Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 374

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 118

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 cze 2014, 20:47

League pisze:Weiser nie wypalił?Przychodził z łatką wielkiego talentu o ile mnie pamięć nie myli
Weiser zamiast pomóc rezerwom, wolał pojechać na wakacje :lol:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 167

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 cze 2014, 20:50

Weiser juz w zeszłym roku nie bardzo dawał radę w drugoligowym Kaiserslautern. Poza szybkością, nie za wiele pokazał, nawet grając dla rzeczonych rezerw.

Pizarro ostatecznie nie wystąpił. Poza Raederem a także Sallahim, który tez posmakował juz Bundesligi, grali zawodnicy, którzy jeszcze nie zagrali w pierwszej drużynie Bayernu (Green szykuje sie do mundialu, a Hojbjerg występował ostatnio w reprezentacji Danii i trenerzy zwolnili go z obowiązki gry dla rezerw). Szkoda, bo nie wiele zabrakło -0:1 w pierwszym meczu, a dzisiaj 2:1...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2404
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 cze 2014, 14:18

Jak wygląda sytuacja Kroosa w Monachium? Wciąż nie przedłużył wygasającego za rok kontraktu. Podpisze czy odejdzie? Jeśli odejdzie to Bayern będzie skłonny sprzedać go teraz czy prędzej go przetrzyma jak BVB Lewandowskiego?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 06 cze 2014, 14:50

Kluchman pisze:Jak wygląda sytuacja Kroosa w Monachium? Wciąż nie przedłużył wygasającego za rok kontraktu. Podpisze czy odejdzie? Jeśli odejdzie to Bayern będzie skłonny sprzedać go teraz czy prędzej go przetrzyma jak BVB Lewandowskiego?
Marne szanse na przedłużenie chyba, że pójdzie po rozum do głowy. Nie takie rzeczy Bayern już robił. Chociażby Ribery, który tuptał nóżkami, że odchodzi a teraz w każdym wywiadzie wyznaje Bayernowi miłość. Jeśli jednak chłopak nie zmądrzeje to przetrzymują do 2015 i odchodzi za darmo co też nie jest nowością, bo i na takie zagrywki Bawarczycy sobie pozwalali.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 06 cze 2014, 18:12

A czy ktorys z Was nie pisal niedawno, ze w pierwszym skladzie powinien grac tylko jeden z dwojki Kroos / Bastian, z rasowym DM za plecami? W sensie ze ktorys z nich do odejscia, docelowo

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 cze 2014, 19:18

Ja o tym pisałem. Choć przyszłościowo lepiej byłoby gdyby został Kroos, a odszedł Schweinsteiger, jednak wydaje sie, ze bedzie właśnie odwrotnie. Idealna trojka w pomocy dla mnie to Martinez, Kroos lub Schweini i do tego Thiago lub
Goetze. Dobra mieszanka gry w defensywie, kontrolowania rozgrywania gry i nieszablonowych podań/ przyspieszenia tempa gry.

Ribery nie zagra na mundialu, to dopiero musi być dla niego cios :( . Jeszcze na dodatek nie wiadomo co dalej z ta kontuzja pleców, żeby nie było drugiego Gundogana...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 cze 2014, 20:28

Mam pytanie do fanów Bayernu albo po prostu osób dobrze zorientowanych w temacie.

Allianz kupiło 'naming rights' na okres 30 lat, dobrze mówię? Znana jest kwota jaką zapłacili?

Generalnie interesują mnie szczegóły takiej umowy bo podobna sytuacja dotyczyć będzie niebawem Barcelony i chciałbym wiedzieć jakich mniej więcej pieniędzy należy oczekiwać.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 cze 2014, 20:38

Ja czytałem jakiś czas temu artykuł, że Allianz kupiło 8 % akcji Bayernu za kwotę 110 mln €, a skład tego dealu wchodzi nazwa stadionu aż do 2040 roku.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 cze 2014, 20:39

Łeee to fatalnie bo nijak mi to nie pomoże :P

Dzięki za info mimo wszystko.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 cze 2014, 20:41

Jeśli o Arsenal chodzi to też nie wiadomo ile dokładnie za stadion klub dostaje. W 2006, czyli zaraz po przeprowadzce dostawał śmieszne pieniądze, bo 2,8mln funtów na rok. (umowa była na 15 lat). W 2012 przedłużyli i AFC miał dostać już 150mln (umowa na 5 lat - 30mln na sezon) z tym, że tu chodzi o sumę ceny za reklamę na koszulkach i za nazwę stadionu. Osobno kwoty za nazwę stadionu nie podali.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 cze 2014, 20:43

O Arsenalu to już się dzisiaj dowiedziałem :) Widziałem właśnie takie liczby jakie podałeś, czyli 30 mln rocznie za stadion + koszulki.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 lip 2014, 12:08

Jak sie kibice Bayernu zapatruja na transfer Kroosa? Obojetne, czy szkoda Wam go?

Pytam bo troche pogmeralem i widze ze opinie bardzo rozne. Z jednej strony kibice pisza, ze szkoda, a z drugiej ze gosc zatrzymal sie w rozwoju, szczyt mial 2 lata temu a teraz coraz gorzej, i ze strata do przelkniecia.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2427

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 lip 2014, 12:14

moze Gundogan wróci do formy do znów BVB osłabią ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 lip 2014, 15:14

cruel pisze:Jak sie kibice Bayernu zapatruja na transfer Kroosa? Obojetne, czy szkoda Wam go?

Pytam bo troche pogmeralem i widze ze opinie bardzo rozne. Z jednej strony kibice pisza, ze szkoda, a z drugiej ze gosc zatrzymal sie w rozwoju, szczyt mial 2 lata temu a teraz coraz gorzej, i ze strata do przelkniecia.
No i ja mam dokładnie takie same uczucia - z jednej strony żal, że odejdzie młody piłkarz, który sporo swojej kariery spędził już w Monachium, sporo również ma przed sobą. Z drugiej strony - nie jest on absolutną gwiazdą zespołu, bez niego jakoś sobie poradziliśmy choćby w decydującej fazie LM 2013. Więc powiem tak - przełknę jego odejście, jednak oczekuję dobrego zastępstwa (ale nie Gundogana, jak sugeruje League, zresztą nie wiadomo co w ogóle z nim się będzie działo). Byle nie hasła "poradzimy sobie wewnętrznie", tak jak było choćby przy odejściu Ballacka (fakt, że to był zupełnie inny Bayern niż ten teraz...).

Bardziej zastanawiające, szczególnie wobec różnych pogłosek transferowych, jest to, jak będzie chciał grać Pep w nowym sezonie. Czwórką/trójką obrońców? Trojką środkowych pomocników? Dwójką cofniętych i jednym ofensywnym? Lahm na boku? Lahm w pomocy? Martinez w obronie? Martinez w pomocy?

Myślę ogólnie, że Bayern liczył się z odejściem Kroosa już teraz (jeśli nie, to po mundialu usłyszymy, że ma jednak wypełnić kontrakt) i mając to na uwadze, przygotowane są odpowiednie warianty. No zobaczymy ;)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 03 lip 2014, 18:47

[ch**], że w zasadzie wychowanek i to bardzo młody odchodzi. Jego wybór, jego strata. Z chartakteru nigdy mi się nie podobał, ale z tym klubem zdobył wszystko, stworzyli z niego znakomitego grajka a ten poczuł się niedoceniony. Brawo [k****]. Ja mu będę życzyć jak najgorzej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”