Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 10688

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1117

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » wczoraj, 15:25

Ja jako stary migrenowiec powiem, że współczuję i zarazem łącze się w migrenowym bólu z wszystkimi, których los pokarał tym badziewiem :witam:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2160
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » wczoraj, 15:40

Hannibal pisze:
wczoraj, 15:25
Ja jako stary migrenowiec powiem, że współczuję i zarazem łącze się w migrenowym bólu z wszystkimi, których los pokarał tym badziewiem :witam:
Często masz? Bo ja to raz na rok, a znam ludzi co przerabiają to kilka razy w miesiącu, koszmar :(

No i mam nadzieję, że uda mi się wykluczyć jakieś badziewia typu guzy czy mikroudary, bo te drugie mamy niestety w rodzinie powszechne.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » wczoraj, 16:06

futbolowa pisze:
wczoraj, 10:12
8 lat temu @Kluchman pierwszy raz uświadomił mnie w temacie migreny z aurą. Od tamtej pory miałam je jeszcze kilka razy – 4 może 5 – ale w piątek pojawił się nowy objaw. Pierwszy raz po epizodzie z niedowidzeniem dostałam jakiejś afazji i nie mogłam się wysłowić, potem doszło do tego, że mówiłam w zdaniu 2-3 słowa prawidłowo, a reszta to był bełkot.
Nie miałem migrenowego bólu głowy od jakichś dwóch lat i oby już nigdy nie wrócił. Jeśli u Ciebie pojawiają takie objawy jak napisałaś, nawet sporadycznie, to badania koniecznie. To nie jest coś, co nie mieściłoby się w możliwym zakresie objawów migreny, ale trzeba sobie zrobić to EEG, rezonans i/lub tomografię, by mieć szerszy obraz i (oby) spokój ducha.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 776

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » wczoraj, 16:17

futbolowa pisze:
wczoraj, 14:54
j1mmy pisze:
wczoraj, 11:39
Klaudyna, nie chce nic mówić ale tomograf i neurolog raczej na cito.
Idę dzisiaj po skierowanie. Chyba że się okaże, że jak z endokrynologiem – „na cito”, za 1,5 roku 😆
jakiś luxmed coś...

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » wczoraj, 16:19

@Kluchman stosujesz jakąś farmakologię?

@futbolowanie ma reguły. Zależy od pogody, trybu życia, stresu i kombinacji wszystkiego powyższego. Bywa tak, że długi czas nie mam wcale, a potem w ciągu tygodnia dwa razy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » wczoraj, 16:26

Hannibal pisze:
wczoraj, 16:19
@Kluchman stosujesz jakąś farmakologię?
Obecnie nie, wcześniej spróbowałem chyba wszystkiego, co można na to zapisać i jedyne efekty, jakie odnotowałem, to działania niepożądane.

Samo przestało boleć bo tak.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » wczoraj, 18:30

Kluchman pisze:
wczoraj, 16:06
oby już nigdy nie wrócił
Trzymam kciuki!
j1mmy pisze:
wczoraj, 16:17
jakiś luxmed coś...
Lekarka mi powiedziała, że prywatnie nikt mi nie zrobi pełnej diagnostyki. Zresztą to samo znajomi mi mówili w temacie kardiologa – żebym poszła też na NFZ, bo robią tam komplet badań.

Dostałam dzisiaj skierowanie do neurologa na cito, ale też w razie czego na oddział neurologiczny. Nie wiem, jak to działa: tak z dupy sobie mogę wybrać szpital i po prostu przyjść? Ogólnie zostawiła mi to jako opcję, gdybym szybko się gdzieś nie dostała. Ewentualnie żeby wzywać karetkę od razu, bo wtedy zrobią mi badania w trakcie ataku.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » wczoraj, 18:31

Hannibal pisze:
wczoraj, 16:19
@futbolowanie ma reguły. Zależy od pogody, trybu życia, stresu i kombinacji wszystkiego powyższego. Bywa tak, że długi czas nie mam wcale, a potem w ciągu tygodnia dwa razy.
Straszne draństwo, współczuję :(

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » wczoraj, 18:31

futbolowa pisze:
wczoraj, 18:30
Nie wiem, jak to działa: tak z dupy sobie mogę wybrać szpital i po prostu przyjść?
Tak. Ja ma mam na cito skierowanie na zabieg kolana (zeszly rok, ale inny specjalista mi odradził i kolano śmiga dzięki dobrym ćwiczeniom). I wybieram sobie szpital który chce i czekam w kolejce.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » wczoraj, 18:35

futbolowa pisze:
wczoraj, 18:30
Dostałam dzisiaj skierowanie do neurologa na cito, ale też w razie czego na oddział neurologiczny. Nie wiem, jak to działa: tak z dupy sobie mogę wybrać szpital i po prostu przyjść? Ogólnie zostawiła mi to jako opcję, gdybym szybko się gdzieś nie dostała. Ewentualnie żeby wzywać karetkę od razu, bo wtedy zrobią mi badania w trakcie ataku.
Ta Bydgoszcz zaczyna wychodzić na medyczny 7 cud Polski.

Skierowwanie pilne dzwonisz na oddział mówisz że dostałaś skierownaie w trybie pilnym miałaś atak taki a taki , dostałaś afazji oraz pikselozy i pytasz kiedy mogą cię wciągnąc na oddział. Tak samo dzwonisz po przychodniach, może sprawdzić te sławne terminy.nfz.pl co tam ci wypluje wyszukiwarka jest w miarę aktualne i widzisz ile będziesz czekać z pilnym. Plus pójscią na oddział jest taki że na diagnostyklę będziesz krócej czekać.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » wczoraj, 18:46

cloner pisze:
wczoraj, 18:31
Tak. Ja ma mam na cito skierowanie na zabieg kolana (zeszly rok, ale inny specjalista mi odradził i kolano śmiga dzięki dobrym ćwiczeniom). I wybieram sobie szpital który chce i czekam w kolejce.
A co się tam koledze stało?
j1mmy pisze:
wczoraj, 18:35
Skierowwanie pilne dzwonisz na oddział mówisz że dostałaś skierownaie w trybie pilnym miałaś atak taki a taki , dostałaś afazji oraz pikselozy i pytasz kiedy mogą cię wciągnąc na oddział. Tak samo dzwonisz po przychodniach, może sprawdzić te sławne terminy.nfz.pl co tam ci wypluje wyszukiwarka jest w miarę aktualne i widzisz ile będziesz czekać z pilnym. Plus pójscią na oddział jest taki że na diagnostyklę będziesz krócej czekać.
Właśnie jestem w trakcie spisywania tych przychodni. Problem jest trochę taki, że w Częstochowie w niektórych specjalizacjach nie ma żadnego polecanego lekarza. Ludzie stąd jeżdżą leczyć się do Łodzi, Krakowa i, rzecz jasna, na Śląsk. Co oczywiście nie jest dla mnie żadnym problemem, bo takie odległości to nie odległości, ale np. w szpitalu w Myszkowie raz przyjęli mnie bez problemu, a raz zapytali, dlaczego w swoim mieście czegoś nie poszukam.

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1808
Kibicuję: WRE

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 19B10 » wczoraj, 18:49

Ja 24 czerwca dostałem skierowanie na cito do ortopedy, pierwszy wolny termin 30 lipca... Pierwszy raz mi się luxmed przydał.

A z takim atakiem @futbolowa to było pogotowie wzywać od razu. Przerabiałem to niestety.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8642
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » wczoraj, 18:50

futbolowa pisze:
wczoraj, 18:46
co się tam koledze stało?
A też chciałbym wiedzieć, coś z lewym kolanem, zrobiłem sobie rezonans, byłem u dwóch lekarzy, ten na NFZ wypisał skierowanie na zabieg. Ale po powrocie z urlopu, brat kolegi, ktory ma 30-letnie doświadczenie jako fizjo (obecnie w USA) zalecił mi żebym poczekał jak się noga zacznie zachowywać, bo akurat wtedy zacząłem grać w tenisa i... ból praktycznie ustąpił. Coś tam czuję delikatnie, ale wcześniej miałem problem żeby przykucnąć, a dziś normalnie amatorsko gram i jest ok. Czyli zamiast operacji, więcej ruchu i kolano działa lepiej :mrgreen:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » wczoraj, 18:51

futbolowa pisze:
Właśnie jestem w trakcie spisywania tych przychodni. Problem jest trochę taki, że w Częstochowie w niektórych specjalizacjach nie ma żadnego polecanego lekarza. Ludzie stąd jeżdżą leczyć się do Łodzi, Krakowa i, rzecz jasna, na Śląsk. Co oczywiście nie jest dla mnie żadnym problemem, bo takie odległości to nie odległości, ale np. w szpitalu w Myszkowie raz przyjęli mnie bez problemu, a raz zapytali, dlaczego w swoim mieście czegoś nie poszukam.
Wydaje mi się, że moja teściowa jeździ do Zabrza do neurologa a jedzie z okolic Koszęcina.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4355
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » wczoraj, 18:53

cloner pisze:
wczoraj, 18:50
futbolowa pisze:
co się tam koledze stało?
A też chciałbym wiedzieć, coś z lewym kolanem, zrobiłem sobie rezonans, byłem u dwóch lekarzy, ten na NFZ wypisał skierowanie na zabieg. Ale po powrocie z urlopu, brat kolegi, ktory ma 30-letnie doświadczenie jako fizjo (obecnie w USA) zalecił mi żebym poczekał jak się noga zacznie zachowywać, bo akurat wtedy zacząłem grać w tenisa i... ból praktycznie ustąpił. Coś tam czuję delikatnie, ale wcześniej miałem problem żeby przykucnąć, a dziś normalnie amatorsko gram i jest ok. Czyli zamiast operacji, więcej ruchu i kolano działa lepiej :mrgreen:
A nie masz kogoś od ledzwi i stawu krzyzowo biodrowego? :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”