"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 37

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 mar 2007, 18:59

Derby w niedziele wiec gdzie szkoła czy praca ? :P Ewentulanie na msze pójda wcześniej :wink: I co gorsze juz ta godzina sie chyba nie zmieni...

Bedzie to pierwsza "Świeta wojna na San Siro" po 14 latach, która nie zostanie rozegrana przy sztucznym oświetleniu. Ostatni raz taka sytuacja miała miejsce w listopadzie 1993 roku i Milan wygrał to spotkanie 2:1, zwycieska bramke strzelił Francuz Jean-Pierre Papin :twisted:

Szkoda że o 15:00 bo mimo wszystko inaczej sie ogląda takie klasyki po 20 :P Inny klimat, a tak już w porze obiadowej trzeba bedzie pić :P hehe

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 05 mar 2007, 19:25

Zaza pisze:a tak już w porze obiadowej trzeba bedzie pić
mam nadzieje że ty będziesz zapijał smutki :) (bez napinki)

Ryra mi to kera godzina tak szczerze...wielki Tomasz L. z C+ poinformował iż mecz ma zostać przeniesiony na godz. 20.25 z powodu nacisków Mediów włoskich, dlaczego derbt nie mogą być o tej porze rozgrywane a mecz np. Inter-Udine czy Milan-Chievo tak :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 mar 2007, 19:49

UltraInter bo mecze Milan - Chievo czy Inter - Udinese nie niosły za sobą takiego zagrożenia :roll: Co zrobisz, teraz dostrzegaja zagrożenie.

To chyba nie Lipiński a Milko cos ostatnio mówił o tym w C+ ale wtedy nie było decyzji Lega Calcio, teraz juz jest... Dmuchają na zimne :wink:

Czy smutki to sie okaże w trakcie picia :wink: wtedy siegne po PCV i wróci humor :wink: Jak by nie było jakos dziwnie bedzie o 15 oglądać taki mecz, inna sprawa że chyba tylko Milan może zakończyć passe Inter bez porazki, bo juz nie gracie z nikim tego kalibru ? [czy Lazio jeszcze ?] oba kluby grają w LM wazne mecze to tez bedzie miało znacznie, humory po tych spotkaniach :wink:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 05 mar 2007, 20:07

Wpadka, myslaem ze graja w sobote. Chociaz sam nie wiem czy wlosi chodza do szkoly w sobote? :roll: .
W sumie wyjasnienie LC jest uzasadnione. Gdyby nie ta niedawna sytuacja z policjantem to wszystko byloby w porzadku. 15:00 rzeczywiscie dziwna godzina. Zawsze sie czekalo do wieczora na taki klasyk a tu o 15. W ogole bedzie inna atmosfera. Już chyba rac nie wolno palić?czy jak jest? ale przy sztucznym oswietleniu jest przede wszystkim lepsza widocznosc no i ta niesamowita atmosfera.

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 06 mar 2007, 7:22

Pamiętacie Derby w Wielki Piątek :?: Rok temu też tak właśnie grali i mecz był beznadziejny, Milan wygrał 1:0 :) Jak stadion jest zabezpieczony, spełnia wymogi bezpieczeństwa to co stoi na przeszkodzie :?: i teraz kazda impreze wlosi z obaw o zamieszki beda przesowac na wczeniejsza godz. LOL

kenaj
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kenaj » 06 mar 2007, 10:52

Mam nadzieje że włoskie media (i może nie tylko włoskie) nacisną mocno na Lege Calcio i zostanie przywrócony ten klasyk na godzine 20:30... Ale jeżeli mimo nacisków mecz zostanie rozegarny o 15, to nie wiem jakim cudem C+ uda sie zmiescic wszystkie relacje sportowe planowane na niedziele ;)

