Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 10 maja 2017, 2:46
BeBaD
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 maja 2017, 8:57
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 maja 2017, 9:24
Ale sugerujesz, że już powinniśmy zacząć taką debatę? W stosunku do zawodnika, który jeszcze w tamtym sezonie ciągnął ten wózek? To wciąż bardzo młody chłopak, który zresztą miał trochę zawirowań w życiu osobistym w ostatnim czasie. Trudno mu również złapać rytm jak rzadko kiedy może liczyć na serię występów w pierwszej 11stce.
Dokładnie i niejeden raz o tym mówiłem, kiedy kazano mi "pogodzić się" z tym, że są w tym klubie podejmowane dziwaczne decyzje.Enjo pisze:gdyby miec takie podejscie jak Czarny to mozna by zamknac to forum bo po co dyskutowac o tym czemu Jose woli Rojo od Blinda - no woli I [ch**], mamy na to jakis wplyw ?
Po to jest forum, zeby wyrazic swoja opinie mimo, ze czesto nie ma sie wplywu na nic, kazdy przedstawia swoj pogladc w wielu kwestiach - graczy do skladu, taktyki, wizji gry czy tez wlasnie finansow
Bronisz wielu irracjonalnych decyzji Mou. Zresztą...Zatrudniliśmy przecież rzekomo świetnego managera. A świetni managerowie potrafią wydobyć z grajków to co najlepsze, potrafią wielu wnieść na wyższy poziom. Potrafią stworzyć drużynę. My nie mamy niczego - progres zaliczyło może kilku, podobna ilość zjazd, a drużyny nadal nie mamy.
Gość zawsze kiedy jest bardzo potrzebny jest połamany. Dajmy sobie spokój z kimś na kogo nie można liczyć. Piłkarsko lepszy? Wolne żarty. Fizycznie tak, ale technicznie i taktycznie - w życiu.
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 10 maja 2017, 10:22

Carbon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 maja 2017, 10:51
Też się do tego odnoszę, ale mogę rozszerzyć.
Co?
Pijesz do młodzików jak mniemam. Wg mnie oczekiwanie, że Jose będzie wychowywał młodzież, jest jak wymaganie od Pogby żeby strzelał 30 goli na sezon. Czy kiedykolwiek to zrobił? Czy jego gra predestynuje do takich statystyk? Czy jak go podpisywaliśmy, to mogliśmy realnie na to liczyć?Enjo pisze: gdyby miec takie podejscie jak Czarny to mozna by zamknac to forum bo po co dyskutowac o tym czemu Jose woli Rojo od Blinda - no woli I [ch**], mamy na to jakis wplyw ?
Po to jest forum, zeby wyrazic swoja opinie mimo, ze czesto nie ma sie wplywu na nic, kazdy przedstawia swoj pogladc w wielu kwestiach - graczy do skladu, taktyki, wizji gry czy tez wlasnie finansow
Jak wyżej - nie twierdzę i nie twierdziłem, że nie możesz mieć takiej opinii, tylko że oczekiwanie po Jose innego zachowania mija się z celem. I dziwi mnie to za każdą naszą rozmową o tyle mocniej, niż w przypadku innych osób, że Ty przecież zanim Mourinho przyszedł do klubu sam mówiłeś, że on taki jest.
Dlatego podchodzę do wyników, które utrzymują się na poziomie przeciwnika, przez pryzmat gry i kadry. Tj. mogę ocenić Mourinho negatywnie dopiero jeśli zaliczy zjazd wobec LVG LUB gra się pogorszy LUB kiedy będzie miał "swoją" kadrę, a ta się nie polepszy.red85 pisze: Bronisz wielu irracjonalnych decyzji Mou. Zresztą...Zatrudniliśmy przecież rzekomo świetnego managera. A świetni managerowie potrafią wydobyć z grajków to co najlepsze, potrafią wielu wnieść na wyższy poziom. Potrafią stworzyć drużynę. My nie mamy niczego - progres zaliczyło może kilku, podobna ilość zjazd, a drużyny nadal nie mamy.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 maja 2017, 12:44
Nie, ja tego nie oczekiwałem, ale to ma mi odbierać prawo do krytyki? Mam nie krytykować kiedy to ostatni element, który jeszcze łączy obecne United z tym, które mnie do tego klubu przyciągnęło.czarny samael pisze: Pijesz do młodzików jak mniemam. Wg mnie oczekiwanie, że Jose będzie wychowywał młodzież, jest jak wymaganie od Pogby żeby strzelał 30 goli na sezon. Czy kiedykolwiek to zrobił? Czy jego gra predestynuje do takich statystyk? Czy jak go podpisywaliśmy, to mogliśmy realnie na to liczyć?
