AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 439

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 cze 2008, 0:43

Ewa_ pisze: Alla fine ci saranno tre portieri, nove difensori, sei centrocampisti e sei attaccanti, compresi Kaka` e Seedorf. - czyli, że będzie 3 bramkarzy, 9 obrońców i 6 pomocników oraz 6 napastników, licząc Kakę i Seedorfa. Wypowiedź ta została zamieszczona na stronie
Popatrz, do tej wypowiedzi nie dotarłem ;)
Wobec tego faktycznie, w pomocy mamy Gattuso, Ambro, Pirlo, Flaminiego, Emersona, Brocchiego i Sammarco - mam więc nadzieję, że Brocchi zostanie wystrzelony na księżyc i będziemy mieli swoją upragnioną szóstkę piłkarzy.
A w ataku Seedorf, Kaka, Inzaghi, Pato, Boriello i...
Inna rzecz, że nie wiem, co trzeba mieć w głowie, by Seedorfa liczyć jako napastnika. Ale w końcu to Galliani. :wink:
PhenoM pisze:Co nie zmienia faktu, że dla tak bogatej osoby jak Silvio wydanie tych 20 milionów więcej nie powinno być problemem
Pamiętaj, że mówisz o człowieku, który właśnie wygrał wybory na stanowisko premiera. Parę groszy musiał na kampanię wydać. ;)

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 01 cze 2008, 0:51

Sammarco ma zostać w Sampdorii. To też Galliani dzisiaj potwierdził. W ogóle już mnie zaczyna to wszystko denerwować :foch: i zastanawiam się czy to ma w ogóle sens czytanie tych wszystkich plot. Tylko niepotrzebnie człowiek się denerwuje. Chciałabym, żeby już był koniec sierpnia i żeby okienko właśnie się zamknęło.

pozdro :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 cze 2008, 1:11

Ewa_ pisze:Sammarco ma zostać w Sampdorii. To też Galliani dzisiaj potwierdził.

Środek pola - Gourcuff do Bordeaux
"Mimo że nie jest to jeszcze oficjalnie ogłoszone, ponieważ żaden kontrakt nie został podpisany, Gourcuff zostanie wypożyczony do Bordeaux, a oczywiście Flamini wzmocni pomoc. To nie znaczy, że mamy zbyt wielu zawodników na tej pozycji, gdyż nawet Seedorf będzie musiał nieraz zagrać bliżej środka boiska. Wykupimy również połowę karty Sammarco od Sampdorii. Brocchi i Emerson? obecnie nadal są z nami, oczekujemy ich powrotu 16 lipca. Jeśli jednak zdecydują się odejść, zastąpimy ich innymi pomocnikami".
To dziwne, zrozumiałem tę wypowiedź jednoznacznie - że Sammarco przychodzi do nas. Nie chce mi się już szukać wypowiedzi w oryginale.
Szkoda, że jednak zostanie - pono - w Sampdorii, bo jako zmiennik Pirlo by się nadał. :roll: Cóż, zobaczymy w lipcu, wtedy wszystko już w jego sprawie będzie pewne na 100%, teraz się może jeszcze trzy razy zmienić. ;)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 01 cze 2008, 2:28

Świetnie. Czekałem na ten transfer od czasu kiedy klub z Turynu leciał do b. Stało się. Świetne posunięcie, to genialny-wszechstronny piłkarz. Milan będzie miał pożytek.

Forza Milan ! Oby tak dalej.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 cze 2008, 7:38

Ewa_ pisze:Chciałabym, żeby już był koniec sierpnia i żeby okienko właśnie się zamknęło.
Co Ty piszesz Ewa?Mercato to - cytujac Zaze - "sol tej ziemi" :]

Mercato Euro pisanie pracy magisterskiej - dla takich rzeczy warto zyc.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 01 cze 2008, 10:00

