Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 38

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 08 mar 2008, 9:47

Jarzinho pisze:Zreszta Zajac nic ciekawego nie pokazał wiosna

Z tego co mi się wydaje był najlepszym strzelcem Lecha ,a jeśli nie to jednym z najlepszych do tego dołożył kilka asyst, co razem daje bardzo dobry bilans.
A w dodatku jest to już bardzo doświadczony zawodnik jeśli chodzi o Polskie boiska.
Jarzinho pisze:Smuda chce sprawdzić Wojtkowiaka na prawej obronie
Mógł go sobie sprawdzać zimą , bo teraz nie są nam potrzebne testy tylko punkty. Albo niech w końcu kupią porządnego obrońce. A nie robią cyrki w trakcie sezonu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 mar 2008, 10:12

majer13 pisze:Z tego co mi się wydaje był najlepszym strzelcem Lecha ,a jeśli nie to jednym z najlepszych do tego dołożył kilka asyst, co razem daje bardzo dobry bilans.
A w dodatku jest to już bardzo doświadczony zawodnik jeśli chodzi o Polskie boiska.

Lech strzelil 2 bramki wiosna. Jedna Rengifo druga Quinteros, przy pierwszym asystował Djurdjevic, drugi z karnego wywalczonego wlasnie przez Henryego. Gdzie tu widzisz Zajaca.
On z Reissem glosno mowili o kontraktach, a narazie nic nie robia dobrego na boisku.
majer13 pisze:Mógł go sobie sprawdzać zimą , bo teraz nie są nam potrzebne testy tylko punkty. Albo niech w końcu kupią porządnego obrońce. A nie robią cyrki w trakcie sezonu.

Pierdo..isz sprawdzilbys historie wiedizalbys, ze Lech nie wygrał z Widzewem w Łodzi od ponad 10 lat. Co do Wojtkowiaka to kiedy mial grac w sparingach, a co daja sparingi :?: To zaden wyznacznik przydatnosci do zespolu.
Lepsze cos nowego, co moze dac plusy w przyszłosci niz ogladanie bezproduktywnego Zajaca, zreszta kikut nie grał gorzej od Kicaja, a Wojtkowiak takze dawał rade na prawej obronie. Jak dla mnie tak mzoe nawet wyjsc Lech w kolejnym spotkaniu, tylko jeszcze sciagnac Reissa, bo widac, że sie meczy strasznie i mzoe odpoczynek mu pomoze.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 08 mar 2008, 11:27

Jarzinho pisze:Lech strzelil 2 bramki wiosna. Jedna Rengifo druga Quinteros, przy pierwszym asystował Djurdjevic, drugi z karnego wywalczonego wlasnie przez Henryego. Gdzie tu widzisz Zajaca.
On z Reissem glosno mowili o kontraktach, a narazie nic nie robia dobrego na boisku.

Miałem tu na myśli rundę jesienną :P
Jarzinho pisze:kiedy mial grac w sparingach, a co daja sparingi

Nie wiem jak Ty ale na moje od tego jest okres przygotowawczy to po nim widać którzy zawodnicy są w formie a którzy nie :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 mar 2008, 7:49

majer13 pisze:Nie wiem jak Ty ale na moje od tego jest okres przygotowawczy to po nim widać którzy zawodnicy są w formie a którzy nie

To chyba to widać. Zajac był wczoraj jednym z trojki najslabszych na boisku. Obok niego w rzedzie mozna było ustawic Reissa i Kucharskiego. Henriquez takze nie grał dobrze szczegolnie w defensywie.
Kibice mieli za załe brak Zajaca, dostali i ja sciagnalbym goscia po 30 minutach, bo pierwsze chyba dokladne podanie na polowie Wisly zagrał bodajze w 48 minucie.
Kikut w porownaniu do neigo zagrał kosmos, choć marnował zajebiscie duzo, ale przynajmniej cos sie dizalo po stronie z Wojtkowiakiem i Kikutem. Teraz juz wiadomo, ze Wojtkowiak + Kikut to była jedna z dobrych decyzji Smudy w ostatnim czasie. Teraz tylko musi meic jaja i posadzic na łąwie Reissa i Zajaca.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 29 mar 2008, 22:02