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 06 mar 2007, 14:17

kenaj pisze:Mam nadzieje że włoskie media (i może nie tylko włoskie) nacisną mocno na Lege Calcio i zostanie przywrócony ten klasyk na godzine 20:30... Ale jeżeli mimo nacisków mecz zostanie rozegarny o 15, to nie wiem jakim cudem C+ uda sie zmiescic wszystkie relacje sportowe planowane na niedziele Wink

Pamiętam jeden mecz na szczycie. grany nie tak dawno na SS o 15:00 :/ ... Nie skończył się zbyt dobrze dla Czerwono - Czarnych.Zresztą, to nie derby, grane o 15:00 . Te wielkopiątkowe jeszcze miały jakąś wymowę, ale o 15:00 to tak bezpłciowo :/. Wątpie by Lega zmieniła decyzję, dlatego trzeba to przeżyć. Co do samego meczu, to liczba kontuzji w Milanie maleje, a jak ze strony Nerazzrurich ? Wydaje mi się, że wasza para środkowych pomocników dalej się kuruje ? Poza tym Inter czeka ciężkie zadanie na Mestalla, więc to też może być dodatkowy czynnik.Szkoda, że derby rozgrywane są w tym roku, przy takiej różnicy punktowej w tabeli, ale mimo to wiem, że dla Rossonerich to sprawa życia i śmierci, mam nadzieję, że Inter nie zaniży poziomu :).

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 mar 2007, 15:26

Uchi_ pisze:a jak ze strony Nerazzrurich ?
Vieira nie zagra na 100%. Cambiasso niby już trenuje od kilku dni, ale nie sądzę aby był gotowy w niedzielę na występ od pierwszej minuty. Adriano ma jakąś kontuzje dzisiaj go nawet nie będzie 18stce meczowej na Velencie, więc występ w derby też mało prawdopodobny. Dacourt i Stankovic praktycznie co mecz narzekają na jakieś mniejsze urazy i bardzo możliwe, że któryś z nich dzisiaj niewytrzymie. Zawieszony jest Maicon i Mancini, ale w sprawie trenejro jest chyba założone odwołanie i werdykt będzie w czwartek (?). O Recobie nie wspominam bo w jego przypadku najwyższy czas pomyśleć o jakiejś rencie.

W zeszłym sezonie była chyba podobna sytuacja. Po rewanżowych meczach LM (wtedy 1/4 finału) były derby. Wtedy przegraliśmy z Villarreal i podłamani tym faktem przegraliśmy również z Milanem. Miejmy nadzieję, że nie będzie powtórki z rozrywki.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 06 mar 2007, 20:15

Szkoleniowiec Interu Mediolan - Roberto Mancini nie będzie zawieszony za czerwoną kartkę, którą zobaczył w ostatnim spotkaniu ligowym przeciwko Livorno. Włoch w derbach Mediolanu będzie mógł zasiąść na ławce trenerskiej.

Wydział Dyscyplinarny zdecydował się nałożyć na Manciniego tylko karę grzywny. Wcześniej wydawało się, że może zawiesić go na co najmniej jedno spotkanie. Jeśli by do tego doszło, wówczas ten musiałby oglądać mecze z wysokości trybun, a w roli szkoleniowca zastępowałby go Sinisa Mihajlović.

Inter w najbliższą niedzielę zmierzy się z AC Milanem w wielkich derbach Mediolanu. Starcie odbędzie się w godzinach popołudniowych, a konkretnie o 15:00. W pierwszym meczu między tymi ekipami górą byli Nerazzurri, którzy pokonali Rossonerich 4:3.
źródło: pilka.pl

Od razu humor mi się poprawił :bicz:.
Eh , gdyby jeszcze Myson'a by odwiesili :(

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 mar 2007, 8:25

No to teraz z czystym sumieniem możemy już podejść do Derby. Ciężko w 100% powiedziec jakie są nastroje w Interze, ale raczej nie trudno się domyślić się, że są fatalne. Natomiast Milan po ostatnich zwycięstwach w lidze i wczorajszym nad Celtikiem złapał wiatr w żagle.