Wilmore pisze:To dziwne, zrozumiałem tę wypowiedź jednoznacznie - że Sammarco przychodzi do nas. Nie chce mi się już szukać wypowiedzi w oryginale.
W oryginale wygląda tak "Sammarco quindi sara riscattato da parte della Sampdoria.". Jak dla mnie oznacza to, że pozostała część karty zostanie wykupiona przez Sampdorię. Potwierdziłam również to tłumaczenie u osób, które znają lepiej włoski niż ja.
Może być tak, że jest to tylko chwyt marketingowy Gallianiego, a na sam koniec okaże się jednak, że Sammarco będzie grał u nas. Dziwne jest dla mnie, że prawie przez cały ostatni sezon ludzie związani z Milanem, tzn. Galliani, Ancelotti itp. mówili, że się dokładnie przyglądają piłkarzowi i chcą go z powrotem widzieć w drużynie rossonerich. Teraz nagle zaczynają się głosy, że Sammarco nie wróci. Dziwne dla mnie to wszystko. Na dodatek, jeśli dobrze kojarzę, to kilka dni temu ktoś z Samp wypowiedział się, że chcą go zatrzymać i będą robić wszystko, żeby tak się stało. Możliwe, że jest to tylko zagrywka na podbicie ceny za piłkarza. Nic nie pozostaje nam jak czekać na oficjalne potwierdzenie ze strony władz obydwu klubów (niestety nie mamy wpływu na to jaką nasi działacze podejmą decyzję).
Chłopaczek pisze:Co Ty piszesz Ewa?Mercato to - cytujac Zaze - "sol tej ziemi" :]

Mercato Euro pisanie pracy magisterskiej - dla takich rzeczy warto zyc.
Ja nigdzie nie napisałam,że dla Mercato nie warto żyć (chociaż znam inne powody, aby żyć ;)), ale jak widzisz, że pomimo iż okienko transferowe jeszcze jest nadal zamknięte, a każdego dnia znajdujesz już 4169454 newsów kto to nie przyjdzie do Milanu to nie trafia Cię szlag? Pamiętasz zapewne jak było w zeszłym sezonie? A pamiętasz jak to się skończyło? Ja pamiętam, dlatego staram się nie brać na poważnie tych wszystkich spekulacji. Oczywiście mogłabym nie czytać tego wszystkiego, ale niestety to jest silniejsze ode mnie.

Obrazek

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1300

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 01 cze 2008, 10:26

Według włoskich portali internetowych zapłaciliśmy za Zambro 7,5 mln euro co w moim odczuciu tak dużo nie jest a wiemy jak on grał w Serie A i jak ciągnął gre Juve.Oby tak dobrze spisywał sie w ekipie Rossonerich.
Co do tych napastników to Ewa oczywiście ma racje mówiąc że Seedorf i Kaka to w odczuciu Łysego napastnicy.I również wczoraj Łysy zakomunikował że Gilardino zastąpiony prawdopodbnie zostanie przez Boriello a do tego zostanie zakupiony jeszcze jeden napastnik.Zaznaczył przy tym że może to być R10.Za Eto Laporta podobno chce 50 mln euro.Troche dużo, nie wydaje mi sie aby po tak wysokiej cenie Rossoneri skusili się na niego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 cze 2008, 12:02

no Zambro u nas i jest narazie swietnie.mialo byc 7-8 transferow jest narazie 3...wiec jeszcze 4-5 pilkarzy...bramkarz napastnik ofensywny pomocnik obronca noi Sanmarco to by bylo swietne mercato

PhenoM
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PhenoM » 01 cze 2008, 12:35

Zambrotta na pewno przyda się w zespole, ale to oczywiście nie szczyt moich marzeń. Na miejscu Gallianiego pokłóciłbym się teraz z Catanią o Vargasa, o ile ten nie przeszedł już do Violi. Na razie wygląda to tak:

Serginho -> Zambrotta
Ba -> Flamini
Cafu -> Zambrotta?
Gilardino -> Gilardino ver.2 "okrojona" tzn. Borriello ;(
Gourcuff -> ?

Martwi mnie trochę ten atak; bierzemy Borriello, który jest po prostu przeciętnym zawodnikiem i jest gorszy od Gilardino..
Zambrotta za Cafu czy Serginho? OK, ale przydałby się jeszcze jeden boczny obrońca, aby zastąpić któregoś z nich, a pamiętajmy, że Oddo też już leci w dół, przydałby się ten Vargas na lewą. Co do Flaminiego to nie ma co pisać o tym, choć będzie największym wzmocnieniem z obecnych transferów, ale po pierwsze nic za niego nie daliśmy, co daje jakieś szanse na to, że dołączy do nas jeszcze jeden pomocnik np.: za Brocchiego czy Emersona, a po drugie ciekawi mnie jak go ustawi Carletto, bo jest kapitan Ambro, jest Gattuso, jest PYrlo, a Carlo chyba nie będzie dalej grał jednym napastnikiem, ale na szpicę da Patonatora i Gilar... ekhm.. Borriello, a za nimi Kaka. Flamini na ławkę być może... no chyba, że Ambro.

Jakie transfery jeszcze by się przydały?

