Moderatorzy - ocena pracy - Strona 37

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Jak oceniasz naszą prac? na forum ?

Wzorowa
15
6%
Bardzo dobra
32
13%
Dobra
42
17%
Średnia
40
16%
Słaba
19
8%
Bardzo słaba
14
6%
Tragiczna
82
34%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 gru 2005, 20:16

Ok, wszystko rozumie, to wyjaśnia za co ban. Jednak to co Niggaz napisał powinno zostać wprowadzone do regulaminu, bo narazie tego nie ma. Więc może ban dla coco jest zasłużony, ale nie zgodny z regulaminem www.pilka.pl.
Nie wszystko musi być regulaminie przecież. Na koncu jest na pewno odnotowane, że moderator w szczególnych przypadkach może ukarać za rzeczy nie wymienione w regulaminie, a to raczej był szczególny przypadek. Poza tym wczesniej jak banowałem nabijaczy, to nikomu nie przeszkadzało, a teraz odzywają się osoby, które to najmniej dotyczy... Takie "dochodzenie sprawiedliwości" zabiera nam (moderatorom) tylko czas i nie piszę tego ze złosliwości, tylko z doświadczenia, bo takie uwagi do niczego nie prowadzą... Co więcej
kama_reda pisze:Więc może ban dla coco jest zasłużony,
po raz pierwszy odkąd pamiętał, założył, ze może się mylić....

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 11 gru 2005, 22:14

Zaza oficjalnie dostał bana. Temat zamknięty.

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 12 gru 2005, 20:03

Piwus pisze: No to właściwego sobie zioma dobrałeś do krytykowania Lol.
Spieprzaj

Podejrzewam, że takie posty mogą się skończyć baaardzo źle... Kto jak kto, ale niektórzy powinni to sobie uświadamiać lepiej od reszty :roll: // K.J.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 12 gru 2005, 20:20

genius pisze:
piwus pisze:No to właściwego sobie zioma dobrałeś do krytykowania Lol.
Spieprzaj
Takie pogaduszki to chyba w innym temacie :roll:

Takie pytanko mam małe, po co kolejny raz gromo moderatorów tłumaczy sie ze swoich decyzji :shock:
i tak działacie wszyscy na własna rekę metodami nie znanymi z regulaminu - ok, macie takie prawo z waszego punktu widzenia ale taka postawa nie jest "demokratyczna i obiektywna" aczkolwiek dopuszczalna. W zaistniałym wypadku nie ma sensu sie tłumaczyć bo i tak wasz system karania "insektów" jest totalitarny
Pisze to dlatego, ze każde usprawiedliwianie przez moderatorów swoich poczynań wyglada tylko i wyłącznie na mydlenie oczu uzytkownikom.

tyle z mojej strony, pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 12 gru 2005, 20:28

Tomachos pisze:Takie pogaduszki to chyba w innym temacie Rolling Eyes
W jakim ?

Tomachos pisze:Takie pytanko mam małe, po co kolejny raz gromo moderatorów tłumaczy sie ze swoich decyzji Shocked
i tak działacie wszyscy na własna rekę metodami nie znanymi z regulaminu - ok, macie takie prawo z waszego punktu widzenia ale taka postawa nie jest "demokratyczna i obiektywna" aczkolwiek dopuszczalna. W zaistniałym wypadku nie ma sensu sie tłumaczyć bo i tak wasz system karania "insektów" jest totalitarny i nie musicie sie tłumaczyc ze swoich decyzji.
I po co to napisałeś?

Moderatorzy sami podejmują decyzję, czy powinno wyjaśnić się sprawę danego ostrzeżenia, czy też nie tłumaczyć się z danej decyzji. To wyłącznie ich sprawa i myślę, że na razie spełniają się w tym dobrze.
Tomachos pisze:Pisze to dlatego, ze każde usprawiedliwianie przez moderatorów swoich poczynań wyglada tylko i wyłącznie na mydlenie oczu uzytkownikom
Mydlenie oczu użytkownikom? Chyba inaczej rozumiemy znaczenie tego słowa.

Każde wytłumaczenie się z wręczenia WP jest wyłącznie osobistą sprawą danego moderatora. Jest regulamin i "Biblia", więc wszystko powinno być w nich zawarte. Jednak czasami rodzą się wątpliwości i dobrze, że modzi nie uciekają od polemiki tylko próbują wyjaśnić i uargumentowac.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 12 gru 2005, 20:37

Jak sie nauczysz czytac ze zrozumieniem to pogadamy :roll:
genius pisze:W jakim ?
http://sport.onet.pl/1020297,dyscyplina.html

tutaj masz pole do popisu :?