Ruch 0:2 Lech

Lech wiosną gra skutecznie na wyjazdach czyli w końcu zaczęło funkcjonować to czego Kolejorzowi brakowało. Zacznijmy jeszcze tylko grać u siebie tak jak jesienią i będzie świetnie. Samego meczu nie widziałem ale z tego co czytałem na portalach to mecz był toczony w szybkim tempie pierwsza połowa raczej wyrównana , a w drugiej przewaga zawodników Franza. Miejmy nadzieje że utrzymamy passę zwycięskich meczy na wyjazdach i zaczniemy grać u siebie jak jesienią, a wtedy wicemistrzostwo będzie na wyciągnięcie ręki ( czego bardzo bym sobie życzył :lol: )

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 mar 2008, 10:17

Teraz jeszcze wrocic do zwycieskich spotkan w Poznaniu, bo z tym jest problem. Choc w przegranym spotkaniu z Wisla, Lech źle nie wygladał. Wczoraj było jeszcze lepiej niz w Bełchatowie, wszystkie załozenia Smudzie wychodzily, taktyka poraz kolejny wypaliła. To co robia pracusie- Injac, Bandrowski czy Murawski w środku jest niesamowite, przygotowanie fizyczne jednak było bardzo dobre, choc pierwsze spotkania wygladały, jakby byli zajechani na maksa.
Po tym spo prezentuje Bandorwski, mam nadzieje, że LEch wykupi go definitywnie po sezonie, bo jest tego wart.

Oby tylko zaden Anderlecht nei wyciagnal Kikuta czy Murawskiego i wzmocnic jeszcze defensywe i bedzie dobrze.
Teraz spotkanie z Odra, z ktora Lechowi zawsze sie grało ciezko, poznei jdwa naprawde wazne spotkanie z Legia i Groclinem, po tym bedzie widomo juz chyba o co Lech bedzie grał w końcowce.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 30 mar 2008, 10:22

Jarzinho pisze:naprawdę ważne spotkanie z Legia i Groclinem

Po tych meczach zobaczymy gdzie naprawdę jesteśmy i czy stać nas na walkę o wicemistrzostwo.
Jarzinho pisze:przygotowanie fizyczne jednak było bardzo dobre,
To może być kluczowe w walce o wicemistrzostwo szczególnie w końcówce kiedy będzie już silne zmęczenie. Wydawało się na początku że Smuda a przesadził z tym przygotowaniem fizycznym bo nasi byli wypompowanie , lecz teraz przyszło trochę świeżości i są tego rezultaty.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 05 kwie 2008, 20:29

Lech 2:0 Odra

I już "tylko" dwa punkty straty do Groclinu. Teraz wygrać z nimi bezpośredni mecz grać swoje i czekać na potknięcie Legii a wicemistrz jest w zasięgu ręki ... Nie widziałem meczu więc mam może ktoś linka z jakimś skrótem albo bramkami :?: Z góry wielkie dzięki :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 kwie 2008, 1:27

MEcz podobno strasznie nudny. Lech ponjownie zagrał bardzo konsekwentnie. Szybko strzelona bramka troche uspila Lechitow, ktorzy chyba oszczedzali sie przed spotkaniem z Legia. Bandrowski, Murawski na swoim poziomie. Kikut i Henriquez wlaczali sie w akcje ofensywne. środek mnie pewniej niz ostatnio, sporo swobody mial Ilan. Jednak i tak wyszlo bardzo dobrze. 3 mecz bez straty bramki. Duet Bosacki- Wojtkowiak wygalada najsolidneij ze wszystkich ostatnio, wiec licze, że podobnie bedzie w Warszawie. Sam skald takze zblizony. Zapewne jedna zmiana to Rengifo w miejsce Reissa, ktory nadal bardzo przeciętnie. Dobrze, że Pitry sie przełamał, przyda sie jako joker, wreszcie sporo ozywienia wniosl Cueto. Choc nadal nie wyglada na zawodnika, ktory moze byc wzmocnieniem dla Kolejorza.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 06 kwie 2008, 9:13

Jarzinho pisze:Choć nadal nie wygląda na zawodnika, który może być wzmocnieniem dla Kolejorza.

