Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 54

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Re: Tottenham Hotspur (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 maja 2010, 14:16

Trudno cokolwiek powiedzieć w sprawie Modrica. Harry idzie w zaparte, że Chorwat nie jest na sprzedaż i koniec tematu. Od nas nie ma żadnych głosów na temat tego transferu. Jedyne co wiemy od Fergusona w sprawie najbliższego okienka, to żeby nie spodziewać się wielu wzmocnień. Jeden, maksymalnie dwóch nowych zawodników, nie licząc oczywiście Smallinga i Hernandeza. Z drugiej strony sam Berbatov ostatnio powiedział, że jest świadomy, że przyjdzie nowy napastnik, więc coś jest na rzeczy. Jeden pomocnik pokroju Modrica też by się przydał.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 maja 2010, 14:19

Pobożne życzenia kibiców. Redknapp już powiedział, że go nie puści. Biorąc pod uwagę, że Spurs zagrają w LM ciężko sobie wyobrazić żeby akurat teraz się osłabiali. Może za jakąś wielką kasę ale to mało prawdopodobne. Wątpię w transfer Chorwata w tym oknie. Już bardziej realny wydaje się Milner albo Rodwell IMO.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 maja 2010, 14:27

Rodwell przejdzie do MU, ale tylko po moim trupie. I jeszcze trupie Moyesa. A tego nie łatwo uśmiercić, zwłaszcza po jego ostatnich doświadczeniach z Lescottem czy wcześniej właśnie z Rooneyem.

Wygląda na to, że Rodwell w najbliższym czasie przedłuży swoją umowę z klubem, a przypominam, że wciąż obowiązuje go 4-letni kontrakt (poprawcie mnie jeśli się mylę), jest bardzo, bardzo młody jak na zawodnika tej klasy i tak ogranego w Premier League więc nawet jeśli miałby odejść to Manchester musiałby zapłacić oooogrooomną, podkreślam, oooogrooomną (pisownia nieprzypadkowa) kwotę. Więcej niż za wspominanych wcześniej piłkarzy. Zresztą chyba po prostu Rodwell na razie nigdzie się nie śpieszy.

A Ferguson tak jak Moyes - jest Szkotem. A wiecie co mówią o Szkotach. :P

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 maja 2010, 14:37

Cri7 pisze:Liverpool nie chciał go też u siebie? Ty pewnie Damian wiesz najlepiej.
W zimowym oknie transferowym podobno go chcieliśmy. Media pisały nawet, że klub złożył ofertę - gotówka i Ryan Babel, ale Galatasaray nie chciało Holendra i do transferu nie doszło. Ile w tym prawdy - nie mam pojęcia. Jakiś czas temu również czytałem, że Liverpool ponownie włączy się do walki o Turka, ale póki co na plotkach się skończyło. Jedno jest pewne - Turan chciałby grać na Anfield, co niewątpliwie byłoby sporym atutem w walce o skrzydłowego (jeśli w ogóle do jakiejkolwiek walki dojdzie).

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 maja 2010, 14:39

metol pisze:Rodwell przejdzie do MU, ale tylko po moim trupie. I jeszcze trupie Moyesa. A tego nie łatwo uśmiercić, zwłaszcza po jego ostatnich doświadczeniach z Lescottem czy wcześniej właśnie z Rooneyem

A Ferguson tak jak Moyes - jest Szkotem. A wiecie co mówią o Szkotach. :P
Hehe może tak, może nie. Nie wiemy jak zdeterminowany jest Ferguson żeby pozyskać Rodwella. Kiedy kupował Rio, Roo, Carricka czy Berbatova był baardzo zdeterminowany stąd kosmiczne kwoty jakie za nich zapłaciliśmy. Myślę, że wobec takiej kasy nawet Everton nie pozostałby obojętny aczkolwiek też przychylam się do Twojego zdania, że prędzej zostanie u was niż trafi do United. Akurat na tej pozycji nie mamy wielkich deficytów.

Ale wiesz. Szkoci Szkotami ale Roman i Carlo pieniędzy żałować nie będą :D
Ostatnio zmieniony 19 maja 2010, 14:40 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 19 maja 2010, 16:31

Rodwell przejdzie do MU, ale tylko po moim trupie. I jeszcze trupie Moyesa. A tego nie łatwo uśmiercić, zwłaszcza po jego ostatnich doświadczeniach z Lescottem czy wcześniej właśnie z Rooneyem.

Wygląda na to, że Rodwell w najbliższym czasie przedłuży swoją umowę z klubem, a przypominam, że wciąż obowiązuje go 4-letni kontrakt (poprawcie mnie jeśli się mylę), jest bardzo, bardzo młody jak na zawodnika tej klasy i tak ogranego w Premier League więc nawet jeśli miałby odejść to Manchester musiałby zapłacić oooogrooomną, podkreślam, oooogrooomną (pisownia nieprzypadkowa) kwotę. Więcej niż za wspominanych wcześniej piłkarzy. Zresztą chyba po prostu Rodwell na razie nigdzie się nie śpieszy.
:haha:

Rozumiem ze konsultowales sie z Moyesem ? Taka sama gadka byla o Roo i Lescocie - nie damy , nie puscimy , idzta w pizdu ,a dopieli swego .

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 maja 2010, 16:46

Tylko tutaj mamy nieco inną sytuację. Lescott i Rooney nie ukrywali, że chcą dołączyć do MU, a można by wręcz powiedzieć, że mocno się sami tego domagali. Póki co nie widać, żeby takie akcje przeprowadzał Rodwell. Lescott poszedł tylko dlatego, że Moyes nie chciał w drużynie typa, który obraża się i nie chce grać, bo poczuł zapach pieniędzy. A Rooney został sprzedany w zasadzie za plecami Davida, ale to był klub który walczył o utrzymanie i był w dużo gorszej sytuacji finansowo niż teraz, choć teraz też nie jest wesoło. I od tego czasu wiele się zmieniło, teraz ostatnie słowo jeśli chodzi o transfery ma właśnie Moyes, który ma niepodważalną pozycję w klubie.

