AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 353

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 lut 2008, 15:55

Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.Pomozemy Arsenalowi skupic sie glownie na walce o mistrzostwo Anglii ktorego szczerze im zycze :)

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 lut 2008, 16:53

Chlopaczek pisze:Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.Pomozemy Arsenalowi skupic sie glownie na walce o mistrzostwo Anglii ktorego szczerze im zycze
Chlopaczek spokojnie ;) Pamiętasz Invincibles? W tym roku nie możemy co prawda powtórzyc tego sukcesu ale jak najbardziej możemy wygrać CL i ligę. Szczególnie z taką formą. Nie wiem skąd w Was ta pewność...
Nebula RN pisze:Ach już się nie mogę doczekac tych spotkań z młodzieżą Wengera

Jaką młodzieżą?
Nebula RN pisze:będzie mi brakowac Arsenalu w dalszej rundzie LM

Jak mówisz o Scudetto to też taki pewny jesteś?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 lut 2008, 17:17

Jestem niesamowicie spokojny.I wcale nie wynika to jak mniemasz z pewnosci siebie tylko zupelnie z czegos innego.
Po pierwsze Arsenal to taka druzyna z ktora nie zal mi bedzie przegrac bo ich lubie.To nie jest odwieczny wrog tudziez druzyna z tego samego miasta (ktora notabene dla rzeszy kibicow Milanu podchodzi rowniez pod definicje "odwieczny wrog").
Po drugie paradokslanie moim zdaniem odpadniecie Milanu na tak wczesnym etapie moze wyjsc nawet klubowi na dobre.Naturalnie nie chodzi tutaj o patrzenie przez pryzmat bilansu finansowego pod koniec roku.
Jezeli dla odmiany skonczymy podboj Europy w 1/8 finalu to Galliani powinien miec zamiast takiej miny - :D taka :shock:
W koncu Lysy bedzie mial podstawy zeby wygladac jak zdjety z krzyza bo on zawsze tak wyglada.Taki wstrzas byc moze da do myslenia naszym dzialaczom i skusi ich zeby siegnac glebiej do sakiewki - przewietrzyc szeregi starej gwardii.

Tak to sie przedstawia dla mnie.Nie watpie ze wielu fanow Milanu patrzy na te sprawy zupelnie inaczej.

Oczywiscie inna sytuacja mialaby miejsce gdybysmy grali na przyklad z Interem :P
Wyeliminowanie Milanu przez Arsenal zniweczy marzenia o derbach Mediolanu w finale LM.Ale to zaden problem bo jestem pewny ze kiedys sie ich doczekamy.

Tak dla jasnosci - naprawde chce zeby Milan wyeliminowal Kanonierow wbrew temu co napisalem powyzej.Slodki smak sukcesu juz teraz mocniej dziala na czlowieka niz wyobrazenie smakowitej potrawy ktora otrzymamy w dalszej przyszlosci.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 lut 2008, 17:46

Szczerze mówiąc to się troche Wam dziwię (Wam jako kibicom Milanu).

W dzisiejszych czasach, może nie wszyscy ale większość stawia sobie na pierwszym miejscu sukces w lidze. Wszyscy mówią, że Milan zdobył w tamtym sezonie wszystko... No zgadzam się, takich sezonów można pozazdrościć, ale... co z ligą?

Jeśli wygracie w tym sezonie ligę mistrzów, podejrzewam że zmian u Was nie będzie żadnych. Może przyjdzie Ronaldinho...

Jeżeli odpadniecie będzie to lepsze dla Waszej przyszłości, bo zajdą poważne roszady z Carletto na czele.

A i Arsenal na tym dobrze wyjdzie :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lut 2008, 18:00

