Ja mam wrażenie, jak była masowa emigracja do UK to przy okazji wyjechał tam również cały najgorszy element z Polski. Bo potem zrobiło się spokojniej w kraju.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 15 lip 2026, 10:05
Ja mam wrażenie, jak była masowa emigracja do UK to przy okazji wyjechał tam również cały najgorszy element z Polski. Bo potem zrobiło się spokojniej w kraju.
Devourer
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lip 2026, 10:14
To jest chyba oczywiste, że jak wstapiliśmy do UE to do roboty do Anglii, Irlandii, ale też Holandii wyjechali ci, którzy nie radzili sobie w Polsce.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 15 lip 2026, 10:14
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lip 2026, 10:18
Nie, do nas przyjechała mieszanka, zarowno ci najgorsi, ktorzy nawet do wojska się nie nadawali, ale takze ci najbogatsi, ktorzy mogli przekupic kogo trzeba i mimo powołań do wojska mogli swoimi drogimi furami przejechać przez granicę
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 lip 2026, 10:28
Złapali gościa i będzie odpowiadał karnie. Czego chcesz więcej. Co tu się odnosić. Bronienie polaczka bo Ukrainiec jakiś też coś źle zrobił to poziom dna
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 15 lip 2026, 10:30
Tak było. Dużo patusów wyemigrowało. Potem tamtejsze eyesmoony narzekały na imigrantów z Polski. Znacznie mniej troglodytow pytających czy jesteś za Wisłą czy Cracovią itp.Devourer pisze: ↑15 lip 2026, 10:05Ja mam wrażenie, jak była masowa emigracja do UK to przy okazji wyjechał tam również cały najgorszy element z Polski. Bo potem zrobiło się spokojniej w kraju.
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 15 lip 2026, 10:44
Kurcze. I ten najgorszy element z Ukrainy popelnia statystycznie mniej przestępstw w Polsce niż ogół Polaków. Fatalnie to o naszym kraju świadczy*. A myślałem, że już się ucywilizowaliśmy, a tu wychodzi na to, statystyczny Polak jest gorszy niż najgorszy element z Ukrainy
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 15 lip 2026, 10:47
W latach 90-tych często mijało się jakieś podejrzane grupy, gdzie trzeba było się mieć na baczności, później tego praktycznie nie było. Jak byłem w UK jakieś 10 lat temu zdażyło sie jeszcze takich patusów mijać.League pisze: ↑15 lip 2026, 10:30Tak było. Dużo patusów wyemigrowało. Potem tamtejsze eyesmoony narzekały na imigrantów z Polski. Znacznie mniej troglodytow pytających czy jesteś za Wisłą czy Cracovią itp.
Devourer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 15 lip 2026, 10:56
Zygmunt-1
League

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 15 lip 2026, 11:06
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Padik » 15 lip 2026, 11:06
Jaką trzeba być spierdoliną i jak bardzo trzeba mieć wyprany mózg, żeby w jednym zdaniu obok siebie pisać o swoim narodzie z małej litery i z taką pogardą, a o sąsiadach już z kulturą i z wielkiej...?
Padik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 lip 2026, 11:08
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 lip 2026, 11:10
Zygmunt-1 pisze: ↑15 lip 2026, 11:06Wybacz, ale śmiech na sali to jest Twoje czytanie ze zrozumieniem. Filtrujesz wiadomości tak jak Ci wygodnie, odpowiadasz tylko na niektóre fragmenty, a potem nie masz nic do dodania w dyskusji, ale i tak się udzielasz pisząc jakieś kocopoły. Dodawać do ignorowanych nie mam zamiaru, ale rozumiem tych, którzy to uczynili. Oby jak najmniej takich ludzi na forach dyskusyjnych.
Heh, League, Najsłabsze ogniwo forum, TyPOwy wyborca Tuska, nie zdziwiłbym się gdyby mieszkał tuż obok granicy z Niemcami (obojętnie po której stronie)... Od początku powstania tego forum nie było jeszcze użytkownika z taką "umiejętnością" czytania ze zrozumieniem
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Devourer » 15 lip 2026, 11:21
Taka wada państw wielonarodowych - a takim się staliśmy - można nie tak trudno obracać ludzi różnych narodowości przeciwko sobie. Przeraża nasza klasa polityczna, która próbuje incydenty z obu stron wykorzystywać do walki politycznej.Boromir pisze: ↑15 lip 2026, 11:08Widzicie, problem jest taki że my sobie z ukraińskimi przestępcami poradzimy, zarówno z tymi pijakami jak i prowokatorami. To nie jest problem. Robimy to, od jakiegoś czasu, całkiem skutecznie.
Banderowskie flagi na koncercie - deportacja,
wjazd na Morskie Oko - ban na Schengen,
wyłowienie suma ze stawu, swastyki, jazda po pijaku - do widzenia.
Przekaz jest jasny i powszechnie znany. Co głupsi sami się usuną.
Natomiast nie jestem przekonany czy tak łatwo sobie poradzimy jak ta nienawiść polsko - ukraińska zacznie zbierać żniwo nieco poważniejsze niż urażone dumy narodowe. A przy obecnym stanie stosunków (pozdro Zełeński) to iMO bliżej niż dalej. Nie mówię o linczach ale ktoś niewinny ucierpi prędzej czy później.
To jest groźne. Ja wolę żeby na ulicach było spokojnie. Dlatego mnie akurat cieszy jasny przekaz że nie ma na to zgody i równie szybkie wyłapywanie "obrońców ojczyzny".
Devourer
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio