Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 22

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
postcard
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: postcard » 03 wrz 2005, 23:15

Mam nadzieję że Polska w Warszawie będzie grała jak dzisaj w pierwszej połowe w Chorzowie, bo to co pokazała w drugiej połowie jest lekko mówiąc niepokojące, te dwie bramki rozluźniły chyba aż za bardzo. Czekam na mecz w Warszawie i trzymam kciuki za Biało- Czerwonych!!!

Brawo Smolarek!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 wrz 2005, 23:15

Oby GIGGS zagral z nami taki sam mecz jak kilka lat temu tam bodajze do pustej bramki nie trafil!!!!!!! :wink:

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 03 wrz 2005, 23:16

Emerald pisze:
Dosmen pisze:Mam żal do Janasa, że nie wpuścił Franka za Rasialdo w ostatnich minutach
no i tutaj troche sie nasze zdania rozmijaja. Ja tam uwazam ze franek jest lepszy od Rasiaka, ale na tak grajaca Austrie to by chyba zaduzo nie pomogl. Ledwo by dostal pilke a juz by mu ktos buta zawiesil, albo przewrocil. A w koncowce to trzeba sie bylo bronic i o wpuszczeniu Franka chyba niemoglo byc mowy. (...)
No faktycznie może Franek nie powinien wejść ale Rasiak na bank musiałbyć zmieniony. Od ok. 80 minuty słaniał się na nogach i kompletnie nie angażował się w gre.

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 03 wrz 2005, 23:16

Corinthians pisze:
forzaROSSONERI pisze:
Krzysztof Jarzyna pisze:- niech ktos sie sprobuje przyczepic do Rasiaka,.
no niestety musze sie przyczepić. fakt, ta asysa była piękna, może nawet celowa, ale cała reszta w jego wykonaniu to pożal sie Boże...rozumiem, że ,można nie umieć drblować jak Ronaldinho, ale przepraszam, żeby nie umieć prościutkiego podania opanować??(chodzi mi o to co dostał piłke od Zurawia chya i byl sam na sam z bramkarzem. na jego szczescie byl spalony.). ktoś tam pisał, że dobrze gra głową, ale też były chyba z trzy sytuacje, co dostał fajnie na głowke, a odbił gdzieś 20 m nad bramka :roll: on chyba w ogole wali ta glowa i kopie na oslep...nie wiem jak te akcje wygladaly w telewizji, ale mysmy to tak z trybun widzieli. takze zdania o nim nie zmienie, asysta byla piekna i mu za nia bardzo dziekuje, ale mam nadzieje, ze z Walia zagra Franek czy chociazby Oli..co do "Rzxasy sie wypowiadac chyba nie musze, bo wszyscy sa zgodni :lol:
Rasiak nie mial jakis okazji do zdobycia goli z glowki. Podania na glowke do niego byly nie za dokladne i ciezko bylo z nich cos ustrzelic. O ile sobie dobrze przypominam to Rasiak zagral pilke do Zurawia, kiedy ten wyszedl na sam na sam. Wiele napstnikow potrafi byc niewidocznych i przesadzic o losach meczu. Takich jakos nikt na forum nie krytykuje :roll: Rasiak walnie przyczynil sie do zwyciestwa. Co wy od niego jeszcze chcecie? Zeby sie bez przerwy wracal na obrone, a za 5 sekund, ma byc pod bramka rywali. Po chwili przedrybolowac 3 przeciwnkow na raz i strzelic w okienko? Zurawski tez nie przyjal kilku prostych podan, i jakos go nikt nie krytykuje.
chodzi mi o sytuacje, co Rasiak dostał od kogoś pilke (chyba zurawski) i pozniej byl spalony...moze Zuraw tez jakis pilek nie opanowywal, ale tego nie bylo tak widac i nie razilo tak w oczy a tu dostal pilke, mial moze z min na opanowanie jej i nic, chlopak sie pogubil, pilka mu w ogole gdzies odleciala :lol: zreszta takich sytuacji bylo wiecej...co do tych sytuacji glowkowych, to jedna na bank byla dokladna, tylko wysoka, ale jakby ja przyjal porzadnie to by cos ustrzelil. hehe a do obrony wracal, przynajmniej z dwa razy go tam widzialam :) tak poza tymi paroma szczegolami to nic do niego nie mam, bo w koncu mamy jedna bramke wiecej na koncie dzieki niemu :)
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2005, 23:19 przez forzaROSSONERI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 03 wrz 2005, 23:18

pippen pisze:niestety zawidół mnie Boruc, niby nic nie zawalił , ale nic nie wybronił i taki mecz na 5 w skali od 1-10 wiec supełnie pzreciętnie.
moze z Walią się wykaze
Zgadzam się. Strzały Linza były dzieciowate i bramkarz takiej klasy jak Boruc przynajmniej jeden z nich powinien obronić. Przy drugim golu chyba za daleko wyszedł z bramki. Linz miał ogromne szczęcie, bo na pewno nie strzelił tak jak chciał (chyba Boruc też spodziewał się innego strzału). Ale tak to Boruc był w bramce i na przedpolu bardzo pewny. łapał piłki i piąstkował, ale trudnych sytuacji nie miał (właściwie miał dwie sytuacje sam na sam do obronienia, ale nasptnicy austrii też nie trafiali dobrze w piłke).

