Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 40

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 cze 2007, 13:05

weasel pisze:
Yukasz pisze:Zakładam że mecze Zagłębia będą w ogólnodostępnej TV. Zgadza się :?: :glass:
Rumuńskiej 8) jak najbardziej :lol:
:roftl3: Tak trzymać :spoko:

Żeby było jeszcze lepiej, to okazuje się , że Steaua była umieszczona 35 miejscu wśród drużyn mających zagrać w tegorocznej LM - to oznacza, że miała najlepszy współczynnik wśród drużyn grających w II rundzie. Dla porównania, Zagłębie było na 46 miejscu...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 cze 2007, 13:08

Cholernie ciężki rywal. Jak większość raczej nie widzę Zagłębia w trzeciej rundzie, a szkoda bo przyzwyczaiłem się, że mistrz Polski chociaż tam dochodzi i potem gra w PUEFA :roll: "Cuda się zdarzają, ale nie warto na nie liczyć."

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 29 cze 2007, 13:39

No i Zagłębie spotka się z czeską Slavią Praga...
Upatruje w tym spotkanie duza szanse ale i tak pewnie przegramy bo oni sie przestrasza Presji :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 29 cze 2007, 14:07

Nie ukrywajmy że Zagłębie liderem nie jest, wręcz przeciwnie. Steaua to mocny rywal który radził sobie nawet z takimi firmami jak Valencia. Nie daje naszym za dużych szans bo obecna drużyna doświadczenia w Europie nie ma chociaż kto wie jak będzie, Wisła nie raz była faworytem a odpadała. Może los się obróci.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 cze 2007, 14:15

http://i16.tinypic.com/6808300.jpg

Ciekawe czy na mecz też pojadą do Lublina :P

Slavia byłaby dużo bardziej „przystępnym" rywalem. Natomiast z w konfrontacji z Rumunami Zagłębie zbyt dużych szans nie ma.
Puchar UEFA: GKS i Groclin pojadą za Kaukaz

W pierwszej rundzie kwalifikacyjnej Pucharu UEFA wicemistrz Polski, GKS Bełchatów zmierzy się z gruzińską drużyną Ameri Tbilisi, zaś zdobywca Pucharu Polski, Groclin Grodzisk Wlkp. z MKT-Araz z Azerbejdżanu.
Podopieczni Oresta Lenczyka pierwszy mecz rozegrają w Bełchatowie (19 lipca), zaś rewanż odbędzie się 2 sierpnia w Tbilisi.

Także piłkarze trenowani przez Jacka Zielińskiego pierwszy mecz rozegrają na własnym boisku, zaś na rewanż udadzą się do Azerbejdżanu.
Tu raczej nie powinno być problemów…raczej… :roll:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 29 cze 2007, 14:18

Cytat:
Puchar UEFA: GKS i Groclin pojadą za Kaukaz

W pierwszej rundzie kwalifikacyjnej Pucharu UEFA wicemistrz Polski, GKS Bełchatów zmierzy się z gruzińską drużyną Ameri Tbilisi, zaś zdobywca Pucharu Polski, Groclin Grodzisk Wlkp. z MKT-Araz z Azerbejdżanu.
Podopieczni Oresta Lenczyka pierwszy mecz rozegrają w Bełchatowie (19 lipca), zaś rewanż odbędzie się 2 sierpnia w Tbilisi.

Także piłkarze trenowani przez Jacka Zielińskiego pierwszy mecz rozegrają na własnym boisku, zaś na rewanż udadzą się do Azerbejdżanu.

Tu raczej nie powinno być problemów…raczej…
Zeby nie bylo jak z reprezentacja :? Choc losowanie o wiele lepsze niz te Zaglebia

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 cze 2007, 14:27

losowanie o wiele lepsze bo nie moglo byc inaczej skoro bylismy rozstawieni i losowano nam ogorki

kosztem Zaglwbia mamy bardzo ciekawa pare :P "czechoslowacka" :D

Inna ciekawa to bpgaty Beitar vs Kopenhaga

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 cze 2007, 9:02

Nie wiem czy wiele pozostało po drużynie która 2 lata temu grała w półfinale Uefa, ale napewno nie my będziemy faworytem. Pozostaje wierzyć w dobrą rękę naszego Mourinho i w szczęście. Oby pierwszy mecz na wyjeździe ... a to będzie już kilka procent więcej szans na sukces.

Nie lekceważyłbym też rywali w PU. Choć ich nie znam to niestety polskie ekipy na dzień dzisiejszy do nikogo nie mogą podchodzić ze słomianym zapałem. Brak awansu BOTu czy Groclinu przy równoczesnym odpadnięciu Zagłębia będzie klęską naszego futbolu.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 lip 2007, 18:37

Dyskobolia 0-0 Araz Imishli

Poziom mierny tego spotkania. Druga linia praktycznie nie funkcjonowała, zwłaszcza środek, gdzie widać było zdecydowanie brak Świerczewskiego. Po wejściu Majewskiego trochę się to ożywiło, ale bardziej w ofensywie, bo nawet Lato się obudził. Ivanowski dwie sety i obie lepiej zostawić bez komentarza. Obrona dosyć poprawnie, ale kogo oni mieli za przeciwników?...

Do tego komentarz[']. A najbardziej rozbawili mnie azerscy ultrasi. Serio, bardziej niż futbol rodem z Grodziska :lol:

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 19 lip 2007, 18:59

A punkty do rankingu UEFA tracimy jak zwykle :(

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 19 lip 2007, 19:08

Najbardziej było brak rozgrywającego, który mógłby pokierować grą Groclinu (wersja dla Martinho), Dyskoboli (i dla clonera). Raziła nieskuteczność, a nawet Azerowie mieli szanse. Jeżeli Groclin tak będzie grał w lidze to pewnie wystarczy na środek tabeli, lecz na pewno nie na górną część. Co do samego meczu jeszcze to oczywiście mecz był bardzo nudny, ale do tego się przyzwyczaiłem jeżeli chodzi o polskie drużyny w pucharach. Powoli to się staje tradycją, że odpadamy w 2, max 3 rundzie. Zresztą bezbramkowy remis to dobry wynik. Mamy jeszcze mecz u siebie ;)

Oby teraz było inaczej, ale jakoś nie wierzę w Groclin (Dyskobolię), Zagłębie tym bardziej. Nie jestem przekonany co do Bełchatowa, ale mam nadzieję, że gdzieś tam zajdzie (oby wysoko). A i fajnie było dzisiaj zobaczyć w akcji Anatola Dorosa, kiedyś jak grał w Polonii Warszawa to strzelił bramkę zespołowi z mojego miasta :wink:
Ostatnio zmieniony 19 lip 2007, 19:09 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 lip 2007, 19:08

Cris7 pisze:Dyskobolia 0-0 Araz Imishli
chyba odwrotnie :> w przeciwnym razie mozna by bylo z niepokojem wyczekiwac rewanzu, jednka te wyniki 0:0 wcale nie sa takie zajebiste - nasze kluby juz na tym nieraz plynely - Lubin, Plock - z dwa razy

ja spodziewalem sie takiego obrotu sprawy, malo goli, wlaka fizyczna i ciezkie warunki, zreszta [isalem o tym w waszych prywatnych typach - wymeczone zwyciestwo moglo byc ale jest remis i rewanz - szkoda tego odestka pkt do rankigu :!: ktorych potrzebujemy jak ryba wody :!:

przed nami drugi mecz poslkeigo zespolu w 1 rundzie - i juz teraz przestrzegam przed hurra optymiznem iz bedzie porgom :!: Ci jak to keidys nazywano pilkarsyc kelnerzy zdolali nadrobic zaleglosci i zrownac sie poziomem z sredniakami :!:
Amerii poza tym nie jednemu juz krwi napsula :!: w ubieglym roku Hertha wyeliminowala ich szczescliwie :!: U siebie wygrali 1:p po golu w 90min :!: zas na wyjezdzie jdynie zremisowali 2:2, a dwukrotnie w tym meczu przegrywali :!:

W sparingach przed tym sezonie zdolali zremisowac z Libercem 0:0

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 19 lip 2007, 19:12

czeher pisze:W sparingach przed tym sezonie zdolali zremisowac z Libercem 0:0
To to akurat nic specjalnego, bo Slovan odpadł z intertoto przegrywając u siebie 0:2 z drużyną z Kazachstanu :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 lip 2007, 21:26

czeher pisze:
Cris7 pisze:Dyskobolia 0-0 Araz Imishli
chyba odwrotnie :> w przeciwnym razie mozna by bylo z niepokojem wyczekiwac rewanzu, jednka te wyniki 0:0 wcale nie sa takie zajebiste - nasze kluby juz na tym nieraz plynely - Lubin, Plock - z dwa razy
Zgadza się. Mój błąd.

Widzę, że jakoś spokojnie do tego podchodzisz. Oczywiście, że to dopiero pierwszy mecz. Widzę, że przyjąłeś do wiadomości poziom gry polskich zespołów w europejskich pucharach. Ja jakoś nie mogę i przykro mi jest naprawdę jak patrzę na taką padakę jaką dzisiaj grała Dyskobolia. Trudne warunki tak, ale przeciwnik wymagający nie był. Był naprawdę gorzej niż przeciętny i myślę, że wypadałoby na tle 5 drużyny ligi azerskiej zaprezentować ciut więcej. Może i Grodzisk awansuje, ale to chyba wszystko na co ich stać. I można to tłumaczyć trudnymi warunkami, początkiem sezonu(a nawet nie), ale tak wielu transferów w Grodzisku nie było. W pierwszym składzie zagrało chyba 3 nowych graczy, z czego ciężko mówić o Kumbevie jako nowym. I wydaje mi się, że nie wymagam cudów.