Ronaldo
W latach 97-02 napastnik czarno-niebieskich. Jako pierwszy piłkarz Interu, który wygrał tytuł na najlepszego piłkarza globu według FIFA. W 90 spotkaniach zdobył 61 goli. Niestety był strasznie kontuzjogenny i gdyby nie to statystyka zarówno występów jak i bramek była by z pewnością lepsza. Gdy w końcu doszedł do pełnej sprawności i został gwiazdą MŚ 2002 potraktował Inter i Morattiego jak niewdzięczników. Odszedł do Realu i jak sam wyznał w jednym z wywiadów dopłacił do transferu ponieważ musiał zerwać kontrakt z Nike. Później kilkakrotnie pisało się o jego powrocie pod skrzydła Massimo jako syna marnotrawnego, ale ostatecznie w zimie 2007 wybrał ofertę odwiecznego rywala starego klubu i teraz stanie po drugiej stronie barykady.

Niewątpliwie Brazylijczyk doda kolorytu :twisted:

Godzina 15.00 faktycznie fatalna (tym bardziej, że mam mecz i nie wiem czy zdołam obejrzeć Derby :o ). Dlatego modle się, aby przesuneli je na 20.30.

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 mar 2007, 14:47

Sero pisze:Ciężko w 100% powiedziec jakie są nastroje w Interze, ale raczej nie trudno się domyślić się, że są fatalne.
Nie jestem przekonany, że są fatalne. Według mnie sytuacja jest zupełnie inna niż rok temu. Wtedy w rewanżu z Viallarreal zagraliśmy fatalnie i po meczu za drużynę i zawłaszcza Manciniego spłynęła fala krytyki. Teraz też opadliśmy, ale po pierwszym meczu, mimo, że bardzo dobrym mogliśmy się spodziewać pożegnania z LM. Poza tym dogrywka w środowym meczu myślę, że wywoła u naszych sportową złość i za wszelko cenę będą chcieli sobie odbić w Serie A.

Inna sprawa, że barki będą duże: Vieira, Cuchu, Adriano, Maicon, Dacourt(?), Burdisso(?). Dacourt podobno w środę grał z kontuzją i nie wiadomo czy się ona nie pogłębiła. Burdisso wiadomo – złamany nos, niby można założyć taką specjalną masę, ale nie wiadomo czy się na to zdecydują.
Sero pisze:Dlatego modle się, aby przesuneli je na 20.30.
Nie liczyłbym na to :?
Sero pisze:Ronaldo
Pewnie dlatego przenieśli mecz. :twisted:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 mar 2007, 14:54

Derby nadchodzą :twisted:

Czas przejąć pałeczke w Mediolanie... ostatnie derby uważam za mały wypadek przy pracy, czas na rewanż. Milan jak to mawia Carlo ma teraz dobry okres czego chyba nie do końca można powiedzieć o Interze, grają troche słabiej niż w końcówce I rundy.
Milan zmęczony dogrywką z Celticem :?: Nie sądze... sam mecz nie był aż tak trudny żeby byli wyczerpani fizycznie. Inter po walkach w Valencii... ciekawa sytuacja bo nie mam pojęcia jak to się na nich może odbić.

Jestem przekonany że wydarzeniem tych derbów jest na 100% powrót Ronaldo na San Siro ale powrót tylko na stadion ;) Barwy zmienił co może nam wyjść na dobre. Myśle że R9 zagra od pierwszych minut bo nie grał w LM a ostatnio dobrze sobie poczynał w lidze, widać że chce strzelać... gdyby tak jeszcze walczył o piłke :P No ale nie wymagajmy za wiele.

Napewno będzie się działo, Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2007, 15:32

Chłopaki piszemy jakoms mega zapowiedz jak ostatnio ? :twisted: Sa chetni ?