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 wrz 2005, 23:21

forzaROSSONERI pisze:tak poza tymi paroma szczegolami to nic do niego nie mam, bo w koncu mamy jedna bramke na koncie dzieki niemu
no mnie sie wydaje ze dwie, ale ta druga to w wiekszej mierze dzieki Zurawiowi wiec mozna bylo dobrego zagrania Rasiaka niezauwazyc.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 03 wrz 2005, 23:22

cloner pisze:Oto moje oceny : (w skali 1-10)

Artur Boruc - 7 - mogl troche lepiej sie zachowac przy bramkach
Marcin Baszczyński - 7,5 - calkiem dobrze, jednak kilka malych bledow popelnil
Tomasz Kłos - 6 - sporo bledow, jak na srodkowego obroncy - za duzo :!:
Jacek Bąk - 7,5 - najlepszy z naszej obrony, ale i tak nie bez bledow
Tomasz Rząsa - 5,5 - niestety nie pokazal nic wielkiego, sporo bledow, do wymiany przed Walia
Euzebiusz Smolarek - 8 - naprawde dobry mecz, kilka dryblingow, no i gol :)
Radosław Sobolewski - 7 - niezle spotkanie, ale te strzaly z odleglosci (oh my god)
Mirosław Szymkowiak - 7,5 - dobry mecz, dzielnie radzil sobie z Austriakami, oby tak dalej
Kamil Kosowski - 8 - nadzwyczaj dobry mecz, po transferze uwierzyl w siebie chyba ;) no i gol :)
Grzegorz Rasiak - 8 - dobry mecz mojego ulubienca :) nie mial zbyt wiele okazji, ale robil co mogl, no i zaliczyl asyste przy golu Kosowskiego
Maciej Żurawski - 8 - rowniez niezle spotkanie, jednakze tak jak Rasiak niczym nie zachwycil, wazne ze strzelil gola (na raty, ale jednak)

Sebastian Mila - hmm, to on wogole gral ??
Arkadiusz Radomski - wielkie szczescie, ze sie pojawil w 2.polowie, dzieki niemu utrzymalismy wynik w ostatnich sekundach meczu
Michał Żewłakow - rowniez nic nie wniosl, no ale gral krotko ;)

zawodnik meczu - kibice :!: - kibicowali, gwizdali, zachowywali sie tak jak powinni :!:

w meczu z Walia - do wymiany na pewno Rzasa, no i ja jako odwazny selekcjoner wymieniam srodek obrony ;) zamiast Klos wrzucam Jopa :)

pozdro
Ty chyba nie ten mecz oglądałes co trzeba
Boruc to zasłużył na 5 ew. 5.5
Sobolewski na 8 napewno Rasiak na 6.5 reszta ewnetualnie moze zostać

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 wrz 2005, 23:24

Corinthians pisze:pippen napisał:
niestety zawidół mnie Boruc, niby nic nie zawalił , ale nic nie wybronił i taki mecz na 5 w skali od 1-10 wiec supełnie pzreciętnie.
moze z Walią się wykaze

Zgadzam się. Strzały Linza były dzieciowate i bramkarz takiej klasy jak Boruc przynajmniej jeden z nich powinien obronić. Przy drugim golu chyba za daleko wyszedł z bramki. Linz miał ogromne szczęcie, bo na pewno nie strzelił tak jak chciał (chyba Boruc też spodziewał się innego strzału). Ale tak to Boruc był w bramce i na przedpolu bardzo pewny. łapał piłki i piąstkował, ale trudnych sytuacji nie miał (właściwie miał dwie sytuacje sam na sam do obronienia, ale nasptnicy austrii też nie trafiali dobrze w piłke).

No może akurat nie zagrał na 5, ale conajmniej na 6. To co miał wybronić to wybronił strzały Linz'a teoretycznie też mógł, ale nie musiał wine za te bramki obarczam obronców.

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 03 wrz 2005, 23:25

Emerald pisze:
forzaROSSONERI pisze:tak poza tymi paroma szczegolami to nic do niego nie mam, bo w koncu mamy jedna bramke na koncie dzieki niemu
no mnie sie wydaje ze dwie, ale ta druga to w wiekszej mierze dzieki Zurawiowi wiec mozna bylo dobrego zagrania Rasiaka niezauwazyc.
racja, zupełnie o tym zapomniałam :oops:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 wrz 2005, 23:26

