Liverpool (zbiorczy) - Strona 56

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 05 lip 2005, 14:08

Gerrard robi sie irytujacy i mysli tylko o tym zeby odejsc. Zaczyna mi przypominac Emersona ktory zachowywał sie podobnie przed przyjsciem do Juve. Benitez powinien sprzedac Stevena za jakas duza kase i zakupic zawodnika ktory nie bedzie tak rozkapryszony

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 lip 2005, 17:46

Jerzy Dudek pisze:Zdaję sobie sprawę, że klub nie wydaje na bramkarza 8 mln euro, by potem posadzić go na ławce - mówi Jerzy Dudek o transferze Jose Reiny do Liverpoolu. Polak dodaje, że jest już zmęczony walką o miejsce w składzie i prawdopodobnie odejdzie z klubu

- Rozmawiałem w poniedziałek z trenerem Rafaelem Benitezem, który powiedział mi, że bardzo by chciał abym został w klubie, ale jeśli dostanę jakąś atrakcyjną ofertę, to mogę odejść - mówi Jerzy Dudek w rozmowie z "Przeglądem Sportowym". Dudek rozmawiał z Benitezem o przyjściu do klubu Jose Reiny, z którym w końcu uzgodniono warunki kontraktu.

Pytany o ten transfer bohater finału Ligi Mistrzów mówi: - Zdaję sobie sprawę, że klub nie wydaje na bramkarza 8 mln euro, by potem posadzić go na ławce.

- Wydawało mi się, że przekonałem już wszystkich w Liverpoolu do mojej wartości. Okazało się, że jednak nie do końca. Owszem, mógłbym po raz kolejny zakasać rękawy i starać się udowodnić moją wartość na treningach. Niewykluczone, że znów by mi się udało. Ale jestem już tym zmęczony - dodaje Dudek. - Poza tym, jak wiemy, jest to niezwykle ważny rok w historii naszego futbolu. Czekają nas ostatnie mecze w eliminacjach MŚ, a później prawdopodobnie sam mundial. Nie mogę więc ryzykować. Potrzebuje regularnych występów i komfortu psychicznego by jak najlepiej się przygotować.

- Szczerze mówiąc postawa działaczy trochę mnie zdenerwowała. Mogli przecież powiedzieć, że mają określone plany [co do Reiny - red.] i że mogę szukać sobie klubu

Dudek stwierdził w rozmowie z "Przeglądem Sportowym", że na razie jest za wcześnie na rozmowę o szczegółach, o tym, gdzie miałby się przenieść.
Jedyne czego wypadałoby żałować, że w Liverpoolu postanowiono sobie zostawić furtkę w postaci Jerzego, gdy Reina się nie sprawdził. Powinni od razu pomyśleć o sprzedaży, kiedy Dudek był na ustach całej Europy i wycisnęliby więcej kasy. Najlepszym wyjściem byłaby wymiana Dudek za Reinę i dopłata ze strony Liverpoolu w wysokości 5mln ojro. W końcu mielibyśmy Polaka w Hiszpanii :roll:.

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 05 lip 2005, 18:00

Bardzo denerwuje mnie polityka transferowa Beniteza. Do niedawna mówiono o Houlierze, że ściąga francuzów ile wlezie, ale to co robi Benitez to już jest głupota i rujnowanie klubu. Wydał kupę kasy na Luisa Garciię, który jest słabszy od Dioufa, a tego drugiego wyporzyczył dalej. Nie dość że wydał lekką ręką niemałe pieniądze to jescze musi utrzymywać drugiego zawodnika i sprawa się tyczy jażdego ściąganego zawodnika. Poza Xabim Alonso i Reiną (chociaż tutaj też mam wątpliwości, bo Dudek pokazał w finale że jest w czołówce światowej). A taki Josemi, Antonio Nuniez, Pellegrino, Zenden. Oni nie zasługują na grę u zwycięzcy ligi mistrów. Chyba to już nie będzie mój ulubiony klub, bo te transfery są paskudne i głupie. Przejdę chyba na Inter.

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 05 lip 2005, 18:34

A jednak... Steven Gerrard powiedzial, ze chce odejść z Anfield Road... Złamał słowo, ktore dał kibicom na oczach milionow ludzi, ktorzy ogladali final Champions League. Obiacanki cacanki... Jezeli kilka tysiecy jest dla niego wazniejsze niz caly Liverpool to ja go nie chce widziec w czerwonej koszulce. W taki o to sposob Steven Gerrard kapitan i serce The Reds odchodzi z Liverpoolu... I niech juz nie mowi, ze zbyt szanuje klub by wdawac sie w slowne gierki bo swoja postawa udowodnil co innego, ze danego przez niego slowa nie mozna brac na powaznie...