EDIT: Ufff...odetchnąłem...na szczęście Maciek Stolarczyk to podobno "charakterny" typ :o

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 lip 2007, 10:19

Cris7 pisze:Widzę, że jakoś spokojnie do tego podchodzisz.
ja zawsze podchodze z duzym dystansem do wszystkiego ze tak powiem nawet czasem z

nadmiernym pesymizmem ale tak juz mam :P przeciwnie do podpierdolki nie doszukuje sie plusow :P
Cris7 pisze:jakoś nie mogę i przykro mi jest naprawdę jak patrzę na taką padakę jaką dzisiaj grała Dyskobolia. Trudne warunki tak, ale przeciwnik wymagający nie był. Był naprawdę gorzej niż przeciętny i myślę, że wypadałoby na tle 5 drużyny ligi azerskiej zaprezentować ciut więcej.
Jak juz pisalem wyzej wiekzosc pilkarskich kelnerow nadrobila zaleglosci do sredniakow i trudnom juz teraz o takie wyniki jak kilka lat temu - gdy bylo 8:0 czy 6 z Sliemami czy TNSami :P Popatrza na inne wyniki wczorajszych spotkan :arrow:
Banants Yerevan 1 - 1 Young Boys Bern - ktoras druzyna ligi armenskiej, odniosla remis z zespolem ligi szwajcarskiej - ligi lepszej niz nasza :!:

Santa Coloma 1:0 Maccabi - zespol ligi andorrskiej wygral z Izraelczykami, ktozrzy w Europie w ostatnich latach wystepami sa odlegle lata swietlne przed nami - a to w duzej mierze przez panujace warunki :!:

Aktobe Lento 1 - 0 Mattersburg - 2 zepsol kazachski wygral z zespolem czolowki austraickiej

Hacken 1 - 1 Reykjavik - szwedzi nie poradzili sobie z islandczykami, a slowenia przegrala z macedonczykami :arrow: Nova Gorica 1 - 2 Rabotnicki

Keflavik 3 - 2 FC Midtjylland - dunczycy rowneiz ulegli islandczyka, ktorych to liga jest pol amatorka a pol zawodowa :!:

Petrzalka - Zimbru 1:1
Cris7 pisze:Może i Grodzisk awansuje, ale to chyba wszystko na co ich stać. I można to tłumaczyć trudnymi warunkami, początkiem sezonu(a nawet nie), ale tak wielu transferów w Grodzisku nie było. W pierwszym składzie zagrało chyba 3 nowych graczy, z czego ciężko mówić o Kumbevie jako nowym. I wydaje mi się, że nie wymagam cudów.
Tylko tam bylo 37stopni, plus calodzienna podroz - a organizm reaguje na zmiane otoczenia czy anwet tej 1czy 2 godzin, wyprobuj na sobie jak twoj organizm (kondycja czy skupienie) dziala w 37stopniach po dlugiej podrozy - a cio eksperci w studniu w pierwszym meczu i komentatorzy to [''] - szkoda gadac, ten Zielinski w studiu przedstawial niektore rzeczy w tzw skrocie myslowym :o
Co do transferow - moze nie bylo ich duzo ale ubytki a byly i musi troche czasu potrwac ! - to byla operacja na otwartym sercu a raczej transplantacja serca - Swierszcza i Golinskiego juz nie ma, wiec poczatkowow bedzie to widoczne
Po 2 zmiana trenera i inna filozofia gry -, Skorza mial zespol pol roku zanim zaczelo wsyztsko dobrze trybic
Zielinski teraz przestawia zespol, Skorza klad nacisk i zacyznal budowe teamu od obrony, pressing i te sprawy zas Zielinski jest oredownikiem ofensywnej, widowiskowej gry :!:
Cris7 pisze:I wydaje mi się, że nie wymagam cudów.
Wg mnie malych cudow napewno :!:
Cris7 pisze:Może i Grodzisk awansuje, ale to chyba wszystko na co ich stać
Mnie sie wydaje ze do zasadniczej fazy powinni przebrnac, paradosksalnie daje im wiecej szans niz belchatowowi, ktory zaprezentowal sie o niebo lepiej i jest duzo silniejszy ale .... wspolczynnik ma niziutki ... bo debiutuje
I tak groclin w 2 rundize trafi na kogos :arrow:
Young Boys Berno
Sion
SV Ried im Innkreis 1912
SV Mattersburg
MTK-Hungária FC *
Budapesti Honvéd SE
Dinamo Tbilisi
Zlaté Moravce
Zimbru Chişinău

A belchatow :arrow:
Łokomotiw Moskwa