Temat medyczny - Strona 9

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lut 2017, 22:32

W jaki sposób połamałeś sobie żebra?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8637
Kontakt:

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 lut 2017, 22:39

Wspominałem w domku tydzień temu
Była jedna noc gdy padał deszcz a później wszystko zamarzło. Kurewsko się wyjebałem na plecy idąc po schodach w dół, mimo że byłem ostrożny i trzymałem się poręczy.
Rano ledwo z łóżka wstałem. Kurs apteka, kupiłem dobry żel, 4 razy dziennie smarowałem wrażliwe miejsce. Ból z każdym dniem był mniejszy. Aż dziś nagle w pracy, wyciągnąłem rękę ku górze, żeby po coś sięgnąć, tak mi strzelilo, że myślałem że zemdleje z bólu. Od razu żel, dwie tabletki ale ni [ch**], niewiele pomogło, właśnie wracam z pracy, jedyne co pomaga to alkohol chyba na ból
Jutro kurs szpital.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2832

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 08 lut 2017, 22:54

Ja kiedyś miałem pękniętą łopatkę...tzn chyba bo lekarka mi powiedziała...Panie nie będziemy robić prześwietlenia bo po co. Obwiązać się na 3 tygodnie bandażem elastycznym i po sprawie. Do dzisiaj nie wyleżę w jednej pozycji całego filmu bo boli

piemarka
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piemarka » 02 lis 2017, 16:51

A co myślicie o tym, co twierdzi duża liczba ludzi - że w Polsce za dobre usługi medyczne musisz zapłacić? W sensie wiecie - na NFZ bee, a prywatnie cacy?
Ja się chyba niestety zgadzam, prywatnie chyba jeszcze nigdy nie byłam niezadowolona z wizyty u lekarza (nieważne jakiego), a na NFZ niestety dość często się to zdarza. :/ Już nie mówiąc o kolejkach do specjalistów, jeśli chcesz iść na kasę chorych...
Właśnie ostatnio czytałam dobry artykuł na temat cen na rynku usług medycznych w Polsce - http://www.pmrcr.com/badanie-cen-uslug- ... ch-polsce/ głowa mała, serio... Załamać się idzie. Naprawdę drogo wychodzi leczenie się u specjalistów. A płaci człowiek ubezpieczenie całe życie... Ech. ;/

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 07 lis 2017, 17:25

Temat chyba dobry.

Od jakiegoś czasu (na oko 2-3 tygodnie) mam dziwną przypadłość.Mianowicie w opuszku palca wskazującego lewej ręki odczuwam gorąco.Trwa to kilka sekund i pojawia się kilka/kilkanaście razy dziennie bez względu na porę dnia czy nocy.Nie wiem czy pojawia się też podczas snu bo nie budzę się z tego powodu,ale gdy mam nockę w robocie to uczucie to ma też miejsce.

Czy ktoś miał kiedyś coś takiego?Ewentualnie słyszał o czymś takim?Nie wiem czy jest to powód by odwiedzić lekarza,ale gdy nie ustąpi to chyba się wybiorę.

mjarzebski
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mjarzebski » 04 gru 2017, 14:31

Na wszelkie dolegliwości tego typu to najlepiej żądać prześwietlenia, by był dokument, który potwierdza, że jest coś źle lub nie. Moja żona kiedyś się wywróciła na śliskim chodniku i złamała rękę, pojechaliśmy na SOR i gdyby nie to, że się zdenerwowałem i byłem stanowczy, to by ją wypuścili ze zwykłym temblakiem.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4353
Kibicuję: AC Milan

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 04 maja 2026, 22:39

Tak z innej beczki (w sumie nie mamy tematu medycznego a może by się przydał :)

kojarzy ktoś gdzie na śląsku lub w okolicach zrobie w miarę tanio podanie blokady do kręgosłupa pod RTG? Mój lekarz nie robi, Sport Klinika którą mi poleca ceni sobie 2.5k (trochę dużo jak za 1 niezbyt inwazyjny zastrzyk)

Awatar użytkownika
1234
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1890

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 04 maja 2026, 22:41

Eyesmon pisze:
04 maja 2026, 22:39
(w sumie nie mamy tematu medycznego a może by się przydał
Jest taki wątek...ostatni post z 2017 :mrgreen:

viewtopic.php?p=1079991&hilit=temat+medyczny#p1079991