Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 gru 2016, 11:00
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 05 gru 2016, 11:21
Sergek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 gru 2016, 13:28
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 05 gru 2016, 14:07
Sergek
matt_

Rojiblanco
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 05 gru 2016, 18:41
Też podchodzę do narodu amerykańskiego z dystansem, aczkolwiek nie chcę psuć fajnej atmosfery w tym temaciejanop pisze:Amerykanie nie kradną własności intelektualnej. Nie oszukują też w sporcie. Generalnie są wspaniałą nacją. Powinniśmy brać przykład.
matt_

Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 gru 2016, 20:16
Zgadzam się z janopem, że to stereotyp, zresztą IMO kompletnie nietrafiony. Ja mam wrażenie, że Amerykanie na niemal każdym kroku obnoszą się ze swoją krótką i stosunkowo ubogą, w stosunku do wielu państw, historią, którą starają się rozdmuchać do granic możliwości, usiłując nadać jej w ten sposób większego znaczenia. Stąd mielenie niemal w kółko i w zbliżony sposób tych samych motywów w Hollywood (gdzie na okrągło się sami za nie nagradzają), kreowanie przez popkulturę co chwilę nowych, amerykańskich bohaterów wyciąganych z kart historii czy ciągłe odnoszenie się i porównywanie do przeszłych dokonań choćby w sporcie.
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 05 gru 2016, 20:56
To samo chciałam napisać, tylko równie mądrych słów bym nie znalazłaMorrow pisze:Zgadzam się z janopem, że to stereotyp, zresztą IMO kompletnie nietrafiony. Ja mam wrażenie, że Amerykanie na niemal każdym kroku obnoszą się ze swoją krótką i stosunkowo ubogą, w stosunku do wielu państw, historią, którą starają się rozdmuchać do granic możliwości, usiłując nadać jej w ten sposób większego znaczenia. Stąd mielenie niemal w kółko i w zbliżony sposób tych samych motywów w Hollywood (gdzie na okrągło się sami za nie nagradzają), kreowanie przez popkulturę co chwilę nowych, amerykańskich bohaterów wyciąganych z kart historii czy ciągłe odnoszenie się i porównywanie do przeszłych dokonań choćby w sporcie.
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 gru 2016, 21:00
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 05 gru 2016, 21:35
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 gru 2016, 23:54
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 05 gru 2016, 23:56
SobolPL
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin