Barcelona - AC Milan - Strona 66

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

A cieszyć się po meczu będą kibice

Milanu
21
57%
Barcelony
16
43%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Re: Barcelona - AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 mar 2013, 23:01

Jestem [k****] przekonany, że gdyby Niang strzelił to skończyłoby się 6-1. Barca wyszła dziś na boisko po awans i żadnego innego rozstrzygnięcia nie brała pod uwagę!
Na kolana !

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 12 mar 2013, 23:02

Skoncz z tym 'na kolana' bo troche to slabo brzmi po niedawnym dwukrotnym oklepie od Realu i tekstach o koniecznej rewolucji w lato.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 12 mar 2013, 23:03

Kilka spraw:
-gracze Barcy wiedzieli, że to jest mecz sezonu, wóz albo przewóz, decydująca bitwa
-w połowie marca zespół już z reguły wygląda dobrze fizycznie
-w zasadzie 10 dni przerwy po meczu z Realem(na Depor wyszedł pół rezerwowy skład, a gwiazdy tylko na rozbieganie)
-Roura odrobił lekcje i zastosował to co wyszło w drugiej połowie z Sevilla: Villa centralnie, Messi podwieszony blizej prawej, Alves z otwartym korytarzem. Tylko Pedro zagrał gorzej niż Tello z Sevilla
- no i trochę szczęścia. Mecz się super ułożył, Niang zyebał piłkę meczową , po szybkim 1:0 Milan się obsrał

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 mar 2013, 23:03

Kuzyn, Nie wiem ile jeszcze będziesz brał te środki pobudzające, ale naprawdę proponowałbym trochę ochłonąć :)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 mar 2013, 23:03

Jego nie zrozumiesz.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 12 mar 2013, 23:03

BarcaQzYN pisze:Na kolana !
Własnie tego się najbardziej obawiałem, gdy przechodziła mi myśl przed meczem, że Barca może awansować. Kto ma paść?

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 12 mar 2013, 23:06

Ale Messi jak bronił :shock: Poza tym takiej euforii po strzeleniu drugiego gola nie widziałem u niego od Wembley. Xavi z Iniestą królowali, Villa też przekot. No kosmicznie imo zagrali; obrona słabo, ale to normalka u Barcelony więc nie warto przywiązywać większej wagi. Do tego był spory moment meczu, w którym Barcelona ewidentnie zwolniła, tak jakby nie mogła się zdecydować czy dowieźć wynik do końca czy jednak pierdyknąć czwórkę. Spokojnie mogło być więcej. Spokojnie.

Busquets 13 odbiorów, 0 strat.
:shock:
Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 23:07 przez szefu91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 mar 2013, 23:06

[k****] ludzie, co wy wypisujecie za farmazony! czego wy oczekiwaliscie od milanu? i tak 2:4 z taką druzyną jak barca ujmy na honorze nie przynosi, spójrzmy wybiórczo na skład mediolańczyków

constant - nołnejm, nominalny pomocnik
muntari - typowy średniak, w barcelonie by się do barcy b nie załapał
zapata - spadł sezon temu z villarealem z ligi
ambrosini - 37 lat, ostatni dobry mecz w 1410 roku
flamini - odpad z arsenalu, w dodatku full czasu miał kontuzję
niang - 18 lat, rok temu grał w drugiej lidze francuskiej
bojan - totalne pośmiewisko

serio macie pretensje, że taka zbieranina zawodników nie potrafiła nawiązać równorzednej walki w dwumeczu z najlepszą druzyną ostatniej dekady?! ja jestem dumny, że wygrali chociaż jeden mecz.
w dodatku barca dzisiaj zagrała świetnie, koncert busquetsa, xavi w końcu nie zwalniał gry, iniesta grał jak natchniony, messi nie pchał sie z piłką do bramki tylko walił zza pola karnego, w końcu tworzyły się trójkąty, pressing był kapitalny, tiki taka słuzyła zdobywaniu terenu a nie podawaniu do usranej śmierci. druzyny z lepszymi zawodnikami w składzie by dzisiaj poległy.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 mar 2013, 23:07

Dajcie spokój Qzynowi!

