Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 650

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 24 gru 2011, 12:40

MGiggs pisze: Morrow a gdzie widzisz Jonsa? Dla mnie jak facet wypali bedzie niczym Essien :wink: .
To jest dobre pytanie. Gdyby Cleverley nie błysnął na początku sezonu nie byłoby wątpliwości gdzie ma grać Phil. Z Carrickiem w ostatnim czasie stworzyli fajnie uzupełniający się duet. Kiedy Jones przychodził do United, nie wyobrażałem sobie innego wariantu niż taki, że razem ze Smallingiem będą sukcesorami Rio i Vidy na środku obrony. Nadal uważam, że Jones może wciąż być dla United kimś takim jak Terry choć nie obrażę się jeśli rozwinie się jako CM bo predyspozycje ku temu ma świetne. W obecnej dyspozycji faktycznie trochę szkoda byłoby go ograniczać tylko do środka obrony ale to już zależy od tego jak widzi to Ferguson. Phil od początku przejawia inklinacje do gry do przodu i robi wrażenie ten jego, wspomniany już, ciąg na bramkę. Jeszcze wstrzymuję się nad zachwytami co do jego gry w środku, zagrał parę bardzo fajnych spotkań w środku obok świetnie dysponowanego Carricka ale weźmy pod uwagę życiową formę Carricka i to, że rywale nie byli z najwyższej półki. Niewykluczone, że za kilka lat będzie filarem naszej pomocy ale wciąż ma sporo do poprawienia, szczególnie podania, strzał i przegląd. Nie ulega jednak wątpliwości, że będziemy mieli z tego chłopaka dużą pociechę, możliwości ma ogromne, wydaje mi się, że największe ze wszystkich sprowadzonych ostatnio zawodników. W tej chwili gra w środku bo wymagają tego okoliczności, mam jedynie nadzieję, że gdy kadra się znów wyrówna, Ferguson określi gdzie widzi Jonesa. Rzucanie go po różnych pozycjach nie ma sensu, fajnie, że mamy tak wszechstronnego, młodego zawodnika ale jak ktoś jest do wszystkiego to zazwyczaj jest do niczego.
red85 pisze:I właśnie dlatego, że ta ofensywna czwórka ma tyle swobody nie było i nie ma miejsca u nas na ofensywnego pomocnika niemal odciążonego od zadań defensywnych.
Akurat Pastore czy Hamsik nigdy nie wydawał mi się sensowną ani realną opcją, oni zwyczajnie nie pasują do naszej taktyki, jak już kogoś szukaliśmy to kreatywnego box-to-boxa.

Co do powyższej taktyki to nie zapominałbym w niej o Hernandezie w najbliższej przyszłości. Nie wiem jak będzie wyglądała druga połowa sezonu w jego wykonaniu ale wydaje mi się, że w następnym sezonie znowu zobaczymy tego Chicharito z 2010/2011. W tym wychodzi jego nadmierna eksploatacja i źle przepracowany okres a i tak strzelił kilka ważnych bramek. Zobaczymy, walka o miejsce w składzie Hernandeza z Welbeckiem zapowiada się bardzo ciekawie, oby dała dużo dobrego United. Wiem, że pisałeś o wybitnie trudnych wyjazdach i Twój pomysł wydaje się i interesujący i dość realny. Chciałbym jeszcze kiedyś zobaczyć takie coś:

......Carrick...Jones/Clev.....
Nani..................Welbeck
..........Rooney..............
.........Hernandez............

wydaje się on jednak zbyt ofensywny, szczególnie biorąc pod uwagę obecność w składzie Valencii i Younga. Chociaż na słabsze drużyny u siebie, kto wie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 gru 2011, 14:31

Morrow pisze:Akurat Pastore czy Hamsik nigdy nie wydawał mi się sensowną ani realną opcją, oni zwyczajnie nie pasują do naszej taktyki, jak już kogoś szukaliśmy to kreatywnego box-to-boxa.
Co do Pastore to zgoda, ale Hamsik wydaje mi się, że potrafi grać głębiej. Może nie ma ogromnych umiejętności w destrukcji, ale też nie musi być koniecznie podwieszony pod napastnika. Ale od razu się przyznaje, że nie oglądam zbyt często Napoli, więc nie mówię tego ze 100% pewnością. Jednak gdy widziałem go te kilka razy, to brał się za rozgrywanie z głębi pola. Nie stawiam w tym momencie tezy, że jest potrzebny/pasowałby do United, bo to już zupełnie inna bajka. Wiadomo, że ideałem byłby Modric i takie myśli przychodzą mi zawsze jak patrzę na jego grę.