"Jakże mógłbym opóścić klub po tak wspaniałej nocy...". Niech dołączy do Owena, niech popatrzy co on osiagnal w Realu przez ten rok jak z kochanej gwiazdy stal sie jednym z wielu w Realu... i niech przyjedzie na Anfield w koszulce Realu czy gdzie on tam chce odejsc i poczuje co stracil.

Teraz sie zacznie licytacja, gwiezde wojny, kto da wiecej Real vs Chelsea. No i jeszcze ten Benitez, ktory zastapi nam Gerrarda tuzinem Hiszpanow. Jestem wsciekla na to co sie dzieje w Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Rom$on
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rom$on » 05 lip 2005, 21:19

Mona_ pisze:Rom$on - zgadzam sie z Toba odnosnie hiszpanskiej kolonizacji Liverpoolu, ale przeciez Garcia wcale nie byl zlym transferem. Poczštek mial dobry, potem gral slabiej aby w koncu w pieknym stylu strzelic kilka waznych bramek w LM.

Co do Gerrarda - jeszcze przeciez nie odszedl :) Liverpool odrzucil rekordowa oferte Chelsea wynoszaca 32 mln funtow i zaproponowal Gerrardowi nowy kontrakt. Jezeli jednak Gerrard postawi sprawe nastepujaco, ze albo dostanie ta podwyzke (o ktora tyle zachodu) albo odchodzi do Realu gdzie spelnia jego kaprysy finansowe to dla mnie jest skonczony, krzyz na droge i "wspanialej" kariery w Madrycie.
Diouf jest Przynajmniej równy Garcii (według więjkszości lepszy) i teraz klub musi opłacić ich dwóch nie licząc pieniędzy wydanych za transfer. jednym słowem głupota.

fuss22
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fuss22 » 05 lip 2005, 21:21

no dla mnie gerard to zwykły cfaniaczek dla którego liczy się tylko kasa. niech odejdzie bo liverpool grał ostanio zdecydowanie lepiej jak gerard eni mogl grac. kaska za neigo przyda sie a zakup kilku swietnych pilkarzy.

Awatar użytkownika
hubertd
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 05 lip 2005, 21:29

gerrard pokazuje ze zalezy mu tylko na kasie, po finale LM powiedzial ze nie odejdzie z liverpoolu, naprawde go szanowalem za jego gre jednak teraz zaczyna mnie wkurzac i jesli chce za wieksza kase siedziec na lawce to niech jedzie do madrytu

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 05 lip 2005, 21:35

Jednak Rick Parry uparcie twierdzi, ze nie chodzilo o pieniadze lecz o postawe zawodnika. Moze faktycznie doszlo do klotni z Benitezem :?: Oj teraz sie zacznie kolonizja Liverpoolu :(

nasami

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nasami » 05 lip 2005, 21:44

Gerrard nie zasluguje zeby reprezentowac tak dobry klub jak Liverpool.Benitez clay czas kombinuje zeby zrobic ten liverpool bardizej techniczny.Reina moim zdaniem jest idealny do ligi hiszpanskiej a w lidze angielskeij mzoe sobie nie poradzic.Transfer tego Marka Gonzalesa tez uwazam za nie porozumienie.

Awatar użytkownika
fala
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fala » 05 lip 2005, 22:08

Parry pierdzieli niezłe farmazony .
Po co Liverpool tyle czekał z podpisaniem kontraktu ? , zamiast to zrobić po wygraniu LM .
To samo dotyczy się Dudka , trzymali go w rezerwie , a teraz spadaj Dudzio .
Oni po prostu nie mieli zamiaru podpisywać z Gerardem nowej umowy , zrobili niezły chwyt reklamowy . Teraz Real i Chelsea będą się licytować na czym zyska tylko LFC .
Za tą kasę Benitez ściągnie jeszcze trzech nowych graczy i będzie spoko w temacie Gerard do czasu spotkania z nową drużyną SG w LM lub Premierschip .

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: .

