El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 43

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 maja 2009, 16:23

(L)oczkerson
Spodziewałem się, że te słowa napisałeś pod wpływem meczu. Innego wyjaśnienia nie potrafię sobie wyobrazić.
Kowalczyk napisał tekst w formie napinki niedojrzałego gimnazjalisty. Jakich tu trzeba użyć jeszcze argumentów? Każdy widzi, co on napisał, a że napisał coś takiego akurat Kowalczyk, to nikogo nie dziwi, po paru głębszych zdarzało mu się głupsze rzeczy mówić. Stąd moja wzmianka o problemach alkoholowych.
Kogo jak kogo, ale żeby Kowala traktować jak świętą krowę... :roll:

EoT.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 maja 2009, 16:27

apropo fioletowej to znalazłem perełkę wśród komentarzy po meczu
2009.05.03, godz. 09:42, Milek15
Teraz real to jests gowno...w porownaniu do przeszych 10 lat...:/

Atak 0
Pomoc 0
Obrona 0
Bramka 1

Jak z takim składem grać???!!!!

Mogli kupic Quaresme...Nie kupili...
:>

Gratualcje dla Barcy - zwycięstwa i mistrzostwa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 maja 2009, 16:29

Kowalczyk nie jest dziennikarzem by silić się na sztuczną obiektywność. Jest przynajmniej szczery i wali prosto z mostu, to lubię. A parę rzeczy słusznie zauważył, choć oczywiste jest że jak Kowalczyk coś powiedział to jak zwykle najważniejsze jest żę to pijak. :haha:

EOT i współczuje podejścia do ludzi...

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 03 maja 2009, 16:39

ok 6-2 w bardzo słabym stylu, u siebie ale to nie oznacza aby pisać teksty w stylu Kowalczyka. Najczęściej o ludziach którzy piszą komentarze w tym stylu mówi się Pokemon ;p a z tego co wiem Kowalczyk już nie chodzi do podstawówki. Poza tym zapomniał napisać, że piłkarze Barcelony są sprawdzani przez trenera czy są w domu wieczorami, a więc wcale nie mają takich luzów jak to się Kowalczykowi wydaje.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 maja 2009, 16:42

brylancik chciales zablysnac? nie udalo ci sie. try again :P
RealFan w kwestii naszej tez nie jest kolorowo, a chcialem podkreslic was
Wilmore (L)oczkerson wg mnie obaj macie po czesci racje. Kowal to jest normalny chlopak ktory przezywa mecze jak kazdy swojej druzyny. To ze pije i pil nie zmienia faktu ze taki Zuraw albo inne gwiazdy Wielkiej Wisly moga mu jezykiem czyscic korki. Jako pilkarz w III RP byl najlepszy. Modlmy sie o nowego pijaka w naszej pilce

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 03 maja 2009, 17:15

wiecie co napinka napinką ale szpaleru nawet jakby grali na Camp Nou drugi mecz , byście nie mieli ;]
piłkarze Realu nie poddali się i mimo 12pkt straty potrafili zbliżyć się na 4 pkt i deptali Barcie po piętach i nikt temu nie zaprzeczy :]

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 03 maja 2009, 17:38

Wilmore pisze:Bienias
Jestem pełen szacunku dla Barcelony, ale jeszcze nic nie wygraliście (ba, nawet jak wygracie PD i Copa del Rey, to nadal wiesz, że to w Europie nie jest nic wielkiego). A tamten Milan jednak "coś" zdobył.
Na razie gracie "tylko" świetnie. :)
Niczego nie chcę Barcelonie odebrać, bo ściskam za nią kciuki od początku LM, ale bez wygrania tej edycji to ten zespół będzie jeszcze daleki od Milanu z pierwszej połowy lat 90.
Nie chcę tu oczywiście umniejszać Milanowi z tamtego okresu, bo naprawdę była to drużyna znakomita. Niemniej jednak nie ma chyba co porównywać ówczesnej LM do obecnej. Wtedy rzeczywiście grali mistrzowie swoich krajów i np. z czwórki: Liverpool, Chelsea, Manchester, Arsenal w rozgrywkach mogła wystąpić tylko jedna drużyna. Porównania są więc bezzasadne. Pewne jest tylko, że oba te zespoły zapisały się w piłkarskiej historii ostatniego ćwierćwiecza.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 maja 2009, 17:53

To ze pije i pil nie zmienia faktu ze taki Zuraw albo inne gwiazdy Wielkiej Wisly moga mu jezykiem czyscic korki. Jako pilkarz w III RP byl najlepszy. Modlmy sie o nowego pijaka w naszej pilce
A jak dla mnie nie ma znaczenia, czy pije i nawet jakim był piłkarzem. Jako komentator/fachowiec powinien jednak swoje myśli formułować w zupełnie inny sposób. A on ma nawet problem z poprawnym skleceniem zdania. Nie wiem przez kogo Kowal jest promowany, mogę się tylko domyślić, że przez towarzysza od wódki rodem z Dębicy, ale mnie Wojtuś od lat działa na nerwy jako "specjalista".