pippen pisze:Ty chyba nie ten mecz oglądałes co trzeba
Boruc to zasłużył na 5 ew. 5.5
Sobolewski na 8 napewno Rasiak na 6.5 reszta ewnetualnie moze zostać
hehe, ogladalem ten sam mecz :)
tylko, ze ja jak zawsze oceniam jak kibic Legii ;) (nie, no, staralem sie obiektywnie)
Boruc - za wiele do powiedzenia nie mial przy bramkach, ale mogl sie jakos troszke lepiej ustawiac
Sobolewski - jakos nie zauwazylem, zeby jakos sie pozytywnie wyroznil, ja pamietam przede wszystkim jego strzaly z daleka :D
Rasiak - przeciez to dzieki niemu mamy w sumie az 2 bramki :) asysta przy golu Kosy, oraz swietne podanie do Zurawskiego, ktory pozniej wywalczyl karnego ;)

pozdro

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 wrz 2005, 23:27

Ale to podanie Rasiaka do Zurawia nie pokazali za dokladnie w powtorkach!!! ja mam takie przeczucie ze ta pilka sie od niego odbila,
smieszny byl fakt jak komentatorzy mowili ze rasiak ma duze umiejetnosci techniczne jak niby przezucil tylem pilke nad obronca gdy byl faulowany ale moim zdaniem ta pilka wlasnie tak na niego leciala
no ale nie doczepiajmy sie to co mial w powietrzu wygrywac to wygral1!!

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 03 wrz 2005, 23:27

forzaROSSONERI pisze:no niestety musze sie przyczepić. fakt, ta asysa była piękna, może nawet celowa, ale cała reszta w jego wykonaniu to pożal sie Boże...rozumiem, że ,można nie umieć drblować jak Ronaldinho, ale przepraszam, żeby nie umieć prościutkiego podania opanować??(chodzi mi o to co dostał piłke od Zurawia chya i byl sam na sam z bramkarzem. na jego szczescie byl spalony.). ktoś tam pisał, że dobrze gra głową, ale też były chyba z trzy sytuacje, co dostał fajnie na głowke, a odbił gdzieś 20 m nad bramka
Jaaa, nie rozumiem czego wy chcecie od Rasiaka. Strzelil dwie bramki Izraelowi - to z bliska, do pustej bramki itd, teraz mial asyste (a nawet mozna powiedziec ze 2) dalej zle. walczyl, przepychal sie a Austriakami, ktorzy chwilami wygladali jakby dyscypliny pomylili, wygrywal gorne pilki, a tu dalej cos nie pasuje.
Powtarzam jeszcze raz - GDYBY WYKORZYSTYWAL WSZYSTKIE SYTUACJE GRALBY W CHELSEA, ARSENALU ALBO MANUTD!! co z tego ze mu sie pilka zaplatala pod nogami? bywa, chcial obronce kiwnac, ale sie nie udalo. a ze nie jest tak szybki jak Zurawski, to nie jego wina. on ma taki wzrost, ze nie musi (a nawet nie da sie za bardzo) byc sprinterem.
Jakby strzelil 5 bramek zza polowy to bylibyscie uszczesliwieni? NIE! bo wtedy ktos napisalby, ze gral samolubnie, albo cos w tym stylu.
Poza tym, to ze dobrze gra glowa nie znaczy, ze bedzie strzelal bramki z kazdej glowkowej sytuacji. ja np. dzisiaj nie zauwazylem akcji, po ktorej mozna byloby wykorzystac jego umiejestnosci gry glowa. jedno podanie Szymkowiaka, z ktorego nie dalo sie uderzyc.
Spojrzmy prawdzie w oczy - gdyby Janas wpuscil dzisiaj Frankowskiego, to tylko w szybkosci Franka moznaby upatrywac szanse przezycia w starciach z Austriakami. to nie byla gra dla Frankowskiego.

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 03 wrz 2005, 23:30

Krzysztof Jarzyna pisze:o z tego ze mu sie pilka zaplatala pod nogami?
i włąsnie podejrzewam że to wszystkim przeszkadza,
a dokładjac do tego fakt że ejst wolny no to wychodzi coś niefajknego
Anglicy to siecieszą gdy mają piłkarza tego typu, a my... troche inaczej
choć ja Rasiakowi nie ejstem przeciwny

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 wrz 2005, 23:30

Krzysztof Jarzyna ale jednak umiejetnosci Rasiaka jezeli chodzi o gre po ziemi czy gre nog oraz prowadzenie pilki czy szybkosc to jednazk wiele mozna tutaj sie doczepiac
Na jego plusy to jeszcze raz powtarzam gra glowa i chyba zastawianie pilki cialem

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 03 wrz 2005, 23:32

no tak, dzisiaj sie Franek nie nadawal :) ale i tak chocby nie wiadomo co, to o nim zdania chyba nie zmienie. nie zebym nie chciala, ale jakos Grzesiu nie daje mi do tego powodow :) no chyba, zeby ustrzelil te 5 bramek z polowy (fakt, byloby to samolubne, ale jakby byly dosyc ladne, to nikt by o tym nie pamietal :wink: ). tak czy siak za dzisiejsze jego akcje mu bardzo dziekuje :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”