El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 55

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lis 2009, 22:36

SiKor pisze:W takich przypadkach jak nakazują przepisy sędziowie puszczają grę idąc za ideą ofensywnej piłki
Pieprzenie. Spalony to spalony.

Cóż "wielka" Barcelona wygrała ze "słabym" Realem 1:0 po golu z minimalnego spalonego. Całkiem nieźle, nie mogę się doczekać aż Real zacznie grać dobrze przez 90 minut. :] Jeśli to jest Barca "lepsza niż w zeszłym sezonie" i "grająca tysiąc razy lepiej od Realu" to nie ma powodu, by się ich obawiać na przestrzeni całego sezonu. Real może grać już tylko lepiej.

Ogromnie szkoda szczególnie sytuacji Ronaldo. Nie wiem jak on tego nie strzelił, ale pewnie będzie mu się to śniło w nocy.

Obrona naprawdę nieźle. Szczególnie Pepe i Ramos (który niby miał być słabym punktem defensywy) dawali radę. W pierwszej połowie Barcelona nie miała żadnej koncepcji i rzucali długie piłki, w drugiej było trochę gorzej, ale nie aż tak dużo.

Czego zabrakło? Skuteczności, lepszego oka liniowego i prób odbioru wyżej! Zawodnicy ofensywni za mało przykładali się do walki o piłkę.

Busquets powinien boisko opuścić wcześniej. W ogóle w pierwszej połowie sędzia bał się dawać kartki graczom Barcelony.

Remis byłby sprawiedliwszym wynikiem, ale trudno.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 lis 2009, 22:42

Pieprzenie. Spalony to spalony.
Pieprzenie. Jeśli sędzia nie jest pewien, czy był spalony, to puszcza grę zgodnie z duchem ofensywnej gry. Tu miał prawo mieć wątpliwości, więc puścił grę.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 lis 2009, 22:43

Spalonego nie bylo. reka to nie jest czesc ciala, wedle ktorej ocenia sie linie spalonego. Bramka prawidlowa. 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lis 2009, 22:44

RealFan pisze:Obrona naprawdę nieźle. Szczególnie Pepe i Ramos (który niby miał być słabym punktem defensywy) dawali radę. W pierwszej połowie Barcelona nie miała żadnej koncepcji i rzucali długie piłki, w drugiej było trochę gorzej, ale nie aż tak dużo.
Abidal dzisiaj wygladał jakby sie mu szafka trafiła obok Alvesa. Zreszta nie wiem czy w pierwszej polowie był spalony, kiedy Ramos oczywiscie jak zawsze podniosl reke, a Henry wychodził jak kilka miesiecy temu na SB.
RealFan pisze:Busquets powinien boisko opuścić wcześniej. W ogóle w pierwszej połowie sędzia bał się dawać kartki graczom Barcelony.
:rotfl: Tak pewnie ci chodzilo o ten odbior pilek Realu. To raczej notoryczne faulowanie.

23 sekunda chyba jest podanie, ja tam nie widze spalonego.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lis 2009, 22:49

Jarzinho pisze::rotfl: Tak pewnie ci chodzilo o ten odbior pilek Realu. To raczej notoryczne faulowanie.
Pewnie mi chodziło o te około 10 fauli w pierwszej połowie i to niebezpieczniejszych niż faule ciałem na od razu lećącym na ziemię małym, za które były kartki. Jeszcze napisz, że Busquets nie powinien dostać kartki za kosę na Ronaldo. Śmiało.
Jarzinho pisze:Zreszta nie wiem czy w pierwszej polowie był spalony, kiedy Ramos oczywiscie jak zawsze podniosl reke, a Henry wychodził jak kilka miesiecy temu na SB.
Nie było. Sam Heniek na całą obronę Realu. Ciekawe co by zdziałał.

