Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 495

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Arsenal Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 26 gru 2008, 22:00

Nie ma co płakać nad tym remisem, bo wielkim świątecznym cudem jest, to że Arsenal nie wrócił do Londynu z bagażem 3-4 bramek. Oczywiście strata punktów w takich okolicznościach zawsze boli, ale z perspektywy całego meczu nie zasłużyliśmy na zwycięstwo.

Pierwsza połowa w naszym wykonaniu fatalna, ale nie ma się co dziwić jak gra się przeciwko rywalowi, który jest na fali, a samemu jest się zdziesiątkowanym urazami i zawieszeniami. Już po pierwszych 45 minutach mogło być po zawodach. Bramka z niczego Denilsona, kupa szczęścia i prowadzenie Arsenalu. W drugiej połowie nieco lepiej i dokładnie na tyle nas stać w takim zestawieniu. Z pustego nawet Wenger nie naleje, choćby bardzo chciał.

Przed meczem remis brałbym w ciemno, więc jestem zadowolony, że nasza strata do Villans się nie powiększyła, bo korespondecyjna walka z nimi czeka nas do końca sezonu.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 26 gru 2008, 23:19

Hanni pisze:To dlaczego pozbawiasz szans Arsenal, który niewątpliwie posiada graczy lepszych od AV?
Może gracy macie lepszych ale wasi kluczowi piłkarze w szpitalu : Cesc czy Thomas. Według mnie szanse są bardzo wyrównane co pokazał remis w dzisiejszym meczu. Arsenal gra w tym sezonie nierówno raz bardzo dobrze raz przeciętnie natomiast Aston Villa to dla mnie taka drużyna która pokonuje słabe a z mocniejszymi może powalczyć dlatego jak dla mnie szanse bardzo równe z małym wskazaniem na Kanonierów gdyż jakby na to nie spojrzeć są jednak drużyną lepszą :P

PS. Zdziwiłem się widząc na głównej stronie że remis Arsenalu z Aston Villą był niespodzianką gdyż remis był tu chyba najbardziej prawdopodobnym rezultatem w OBECNEJ SYTUACJI ;)

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 gru 2008, 23:33

O'Neill to Irlandczyk znawco. Szkota masz w MU. Dlaczego jest 'be'? Kto mądry podbiega do coacha drugiej drużyny z łapami, gdy ten rozmawia z arbitrem technicznym? A jeżeli chodzi o rezultat na koniec rozgrywek, to zobaczymy jak AV będzie się prezentowała w drugiej części sezonu. Bo w czołówce przez jakiś czas to i Hull było.
Wow. To mi pojechałeś...

A Wenger to zawsze przeciwnikom się kłaniał i z łapami do innych nie skakał. Ideał. Chodząca mądrość. Czepiasz się pierdół mości panie...
To dlaczego pozbawiasz szans Arsenal, który niewątpliwie posiada graczy lepszych od AV?
A gdzie ich pozbawiam jakichkolwiek szans? Nigdzie tego nie napisałem. Fakt faktem Arsenal jest dla mnie najsłabszy z drużyn top4, ale wciąż dysponujący na tyle dobrym zespołem, żeby skutecznie powalczyć o miejsce w LM. Tyle tylko, że nie ułatwi Wam tego AV, która póki co prezentuje się po prostu lepiej. Mają dobrze poukładany zespół, a do tego kilka indywidualności. U Was w tym sezonie brakuje i jednego i drugiego. Może wszystko się odwróci, ale wróżką nie jestem.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 gru 2008, 12:03

Jak byscie to wygrali to niezle jaja by byly. Do czasu pierwszej bramki zdobytej z niczego moglo juz i powinno byc 3:0. W kazdym razie dalej walczycie o 4 miejsce. Szansy na mistrzostwo wedlug mnie juz nie ma.

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 27 gru 2008, 21:53

Mam pytanie do kibiców Arsenalu. Ile razy wasz klub zdobył Puchar Mistrzów lub Ligę Mistrzów? Z góry dziękuje za odpowiedź

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 gru 2008, 22:00

0

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 27 gru 2008, 22:09

Jak to? Skoro takie kluby jak Nottingam Forest, Steaua Bukareszt, Hamburger SV mają co najmniej 1 Puchar Mistrzów to czemu żadnego nie ma taka drużyna jak Arsenal?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 gru 2008, 22:12

Jak to czemu? :lol: Bo go nigdy nie zdobył...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 gru 2008, 23:23

