bo jego przypadek jest zabawny a jako kibic Pogoni Szczecin nie mam ostatnio zbyt wiele powodow do radosci
wycena swojej miesiecznej pensji za zlozenie podpisu pod nowym kontraktem tez byla dosc pokazna jak na zawodnika który rozegrał do tej pory 18 spotkań w I lidze, a 1,5mln zlotych to nawet tfm pokazuje na swojej stronie
Dziczek podpisal z nami kontrakt juz w styczniu jeszcze bedac w Gliwicach a Pogon chciala dorzucic podobno 1,3 mln zlotych zeby Piast jednak wypuscil go pol roku wczesniej, jesli to nie jest zabieganie o zawodnika to nie wiem czym ono jest; przywolujac ten przyklad mozemy za jakis czas dokonac porownania jesli Holewinski podpisze nowy kontrakt z innym klubem pol roku przed zakonczeniem obowiazujacego i czy wowczas jego nowy pracodawca zechce skusic Pogon ekstra kasa za wczesniejsze zwolnienie golkipera z umowy
ja generalnie to bym wolal wyciagnac jednak z tego jakies pieniadze (chociaz tworzenie wrazenia ze jakis pracownik moze cos wymuszac na pracodawcy jest szkodliwe dla wizerunku klubu co tez ma swoja wartosc) ale tak jak juz wczesniej wspomnialem obawiam sie ze nawet zejscie z wymagan finansowych przez wlasciciela nie doprowadzi do transferu bo na tego zawodnik po prostu nie ma takiego popytu
jutro sie dowiemy ze kupuje kosmodrom w Bajkonurze... nawet jesli to co z tego?
juz w Grecji kupil dzialke pod kompleks wypoczynkowy, niedaleko Kavali, podobno zaplacil 18,5mln $ za iles tam hektarów, jesli zatem miasto Szczecin wystawia dzialke na sprzedaz to w czym problem? nie wolno mu jej kupic ?
po pierwsze to w Grecji jeszcze niczego nie zbudowali, po co mialby kupowac nastepne dzialki? po drugie AH juz sie wczesniej wypowiadal ze rozwazy zakup dzialki pod hotel w Szczecinie jesli uzna ze obecna baza turystyczna w miescie jest niewystarczajaca i projekt moze mu przyniesc zyski, na razie nie planuje takich krokow, po trzecie wzmianka o kasynie mocno obniza wiarygodnosc tej plotki