Co do Jonesa jako CM, to nie do końca jestem przekonany, czy to idealna pozycja dla niego, bo jak dla mnie nie wykazał jeszcze odpowiednich umiejętności w rozgrywaniu piłki. Tutaj traci względem choćby Cleverley'a, nie mówiąc już rzecz jasna o Carricku. Oczywiście ma ten ciąg na bramkę i odnajduje się w akcjach ofensywnych, ale nie da tak dużo przy wolniejszym kreowaniu ataku pozycyjnego, a przecież to właśnie tak gramy w większości spotkań. Jak dla mnie Jones mógłby spełniać rolę DM, ale takiego, którego partner w środku często asekuruje, gdy ten pociągnie z akcją ofensywną. Czyli faktycznie bardziej Essiena niż Obi Mikela, jak już jesteśmy przy tych porównaniach.

P.S. Witam po dłuższej przerwie od forum :wink:

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 25 gru 2011, 11:46

Co do Modrica to nie ma większych szans.Dopóki Levy będzie prezesezm po prostu nie puści Luki gdzie indziej,a tym bardziej do ligowego rywala.Latem była nim zainteresowana Chelsea, była oferta, lecz i tak nic z tego nie wyszło.A dzisiaj jest wyżej od The Blues.Więc albo czekacie do końca kontraktu, który przy obecnej grze Spursów może być przedłużony, albo składacie gigantyczną ofertę.

Jeszcze jedno, Jonesa widzicie jako następce O'Shea?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 gru 2011, 14:19

Hyypia123 pisze:Jeszcze jedno, Jonesa widzicie jako następce O'Shea?
Nie, przewidujemy dla niego ważniejszą rolę.

I nie pisałem nigdzie, że Modric jest realną opcją. Jest opcją moim zdaniem najlepszą, ale nie znaczy, że możliwą do zrealizowania.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 gru 2011, 23:42

Cris7 pisze:
Hyypia123 pisze:I nie pisałem nigdzie, że Modric jest realną opcją. Jest opcją moim zdaniem najlepszą, ale nie znaczy, że możliwą do zrealizowania.

Zgadzam się, że to idealny kandydat. Nadal Modrica ciężko sobie wyobrazić w koszulce United ale w tym momencie z opcji niemożliwej jaką był w lecie stał się opcją mało prawdopodobną IMO. Owszem, Levy na pewno nie będzie miał zamiaru go oddać gdziekolwiek ale kolejny sezon Tottenhamu poza LM może być decydujący jeśli chodzi o transfer Chorwata. W tym momencie Spurs prezentują się dobrze ale z coraz lepiej grającym Arsenalem i Chelsea a także dwoma zespołami z Manchesteru może być im ciężko wygrać rywalizację na koniec sezonu. A jest jeszcze Liverpool, którego aspiracje na pewno sięgają wyżej niż obecne miejsce w tabeli. Sam Luca chciał odejść do Chelsea w lecie, Niebiescy pocieszyli się Meirelesem, nie wiadomo czy ponownie będą zabiegać o Chorwata w lecie czy upatrzyli sobie inny cel. W City za bardzo miejsca dla niego nie widać więc United mogłoby być poważnym kandydatem o ile Koguty znowu nie zakwalifikują się do ChL. Sprzedaż za wiele milionów gracza, który już raz próbował odejść w takiej sytuacji IMO jest realna. Ale to tylko takie moje luźne dywagacje.

Hamsik ma predyspozycje do gry w Anglii i zdaję sobie sprawę, że nie musi być podwieszony pod napastnika ale mimo wszystko ciężko mi sobie wyobrazić go zaangażowanego w grę obronną w takim stopniu w jakim oczekujemy tego od środkowego pomocnika w MU.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 gru 2011, 15:35

Carrick na środku obrony? :? Michael przyznawał, ze nie lubi tam grać i czuje się na tej pozycji bardzo nie pewnie. Dwa lata temu kiedy był właśnie w bardzo słabej formie na wiosnę, to było po tym jak miliśmy wysyp kontuzji w środku obrony i on tam łatał dziury i mógł przez to stracić pewnośc siebie. Dziś niby to jeden mecz, ale nie rozumiem tej decyzji, żeby najlepszego środkowego pomocnika przesuwać do obrony, wolałbym już tam Fryeresa, czy Rafeala.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 gru 2011, 16:56

Dowd :rotfl: kretyn kretyn kretyn.

Mecz sredni ale przy takiej rotacji nie dziwi.Najlepszy bez 2 zdan Evra, najslabszy Evans ktory robi debilny wslizg a Mosses nim kręci jak tyczka.Ladnie Berba strzelil, ogolnie pewnie wlozymy na 3-0 i bedziemy grac na 2 biegu.Dla widowiska szkoda bo Wigan nawet grozne ale w 10 nic nie zrobia.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 gru 2011, 17:03

Co zrobił?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 26 gru 2011, 17:19

Tyle w kwestii tych co pozbywali się już Berbatowa, nadal pokazuje że jak mu się da szanse to zachwyca.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 gru 2011, 17:51

Ale WBA zrobiło Wam świąteczny prezent. :o

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 gru 2011, 17:59

Nie chcialem zapeszac ale WBA ostatnio gralo bardzo dobra i ciekawa pilke,trzeba sciagnac mecz i ocenic bo pewnie Foster jak to ma pare razy w sezonie zawstydza Ikera Bufona i wszystkich razem wzietych.

U nas tak- paru graczy sobi wypoczywalo wiec to ogormny plus tych 2 meczy na OT.Berba 2 piekne bramki,druga cudoowna i swietny karny. Evra na stoperze :smile2: by Fryers sobie pobiegal po skrzydle.Znakomity LAV...ogolnie piknikowy mecz,gdyby nie sedzia bylo by sie trzeba bardziej spocic.

Dowd- czerwo totalnie z tylka, brak odgwizdania karnego na Chicharito ktorego sciegnieto za koszulke do parteru plus karny dla nas za faul przed linia :roll: ,jeszcze bym dodal wolny dla Wigan za czyste wejscie Evry ale tego pewny nie jestem.Facet jest tragiczny.Gdyby dal w wazanym meczu takie czerwo to by bylo smrodu co niemiara.

Berba i WBA :beer:

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 26 gru 2011, 18:06

Może Dowd był pijany? Ze dwa razy mu kartka wypadła z ręki. Coś z nim było nie tak :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 gru 2011, 18:31

Podobni Small zachorowal :lol:

Ja nie mam juz pytan odnosnie kontuzji....co za przeklety sezon.Jedynie Nani z Evra nie mieli urazow....

edit:
Evans 2 tygodnie :rotfl: , na nowy sezon trzeba jakis normalny sztab medyczny sprowadzic bo ilosc urazow to jakas pier..olona kpina.

edit2:
SAF
,,W ciągu ostatnich kilku dni przeżyliśmy prawdziwy koszmar. Zarówno Phil Jones jak i Chris Smalling poczuli się źle i musieli opuścić mecz z Wigan. Rio Ferdinand narzekał wczoraj na ból pleców, przez co również nie mogłem z niego dziś skorzystać. Teraz jeszcze Evans kończy spotkanie po zaledwie 45 minutach.

:roll: chyba transfer bedzie potrzebny zaraz po szampanie w sylwka bo jak tak dalej bedzie to zaraz beda graly rezerwy...

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 26 gru 2011, 22:28

Jones, Smalling, Vidić, Ferdinand i Evans nie zdolni do gry. Kto niby zagra na środku obrony z Blackburn obok Carricka? Bo przecież Fletchera też nie ma. Ten Ezekiel Fryers, który wszedł dziś za Evansa? Jeśli tak to napiszcie coś więcej o nim.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 26 gru 2011, 22:31

MGiggs pisze:Podobni Small zachorowal :lol:

Ja nie mam juz pytan odnosnie kontuzji....co za przeklety sezon.Jedynie Nani z Evra nie mieli urazow....

edit:
Evans 2 tygodnie :rotfl: , na nowy sezon trzeba jakis normalny sztab medyczny sprowadzic bo ilosc urazow to jakas pier..olona kpina.

edit2:
SAF
,,W ciągu ostatnich kilku dni przeżyliśmy prawdziwy koszmar. Zarówno Phil Jones jak i Chris Smalling poczuli się źle i musieli opuścić mecz z Wigan. Rio Ferdinand narzekał wczoraj na ból pleców, przez co również nie mogłem z niego dziś skorzystać. Teraz jeszcze Evans kończy spotkanie po zaledwie 45 minutach.

:roll: chyba transfer bedzie potrzebny zaraz po szampanie w sylwka bo jak tak dalej bedzie to zaraz beda graly rezerwy...
A jak teraz MGiggs zapatrujesz się na transfer Cahilla do nas?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”