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 12 gru 2005, 20:40

Tomachos pisze:Jak sie nayczysz czytac ze zrozumieniem to pogadamy Rolling Eyes
W szkole już tego nie uczą. Jak posiadłeś tą trudną sztukę?

Tomachos pisze:http://sport.onet.pl/1020297,dyscyplina.html

tutaj masz pole do popisu Confused
Dzięki :D

A to coś dla Ciebie:

http://kobieta.interia.pl/

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 12 gru 2005, 20:47

genius pisze:W szkole już tego nie uczą. Jak posiadłeś tą trudną sztukę?
No właśnie, już ,ja sie jeszcze zdążyłem nauczyć :D szkoda że ty teraz cierpisz z powodu błędów min edu
genius pisze:A to coś dla Ciebie:

http://kobieta.interia.pl/
mam cos jeszcze dla ciebie
Obrazek
teraz będziesz miał się gdzie rzucać :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 12 gru 2005, 20:58

Tomachos pisze:i tak działacie wszyscy na własna rekę metodami nie znanymi z regulaminu - ok, macie takie prawo z waszego punktu widzenia ale taka postawa nie jest "demokratyczna i obiektywna" aczkolwiek dopuszczalna. W zaistniałym wypadku nie ma sensu sie tłumaczyć bo i tak wasz system karania "insektów" jest totalitarny
Pisze to dlatego, ze każde usprawiedliwianie przez moderatorów swoich poczynań wyglada tylko i wyłącznie na mydlenie oczu uzytkownikom.
Po nieważ Tomachos nie chcesz byśmy się tłumaczyli, to zrobię na złość i postaram się wytłumaczyć ;).

W regulaminie znajduje się zapis o zakazie nabijania, to jest pisania krótkich i bezsensownych postów. Zakładając konto potwierdzasz, że masz skończone ileśtam lat. Więc nasze działanie nie jest jakieś bezprawne. Powiedziałbym nawet, że słuszne, bo pozwala na względny komfort rozmowy userom mającym coś do powiedzenia. Bez takich działań pewnie tonęlibyśmy w "RoNaLdInHo Is ThE BeSt" (dzisiaj zbanowałem autora takiej i innych zlotych myśli). A że userzy nie mają zaufania, ktokolwiek by nie siedział na moderatorskim stolcu, to stara się ich człowiek kulturalnie przekonać. Oczywiście można to olać, będzie taki sam skutek... ale dla mnie to nie jest mydlenie oczu, tylko staram się wierzyć, że rozwiązuję czyjeś życiowe problemu tłumacząc kolejnemu pieniaczowi czemu tak, a nie inaczej. Bo wstyd się przyznać, ale nie kłamiemy i nie siejemy propagandy :(, więc zawody "będę lepszy od clonera, znajdę błąd moda, a może nawet post pod postem", są dla mnie nie zrozumiałe. I dlatego upierdliwie odpiera się zarzuty.

Zauważ, że w komentarzach na stronie nie ma zaleceń dotyczacych poziomu twórczości, więc tacy do końca totalitarni nie jesteśmy ;).

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 12 gru 2005, 21:16

piwus za dobry jesteś znów :oops:
chodziło mi raczej o to byście jako grono moderatorskie nie zwracali uwagi na pewne komentarze do waszych działań :wink: wiem, że bronicie i i staracie sie argumentowac swoje decyzje - przeważnie z "dobrego serca" ale niestety życie jest takie że obrywacie za to po dupie, zamiast budować sobie autorytet.
Użytkownicy powinni wiedzieć ze jak dałes bana to dlatego że ktos sobie na niego zasłużył, a nie dlatego ze uważaja go za pomyłke któregoś z modów :roll:
wiadomo, nikt nie jest nieomylny i i jakieś pytania zawsze bedą do tego powinien słuzyc jeden z tematów juz istniejących. Ale pytanie "dlaczego mam bana bo miałem tylko 5 os i range" są chyba troszku "z pupy"

Świata nie zmienie, wiem, ale chciałem wam dać troszku do myślenia 8)

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 gru 2005, 21:27

Piwus, czy Ty zauważyłeś trzeci post od góry na tej stronie? :shock:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 12 gru 2005, 22:02