Vargas, Zapata.. świetni zawodnicy i wcale nie do wyciągnięcia, za samego Vargasa zapłacilibyśmy niewiele więcej niż wczoraj za Zambrottę, a ten zawodnik już w tej chwili jest chyba trochę lepszy od Gianluci czy Jankulovskiego. Zapata - wspaniały obrońca, młody i z marszu gotowy do wielkich meczów, w przyszłości czołowy obrońca w Europie. Bardzo przydałby się nam taki zawodnik w tej chwili, chociażby ze względu na wiek Nesty czy nawet Maldiniego, a i Kaladze poprzedni sezon miał co najwyżej przeciętny. W pomocy trzeba zastąpić Gofra kimś z Serie A, jakimś młodym i dobrze rokującym pomocnikiem, który odciąży trochę Clarence'a i zamiesza obrońcami rywali w końcówkach. Do ataku najlepiej Eto'o albo ktoś jego pokroju, choć będzie o nich wszystkich bardzo ciężko, no chyba, że Galliani wczoraj mówił prawdę, że buduje 'nowy Milan'. Do bramki zdecydowanie Amelia - zawodnik świetny, ograny w Serie A i chyba grał już w Squadrze, do tego za małą kasę, bo Livorno znalazło się na dnie tabeli.. Dida OUT, Kalac niech zostanie jeden sezon na ławce, albo niech odchodzi, jeśli Abbiati będzie chciał wrócić.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 cze 2008, 14:25

mete pisze:mialo byc 7-8 transferow jest narazie 3...wiec jeszcze 4-5 pilkarzy...
Hmm? Abbiati, Zambrotta, Flamini, Boriello - cztery transfery. Wydaje mi się, że będą jeszcze trzy, ale to bardzo, baaardzo optymistyczne podejście - bramka i środek pomocy rzekomo już załatwione, na bokach obrony Galliani mówił też tylko o Zambrotcie, więc obawiam się przyjścia tylko napastnika i odtrąbienia wszem i wobec udanego mercato. :roll:
Ewo - miałaś rację, faktycznie Sammarco zostaje w Genoi. Więc jednak zarząd upadł na głowę i utrzymuje w składzie Brocchiego z Emersonem, mając świetnego Sammarco w obwodzie. :roll:
PhenoM pisze:Na miejscu Gallianiego pokłóciłbym się teraz z Catanią o Vargasa,
Wiem, że zabrzmi to groteskowo, śmiesznie, żenująco, absurdalnie czy żałośnie, ale ten piłkarz jest na Milan za... drogi. Pal sześć, że jest świetny, dość młody, wcale nie tak drogi i dostępny - Milan zainwestował w Zambrottę, a Vargasa odda Violi i obejdziemy się smakiem. :roll: Żenujące, ale cóż. Galliani.
PhenoM pisze: Martwi mnie trochę ten atak; bierzemy Borriello, który jest po prostu przeciętnym zawodnikiem i jest gorszy od Gilardino..
Wiem, że Boriello się fatalnie prezentował dwa sezony temu, ale mam pytanie - czy widziałeś choć jeden mecz Boriello w tym sezonie w Genoi? Nie grał gorzej od Gilardino z czasów Parmy.
PhenoM pisze:Zambrotta za Cafu czy Serginho? OK, ale przydałby się jeszcze jeden boczny obrońca, aby zastąpić któregoś z nich,
Mamy na bokach czterech zawodników - Favalliego nie liczę. Naprawdę to wystarczy. Poprzednio Cafu i Serginho byli przydatni o tyle, że Serginho był często kontuzjowany, Bonera był na OŚ. A teraz Bonera powinien zostać OP razem z Oddo, a na drugim skrzydle Jankul z Zambrottą. To naprawdę sporo.
PhenoM pisze:za samego Vargasa zapłacilibyśmy niewiele więcej niż wczoraj za Zambrottę, a ten zawodnik już w tej chwili jest chyba trochę lepszy od Gianluci czy Jankulovskiego.
Vargasowi w tej chwili bardzo daleko do optymalnego poziomu Zambrotty, to poziom Jankulovskiego z najlepszych czasów. I zapłacić trzeba około 13 milionów euro - to dwa razy więcej, niż za Zambro.
ZApata jest bardzo dobry, ale jest też bez paszportu UE - zanim nie ściągniemy napastnika działacze raczej wstrzymują się z transferami ludzi non-UE, a wypadałoby kogoś w tym roku z takim paszportem ściągnąć.
PhenoM pisze:W pomocy trzeba zastąpić Gofra kimś z Serie A, jakimś młodym i dobrze rokującym pomocnikiem, który odciąży trochę Clarence'a i zamiesza obrońcami rywali w końcówkach.
Ancelotti myśli pewnie, że jest Brocchi, a przy grze choinką jeden zmiennik wystarczy, skoro zmieniamy ustawienie na jednego OPŚ, to nie potrzeba zmiennika. :roll: Wiem, to absurd, ale to typowe zagranie ze strony Carlo.
PhenoM pisze:Do bramki zdecydowanie Amelia - zawodnik świetny, ograny w Serie A i chyba grał już w Squadrze, do tego za małą kasę, bo Livorno znalazło się na dnie tabeli.. Dida OUT, Kalac niech zostanie jeden sezon na ławce, albo niech odchodzi, jeśli Abbiati będzie chciał wrócić.
Nic z tego, co napisałeś, się nie sprawdzi poza jednym - przyjściem Abbiatiego. :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 cze 2008, 14:57