Hanni pisze:W tym roku nie możemy co prawda powtórzyc tego sukcesu ale jak najbardziej możemy wygrać CL i ligę. Szczególnie z taką formą.
Hej, spokojnie, "lekko" się zagalopowałeś.
IMHO ciekaw jestem, czy dzieciaki Wengera są w stanie awansować do ćwierćfinału w starciu z naprawdę mocną ekipą, bo na razie ich starcia w tym sezonie pokazują, że mocni rywale niezbyt im leżą.
Ogólnie to szkoda mi Arsenalu, dzieciaki miałyby dobre przetarcie przed kolejnym sezonem, zyskaliby doświadczenie, a tak... Będą musieli liczyć na to, że United odda łatwiej mistrzostwo, niż się zdaje.
Chlopaczek pisze: Po drugie paradokslanie moim zdaniem odpadniecie Milanu na tak wczesnym etapie moze wyjsc nawet klubowi na dobre.
O, tu się zgadzam. Dlatego żałuję, że nie trafiliśmy na jakąś naprawdę dobrą turniejową ekipę.
Chlopaczek pisze:Ale to zaden problem bo jestem pewny ze kiedys sie ich doczekamy.
Wybacz, ale US Milanese nieprędko awansuje do Serie A, nie mówiąc o awansie do LM. Innego klubu z Mediolanu poza nami, który byłby w stanie awansować kiedykolwiek do finału LM nie widzę ;)

Oficjalnie: Paloschi ma być w kadrze na Sienę, Ronaldo ma być już też wtedy zdrów, Gattuso na 100% będzie w stanie zagrać z Arsenalem.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2008, 18:03 przez Wilmore, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 05 lut 2008, 18:01

NIe chodziło mi o jakaś nadmierną pewność siebie, nie wiem czy zauważyłeś ten uśmiech na końcu mojej wypowiedzi. PO prostu myślę, że Milan sobie z Arsenalem jednak poradzi, bo jest zespołem dużo bardziej doświadczonym i zdyscyplinowanym - a jak już wspomniałem właśnie takie cechy pozwalają wygrywać trofea. Nie muszę chyba przypominać co było w zeszłym sezonie w wielkim Man U :) Milan gra siermiężnie i mało widowiskowo (głównie w lidze), ale jak potrzeba to potrafi zagrać z fantazją i polotem, a do tego skutecznie. Szkoda, że robi to tylko kilka razy w sezonie.
Z jaką młodzieżą? Tą z Arsenalu, chyba nie użyłem nieodpowiedniego określenia, zwłaszcza w kontekście meczu ze "staruszkami" z Mediolanu :)

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 05 lut 2008, 18:01

Hanni pisze:Jeśli wygracie w tym sezonie ligę mistrzów, podejrzewam że zmian u Was nie będzie żadnych.
Jak to nie będzie żadnych zmian?! Odejdzie Maldini, Cafu, Sergio, może Favalii, więc ubędzie nam piłkarzy z kadry, a to już chyba jakaś zmiana, co? ;)

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 05 lut 2008, 18:08

Wilmore pisze:czy dzieciaki Wengera
Po raz kolejny się Ciebie pytam: JAKIE DZIECIAKI?

Wilmore pisze:bo na razie ich starcia w tym sezonie pokazują, że mocni rywale niezbyt im leżą.

Przepraszam, ale którzy? remis z United, wygrana z Chelsea, dwie wygrane z Tottenhamem w lidze i Citizens, 3-0 z Sevilla... coś chciałeś dodać?

Nebula RN pisze:co było w zeszłym sezonie w wielkim Man U
Jakie ono wielkie :P
Nebula RN pisze: Tą z Arsenalu, chyba nie użyłem nieodpowiedniego określenia, zwłaszcza w kontekście meczu ze "staruszkami" z Mediolanu

Użyłeś, wskaż mi tych młodych piłkarzy z naszej pierwszej jedenastki.

Ewa_ pisze:Jak to nie będzie żadnych zmian?! Odejdzie Maldini, Cafu, Sergio, może Favalii, więc ubędzie nam piłkarzy z kadry, a to już chyba jakaś zmiana, co?
No tak, sorki tutaj się zagalopowałem. Ale teraz pytanie... chcecie jeszcze Carletto?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 lut 2008, 18:12