Jack póki co zachowuje się profesjonalnie i na razie nic nie zapowiada, żeby miał gdziekolwiek odchodzić. Jak w tym okienku podpisze nowy kontrakt, to ja się będę śmiał.

EDIT
Nie chcę robić bałaganu w temacie o Tottenhamie więc posługuję się edytką. W każdym bądź razie zastosuję analogiczną i równie durną ripostę co Ty: a co, konsultowałeś się z Rodwellem, żeby wiedzieć co jest szczytem jego ambicji i marzeń?

Czy dziś już nawet nie dopuszczamy do myśli sytuacji w której piłkarze chcą osiągać sukcesy w barwach OKREŚLONYCH klubów, a nie odnosić sukcesy z byle jakim herbem na piersi? W Evertonie w ostatnich latach wielu piłkarzy miało oferty od 'większych' klubów, świetnym przykładem mógłby być Cahill, który swego czasu wzbudzał spore zainteresowanie (tak na marginesie mówiło się nawet o MU).
Ostatnio zmieniony 19 maja 2010, 16:56 przez metol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 19 maja 2010, 16:49

Znajac zycie bedziesz sie smial , ale do czasu . Wszak nie dla kazdego szczytem marzen jest gra w Evertonie . Poza tym w kazdej chwili , w kazdym momencie moze krotko acz dosadnie powiedziec - " wypierdalam stad ziomki" .

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 19 maja 2010, 17:14

Jenas jest na 99% na wylocie, w minionym sezonie był praktycznie niewidoczny, a jak już wchodził z ławki, to stawał się jeszcze bardziej niewidoczny :lol:

Podobnie wydaje mi się że Bentley poleci - niby gra nieźle, ale kierunek, w którym stara się iść Tottenham nie przewiduje miejsca w zespole dla takich raczej przeciętnych niż dobrych zawodników.

Po cichutku wymawia się nazwisko Dzeko, ale to niestety raczej marzenie... Chociaż z drugiej strony, kto by się spodziewał transferu Modrica dwa lata temu. A jakby nie patrzeć teraz Spurs to ekipa na innym poziomie.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 22 maja 2010, 23:07

Sorry za spam, ale nie mogę się powstrzymać.

Za rok o tej porze, za rok o tej porze
Tottenham mistrzem być może. :beer:
Ostatnio zmieniony 22 maja 2010, 23:17 przez Hyypia, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 maja 2010, 23:16

Hyypia123 pisze:Tottenham mistrzem być morze
tylko jakie morze :think: baltyckie? beringa? polnocne? czarne? srodziemne? czy jeszcze inne?

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 22 maja 2010, 23:17

Późno jest, mogłem się pomylić, chodzi mi o może of course

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 maja 2010, 1:19

Hyypia123 pisze:\chodzi mi o może of course
Nie może.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 23 maja 2010, 8:27

Pomarzyć zawsze można. :P

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 01 lip 2010, 14:13

Ciekaw jestem jakie są plany Harry'ego na następny sezon. Wiadomo, że Tottenham po 5 latach rozbił Wielką Czwórkę i zapewnił sobie byt w eliminacjach do Ligi Mistrzów. Skoro już taki awans się uzyska, nie można poprzestać na tym, że jest się jedną z 32 drużyn, które doznały tego zaszczytu. Jak znam życie, potrzebne są jakieś 3 wzmocnienia, które pomogą Kogutom w walce o trochę wyższe cele, zarówno w Anglii, jak i na arenie międzynarodowej. Pokazują się nazwiska takie jak Cavani, Kjaer, Forlan, Dżeko, Turan, Joe Cole, Gary Cahill, Micah Richards i wiele, wiele innych. Wszystko to całkiem ładnie wygląda na papierze, ale jednak jestem świadom tego, że nazwiska nie grają, dlatego potrzeba tu ambitnych, ale jednak ogranych już nieco grajków. Następny sezon może być jeszcze lepszy niż poprzedni, jednak nie musi. Zwycięstwa z Arsenalem i Chelsea w jednym tygodniu przecież nie przytrafiają się co sezon. Liczę na podobną formę Gomesa, Bale'a, Dawsa, Ekotto, Modrića, Kranjcara, Lennona i Defoe. Jednak nie tylko na tych zawodnikach należy opierać sukces. Potrzeba tu jeszcze kilku zawodników, a wszystko będzie w porządku. Z klubem prawdopodobnie pożegnają się Jermaine Jenas, David Bentley, Roman Pavlyuchenko. Podobno pozyskaniem tych piłkarzy zainteresowana jest Aston Villa, jednak ile w tym prawdy, nie wiadomo. Cieszy fakt, że długie kontrakty podpisali Bale, Modrić i Lennon. Wróży to dobrze na to okienko transferowe, gdyż dużo mówiło się o tym, że Bale i Modrić mają powędrować na Old Trafford. Całe szczęście, że chyba tak się jednak nie stanie.

Pierwszy mecz The Spurs grają z Manchesterem City, z którym przecież ostatnio bardzo dobrze im idzie. Na dodatek Citizens będą szukać rewanżu za przegrany mecz z 5 maja, który był przecież o Ligę Mistrzów. Nie mogę się już doczekać rozpoczęcia sezonu, mam nadzieję, że Tottenham zagra z zębem i pokaże, że czwarte miejsce z sezonu 2009/2010 to nie przypadek!

COYS!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”