bramka i środek pomocy rzekomo już załatwione, na bokach obrony Galliani mówił też tylko o Zambrotcie, więc obawiam się przyjścia tylko napastnika i odtrąbienia wszem i wobec udanego mercato.
bramka to moze byc narazie tymczasowe.nie wiadomo jak bedzie z Dida i Abiattim moze odejda...pomoc to narazie chyba ta defensywna zalatwiona przydalby sie jakis ofensywny pomocnik taki co w razie czego odciazy Kake lub Seedorfa..odszedl Gourcuff to mysle ze mogli by nad kims pomyslec...moze Leonardo kogs znajdzie a jak nie to najlepiej wlocha
Ewo - miałaś rację, faktycznie Sammarco zostaje w Genoi. Więc jednak zarząd upadł na głowę i utrzymuje w składzie Brocchiego z Emersonem, mając świetnego Sammarco w obwodzie. Rolling Eyes
w wywiadzie Galliani powiedzial ze obaj dostali wolna reke w poszukiwaniu klubow(ale czy uda sie im znalesc) i jezeli odejda to przyjdzie ktos na ich miejsce...wiec nie rozumiem po co Sanmarco idzie w odstawke.jest wychowankiem wiec powinien przyjsc za Brocchiego..caly sezon trabili ze chca go spowrotem a teraz co??chyba ze upoluja Cigariniego

Milan zainwestował w Zambrottę, a Vargasa odda Violi i obejdziemy się smakiem. Rolling Eyes Żenujące, ale cóż. Galliani.
Galliani powiedzial ze Zambrotta trafil do Milanu z 10 letnim opoznieniem wiec moze Vargas tez trafi kiedys do Milanu...szkoda ze wiekszosc pilkarzy trafia do Milanu z "opoznieniem"

Mamy na bokach czterech zawodników - Favalliego nie liczę. Naprawdę to wystarczy. Poprzednio Cafu i Serginho byli przydatni o tyle, że Serginho był często kontuzjowany, Bonera był na OŚ. A teraz Bonera powinien zostać OP razem z Oddo, a na drugim skrzydle Jankul z Zambrottą. To naprawdę sporo.
wiec i tak nam jest potrzebny jeden obronca..srodkowy jezeli Bonera przechodzi na skrzydlo lub boczny jezeli Bonera zostaje srodku...nie mozemy zostac z Maldinim jako jedynym rezerwowym na srodek

ZApata jest bardzo dobry, ale jest też bez paszportu UE - zanim nie ściągniemy napastnika działacze raczej wstrzymują się z transferami ludzi non-UE, a wypadałoby kogoś w tym roku z takim paszportem ściągnąć.
z napastnikow ktorymi sie ponoc interesujemy to chyba wszyscy maja paszport UE ale nie jestem na 100 % pewny...dla mnie Zapata jest najlepszym rozwiazaniem na obrone.mlody bedzie coraz lepszy zagral juz kilka sezonow w Seria A a pomocnika bez paszportu mysle ze udaloby sie jakiegos kupic

apropo graczy z UE to chyba nie dawno obilo sie mi o uszy ze wloska federacja chce zwiekszyc mozliwosc do kupienia 2 graczy z poza UE aleco z tego wyszlo to nie wiem

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 01 cze 2008, 15:02

Zambrotta - bardzo dobre posunięcie!
Szkoda ze mój Juve spowrotem go nie sciągnął! :/
Ale nic to :)

Jeśli chodzi o dalsze roszady to słyszałem że ma być odmłodzony skład i ja np. osobiście nie widzę w kadrze następujących grajków:
Dida, Kalac, Fiori, Jankulovski, Kaładze, Cafu, Simić, Favalli, Serginho, Emerson, Brocchi, Gourcouff, Gilardino, Ba i Ronaldo :)

Głosowałem na Tassottiego...moim zdanie (ewentualnie) to on powinien zastąpić Ancelottiego. A kogo bym widział w Milanie?