To ja jeszcze do Tomachosa odnosnie komentarzy.
Mielismy taki zamiar (ktory jeszcze nie upadl) wprowadzic punkt do regulaminu o mozliwosci "apelacji" jedynie userow, ktorych sprawa bezposrednio dotyczy. Bo tu jest tak - zawodnik X dostaje WP i wtedy ujawniaja sie na forum jego najwieksi przyjaciele, ktorzy do tej pory skrzetnie ukrywali swoje uczucia i sympatie do niego, czesto poprzez kopletny brak zainteresowania jego osoba. No ale jak wiadomo kolezenstwo ma to do siebie, ze trzeba ziomka bronic. Co ja mowie - bronic. Niewazne czy go bronisz czy pograzasz, wazne zeby postawic sie moderatorom! Przeciez oni zrobili zle (a wlasciwie co zrobili? niewazne, wazne ze na pewno zle!). Tak wiec user X nagle czuje sie dowartosciowany powazaniem jakie pojawilo sie jakby go sam Rydzyk namascil i jeszcze bardziej sie wykloca. A spory maja to do siebie, ze nigdy nie beda wszyscy zadowoleni. Bo jezeli zbanujemy Zaze, to slyszymy od niego, jezeli go nie zbanujemy to slyszymy od jego "kumpli", ktorych egzystecja na pilka.pl sprowadza sie do wkurzania go. Tak samo jest z innymi. I tu sie pojawia problem komentowania decyzji. Jezeli ktos sie pyta, to grzecznosc wymaga aby mu odpowiedziec (oczywiscie jezeli pytanie ma sens a nie jest zadane tylko po to zeby nabic posta). Jezeli nie odpisujemy, to wtedy wpada cloner* i mowi: "Moderatorzy nie wiedza co robia". Jak odpisujemy to wtedy wpada cloner* i mowi: "Moderatorzy zle interpretuja regulamin". Wiec jak widzisz, jest to bledne kolo z ktorego nie ma wyjscia. Regulamin musialby byc napisany przez zawodowego prawnika czy Bog wie kogo, aby nie bylo w nim luk i zeby byl jednoznaczny. A to jest niemozliwe, bo jak w zyciu tak i na forum wszystko sie zmienia i regulamin jest najczesciej edytowany "dla potrzeby czasow". Wiec moze byc interpretowany na 10 sposobow przez 10 osob. Spory byly sa i beda bo to jest element folkloru. Chodzi tylko o to, zeby pretensje mialy jakis sens, a nie byly pisane zeby (ze uzyje cytatu najbardziej zasluzonego usera - obecnie na zeslaniu ['] ) "bic piane".
No jak mi cos jeszcze wpadnie w glowe to sie podziele :wink:

* - w to miejsce mozna wstawic kogokolwiek, ja "posluzylem" sie Straznikiem Regulaminu i Wszelkich Przewinien na Forum.

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 12 gru 2005, 22:18

chyba ja też teraz bije piane troszku :roll:

Można by wprowadzić w regulaminie "zapisa" że moderatorzy są nieomylni i problem byłby z głowy :P
całe to troszku zamieszanie wynika chyba z tego że brakuje mi tutaj "silnej reki" :twisted:

też takie głupawe pytania karał bym WP dla zasady, by użytkownicy wiedzieli że bezsensowne zachowania nie mają tutaj racji bytu, oczywiście w tym wypadku potrzebna by była regularna konsekwencja moderatorów :!:

co do obrońców uciśnionych, to tymbardziej bym interweniował bo ich zamysłem nie jest bronienie, tylko "pokazanie się" co prowadzi w prostej lini do "burdelu" na forum

tyle, gupawe te moje pomysły chyba troszku, trza by spytać snippa czy mam racje bo on wie wszystko na mój temat :P

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 12 gru 2005, 22:41

Moderatorzy jak niezawisny sąd? Jak najbardziej popieram. :lol: Oby tylko naszym kochanym modom udało się utrzymać forko na przyzwoitym poziomie. Precz z łapserdakami i chuliganami. :wink:

Van Dall
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Van Dall » 23 gru 2005, 11:03

http://www.pilka.pl/index.php?show=45827 - nius który dotyczy Henry'ego i Barcelony a Sfoltan śmieje się z Interu (nazywając go przy okazji "klubikiem") że zawsze gra czysto i nie walczy wszystkimi możliwymi (również niedozwolonymi) środkami - niewiedziałem że zachowanie fair-play jest powodem do wyśmiewania...

W odwecie napisałem mu że przynajmniej nie jest uznawany za najbrudniejszy klub Calcio - taka prawda - w Juve jest najwięcej afer i skandali!

Oczywiście moderator PIWUS kasuje mój komentarz (mimo że niebyło tam żadnego wulgaryzmu) a mnie daje WP!

http://www.pilka.pl/?mid=1&show=45837 - kolejna bezsensowna prowokacja Sfoltana - odpisałem żeby nie robił z siebie pajaca. Pewnie zaraz dostane WP, komentarz zniknie a Piwus napisze że były w nim wulgaryzmy...

Panowie żenada! Mam 8 WP (wszystkie od jednego moda!) a większość wzięta z kapelusza! Może szanowny pan PIWUS wlepi mi odrazu bana i będzie spokój raz na zawsze... :roll:

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”