Sytuację z bramką każdy będzie sobie interpretował po swojemu. Dla mnie był spalony.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2009, 22:53 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 29 lis 2009, 22:53

Świetne zachowanie Ibry, ładne przyłożenie lewą nogą. Był w linii z obrońcami tylko ta ręka wysunięta powoduje takie złudzenie optyczne że spalił. Poczekajmy na lepsze powtórki :)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 29 lis 2009, 22:53

Pieprzenie. Jeśli sędzia nie jest pewien, czy był spalony, to puszcza grę zgodnie z duchem ofensywnej gry. Tu miał prawo mieć wątpliwości, więc puścił grę.
Zgadzam się w 100%.Podobna sytuacja miała miejsce w tamtym roku podczas meczu Milan-Inter kiedy to Ronnie zagrał na milimetry do Kaki i Interiści szukali tam spalonego a jeżeli był to centymetrowy a jak sędzia nie jest pewny to zgodnie z duchem gry puszcza gre :!:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 lis 2009, 22:55

Wy naprawde widzicie spalonego przy golu?

Real byl dzisiaj momentami bezsilny jak dziecko, szczegolnie kiedy gralismy w 10. Wyraz swojej frustracji dal Laas, ktory dzisiaj popelnil chyba z 10 fauli.

Naprawde, ja nie widzialem dzisiaj 300 mln euro na boisku, wy widzieliscie?

Pellegrini tez jest niezly.

Najpierw gada, ze Real nie ma tak naprawde stylu, pozniej, ze jednak ma, a dzisiaj taka wisienka:
Manuel Pellegrini uważa, że Barcelona nie zasłużyła na 3 punkty w zakończonym niedawno klasyku ligi hiszpańskiej:

„Nie jestem usatysfakcjonowany, bo to my prowadziliśmy grę. Byliśmy przy piłce tak samo często jak Barcelona. Częściej penetrowaliśmy pole karne rywala i niestety natknęliśmy się na tę nieszczęśliwą akcję Zlatana. Osiągnęli to, czego chcieli - wyszli na prowadzenie. Rezultat nie odzwierciedla przebiegu gry”.

„Barcelona to trudny rywal na Camp Nou, jednak dzisiaj miał naprzeciwko siebie Madryt, który przewyższył go we wszystkim. Wrócili do meczu po strzeleniu gola”.
:jupi:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lis 2009, 23:00

Ja nie widziałem wielkiej Barcelony, która gra tysiąc razy lepiej od Realu, ty widziałeś?

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 29 lis 2009, 23:00

jak sie nie potrafi strzelic bramki grajac w przewadze to... najlepiej tłumaczyc sie spalonym :haha:

szkoda mi troche realu, w zasadzie to tych wydanych niepotrzebnie pieniedzy :wink:
forza barca :>

ps. jaki spalony :shock:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 lis 2009, 23:04

Mimo iz o spalonym zadnej mowy byc nie moze, to jednak niektorzy beda ciagle powtarzali, ze jednak byl. Przynajmniej kibice Realu beda mogli dzieki temu dzisiaj lepiej zasnac.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 29 lis 2009, 23:06

Real byl dzisiaj momentami bezsilny jak dziecko, szczegolnie kiedy gralismy w 10. Wyraz swojej frustracji dal Laas, ktory dzisiaj popelnil chyba z 10 fauli.
Oj Mistyku napinać się po takim meczu to przesada. Pierwsza połowa dla Realu, to wy byliście bezsilni jak dzieci, przecierałem oczy ze zdumienia. Druga połowa w wykonaniu Realu słaba, szczególnie po zejściu Ronaldo. Masz rację tylko w tym, że Real był bezsilny grając w przewadze, te ostatnie minuty zagraliście wyśmienicie, tak jak powinno się grać grając w osłabieniu.
Ogólnie mecz przeciętny, spodziewałem się dużo dużo więcej.

Cóż Ronaldo znowu zawiódł w wielkim meczu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 lis 2009, 23:11

Kibice Realu będą mogli lepiej zasnąć, bo "słaby" Real w prawie niczym nie ustępował niby przezajebistej Barcelonie, która zdaniem znawców miała spokojnie wygrać i przegrał minimalnie. Kibice Barcelony mogą być zadowoleni tylko z wyniku.

Ja jestem z postawy Realu ogólnie zadowolony. Jeśli drużyna wciąż niegrająca na miarę swoich możliwości, ba będąca od tego daleką przegrywa po wyrównanym meczu na Campo Nuevo 1:0, a przy odrobinie skuteczności mogła zdobyć punkty, to jestem spokojny, że będzie dobrze. Trzeba tylko wciąż się poprawiać. Dwa punkty straty w lidze to nic. Defensywa na duży plus.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 lis 2009, 23:20

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”