Filmy - Strona 65

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Jakie nowe filmy polecacie :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 wrz 2010, 22:20

Wróciłem zadowolony z nowego "Residenta". Na pewno dużo lepszy od trzeciej części, a możne nawet od drugiej. Pierwszej oczywiście nie przebije. Sporo się działo, nie było przestojów w akcji. Oczywiście fajnie ogląda się w 3D. Ogólnie mówiąc to nie żałuję tych wydanych 16zł.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 488

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 14 wrz 2010, 22:31

emdżej pisze:Ogólnie mówiąc to nie żałuję tych wydanych 16zł
To tanie kino u Was. W Krakowie bilet na 3D kosztuje minimum 23zł, normalny seans 19zł

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 wrz 2010, 22:34

Jest w Heliosie coś takiego jak "tanie wtorki". W ten dzień tylko są takie przystępne ceny. Normalnie są po 25zł w tygodniu i 27zł w weekend.

vinc
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vinc » 17 wrz 2010, 10:01

A wie ktoś coś na temat filmu "Niekwestionowany 3" ? Podobno gdzieś w internecie w tandetnej jakości można znaleźć, ale mnie zastanawia czy coś wiadomo czy będzie on w polskich kinach/na dvd

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 wrz 2010, 13:07

Skrzydlate Świnie - Andrzej Grabowski

Ciekawy film się szykuje. :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 wrz 2010, 13:14

Daaaamian pisze:Skrzydlate Świnie - Andrzej Grabowski

Ciekawy film się szykuje. :lol:
Zobaczymy, bo gra tam Małaszyński, a mi on osobiście trochę nie pasuje do takich klimatów.

BTW, od dziś w pewnych miejscach można natrafić na Machete.
http://www.filmweb.pl/film/Maczeta-2010-420755

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 wrz 2010, 16:28

Maczeta będzie najprawdopodobniej pierwszym w historii kina filmem, w którym Seagal wszystkich nie zabije i być może nawet zginie (co w przypadku tego filmu jest wielce prawdopodobne). To trzeba zobaczyć.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 wrz 2010, 18:10

Maczeta będzie najprawdopodobniej pierwszym w historii kina filmem, w którym Seagal wszystkich nie zabije i być może nawet zginie (co w przypadku tego filmu jest wielce prawdopodobne).
Był już takim film. Porwano samolot, Steven grał komandosa, który miał go odbić i zginął w trakcie wchodzenia do samolotu. Nie pamiętam tytułu :)

EDIT

Ten film to "Krytyczna decyzja".

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 wrz 2010, 18:15

Seagal daje radę w filmie, gorzej z Albą, która na ekranie pojawia się często. Jak zwykle drewniana, do tego nie widzi mi się Dunka grająca Meksykankę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2010, 18:20

Seagal już grał kiedyś w filmie gdzie go uśmiercili, z tego co pamiętam, wypadł z samolotu, grał tam chyba Kurt Russel, ale głowy nie daje ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 wrz 2010, 18:26

Seagal już grał kiedyś w filmie gdzie go uśmiercili, z tego co pamiętam, wypadł z samolotu, grał tam chyba Kurt Russel, ale głowy nie daje ;)
Krytyczna decyzja :)

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 wrz 2010, 20:26

Salt - podobała mi się gra naszego rodaka, tak to film do oglądnięcia dużo nie realnych scen
Prince of Persia - bardzo mi się podobał lubie tego typu filmu wg mnie warty obejrzenia
Robin Hood - dość fajny i dość długi liczyłem na trochę więcej akcji przyznam się szczerze.
Iron Man 2 - taki sobie szału na pewno nie robi nie będę ukrywał że 1 część bardzo mi się podobała
Shelter - trzymał w napięciu przez dłuższy czas ale gdy wszystko prawo było już jasne co i jak naszła mnie myśl "czekaj czekaj gdzież już taki motyw był" ale jak się nie ma co oglądać to Sheltera można.
Ghost Writer - film Polańskiego, widziałem już jego lepsze produkcję ale dość przyjemnie się ogląda byłem bardzo zaciekawiony końcowej akcji

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 wrz 2010, 23:08

KajoFC pisze: Ghost Writer - film Polańskiego, widziałem już jego lepsze produkcję ale dość przyjemnie się ogląda byłem bardzo zaciekawiony końcowej akcji
Może już za dużo takich filmów widziałem, ale dla mnie zakończenie było do przewidzenia. Mamo, jestem dziwny? Dlatego ten film oceniam dość nisko. Trochę się działo, ale mało zaskakujący.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 23 wrz 2010, 23:27

Krytyczna decyzja mówicie... Muszę to zobaczyć. :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 01 paź 2010, 18:34

Obrazek

Może mnie wyśmiejecie, może nie, w sumie leję na to:P Wczoraj w nocy nudziło mi się, więc wyciągnąłem box z filmami i postanowiłem obejrzeć Scusa ma ti chiamo amore, co w ang wersji nazywa się Sorry if I love you.

Jak trafiłem na ten film. Prześliczna bohaterka nazywa się Michela Quattrociocche i z wielką piłką łączy ją więcej niż niejednego polskiego kopacza. Sęk w tym, że codziennie budzi się u boku Alberto Aquilaniego.

Wracając do filmu - bardzo zabawny, z zajebistą fabułą i fantastyczną grą aktorów. Jak komuś znudziły się amerykańskie rzygowiny, to polecam kino włoskie i francuskie. Wątek dość prosty i na początku może trudno ogarnąć, że na bazie takich pospolitych wydarzeń można nakręcić coś tak przyjemnego. Alex ma prawie 40 i zostawia go narzeczona. Załamuje się, z mieszkania robi melinę, lecz pewnego dnia poznaje 17-letnią Niki. Pomimo, że zajeżdża tu pedofilią i w naszym kraju trudno pojąć pewne rzeczy, to Włosi mają inną kulturę i krzyży nie będą z tego powodu bronić. Polecam - z dziewczyną, czy nie, obejrzeć warto!

Ocena: 8,5/10

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”