Co do samego klimatu przed meczowego to wiemy jak jest, nastawianie psychiczne może mieć znacznie ale co gorsza najcześciej typowy wynik to remis :P I Choć jest tez inna teza, że Inter bedzie chciał sie poniekąd z rehabilitować, a Milan też ma powody do rehabilitacji, patrz 1 mecz. Zreszta jaki mecz :] Chyba każdy pamieta co sie działo ! Oby Inter w tym meczu nie miał takiej skutecznośc jak wtedy że 2 strzały i 2:0 :P Choć co by nie mówić wtedy forma obu klubów była jakże inna. Inter teraz chyba walczy tylko o to by nie zaznać porażki w sezonie :wink: Zwłaszcza że Roma nie wykorzystała swojej szansy dwa kolejki temu :wink:

Oba kluby mają braki kadrowe, w Interze zawieszony jest Macion, urazy Cambiasso czy Vieiry, w Milanie na 100% z podstawowych graczy nie wystąpi Nesta i Kaladze, na szczeście kartek z Chievo nie zobaczyli Pirlo, Jankulovski i Bonera.

O składach czy ustawianiech nie ma co pisać bo kadry podadza w sobote na konferecnji. Inter ma problem z drugą linia i jej zestawianiem, może nawet znów Burdisso zagra w pomocy ? choć ma złamany nos wiec :roll: Milan ma mniej kłopotów bo mimo braku dwóch tak kluczowych graczy jak Nesta i Kaladze środek obrony wypełnia zadania i na 99% zagrają znów Maldini i Bonera. Po bokach Oddo i Jankulovski, w Interze Maciona zastąpi chyba Javier Zanetti na swojej pozycji dawnej ? a na lewej Fabio Grosso.

Wystep Gapcio w tym meczu chyba jest pewny, tym bardzie po tym co pokazał z Chievo, co ciekawe to Inter jest gospodarzem wiec bedzie miał przewage Tifosich, i co ważne bedzie komplet, wczoraj na Giuseppe Meazza było swieto, a fani pokazali klase, derby to niby mecz podwyższonego ryzyka ale cos mi mówi ze tez bedzie świeto !

Potem Zaza przedstawi liczby :] Wiem wiem liczby nie graja ble ble ble :P ale zawsze mają znacznie przy tego typu pojedynkach ! "Świeta wojna o stolice mody" :twisted:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 08 mar 2007, 16:14

Zaza pisze:Chłopaki piszemy jakoms mega zapowiedz jak ostatnio ?

Chyba nie ma większego sensu znów pisać tego samego, bo raczej ciężko coś nowgo wymyśleć. Trzeba tylko pozmieniać liczby ;)

Zico_FCI pisze:urdisso wiadomo – złamany nos, niby można założyć taką specjalną masę, ale nie wiadomo czy się na to zdecydują.

Jeśli miałby zagrać w pomocy to niech lepiej nie gra. Zresztą z drugiej strony przy jednoczesnym braku Pata, Cuchu i Dacourta ciężko będzie ją zestawić.

Nie miałbym nic przeciwko aby Ronaldo przy rożnych krył tak jak Vieri rok temu :]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2007, 17:12

Masz racje Sero, wiele zmienic nie trzeba by było, tylko "bierząca sytuacje", i badrowe braki, Ty a masz gdzieś zapisana tą zapowiedz ? ewentualni link ? :roll:
Sero pisze:Zresztą z drugiej strony przy jednoczesnym braku Pata, Cuchu i Dacourta ciężko będzie ją zestawić.
To jak wszystkich trzech zabraknie ? :roll: chyba dwóch ? Dacourtowi odnowił sie uraz ?

Teraz dobry był magazyn serie A w C+ - i jak zwykle raport z Rzymu :wink: Troche prasa sie przeliczyła :wink: Inna sprawa że przypomnieli poprzednie derby :twisted: Mogli by jak kiedyś całe mecze powtarzać :wink: Taki inny "klub kibica"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”