FMy - Strona 423

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 lut 2008, 13:39

Z tą nową łatką nie d się w to grać. 90% strzałów to gole. W co drugim meczu wynik typu 5-4 czy 4-3. :?

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 22 lut 2008, 13:53

Zico_FCI pisze:Z tą nową łatką nie d się w to grać. 90% strzałów to gole. W co drugim meczu wynik typu 5-4 czy 4-3. :?
To chyba lepiej, aniżeli w każdym spotkaniu byłby wynik 0:0 :o Mi tam osobiście pasuje ten nowy patch, choć autorzy nie ustrzegli się błędów. Choćby z klubami tureckimi, albo z Portsmouth, które bankrutuje, gdy tylko wystawiamy do składu Jermaine Defoe :smile2:

PS. Pepee poszukaj na stronach o FM, albo forach. Tam na pewno coś znajdziesz dla siebie.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2008, 13:57 przez Van der Vaart, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 22 lut 2008, 13:55

Nie da sie grac w Anglii albo ja mam ciulata takse. W drugim sezonie zająłem 3 miejsce- chyba tylko dlatego ze United, Arsenal i Chelsea mieli jakaś zapaść przez pół sezonu. W 3 sezonie ledwo 6 miejsce, a teraz szkoda gadać co sie dzieje. Zaczyna sie to robić nudne- ja do Newcastle kupuje Van der Vaarta(regularnie ponad 25 asyst w sezonie :D ), a taka Chelsea kupuje Aguero i 5 innych po 40 mln. To samo ManU i Arsenal. Dani Alves wymiata dwa sezony w Sevilli- u mnie cieniuje a do tego po sezonie chce iść do większego klubu. Po co zatem chciał przychodzić do mnie? :?
Macie jakąś wymiatającą taktykę do gry w premiership? Moja standardowa 4-2-3-1 już chyba wszyscy rozpracowali i nie mogę strzelić gola Wigan i innym burakom :?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 22 lut 2008, 14:03

Van der Vaart pisze:To chyba lepiej, aniżeli w każdym spotkaniu byłby wynik 0:0
A który wynik jest bardziej realny 0-0 czy 5-4?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 lut 2008, 14:04

A mnie w FM 2007 najbardziej dobija jak cały mecz atakuje i wczoraj taka Barca która nic nie grała u siebie z moim Atletico w końcówce dwie akcje - dwa gole i przegrałem 0:2 :evil: A ja się wkurzyłem się i wyłączyłem bez save'a :foch: Rok temu tez miałem zdecydowaną przewagę i strzelili mi w doliczonym czasie gry na 0:1 :zgon: Zrozumiałbym gdybym był słabszy ale nie jak bramkarz rywali przeciwko mnie rozgrywa mecz życia a moi pudłują w każdej sytuacji kurde no :krzesło:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 22 lut 2008, 14:10

Yukasz pisze:bramkarz rywali przeciwko mnie rozgrywa mecz życia a moi pudłują w każdej sytuacji kurde no
Standard w serii CM/FM

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 22 lut 2008, 14:19

Yukasz to jest dobijąjące jak mało co i co najśmiejszniejsze zazwyczaj mam tak przeciwko jakiejś jednej drużynie, np. jak grałem Violą to za każdym razem tak mnie ogrywał Milan, Dida przez pierwsze 2 lata nie schodził poniżej 8 a i często miewał 9 w meczu z mną, a w ataku dobijał mnie potwornie skuteczny Gilardino, co mi ładował po 2 gole na mecz i Milan albo wygrywał, albo w najlpeszym wypadku remisowałem a w lidze Alberto pod koniec sezonu kończył z dorobkiem około 10 goli.
A jak grałem Auxerre i w 3 sezonie juz do finalu LM dochodziłem większą zmorą ligową niż OL był dla mnie Coen bo nawet w 10 potrafili w ostanich minutach z 2:0 zrobić 2:3 (po 3 sezonie spadli z ligi i się probel skończył 8) )

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 22 lut 2008, 14:27

Patch jest do dupy. U mnie w Premiership Adebayor na 35 spotkań strzelił 38 bramek, a nie wykonywał żadnego karnego. Gdyby do tego doliczyć 34 Van Persiego, 21 Silvy (pomocnika!) oraz kilka strzelonych przez resztę ekipy otrzymujemy łącznie... 121 bramek w 38 spotkaniach :o .

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 lut 2008, 14:33

(L)oczkerson pisze:Yukasz to jest dobijąjące jak mało co i co najśmiejszniejsze zazwyczaj mam tak przeciwko jakiejś jednej drużynie, np. jak grałem Violą to za każdym razem tak mnie ogrywał Milan, Dida przez pierwsze 2 lata nie schodził poniżej 8 a i często miewał 9 w meczu z mną, a w ataku dobijał mnie potwornie skuteczny Gilardino, co mi ładował po 2 gole na mecz i Milan albo wygrywał, albo w najlpeszym wypadku remisowałem a w lidze Alberto pod koniec sezonu kończył z dorobkiem około 10 goli.
To jest problem (a raczej problemy) znany od lat.
Po pierwsze widełki - zespół Milanu, oparty ostatnio głównie na taktyce i Kace - zyskuje dzięki wynikom awans do czołówki Serie A i ma niebotyczny poziom możliwych do rozdania PA i CA. Dzięki temu nawet jeśli researcher nie chce (a na pewno chce) zrobić z Gilardino gwiazdy, to gra robi z niego boga tak czy siak. I tego ofiarą jest Dida, który na bramce jest miernotą, ale jako piłkarz Milanu wymiata z definicji.
Drugi problem to system trenerów - oczywiste jest, że pod względem motywacji prowadząc jakąkolwiek drużynę dostajemy ujemną premię do "napięcia" przed meczem u piłkarzy - grają oni gorzej, bo są spięci, a nie mają w lidze wielkiej motywacji do zwycięstw. Po drugie - trener zespołu z górnej półki automatycznie jest trenerem z górnej półki (choć to się nie przenosi na rzeczywistość, vide trener Chelsea) i motywuje piłkarzy na mecz z graczem i jego taktyką - grają oni automatycznie. Sprawdź to sam - pójdź na urlop i zostaw taktykę, w 99 przypadkach na 100 rywal będzie grał dużo słabiej, niż w meczu, który byś prowadził sam. Mówię oczywiście o sytuacji, gdy masz kompetentnego asystenta ;)

Bugu z genialnymi bramkarzami przeskoczyć SI nie potrafi od lat. To wkurwia, ale nic nie poradzimy - w rzeczywistości takich przypadków jest mniej, ale są, więc w sumie też nie ma co narzekać, tylko prowadząc średniaka oprzeć ekipę na bramkarzu i po 38 meczach mieć 38 remisów - z dobrym golkiperem w FM to się da zrobić. :)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 22 lut 2008, 15:28

A ma ktos update z najnowszymi skladami do FMa 2007??? nowy FM jest najs ale nie przemawia do mnie nie uznawanie 5 bramek w meczu :} sorry... ;p tak wiec jak ktos posiada takie cus to bardzo prosze ;)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 22 lut 2008, 15:30

spyrczak pisze:nie przemawia do mnie nie uznawanie 5 bramek w meczu :}
Zainstaluj sobie najnowszego patcha, będziesz miał aż nadto bramek :] .

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 22 lut 2008, 16:12

Niestety bugów nijak wyeliminować nie można żadnym patchem.
ja z kolei zainstalowałem na nowo grę i znów dzień zrównał się z nocą :roll:
Muszę chyba zakupić tabletki na sen, bo inaczej do 6 rano będę grał w FMa a w na 10 do pracy muszę jechać.
Poza tym zainstalowałem sobie tą paczkę grafik którą wam pokazywałem.
Jakie efekty ? Gra ładuje się 10 razy dłużej niż zwykle. Ale za to efekty są przepiękne, dlatego gorąco polecam.
I nie wiem znów kim zacząć grać, w jakiej lidze, jakim klubem, kogo kupić. Na nowo rozpocznie się sraczka z powodu złego transferu, sny o taktyce. nawet w kościele myślę co by tu jeszcze zmienić. O zgrozo. Chyba zapiszę się do klubu AGF - Anonimowi Gracze FM'a.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 lut 2008, 16:21

Loczek pisze:Gra ładuje się 10 razy dłużej niż zwykle
To dziwne bo dodatki graficzne nie mają wpływu na szybkość gry :)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 22 lut 2008, 16:25

Sprawdź, mi tak właśnie działa.

Van der Vaart
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van der Vaart » 22 lut 2008, 16:40

Zico_FCI pisze:
Van der Vaart pisze:To chyba lepiej, aniżeli w każdym spotkaniu byłby wynik 0:0
A który wynik jest bardziej realny 0-0 czy 5-4?
Zależy, jakie drużyny grają :D A tak w ogóle, jeśli ktoś chce mieć radość z gry to niech gra na nowym patchu, a jeśli nie to niech gra na zwykłej wersji FM, proste. :king:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”