Filmy - Strona 306

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 cze 2018, 13:15

Byłem na Zimnej Wojnie i mam mieszane uczucia. Piękne zdjęcia, super klimat, urokliwa muzyka, ale cała relacja głównych bohaterów bardzo płytka i sztampowa. Przez cały film miałem wrażenie, ze główny wątek jest tłem dla ładnych obrazków i klimatu lat 50-tych. Niemniej jednak, film całościowo na poziomie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 cze 2018, 13:23

Trzeba nadrobić zaległości na forum, więc o kilku filmach trzeba wspomnieć, które ostatnio widzialem i polecam.

La congiura dei dieci (1962)

Obrazek

Świetne widowisko. Romans, kostiumówka, coś pięknego. W rolach głównych piękna Sylva Koscina i znakomity Stewart Granger. Warto.

L'Amour c'est mieux à deux (2010)

Obrazek

Kino francuskie moim ulubionym pozostanie chyba na wieki. Tym razem zadziwia i rozśmiesza piękna... Belgijka Virginie Efira.

20 ans d'écart (2013)

Obrazek

Kolejna francuska komedia, też w roli głównej Virginia Efira. Kobieta jest rewelacyjna. Tym razem partnerował jej Pierre Niney, wschodząca gwiazda francuskiego filmu.

Manglehorn (2014)

Obrazek

Ciężki i de facto smutny dramat o tytułowym AJ Manglehornie, starym poczciwym samotnym facecie. W roli głównej Al Pacino. Dla fanów tej osobowości - pozycja obowiązkowa.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6531

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 cze 2018, 13:24

Podobne odczucia co MVB mam.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2157
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 13 cze 2018, 14:28

Marco Van Basten pisze: Byłem na Zimnej Wojnie i mam mieszane uczucia. Piękne zdjęcia, super klimat, urokliwa muzyka, ale cała relacja głównych bohaterów bardzo płytka i sztampowa. Przez cały film miałem wrażenie, ze główny wątek jest tłem dla ładnych obrazków i klimatu lat 50-tych. Niemniej jednak, film całościowo na poziomie.
Myślę, że to wrażenie bierze się z tego, w jaki sposób opowiadana jest ta historia. Właściwie najważniejszych wydarzeń nie widać - poznajemy je z perspektywy czasu, gdy pojawiają się w opowieściach bohaterów. To bardzo ciekawy zabieg, bo mniej mamy wyłożone na tacy, a więcej musimy sobie dopowiedzieć.

Czy relacja była sztampowa? Na pewno tak, bo to w końcu miała być prosta historia i w gruncie rzeczy właśnie taka jest. Natomiast to, ile rzeczy rozgrywa się w samych spojrzeniach bohaterów, to jest po prostu magia.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 13 cze 2018, 17:53

Obrazek

Mozna obejrzec. Sama Lara tez na plus. 5/10

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 13 cze 2018, 20:18

futbolowa pisze: Piękny! Nie umiałam przemóc się do "Idy", ale teraz chyba to zrobię, skoro mówią, że jest równie dobra.
Jeśli Zimna wojna stoi na podobnym poziomie co Ida to musi być chyba naprawdę przeciętnym filmem, bo dla mnie takim właśnie była Ida. Ciężko zrozumieć mi zachwyty niektórych osob wysypujące się nad tą produkcja.

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1158
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 13 cze 2018, 21:28

dobre kino

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 cze 2018, 21:02

Obrazek
No cudny! Przesłodzony jak jasna cholera, ale kij tam. Płakałam przy nim, śmiałam się na cały głos i na dokładkę miałam ochotę piszczeć jak nastolatka przy ostatnich scenach :D

Soundtrack jest przekozacki, już z pół roku go przesłuchuję i nie mogę się oderwać.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 cze 2018, 21:07

.
ozob pisze:Obrazek

Mozna obejrzec. Sama Lara tez na plus. 5/10
Od 3 dni próbuję oglądnąć ten film po kawałku. Słaby i mało wciągający. I brakuje cyckow w nim.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 18 cze 2018, 21:11

Lepszej Lary Croft od Angeliny Jolie nie ma i nie będzie. Ona spełniała na ekranie wszelkie możliwe wymagania z cyckami włącznie.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 25 cze 2018, 8:31

Parę godzin temu pojawił się trailer "The Hate U Give". Czekam na ten film jak na mało co :oops: Tytuł zaczerpnięto z piosenki i tatuażu 2Paca - i mogę Wam zagwarantować, że to będzie mocna rzecz. Książkę czytałam jakoś we wrześniu i była to najlepsza książka, jaką przeczytałam w ubiegłym roku - totalna petarda. Nie wiem, na ile historia tego typu przyjmie się w Polsce, ale wierzę, że będzie dobrze :)

Awatar użytkownika
fillion
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1158
Kibicuję: FC Barcelona Holandia

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fillion » 25 cze 2018, 23:54

Film w stylu Johna Wicka.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 lip 2018, 14:10

Przerwa w mundialu to dziś włączyłem film, ciąg dalszy francuskiego kina, z piękną Virginią Efirą w roli głównej :)

CUDOWNY SMAK FAWORKÓW / Le goût des merveilles (2015)

Obrazek

Tym razem nie jest to lekka i przyjemna komedia, ale dramat/romans. Bardzo klimatyczny.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6198
Kibicuję: 4rsenal

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 17 lip 2018, 12:37

Tom Six zapewne przejdzie do historii kina. Nie jako najlepszy reżyser, twórca największego blockubustera, czy osoba, która zarobiła na swojej marce miliardy dolarów, ale za sprawą serii horrorów zatytułowanych „Ludzka stonoga”. Dla tych, którzy ostatnie 9 lat przeleżeli w bryle lodu, lub udali się na Księżyc, przypominamy, że tytuł należy interpretować dosłownie, nawet bardziej niż dosłownie. Tytułowy stwór to organizm złożony z ciągu ludzi, łączonych za pomocą sytemu usta-odbyt. Czy może być coś bardziej obrzydliwego? No dobra, scena gwałtu na niemowlaku z „Srpskiego filmu” przebija tę ideę, ale to inny kaliber. Okazuje się, że Six zamierza powołać kolejny film, który również ma wywoływać kontrowersje. Mowa o produkcji zatytułowanej „Onania Club”.

Zapowiada się smakowite kino

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero

Filmy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 17 lip 2018, 12:44

Pamietam te scenę z Srpskiego filmu. Byłem chyba w gimnazjum kiedy to obejrzałem. Muszę przyznać, że to było niezapomniane przeżycie.
sickstick pisze: Zapowiada się smakowite kino
Baby w średnim wieku onanizujące się przy filmach z 11/9. Jakoś nie robi to na mnie wielkiego wrażenia. Na razie przynajmniej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”