Hanni pisze:
Ewa_ pisze:Jak to nie będzie żadnych zmian?! Odejdzie Maldini, Cafu, Sergio, może Favalii, więc ubędzie nam piłkarzy z kadry, a to już chyba jakaś zmiana, co?
No tak, sorki tutaj się zagalopowałem. Ale teraz pytanie... chcecie jeszcze Carletto?
Ewa chcesz go?Pociagaja Cie tak dojrzali faceci?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 lut 2008, 18:19

yyyyyy :roll: :lol:
Po raz kolejny się Ciebie pytam: JAKIE DZIECIAKI?
Stereotyp.teraz większość bedzie mówiła tak na drużyne z Londynu. tak jak to że w Milanie grają tylko stare zgredy a średnia wieku to jakieś 35 lat :wink:
Co raz lepsze wieści płyną z Milanello.Ronaldo wróci już na 100% na mecz z Sieną i nie mając napastników najpewniej wydziej w podstawowym składzie.Gattuso ma być na Arsenal gotowy i to mnie cholernie cieszy bo kto jak kto ale z "angolami" trzeba mieć takich zawodników których co napatkają to równo z trawą :wink:
I również bardzo ważne to że Pato n a szczęście tylko skręcił nogę i nic z ścięgnami czy też więzadłami się nie stało i prawdopodobnie bedzie gotów do gry już za 2 tygodnie...
Jankulovski zagra z Siena natomiast ciągle nie jasna jest sprawa z SuperPippo ale ja bardzo licze na niego w LM

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 05 lut 2008, 18:39

Chlopaczek pisze:Ewa chcesz go?Pociagaja Cie tak dojrzali faceci?
Myślę, że znasz odpowiedź na to pytanie :P
Ostatnio zmieniony 05 lut 2008, 18:52 przez Ewa_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lut 2008, 18:41

Wilmore pisze:ciekaw jestem, czy dzieciaki Wengera są w stanie awansować do ćwierćfinału w starciu z naprawdę mocną ekipą, bo na razie ich starcia w tym sezonie pokazują, że mocni rywale niezbyt im leżą.
Jak powiedział gilardino11 - stereotyp. Wenger tylko w Carling Cup gra dzieciakami, czy też rezerwami, czy jeszcze inaczej: młodzieżą. Tam grają głównie piłkarze w wieku 17-20 lat. Średnia podstawowych "11" w CC wynosi przewaznie 20 lat [a to ze względu na obecność 2, 3 graczy typu Gilbero, Gallas, którzy podnoszą średnią]. Jesli chodzi o pozostałe 3 fronty [liga, liga mistrzów i FA Cup] Wenger gra pierwszym składem, a tutaj już młodzieży nie ma, nie wspominając o dzieciakach. Jest kilku młodych graczy - mozna oczywiście ich umownie nazwać dzieciakami. Zwłaszcza jak zagrają przeciwko doświadczonej drużynie Milanu. Jednak są to Clichy, Fabregas, oraz Adebayor - reszta już taka młoda nie jest. Pisze o podstawowej "11". Bo rezerwowi rzeczywiście w większosci są bardzo młodzi [z małymi wyjątkami jak Jens, czy Gilbero Silva]

Podstawowa "11":
Almunia - 31, Gallas - 31, Sagna - 25, Kolo - 27, Clichy 23, Hleb - 27, Cesc - 21, Flamini - 24, Rosicky - 28, Adebayor - 24, van Persie - 25

Oczywiście można wziąć pod uwagę Eduardo zamiast Robina, ale są w tym samym wieku, wiec ...

Jak widać wcale takie dzieciaki to nie są.
Na ławce też nie tylko młodzi siedzą; Jens - 39, Gilberto - 31, Fabian - 23, Eboue - 25, Hoyte - 24.
I młodzi też są, ale jak widać, nie są to same dzieci.

Chyba trzeba będzie niedługo osobny temat założyć. Bo się bałagan zrobi :]

Przepraszam za zaśmiecanie tematu :P ale może w przyszłości sie niektórym przyda to co tu napisałem :) no wiecie - jak już przyjdzie czas napinki :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lut 2008, 18:55

fieldy pisze: Jak powiedział gilardino11 - stereotyp.
Wiem, wiem, to była napinka, tak akurat na poziom argumentów hanniego ;)

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 05 lut 2008, 19:30

Jescze 2 tygodnie do meczu z Kanonierami wiec zdołamy sie ponapinac
:P

Co do meczu z Sieną fajnie by było zobaczyc Ronaldo i Paloschiego razem dalo by nam tez to troche do myslenia jak ten chlopak poradzi sobie w lidze a nie tylko w Pucharze Włoch :wink:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 06 lut 2008, 16:43

48 godzin mija a my nadal nic nie wiemy o kontuzjach :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”