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 maja 2009, 17:55

Etus2 pisze:wiecie co napinka napinką ale szpaleru nawet jakby grali na Camp Nou drugi mecz , byście nie mieli ;]piłkarze Realu nie poddali się i mimo 12pkt straty potrafili zbliżyć się na 4 pkt i deptali Barcie po piętach i nikt temu nie zaprzeczy
Brawa za to, za te deptanie wczoraj odebrali nagrode. Tak moze trzeba było dać sobie spokoj juz po CN, bo Barca Pepa to nie ta sama co Ryjka w 2 ostatnich sezonach i nie zmarnowała wyrobionej przewagi.
Zobaczymy jak to bedzie z mistrzostwem, ale Real teraz jedzie do Valencii, ktora ostatnio dobrze zbiera punkty, Barca bedzie po spotkaniu z Chelsea i przed finałem CdR, wiec moze być róźnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2009, 17:57

Barcelona zostanie zapamiętana bez względu na to czy wygra LM czy też nie. Odpowiednie rekordy wszelkiej maści będą przypominały tym bardziej zapominalskim.

Kowal zniszczył :lol2:
brylancik pisze:Gratulacje dla Barcelony bo to co zrobiła było prawie tak samo upokarzające jak nasze zeszłoroczne zwycięstwo 4:1 na 2 dni po imprezie z okazji zdobycia mistrzostwa.
Prawie :lol: Dobre sobie.
Etus2 pisze:piłkarze Realu nie poddali się i mimo 12pkt straty potrafili zbliżyć się na 4 pkt i deptali Barcie po piętach i nikt temu nie zaprzeczy
Oczywiście.

Teraz jeszcze cudownie by było strzelić 8 bramek w pozostałych czterech ligowych kolejkach, aby wpisać się w kolejnej rubryczce historycznych rekordów. Wierzę, że się uda :]

No i jeszcze jakaś fota bo jest mnóstwo świetnych ->

Obrazek

:boruta:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 03 maja 2009, 18:17

Mentor pisze: Prawie :lol: Dobre sobie.
Szpaler robi różnice

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 03 maja 2009, 18:41

MGiggs pisze:Tak z czystej ciekawości zapytam kto krył Ramosa przy jego golu i na kim igła się ze 2 razy obrócił w polu karnym :wink: :mrgreen:
Pique może być swietnym obrońcą ale widze że niektorzy Evansa nie widzieli na oczy vide mistyk ktory napisał ze Evans nie radził sobie w LM.

widzialem evansa na oczy. widzialem go nawet na zywo. dawno nie widzialem tak zalosnego obroncy. ale dzieki wam - kibicom MU dowiedzialem sie ze to mistrz lepszy od marqueza i bede sie tego trzymal. glory glory evans evans

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 03 maja 2009, 19:02

no w zasadzie masz racje widzieć kogoś na żywo (wątpie że go widziałeś ale niech Ci będzie , nie wnikam) a zobaczenie kogoś w TV albo przez SopCast robi wielką różnice ( :rotfl: ) , pewnie gdy ma słabsze momenty kamerzyści go nie kamerują żeby kibice Man UTD nadal uważali go za boga :!:

wyczuwam spisek przeciw kibicom Manchesteru :idea:

zagadka rozwiązana EOT

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 maja 2009, 19:17

Etus2 pisze:widzieć kogoś na żywo (wątpie że go widziałeś ale niech Ci będzie , nie wnikam) a zobaczenie kogoś w TV albo przez SopCast robi wielką różnice
Miało byś śmiesznie, wyszło strasznie.
Tak, zobaczenie piłkarza na żywo robi olbrzymią różnicę i każdy mając do wyboru - obejrzenie gracza na żywo/obejrzenie gracza tylko na tv wybierze pierwszą opcję. Szczególnie w wypadku obrońcy.
To tak słowem offtopicu. ;)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 03 maja 2009, 19:26

i każdy mając do wyboru - obejrzenie gracza na żywo/obejrzenie gracza tylko na tv wybierze pierwszą opcję
poddałem to pod wątpliwość ?

chodziło mi o to że jak ktoś jest dobry to nawet przez SopCast'a ( :o ) zobaczysz jego talent , nie trzeba go oglądać na żywo , to tak jakby ktoś mi pisał że Raul jest słaby i był słaby zawsze BO ON GO WIDZIAŁ NA ŻYWO a ja go nie widziałem i gówno wiem. paranoja...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”