila tura, fantastyczne wyszkolenie techniczne, kreatywnosc. nawet nie wiem, do kogo moznaby go porownac, troche z yaya toure mi sie kojarzy. jego nowy pracodawca (pep?) bedzie mial z niego spora pocieche

ps rowno 9 lat temu. to byly czasy, teraz nima czasow. 8 goli w tydzien, z czego chyba przy 6 dostaje pilke poza polem karnym. i jaraj sie tu hattrickiem z dwa razy dolozona glowa i karniakiem ;)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 15 mar 2019, 10:27

h1893230 pisze: dembele wypada na 3-4 tygodnie. czyli znajac jego ślamazarne dochodzenie do formy raczej na pewno nie zagra ani w pierwszym meczu 1/4 LM ani z Ateltico w lidze.
gosc robi sprint i rwą mu sie sciegna. no sory, to jest niesmaczne.
Ciekawie się robi, z jednej strony
W Barcelonie istnieją podejrzenia, że klubowi lekarze dopuścili się zaniedbania i zbyt wcześnie dali pozwolenie na grę Ousmane'owi Dembélé. Władze Barçy były przekonane, że Francuz nie zagra w meczu z Lyonem. [Sport]
Z drugiej, Dembele odmówił zejścia z boiska, gdy sztab i inni zawodnicy odstrzeli jego problem, stwierdził, że da radę

h1893230
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: h1893230 » 15 mar 2019, 11:18

moody90 pisze: a ja wyjatkowo po meczu barcy wspomne o graczu przeciwnika. od dawna jestem fanem ndombele, wczoraj, choc wynik na to kompletnie nie wskazuje, znow pokazal klase. unikalne polaczenie kilku rzadko laczacych sie ze soba cech - sila tura, fantastyczne wyszkolenie techniczne, kreatywnosc.
o lol. dlatego ze podal dwa razy celnie pilke do najblizszego wystarczy zeby napisac tyle przymiotnikow? w czym sie ta kreatywnosc objawiala bo ja tam nie widzialem nic szczegolnego. w podobny wieku - a nawet mlodszy- przyjechal kiedys chocby kondogbia z sevillą i robil taka rozpierduche ze doslownie spadlem z fotela, a ten srodowy pseudowysetpik ndombele mozna uznac przy tamtym pokazie jedynie za żart. nie ma w tym pilkarzu nic szczegolnego. takich jak on sa na pęczki (wtym sezonie chocby canales czy lo celso na camp nou, to byl pradziwy szoł a nie jakis ndombele).

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 mar 2019, 11:27

Choćby Doucoure z Watfordu, też silny jak tur z dobrym i spokojnym rozegraniem, niezłym dryblingiem i włączeniem się w akcję ofensywną, mocny w powietrzu, do tego ograny w silnej lidze.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2351

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 15 mar 2019, 19:10

h1893230 pisze:
moody90 pisze: a ja wyjatkowo po meczu barcy wspomne o graczu przeciwnika. od dawna jestem fanem ndombele, wczoraj, choc wynik na to kompletnie nie wskazuje, znow pokazal klase. unikalne polaczenie kilku rzadko laczacych sie ze soba cech - sila tura, fantastyczne wyszkolenie techniczne, kreatywnosc.
o lol. dlatego ze podal dwa razy celnie pilke do najblizszego wystarczy zeby napisac tyle przymiotnikow? w czym sie ta kreatywnosc objawiala bo ja tam nie widzialem nic szczegolnego. w podobny wieku - a nawet mlodszy- przyjechal kiedys chocby kondogbia z sevillą i robil taka rozpierduche ze doslownie spadlem z fotela, a ten srodowy pseudowysetpik ndombele mozna uznac przy tamtym pokazie jedynie za żart. nie ma w tym pilkarzu nic szczegolnego. takich jak on sa na pęczki (wtym sezonie chocby canales czy lo celso na camp nou, to byl pradziwy szoł a nie jakis ndombele).
te przymiotniki nie odnosza sie stricte do meczu z barca, tylko ogolu. oczywiscie wbrew temu co piszesz nawet w meczu z nami pokazal mnostwo jakosci (masz skrot jego wystepu na yt), z latwoscia pare razy zabieral pilke messiemu, zakladal sombrera arthurowi, rakitic i busquets momentami wygladali jak przedszkolaki przy licealiscie, kiedy probowali go atakowac pressingiem. gosc jest niesamowicie silny, szybki a przy tym swietnie wyszkolony - moze nie kazdy zwraca uwage na takie male rzeczy, ale ja tak - znakomicie chroni pilke, na luzie gra z rywalem na plecach, ma swietne przyjecia kierunkowe, a do tego ma strasznie 'szybkie nogi', potrafi przyjebac dryblingiem, ktorego neymar by sie nie powstydzil. tak jak napisalem - bardzo rzadka kombinacja cech, canales czy lo celso to bardzo fajne zawodniki, ale calkiem inna bajka, oni sa klasycznymi ofensywnymi pomocnikami, ktorych (lepszych lub gorszych) na rynku jest wielu

gdyby ktos goscia nie kojarzyl, to krociutka zajawka z jego akcjami

wiem, ze z francuskich pomocnikow jestes fanem rabiota, ale nieprzypadkowo tanguy ma coraz wieksza role w reprezentacji, a adrienowi zostaje plakac mamie w rekaw i ogladac kadre w tv

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”