Wg mnie nie, dlatego ani od Pogby 30 goli, ani od Jose otrzaskiwania młodzieży absolutnie nie wymagam.
Ale czemu to LvG ma być wyznacznikiem? Przecież sam nawet twierdzisz, że Holender miał znacznie gorszą kadrę.
Powtarzasz te dyrdymały o poprawie wyniku chyba tylko po to, żeby sam siebie do tego przekonać. Bo innych nie przekonasz. Wystarczy zresztą przypomnieć sobie co się mówiło po zatrudnieniu Mourinho. Ktoś w ogóle wspominał takie śmieszne rozgrywki jak LE, czy Puchar Ligi? Głównym celem była walka w PL i to był absolutny priorytet. Nie zaklinajmy więc rzeczywistości mówiąc o Pucharze Myszki jako o "ważniejszym froncie". Przecież to bzdura. Teraz jest dla nas ważniejszy, bo tylko ewentualny sukces w tych rozgrywek oznaczać będzie, że unikniemy kompromitacji. Otrzemy łzy i Mou będzie miał spokojne lato. I tyle. Jeszcze raz powtórzę - nie zaklinajmy rzeczywistości.czarny samael pisze: W tym sezonie wchodząc do finału LE poprawi wynik z zeszłego roku. W lidze mógłby być na tym samym miejscu, walczy w trudniejszym sezonie, ale wciąż gramy na ważniejszym froncie (LE) o puchar. W pucharach Tarczę, ma dzięki temu że LVG "awansował do finału" i dołożył Puchar Ligi, a LVG miał jeden, ale ważniejszy puchar.
W lato będzie miał przepracowany sezon ze swoimi piłkarzami i będzie miał możliwość wymiany elementów, które uzna za stosowane. Podobnie jak LVG. I wtedy będę mógł od niego wymagać nie tylko utrzymania wyników (chyba, że zdobędzie LE, wtedy znacząco poprawi swoją sytuację co do oceny za dwa lata oczywiście), ale też ich poprawienia.
Podobnie jak janop, wspominałem już o tym wielokrotnie. W jednym się poprawiła, w innych aspektach się pogorszyła. Poprawić grę z dołem tabeli trzeba było nawet bez tych letnich wzmocnień i każdy zdawał sobie z tego sprawę. I każdy przyjmował, że tak będzie. To nawet nie było minimum.A ostatni punkt, czyli gra, poprawiła się znacząco.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 10 maja 2017, 13:40
szefu91
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 10 maja 2017, 14:32
szefu91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 11 maja 2017, 13:33
Wiesz, tak wygląda dzisiejszy futbol. Romantyzm to relikt. Nie kupujesz, nie istniejesz. Co z tego, że kupujemy, jak większość to transfery z nazwiskami co najmniej średnimi? Abstrahując od Ibry :
Czyli w zasadzie, z całym szacunkiem, odkryłeś Amerykę w konserwie. Chylę czoła
Rozumiem, że 8 bramek Martiala i 11 Rashforda w połączeniu z fenomenalnym Rooneyem, który strzelił dokładnie tyle bramek co Pogba, jest dobrym wynikiem i tylko jeden napastnik więcej będzie antidotum? Red85, zawsze ceniłem Twoje wypowiedzi, ale to kompromitacja. Chyba, że pomyliłem tematy i nie piszemy o odrodzeniu United, tylko o max 5 pozycji, to tak, masz rację.
Na szóstkę w skali do 10, czy z numerem?
Martial miał być drugim Henrym, ale dostaje za mało szans. Mam tylko nadzieję, że taka filozofia sprowadzania rewelacji, które kiedyś może wypalą, nie skończy się jak w Arsenalu.
Loczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 maja 2017, 13:55
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 11 maja 2017, 14:15
To Darmian odszedł? Gdzie?League pisze:może Depay, Darmian czy Schneiderlin to nie nazwiska jak Bale ale w innych klubach pokazują że jednak potrafią grać w piłkę. tylko niektórym z nich nie dano za wiele szans.
dziki
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 11 maja 2017, 14:40
Amen bracie.
Loczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 11 maja 2017, 14:42
Oby tylko miał okazję pokazać w MU pełnię swych umiejętności i żeby przypadkiem nie został po pierwszym średnim sezonie odstrzelony jak swego czasu Di Maria.
Delpiero14
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio