Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 589

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 13 cze 2011, 18:39

Nie wydaje mi się, żeby to konto na FB było prawdziwe. Nie zmienia to jednak faktu, że De Gea jest jedną nogą na Old Trafford.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 cze 2011, 18:42

czarny_samael pisze:Ale Jones? Szczególnie że takie braki w środkowej pomocy...
IMO wszystko w swoim czasie. Nie wierzę w to, że Ferguson nie kupi żadnego środkowego pomocnika.

Jones to bardziej przyszłościowy transfer. Rio już tez nie jest najmłodszy. Poza tym przed przejsciem Jonesa mieliście tak naprawdę 5 środkowych obrońców, w tym trzech, którzy prezentowali taki poziom jak trzeba. Evansa postawe przemilczę. Brown odchodzi, zostajecie z Vidą, Rio, Smallingiem i Evansem. Gdzie ten ostatni bardzo cieniował w poprzednim sezonie. Dlatego transfer Jonesa IMO jest jak najbardziej dla mnie zrozumiały.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 13 cze 2011, 18:58

Jones to bardziej przyszłościowy transfer. Rio już tez nie jest najmłodszy. Poza tym przed przejsciem Jonesa mieliście tak naprawdę 5 środkowych obrońców, w tym trzech, którzy prezentowali taki poziom jak trzeba. Evansa postawe przemilczę. Brown odchodzi, zostajecie z Vidą, Rio, Smallingiem i Evansem. Gdzie ten ostatni bardzo cieniował w poprzednim sezonie. Dlatego transfer Jonesa IMO jest jak najbardziej dla mnie zrozumiały.
No, ale kto kupuje za 17 mln funtów zawodnika który będzie walczył o miejsce pierwszego rezerwowego (obrońcy)? Co do reszty się zgodzę, ale jeśli nie zobaczę Sniejdera/Hazarda/Modricia na MU, to powiem że mu kasy nie starczyło, a to będzie oznaczać że SAF się przeliczył.

Poza tym to Smalling miał być następcą Rio, a na następcę Vidicia mamy czas. Tym czasem w środku pomocy jest tragedia...

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 13 cze 2011, 19:02

Cris, widziałem ten wpis, ale sam nie wiem czy jest to prawdziwe konto. Na fanowskim profilu dali link do tego wpisu, jako gwarant przejścia, sugerując jego autentyczność. Jak jest na prawdę - nie wiem. Z Jonesem też na 100% pewny nie jestem, czekam jednak na podpisanie kontraktu. Były już w przeszłości takie sytuacje, że na oficjalnej stronie można było zamawiać koszulki, a później z transferu nici.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 13 cze 2011, 19:03

Frosty pisze:Cris, widziałem ten wpis, ale sam nie wiem czy jest to prawdziwe konto. Na fanowskim profilu dali link do tego wpisu, jako gwarant przejścia, sugerując jego autentyczność. Jak jest na prawdę - nie wiem. Z Jonesem też na 100% pewny nie jestem, czekam jednak na podpisanie kontraktu. Były już w przeszłości takie sytuacje, że na oficjalnej stronie można było zamawiać koszulki, a później z transferu nici.
Pamiętam tą sytuację z Robinho, oj pamietam :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 13 cze 2011, 20:00

czarny_samael pisze: No, ale kto kupuje za 17 mln funtów zawodnika który będzie walczył o miejsce pierwszego rezerwowego (obrońcy)?
Ten kto myśli perspektywicznie i woli kogoś kupić za 17 mln niż później za 30.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 13 cze 2011, 21:22

Gibson dogadał sie z Sunderlandem .

W takim wypadku zostajemy z Carrickiem i Fletchem , Andym , no i pewno Clevem . Cos mi sie wydaje ze Jones bedzie grac jako DM ;) . Przydalby sie ktos jeszcze do srodka . Moze warto zaryzykowac i postawic na Pogbe ?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 cze 2011, 21:58

janop pisze: Bardziej zdziwi mnie Young, który nie wydaje mi się potrzebny w kadrze.
IMO Ferguson będzie go wystawiał w ataku. W Villi większość sezonu grał za napastnikiem.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 14 cze 2011, 14:48

Kolejny wpis na fb:
David de Gea
Thanks for all your messages, and you're right : Good morning MAN UNITED !
około godziny temu
Ajjjj, oby prawda :D Zapowiada się najbardziej aktywne nasze okienko od ładnych paru lat.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 cze 2011, 14:51

Zdania co do tego konta sa podzielone. Niektorzy uwazaja,ze to fake.

Tak czy owak David jest juz chyba wasz :cry:

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 14 cze 2011, 14:52

Też wydaje mi się że to niestety fake, bo jakoś nie chce mi się wierzyć że sam piłkarz dodaje do ulubionych Manchester i mówi o samym transferze bez żadnych potwierdzeń. Co nie zmienia faktu, że informacje ciekawe ;)

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 14 cze 2011, 15:01

W sumie konto istnieje od października 2009 więc niekoniecznie fake. Oby został naszym bramkarzem.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 15 cze 2011, 10:23

Cris7
czarny_samael napisał(a):No, ale kto kupuje za 17 mln funtów zawodnika który będzie walczył o miejsce pierwszego rezerwowego (obrońcy)?

Ten kto myśli perspektywicznie i woli kogoś kupić za 17 mln niż później za 30.
Na tej zasadzie powinniśmy mieć 33 zawodników w kadrze - 1 skład, rezerwowy i młodych którzy zastąpią kogoś w pierwszych dwóch.

Kupowanie młodych zdolnych ma sens, gdy są oni stosunkowo tani lub gdy mamy konkretne braki na danych pozycjach. Tu nie jest spełniony żadne z warunków. Równie dobrze moglibyśmy dziś kupić Aguero za 30 mln, Adlera (bo sam De Gea może nie wystarczyć), itd.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 cze 2011, 13:27

Co wy narzekacie na tego Jonesa...Fakt 16-17 mln funciaków to zdecydowanie za dużo (biorąc pod uwagę np. ile Milan dał za Silvę,albo za ile oddaliście Pique),ALE:

- jest to gracz bardzo młody już sprawdzony w realiach Premiership (ponad 30 meczów),było nie było najsilniejszej lidze świata,
- Anglik,w tym momencie prawdopodobnie największy talent tej nacji na swej pozycji (a przepisy w Anglii są bezlitosne - 8 piłkarzy wyszkolonych w kraju w kadrze),
- uniwersalny - może grać w pomocy (pewnie defensywnego),
- zbierający rewelacyjne recenzje,głównie za dojrzały styl gry (czyli jest silny mentalnie),
- transfery wewnątrz Premier League zawsze są przepłacone (wy i Berba,ostatnio Liver i Caroll etc.),
- wasza sytuacja kadrowa jeśli chodzi o środek obrony w perspektywie 3-4 sezonów nie napawa optymizmem (Rio - następcy na poziomie międzynarodowym nie widać).

stać was?Najwyraźniej tak,więc w czym problem?Aaaa...ryzyko...no cóż - zawsze może zostać np.drugim Micah Richardsem,który też zapowiadał się rewelacyjnie,a pewnego poziomu najwyraźniej nie przeskoczy...ale w ilu przypadkach Ferguson się pomylił płacąc taką kasę za młody talent (ostatnio chyba Anderson,bo Nani pokazał,że jednak jest coś wart)?Więcej zaufania do waszego trenera...

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 15 cze 2011, 13:42

Ktoś kiedyś powiedział w kontekście jakiegoś innego klubiku że In...we trust...

W naszym wypadku In Fergie we trust ;) więc cieszę się, że ta (r)ewolucja w Manchesterze odbędzie się za jego kadencji... Trzeba przyznać że ubytki rzędu- Scholes, Van Der Sar, Gary a niebawem Giggs czy Rio(problem z kontuzjami będzie częstszy...) to spora strata dla naszego klubu, ale z drugiej strony De Gea, Rafael, Jones, Young(??) i/lub Sachez(??) czy jeszcze "mityczny" środkowy pomocnik zapełnią lukę z nawiązką.
Uwierzmy w Sir Alexa, że zbuduje ekipę rządzącą w Anglii i nie tylko na lata- którą przejmie jakiś trener z głową na karku ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”