Jest młody ma 18 lat jeszcze wybuchnie ;) Wole żebyśmy próbowali się wzmacniać młodymi świeżymi zawodnikami którzy za parę lat mogą stanowić o sile zespołu niż kupować zawodników co mają około trzydziestki i są u schyłku kariery :D ( choć nie w każdym przypadku ). Mam tylko nadzieje że nie przygaszą go ciężkie treningi Smudy bo szkoda by było młodego Peruwiańczyka który w przyszłości może coś zdziałać :D

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 06 kwie 2008, 11:02

Pitry już w meczu z Wisłą nieźle mieszał w końcówce, co powoli przekonało mnie do niego, szkoda, że tak rzadko dostaje szanse, bo mógłby być z niego dobry piłkarz. A Reiss, szkoda gadać, może i jest jakąś ikoną klubu, ale w tym sezonie gra słabo i przedłużanie z nim kontraktu chyba nie miało większego sensu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 kwie 2008, 13:41

lisek_chz pisze: A Reiss, szkoda gadać, może i jest jakąś ikoną klubu, ale w tym sezonie gra słabo i przedłużanie z nim kontraktu chyba nie miało większego sensu.

Ostatnio sporo sie mowi, zę sie dogadał z władzami klubu w sprawie przedłuzenia. Jako ikona powinien pozostac, ale nie powinien grac tyle ile obecnie. Zobaczymy co bedzie prezentował Peszko, choć osobiscie chcialbym, aby jeszcze jednego i to bardziej uznanego napastnika kupil Kolejorz.

Najchetniej widzialbym w nowym sezonie Gajtka, bo do neigo zawsze bede mial sentyment i Napoleoniego, ktory juz byl wiazany z transferem do Pozanania, a napewno nie bedzie chcial grac w 2 lidze. No i oczywiscie środkowego obronce w miejsce Kucharskiego.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 kwie 2008, 11:18

Dziś Mecz Legia - Lech.

Myślę iż będzie to najważniejszy pojedynek w rundzie wiosennej dla Lechitów gdy jeśli nadal marzą o wicemistrzostwie do muszą przełamać niemoc gry na Łazienkowskiej i wygrać tam pierwszy od 13 lat mecz. Zawodnicy zapewne będą gryźć trawę w tym meczu bo jak wiemy Lech i Legia nie darzą się sympatią i każda drużyna chce pokazać ę jest lepsza od drugiej. Mam nadzieje że zagramy uważnie w obronie to będzie klucz do zwycięstwa.
Osobiście liczę na taki skład :

Kotorowski
Kikut - Bosacki - Wojtkowiak - Henriquez
Zając - Murawski - Quinteros - Banderowski
Reiss - Rengifo

Może Piotrek nie imponuje formą w ostatnim czasie ale on wie najlepiej co znaczą derby między Lechem a Legią, dlatego sądzę że jego doświadczenie może nam sie przydać. Wojtkowiak pokazał się ostatnio bardzo dobrej strony i myślę że to ona powinien zagrać u boku Bosackiego.

P.S. Wie ktoś może co z Djurdevicem :?:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 kwie 2008, 12:21

majer13 pisze:Dziś Mecz Legia - Lech.

Myślę iż będzie to najważniejszy pojedynek w rundzie wiosennej dla Zawodnicy zapewne będą gryźć trawę w tym meczu bo jak wiemy Lech i Legia nie darzą się sympatią i każda drużyna chce pokazać ę jest lepsza od drugiej. M
To kibice sie nie lubia a zawodnicy...to chyba Reiss taka atmosfere meczow robi bo watpie aby jacys zawodnicy Legii napinali sie na Lecha badz co badz sredniaka ligi. Napinac to oni sie moga na Wisle i Groclin.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 kwie 2008, 12:29

Bienias pisze:Lecha badz co badz sredniaka ligi

Nie wiem jak Ty ale dla mnie średniakiem ligi jest drużyna która ledwo co ratuje remis z bardzo słabym GKSem ( oczywiście chodzi mi o rundę wiosenna ) .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”