Zostają (moim zdaniem oczywiscie):
Maldini, Nesta, Bonera, Digao, Oddo, Darmian, Gattuso, Seedorf, Ambrossini, Pato, Kaka, Pirlo, Inzaghi, Paloschi i Willy.

Czyli malutka kadra zostaje, ale przychodzą Boriello, Zambrotta, Flamini, Copolla, Abbiatti...
Do tego dorzuciłbym:
De Silvestri (Lazio)
Di Natale (Udinese)
Eto'o (Barcelona)
Malouda (Chelsea)

12. Copolla
1. Abiatti

3. Maldini
13. Nesta

5. Bonera
44. Oddo
24. Digao
19. Zambrotta
2. De Silvestri

36. Darmian
8. Gattuso
10. Seedorf
4. Flamini
23. Ambrossini
7. Pato
22. Kaka
21. Pirlo
20. Malouda

9. Inzaghi
43. Paloschi
94. Willy
11. Eto'o
18. Boriello
17. Di Natale

nie zbesztajcie mnie :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 cze 2008, 15:13

mete pisze:nie mozemy zostac z Maldinim jako jedynym rezerwowym na srodek
Simic!
Jeśli już nie Barzagli, to musi zostać Chorwat.
mete pisze: z napastnikow ktorymi sie ponoc interesujemy to chyba wszyscy maja paszport UE ale nie jestem na 100 % pewny...dla mnie Zapata jest najlepszym rozwiazaniem na obrone.mlody bedzie coraz lepszy zagral juz kilka sezonow w Seria A a pomocnika bez paszportu mysle ze udaloby sie jakiegos kupic
Fajnie, tylko Zapata będzie kosztował krocie, a to się gryzie z naszym pomysłem stworzenia zespołu jak najmniejszym kosztem.
Hamek84 pisze:nie zbesztajcie mnie Smile
O czym Ty piszesz? Malouda? Darmian w pomocy? Bez Kaladze?
Coś Ty wciągał? :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 cze 2008, 15:26

Malouda (Chelsea)
moglbys napisac jaka taktyka gralby Milan majac w skladzie jedengo skrzydlowego??

De Silvestri (Lazio)
zapowiada sie na swietnego obronce.widzialem mecze Wlochow w Tulonie i zrobil na mnie wrazenie.ciekawe ile by Lazio zazyczylo sobie za niego

3. Maldini
13. Nesta
5. Bonera
44. Oddo
24. Digao
19. Zambrotta
2. De Silvestri
prosilbym o jeden agrument dlaczego Digao zostaje a nie ma w twojej kadrze Kaladze.Maldini nie bedzie podstawowym pilkarzem bo nie wytrzyma calego sezonu

9. Inzaghi
43. Paloschi
94. Willy
11. Eto'o
18. Boriello
17. Di Natale

6 napastnikow to za duzo a dotego nie wiem czego nie wpisales tu Pato co daje nam 7.Willy napewno nie bedzie w kadrze Paloschii oby zostal wyporzyczony..Di Natale to swietny pilkarz ale nam jest potrzebny ktos jednak jeszcze lepszy od niego..ma juz swoje lata wiem Drogba starszy ale jednak Drogba jest lepszy od Di Natale
Fajnie, tylko Zapata będzie kosztował krocie, a to się gryzie z naszym pomysłem stworzenia zespołu jak najmniejszym kosztem.
wydaje mi sie ze w granicach 12 mln to w sam raz..nie wiem ile kosztowal Barzagli ale chyba byl tanszy ale Galliani nie skorzystal
Simic!
Jeśli już nie Barzagli, to musi zostać Chorwat.

Simic chyba odejdzie dostal oferte bodajze z Fenerbache.jezeli tak sie stanie i Bonera zostanie przesuniety na skrzydlo to zostaje nam Maldini Kaladze i Nesta co jest za malo...przydaloby sie wtedy 2 bo wiadomo ze za rok Paolo pewnie skonCZY kariere...ja bym stawial na Marzorattiego plus jeszcze kogos moze Zapata

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 cze 2008, 15:56

Nie ma szans. Udinese nie puści jednego z najlepszych środkowych obrońców w lidze - niespełna 22-letniego (:!:) za 12 mln euro.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”