Był chyba jedyną osobą tutaj, która cały czas, niezachwianie wierzyła w awans zasługuje żeby się wykrzyczeć - tym bardziej, że nikogo nie obraża.

VISCA!!

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 mar 2013, 23:07

W sumie przeszedl mi pierwszy wkurw na Milan i uswiadomilem sobie, ze jeszcze przed pierwszym meczem skazywalem ich na porazke, wiec racje ma mete, ktory mowi, ze i tak zrobili wiecej niz mogli. Troche szkoda, bo mecz na San Siro rozbudzil apetyty, ale prawda jest taka, ze Milan traci obecnie kilka dlugosci do Barcelony i awans Blaugrany do cwiercfinalu jest czyms naturalnym.

Tylko czemu ja taki wkur...y jestem ?!
Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 23:09 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 mar 2013, 23:08

cru pisze:Skoncz z tym 'na kolana' bo troche to slabo brzmi po niedawnym dwukrotnym oklepie od Realu i tekstach o koniecznej rewolucji w lato.
Ja o żadnej rewolucji nie mówiłem.
Oklep był w pierwszym meczu w Pucharze. Tego zwycięstwa bardzo serdecznie Wam pogratulowałem, bo byliście zdecydowanie lepsi.
2-2 w lidze, w meczu o pietruszkę potraktowałem z przymrużeniem oka.

Jebie mnie co sobie myślicie. To jest mój dzień i zamierzam cieszyć się nim przynajmniej do końca życia.
Dla takich chwil warto być kibicem tej drużyny.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 12 mar 2013, 23:08

Krzysztof Stanowski ‏@K_Stanowski
Dla tych, którzy kpili z Messiego po pierwszym meczu - to jest dobry dzień, by spalić się ze wstydu. Najlepszy mecz Barcy od 5:0 z Realem!
Krzysio w formie :roftl3:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 mar 2013, 23:14

Dr.Football1 pisze:Tylko czemu ja taki wkur...y jestem ?!
Doktor! Bo Ty już taka świnia jesteś! Ja tam się ze zwycięstw Atleti cieszę (chyba, że grają z Barcą albo Juve, albo mnie wkurzyłeś ostatnio) a Ty z porażek Barcy :)
Nie pamiętam kto tam wychwalał Abate, ale wystarczylo na typka spojrzeć już na samym początku i widać było, że jest obsrany.
Nie wiem czy to do mnie bo nie tyle wychwalałem co powiedziałem, że mi się podobał (w sensie piłkarskim) - szybki, ma ciąg na bramkę. Wporzo.
No i ja nie widziałem, ale ja nie gapiłem się zawodnikom na spodenki a po nogach mu nie ciekło ;D

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 mar 2013, 23:19

mete pisze:Barcelona zagrała dzisiaj dobrze pod rywala.
To jak dzis zagral Milan? Pod kogo? Przyjechaly koszulki, a pilkarze zostali na San Siro? Milan nie zrobil dzis nawet centymetrowego kroczku do awansu i to mnie irytuje, bo ogladajac to druzyne w Serie A wiem, że stać ja na wiecej. Nawet moge powiedzieć, że mecz dzis Rossonerim nie wyszedl, co sie moze przeciez zdarzyć każdemu, ale nie ma usprawiedliwienia dla druzyny grajacej bez walki i jaj. Gdyby mój Juventus z takim nastawieniem zagral dzis w miejsce Milanu bylbym niesamowicie wkurwiony i nie szukalbym tlumaczen w mlodej, budowanej na przyszlosc druzynie.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2013, 23:25 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 mar 2013, 23:21

Cóż. może to właśnie z tego powodu mi się podobał :)

OK. Żeby uściślić. Podobała mi się jego szybkość i ofensywne wejścia :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”