Despertado pisze:Mam pytanie do kibiców Arsenalu. Ile razy wasz klub zdobył Puchar Mistrzów lub Ligę Mistrzów? Z góry dziękuje za odpowiedź
Despertado pisze:Jak to? Skoro takie kluby jak Nottingam Forest, Steaua Bukareszt, Hamburger SV mają co najmniej 1 Puchar Mistrzów to czemu żadnego nie ma taka drużyna jak Arsenal?
Komu kibicujesz? Manchester, Chelsea czy Liverpool :?:
Bo to że wpadłeś sobie ponapinać już wiemy. :)

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 27 gru 2008, 23:32

Dziwi mnie tylko to, że nawet tak słabe kluby mają na koncie co najmniej 1 Puchar Mistrzów a Arsenal, mający wielu kibiców i będący w czołówce klubów europejskich nie ma takowego trofeum. A brak tego pucharu, na tle drużyn które go już zdobywały, wygląda trochę upokarzająco. Tyle

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 gru 2008, 23:43

Despertado pisze:Dziwi mnie tylko to, że nawet tak słabe kluby mają na koncie co najmniej 1 Puchar Mistrzów

W swoim czasie to wcale nie były takie słabe drużyny, więc nie wiem skąd te zdziwienie. W końcu jeszcze nie tak dawno z powodzeniem w Lidze Mistrzów grały polskie zespoły :o
Despertado pisze:A brak tego pucharu, na tle drużyn które go już zdobywały, wygląda trochę upokarzająco
Jakoś nie czuje tego upokorzenia. No ale nie wiem ... fieldy jak tam z Twoim upokorzeniem :lol:

Oj dziecko, napinać to też trzeba umieć.

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 27 gru 2008, 23:49

Ja się nie napinam, wyraziłem tylko swoje zdziwienie całą sytuacją.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2008, 0:45

jestem taki schorowany, że naprawdę nie mam ochoty się napinać :|

nie wiem co miał na myśli "autor" pisząc o upokorzeniu. Może nie zna osiągnięć Arsenalu i NF na krajowym podwórku.
Arsenal zdobył 13 razy więcej tytułów mistrza Anglii niż NF i 5 razy więcej FA Cup. I ma czuć się upokorzony ? :lol:

Do czego zmierzasz ?

Już dziś gramy kolejny mecz, tym razem z Portmosuth. Jak tego nie wygramy to już naprawdę będzie porażka. Portsmouth ostatnio gra tak źle, ze brak słów, aby to opisać, więc na Emirates nawet osłabieni powinniśmy im dać radę. Oczywiście nie zakładam 3 pkt przed meczem, piszę tylko jak wygląda ich sytuacja. Ostatnie mecze Portsmouth to porażka u siebie z WHU 1:4, na wyjeździe z Boltonem 1:2, 0:3 z Newcastle, czy remis z WBA :!:

Do gry wraca Ade po kartce, którą musiał odcierpieć :x także Clichy powinien być gotowy do gry. [Sagna zagrał bardzo dobre spotkanie z Villą tak na marginesie - tam widziałem, że nie wszyscy się zgadzali z tym].
Z gry wyleciał Song i liczę, że od początku zagra Ramsey. Z Villą jak wszedł od razu zagrał 2 świetne piłki do Robina. Takiego gracza nam trzeba w drugiej linii.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 gru 2008, 20:07

No i wygraliśmy. Co prawda nie było to wielkie spotkanie, ale najważniejsze, że trzy punkty zostały w Londynie. Gallas już jakiegoś czasu prezentuje się bardzo dobrze i cieszę się, że to właśnie on zdobył gola na wagę zwycięstwa.

Co do samego meczu, to po raz kolejny nie zagraliśmy wielkich zawodów. Na słowa uznania zasługuje Samir, całkiem nieźle zagrał też Vela. Na moj gust to można go było śmiało wystawić w pierwszym składzie zamiast Nicklasa. Aaron też załuguje na kilka większych szans od pierwszych minut. Jutro trzeba kibicować Hull :D

Coś mi się obiło o uszy, że dostaniemy jakieś pieniądze za transfer Diarry do Realu. Mówi się o 25% kwoty jaką Królewscy za niego zapłacili. Zawsze to jakaś dodatkowa kasa na styczniowe wzmocnienia :]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 28 gru 2008, 20:30

Duch pisze:Jutro trzeba kibicować Hull
pojutrze...
Duch pisze:Zawsze to jakaś dodatkowa kasa na styczniowe wzmocnienia :]
marne pocieszenie.... :haha: zreszta brak transferow optymalnych na zespol wielkiej 4premiership to nie wina braku funduszy, znajac Wenegera i jego dzieciece ciagotki ciagnie kogos pokroju Ramseya czy Veli ... Poza tym nie wiem czy ten remis z Villa nie wyszedl wam na dobre bo jakby byly 2wygrane to watpie czy jakis transfer doszedlby do skutku a tak zawsze jest nadzieja :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”