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 lip 2005, 0:17

Rom$on pisze:Bardzo denerwuje mnie polityka transferowa Beniteza. Do niedawna mówiono o Houlierze, że ściąga francuzów ile wlezie, ale to co robi Benitez to już jest głupota i rujnowanie klubu. Wydał kupę kasy na Luisa Garciię, który jest słabszy od Dioufa, .
Pisz dalej :lol: :lol: :lol:
LG jest jednym z najlepszych zawodnikow Liverpoolu a porownywanie go z senegalczykiem dosc smieszne
Rom$on pisze: Przejdę chyba na Inter.
Krzyzyk na droge.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 06 lip 2005, 0:50

Rom$on pisze:Przejdę chyba na Inter
i o takich kibicach rozmawialismy w temacie Manchester United. Brak wiery w trnera i w ukochany zespol. Roznica pogladow i juz zmiana swoich ulubiencow na inny klub. mnie to smieszy... To nie sa kibice tylko dzieci

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 06 lip 2005, 6:56

Jan Tomaszewski pisze:Dudek powinien odejść już po finale LM"

Jerzy Dudek powinien odejść z Liverpoolu natychmiast po finałowym spotkaniu Ligi Mistrzów

- Powinien opuścić ten klub z dwóch powodów. Po pierwsze, bo nie był lubiany przez prasę, gdyż musiał rywalizować o miejsce w składzie z Kirklandem, który często był kontuzjowany, jednak cały czas jest nadzieją angielskiej piłki. Po drugie, gdy Jurek grał, to zbyt często zdarzały mu się wpadki.

Nawet Tomaszewski kseruje moje wypowiedzi. Na wszelki wypadek dorzucił ten tekst o Kirklandzie, żeby nikt się nie zorientował :?.

Ale koniec samoadoracji :lol:. Dla mnie dziwne, że nikt się po Jerzego nie zgłasza. Albo zostanie w Premiership (może by tak Fulham zapełnił dziurę po van der Saarze?), albo trafi ponownie do Holandii. Nie głupim wyjściem byłaby też Bundeliga, ale Niemcy nigdy się Dudkiem nie interesowały...

Z nudów jeszcze polazłem na Onet.
Hardy Hasselbruch z Kickera pisze:Dudek w Bundeslidze? Nie ma szans. Jeśli nasza piłka z czegoś dzisiaj słynie, to właśnie z bramkarzy.
W sumie to nie wiedziałem, ale niech mu będzie.

Aha i dajcie sobie spokój ze Steviem. Ja przyjąłem do wiadomości, że odejdzie gdzieś w okolicach meczu z Chelsea. A piłkarz w jeden dzień mówi jedno, na drugi dzień nie pamięta. Normalna praktyka. Powtórzę jeszcze co napisałem pod newsem, ale potem dzieciarnia zaczęła się bawić, więc dyskusji nie było i ni mo.

Pod wpływem emocji zaczyna się wierzyć w najgłupsze kłamstwo. Podejrzewam, że Gerrard chciał odejść na długo przed finałem, ale po jego wygraniu "zapomniało mu się".

Dopiero negocjacje o kontrakt przypomniały mu, że czuł się niedoceniany i zasługuje na coś lepszego. Oczywiście we własnym mniemaniu.

Zapewniam, że jak przejdzie, to nie będzie miał wyrzutów sumienia. Piłkarze są bardzo prostolinijni i przejmują się kibicami tylko na meczu.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 06 lip 2005, 9:45

Luis Garcia sprawdził sie w LFC i będzie grał w następnym sezonie w drużynie Rafy Beniteza.
Reina jest postrachem napastników, znakomicie broni karne, w sezonie 2003-2004 na 8 jedynastek obronił 5 :shock: . Obecnie gra w Villarreal, gdzie trzy lata temu trafił tu z Barcelony. Jest wychowankiem katalońskiego klubu. W sezonach 2000-2001 i 2001-2002 był wystawiany jednak działacze Barcy postanowili ściągnąć "pseudobramkarzy" holenderskiego golkipera Ruuda Hespa czy Francuza Richarda Dutruela, a własnie Reinę sprzedali do Villarreal. Jest wyceniany na 12 mln €
Liverpool juz kupił Holendra Boudewijna Zendena (swego czasu grał w Chelsea :wink: :twisted: ) Są jeszcze zainteresowani kupnem napastnika Fayenoordu Dirka Kuijta oraz Argentynczyka Gabriela Milito z Realu Saragossa.
Ostatnio zmieniony 06 lip 2005, 10:00 przez Mikusinski, łącznie zmieniany 1 raz.

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 06 lip 2005, 9:49

Najlepiej chyba sprowadzenie do klubu Reiny skwitował manager Dudka:
"Liverpool tyle zapłacił tylko dlatego, że hiszpański trener kupował hiszpańskiego bramkarza, a załatwiał to hiszpański menedżer."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”